Ухвала
від 25.02.2020 по справі 521/15740/19
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

УХВАЛА

Справа № 521/15740/19

Номер провадження:1-кп/521/480/20

25 лютого 2020 року Малиновський районний суд м. Одеси у складі:

Головуючого судді - ОСОБА_1

за участюсекретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

захисника обвинуваченого ОСОБА_5

представника потерпілої сторони ОСОБА_6

при розгляді у відкритому судовому засіданні у залі суду кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст. 190 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Малиновського районного суду м. Одеси перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 за скоєння кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

Представник потерпілої сторони у судовому засіданні заявив клопотання про арешт грошових коштів, а саме 1633646 (один мільйон шістсот тридцять три тисячі шістсот сорок шість) гривень, що знаходяться на рахунках товариства з обмеженою відповідальністю «АГРО ТЕР» (код ЄРДПОУ 40106607), обґрунтовуючи клопотання наступним.

АТ «АКБ «КОНКОРД» було подано цивільний позов по даній справі, оскільки обвинуваченим по справі було заподіяно майнової шкоди, шляхом заволодіння грошовими коштами АТ «АКБ «КОНКОРД» на загальну суму 1992146 (один мільйон дев`ятсот дев`яносто дві тисячі сто сорок шість) гривень, з яких сумою у розмірі 358500 (триста п`ятдесят вісім тисяч п`ятсот) гривень обвинувачений ОСОБА_7 встиг розпорядитися на власний розсуд, а сума у розмірі 1633646 (один мільйон шістсот тридцять три тисячі шістсот сорок шість) гривень була заблокована при здійсненні банківської операції.

Відповідно до положень ч. 1ст. 171 КПК Україниз клопотанням про арешт майна до слідчого судді, суду має право звернутися прокурор, слідчий за погодженням з прокурором, а з метою забезпечення цивільного позову - також цивільний позивач.

Згідно до ч. 1,2 ст. 61 КПК України Цивільним позивачем у кримінальному провадженні є фізична особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової та/або моральної шкоди, а також юридична особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової шкоди, та яка в порядку, встановленому цим Кодексом, пред`явила цивільний позов. Права та обов`язки цивільного позивача виникають з моменту подання позовної заяви органу досудового розслідування або суду.

Представник потерпілої сторони, підтримав клопотання у повному обсязі та просив його задовольнити. Також, ним додані документи, якими він обґрунтовує свої доводи.

Учасники судового засідання, кожен окремо, висловили свою думку, якою не заперечували проти задоволення клопотання.

Дослідивши матеріалисправи,слідчий суддяприйшов довисновку пронеобхідність задоволення клопотання, виходячи з наступного.

Завданням арешту майна відповідно до ч.1ст. 170 КПК України, є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження.

Відповідно до ч.2ст.170 КПК України, арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів. Арешт майна накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатній підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначених встатті 98 КПК України.

Речові доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі сліди які містять інші відомості, які можуть бути використанні як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності, та інші речі набуті кримінальним протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінальних правопорушень.

Приймаючи до уваги, що вказані грошові кошти є предметом злочину та у подальшому будуть використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, та з метою запобігання можливості їх приховування, пошкодження, псування, знищення та перетворення під час розгляду справи виникла необхідність у їх арешті.

Як вбачається з матеріалів справи, грошові кошти у розмірі 1633646 (один мільйон шістсот тридцять три тисячі шістсот сорок шість) гривень були заблоковані при здійсненні банківської операції, та в даному випадку є речовими доказами по справі.

Згідно з ч.1ст. 131 КПК України, захід забезпечення кримінального провадження застосовується з метою досягнення дієвості цього провадження.

При цьому, завданням арешту майна є запобігання можливості приховування або знищення, оскільки його незастосування може призвести до втрати доказів, що перешкоджатиме встановленню істини у кримінальному провадженні.

З огляду на викладене, керуючись ст.ст.170,173,174 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання представника Акціонерного товариства «АКБ «КОНКОРД» про арешт майна задовольнити частково.

Накласти арешт на грошові кошти у сумі 1633646 (один мільйон шістсот тридцять три тисячі шістсот сорок шість) гривень, що знаходяться на рахунках товариства з обмеженою відповідальністю «АГРО ТЕР» (код ЄРДПОУ 40106607), які в даний час перебувають на транзитному рахунку АТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_1 .

Заборонити користуватися та розпоряджатися вказаними грошовими коштами.

Виконання ухвали покласти на заявника, а саме: представника АТ «АКБ «КОНКОРД».

Контроль за виконанням ухвали суду покласти на прокурора по даному кримінальному провадженню.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.02.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88281782
СудочинствоКримінальне
СутьОСОБА_4 у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст. 190 КК України

Судовий реєстр по справі —521/15740/19

Ухвала від 25.02.2020

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Черевко С. П.

Вирок від 16.03.2020

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Черевко С. П.

Ухвала від 27.11.2019

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Черевко С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні