Рішення
від 18.03.2020 по справі 382/246/20
ЯГОТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Яготинський районний суд Київської області

Справа № 382/246/20

Провадження № 2-о/382/22/20

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

18 березня 2020 року Яготинський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді Кисіль О.А.

при секретарі Твердохліб Г.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , лейтенанта поліції, інспектора Управління патрульної поліції в Харківській області 4 батальйону 6 роти про скасування постанови про адміністративне правопорушення,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Яготинського районного суду Київської області з позовною заявою до ОСОБА_2 , лейтенанта поліції, інспектора Управління патрульної поліції в Харківській області 4 батальйону 6 роти про скасування постанови про адміністративне правопорушення.

Враховуючи, що відповідач є посадовою особою Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції, тому рішення у справі може безпосередньо вплинути на права, свободи, інтереси або обов`язки Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції, як органу поліції, який у відповідності до визначених законом повноважень здійснює контроль за дотриманням законодавства у сфері забезпечення дорожнього руху, забезпечує виконання рішень прийнятих за наслідками розгляду адміністративних справ віднесених до повноважень органів та посадових осіб національної поліції щодо притягнення осіб до адміністративної відповідальності за здійснення останніми адміністративних правопорушень у сфері забезпечення дорожнього руху. Крім того у разі задоволення позову вказане рішення суду може бути підставою для проведення службового розслідування та (або) службової перевірку стосовно дій відповідача при винесені ним оскаржуваної постанови, та подальшій можливості притягнення відповідача до відповідальності. Отже, реалізація примусового виконання стягнення штрафу, визначеного оскаржуваною постановою також здійснюється безпосереднім структурним підрозділом Департаменту патрульної поліції, а не відповідачем, шляхом реалізації його управлінських функцій, які полягають у офіційному зверненні до органів державної виконавчої служби та внесення відповідних відомостей щодо вказаного правопорушення до облікових баз МВС. В зв`язку з чим є необхідність залучення Управління патрульної поліції в Харківській області Департамент патрульної поліції в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача.

Позивач звернувся із заявою про розгляд справи у його відсутність.

Відповідач в судове засідання не з`явився, про день та час розгляду справи належним чином повідомлений, направив до суду відзив.

Перевіривши матеріали справи, враховуючи вище зазначене, а також те, що відповідач є посадовою особою Управління патрульної поліції в Харківській областіДепартаменту патрульної поліції, та рішення у справі може безпосередньо вплинути на права, свободи, інтереси або обов`язки Управління патрульної поліції в Харківській області, тому Управління патрульної поліції в Харківській області необхідно залучити в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача по даній справі.

Керуючись ст.49 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Залучити Управління патрульної поліції в Харківській області, вулиця Шевченка, 315, Харків, Харківська область, 61033, в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача по даній справі.

Суддя Кисіль О.А.

СудЯготинський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення18.03.2020
Оприлюднено19.03.2020
Номер документу88271727
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —382/246/20

Рішення від 18.03.2020

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Кисіль О. А.

Рішення від 18.03.2020

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Кисіль О. А.

Рішення від 18.03.2020

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Кисіль О. А.

Ухвала від 27.02.2020

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Кисіль О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні