Ухвала
від 17.03.2020 по справі 405/1358/20
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/1358/20

1-кс/405/644/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 березня 2020 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Кіровоградській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27.01.2020 № 32020120010000005, ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.204 КК України, про надання тимчасового доступу до речей і документів,

встановив:

слідчий за погодженням з прокурором звернувся до суду з клопотанням, в якому просить надати тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Слідчий в клопотанні вказує, що відображені увказаних вклопотанні документахвідомостімістятьінформацію прозлочинну діяльність,яка маєзначення длядосудового розслідуванняі можебути доказомпід чассудового розглядутому необхідно отримати тимчасовий доступ до речей та документів та можливість вилучити копії вказаних документів, які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Слідчий в судове засідання не з`явився, про дату та час повідомлений належним чином, звернувся до суду з заявою, в якій просить провести розгляд клопотання у його відсутність.

Представник ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не з'явився, про дату та час розгляду клопотання повідомлений належним чином, надав до суду письмові заперечення, в яких просив відмовити в задоволенні клопотання.

У зв`язку із неявкою усіх учасників кримінального провадження - фіксація судового засідання, відповідно ч. 4 ст. 107 КПК України за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Вивчивши клопотання, надавши оцінку доданим матеріалам на предмет їх належності та допустимості, слідчий суддя дійшов наступних висновків.

Встановлено, що у провадженні слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Кіровоградській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27.01.2020 № 32020120010000005, ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.204 КК України.

У відповідності до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст.160 КПК України у клопотанні про тимчасовий доступ до речей і документів зазначається зокрема: підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

Так, з поданого слідчим клопотання видно, що досудове розслідування здійснюється у зв`язку із тим, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ) здійснює незаконне виготовлення та зберігання з метою збуту, а також збут пива солодового та інших видів крафтового пива в приміщенні цеху за адресою: АДРЕСА_2 , з назвою « ІНФОРМАЦІЯ_3 », без ліцензії на право виробництва та роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Крім цього, ухвалою слідчого судді від 31.01.2020 надано дозвіл на проведення обшуку виробничого комплексу в приміщенні цеху за адресою: АДРЕСА_2 , який хоча і належить ОСОБА_4 , але використовується ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » для виготовлення та зберігання з метою збуту, а також збут пива солодового та інших видів крафтового пива.

12.02.2020 проведено обшук в приміщенні цеху за адресою: АДРЕСА_2 , в ході якого вилучено обладнання для виготовлення та зберігання з метою збуту пива солодового та інших видів крафтового пива.

Слідчим суддею враховуються доводи, які викладені представником ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у своїх запереченнях, а саме те, що між ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та використовується ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » договір про надання послуг з розподілу електричної енергії не укладався, а за адресою: АДРЕСА_2 , обліковується інший споживач, проте, як встановлено на досудовому слідстві, що вказаний виробничий комплекс фактично використовується ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », про що свідчать зібрані на досудовому слідстві докази, які зазначені вище.

У зв`язку з чим, слідчий суддя вважає за можливе клопотання слідчого задовольнити частково, а саме надавши тимчасовий доступ до інформації про кількість спожитої електроенергії за вказаною в клопотанні адресою.

Слідчий суддя вважає, що документи до яких слідчий просить отримати доступ, крім виключених, за вказаної вище мотивації, перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і можуть бути використані як докази.

Іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів неможливо, тому існує необхідність у наданні тимчасового доступу до речей і документів, а клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.159-166, 369-372 КПК України,

постановив:

клопотання слідчого про надання тимчасового доступу до речей та документів задовольнити частково.

Надати заступнику начальника управління начальнику ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Кіровоградській області ОСОБА_5 , старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Кіровоградській області ОСОБА_6 , старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Кіровоградській області ОСОБА_7 , старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Кіровоградській області ОСОБА_3 , старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Кіровоградській області ОСОБА_8 , старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Кіровоградській області ОСОБА_9 , старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Кіровоградській області ОСОБА_10 , старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Кіровоградській області ОСОБА_11 тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю вилучення документів в належним чином засвідчених копіях, що перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 , а саме до: інформації у паперовому вигляді про кількість спожитої електричної енергії в період з 01.01.2019 по 29.02.2020 за адресою - АДРЕСА_2 .

В іншій частиін клопотання - відмовити.

Строк дії ухвали визначити до 17.04.2019.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_12 Тьор

Дата ухвалення рішення17.03.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88280789
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів

Судовий реєстр по справі —405/1358/20

Ухвала від 17.03.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Тьор Є. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні