Ухвала
від 04.03.2020 по справі 147/57/20
БЕРШАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 147/57/20

Провадження № 1-в/126/21/2020

04 березня 2020 року м. Бершадь

Бершадський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді ОСОБА_1

секретар ОСОБА_2

за участі прокурора ОСОБА_3

фахівця І категорії Тростянецького міськрайонного відділу

філії Державної установи "Центр пробації" ОСОБА_4

засудженого ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Бершадь справу за поданням фахівця І категорії Тростянецького міськрайонного відділу філії Державної установи "Центр пробації" ОСОБА_4 про звільнення ОСОБА_5 від призначеного судом покарання,

ВСТАНОВИВ :

Вироком Бершадського районного суду Вінницької області від 22.01.2019 року ОСОБА_5 визнаний винним у вчиненні злочину передбаченого ч.3 ст.185 КК України і йому призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі, та на підставі ст. 75 п.1,2 ч.1 ст. 76 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік.

Фахівець І категорії Тростянецького міськрайонного відділу філії Державної установи "Центр пробації" ОСОБА_4 звернулася в суд із поданням про звільнення засудженого від призначеного судом покарання мотивуючи його тим, що іспитовий строк у засудженого закінчився, нового злочину він не скоїв, за час перебування на обліку в Тростянецькому міськрайонному відділі філії Державної установи "Центр пробації" у Вінницькій області до адміністративної відповідальності не притягувався.

ОСОБА_5 в судовому засіданні подання підтримав та просив задовольнити.

Прокурор ОСОБА_3 подання підтримав та вказав про доцільність звільнення ОСОБА_5 від відбування покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Розглянувши подання, заслухавши думку учасників процесу, та дослідивши матеріали справи, суд встановив, що відповідно до ч.2 ст. 78 КК України суд направляє засудженого для відбування покарання, якщо засуджений не виконує покладені на нього обов`язки або систематично вчиняє правопорушення, що потягли за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення.

Відповідно до ч.1 ст. 78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Враховуючи, що ОСОБА_5 в період іспитового строку нових злочинів не скоїв, виконував покладені на нього обов`язки та іспитовий строк на даний час скінчився, тобто підстав для направлення засудженого для відбування призначеного покарання у відповідності до ст. 78 КК України не має.

При таких обставинах суд вважає доцільним задовольнити подання про звільнення ОСОБА_5 від призначеного покарання у зв`язку з закінченням іспитового строку.

Керуючись ст. 78 КК України, ст. 537, 539 КПК України, суд,

УХВАЛИВ :

Подання фахівця І категорії Тростянецького міськрайонного відділу філії Державної установи "Центр пробації" ОСОБА_4 про звільнення ОСОБА_5 від призначеного судом покарання задовольнити.

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , засудженого вироком Бершадського районного суду Вінницької області від 22.01.2019 року за ч.3 ст. 185 КК України до покарання у виді трьох років позбавлення волі, на підставі ст. 75 п.1,2 ч.1 ст. 76 КК України зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком на один рік - звільнити від відбування призначеного покарання у зв`язку з закінченням іспитового строку.

Ухвала може бути оскаржена до Вінницького апеляційного суду протягом 7 днів змоменту їїпроголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.03.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу88246023
СудочинствоКримінальне
Сутьзвільнення ОСОБА_5 від призначеного судом покарання

Судовий реєстр по справі —147/57/20

Ухвала від 04.03.2020

Кримінальне

Бершадський районний суд Вінницької області

Губко В. І.

Ухвала від 29.01.2020

Кримінальне

Вінницький апеляційний суд

Спринчук В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні