Ухвала
від 18.03.2020 по справі 460/1906/20
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

18 березня 2020 року Рівне №460/1906/20 Суддя Рівненського окружного адміністративного суду Нор У.М., після одержання позовної заяви:

Товариства з обмеженою відповідальністю "Крафт Бір" до Головного управління ДПС у Рівненській області, Державної податкової служби України про визнання протиправними та скасування рішень, В С Т А Н О В И В :

13.03.2020 до суду надійшов позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Крафт Бір" до Головного управління ДПС у Рівненській області, Державної податкової служби України, в якому просить:

визнати протиправним та скасувати рішення Головного управління ДПС у Рівненській області № 1439679/40603076 від 15.01.2020 про відмову в реєстрації податкової накладної № 1 від 03.12.2019 в Єдиному реєстрі податкових накладних, та зобов`язати Державну податкову службу України зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних податкову накладну N 1 від 03.12.2019 днем її подання.

визнати протиправним та скасувати рішення Головного управління ДПС у Рівненській області № 1439683/40603076 від 15.01.2020 про відмову в реєстрації податкової накладної № 2 від 03,12.2019 в Єдиному реєстрі податкових накладних, та зобов`язати Державну податкову службу України зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних податкову накладну N 2 від 03.12.2019 днем її подання;

визнати протиправним та скасувати рішення Головного управління ДПС у Рівненській області № 1038 від 04.02.2020 про відповідність платника податку на додану вартість ТОВ Крафт Бір , код 40603076, критеріям ризиковості та зобов`язати Головне управління ДПС у Рівненській області виключити ТОВ Крафт Бір , код 40603076 з переліку платників податків, як платника з ознаками ризиковості.

За результатами перевірки матеріалів адміністративного позову в порядку статті 171 КАС України суддею з`ясовано, що позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу; позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства і вона подана з дотриманням правил підсудності; позов подано у строк, установлений законом; немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Частиною першою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до частин першої та другої статті 257 КАС України, за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності. За правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

У позовній заяві зазначено клопотання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

У частині п`ятій статті 262 КАС України передбачено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи зазначене у позовній заяві клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, яке викладено з дотриманням вимог частини першої статті 259 КАС України, та з урахуванням визначених у частині третій статті 257 КАС України критеріїв, суд дійшов висновку про розгляд справи за правилами спрощеного провадження з повідомленням сторін.

Дослідивши матеріали позовної заяви суд дійшов висновку про необхідність задля повного та всебічного з`ясування обставин справи та правильного вирішення спору в установлений КАС строк витребувати у відповідача докази у справі.

Так, за приписами частини першої статті 72 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Суд зазначає, що відповідно до частини другої статті 77 КАС України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

У таких справах суб`єкт владних повноважень не може посилатися на докази, які не були покладені в основу оскаржуваного рішення, за винятком випадків, коли він доведе, що ним було вжито всіх можливих заходів для їх отримання до прийняття оскаржуваного рішення, але вони не були отримані з незалежних від нього причин.

Згідно з частиною третьою статті 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Керуючись статтями 12, 77, 80, 171, 257-261 КАС України, суд,

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Крафт Бір" ( вул. Острозького, 17,с. Хорів,Острозький район, Рівненська область,35840 ) до Головного управління ДПС у Рівненській області ( вул. Відінська, буд. 12,м. Рівне,33023 ) , Державної податкової служби України (Львівська пл. 8, м. Київ, 04053) про визнання протиправними та скасування рішень.

Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Крафт Бір" про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження задовольнити та провести судовий розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін .

Розгляд справи по суті призначити на "08" квітня 2020 року о 14:30 год. в залі судових засідань Рівненського окружного адміністративного суду (м. Рівне, вул. 16 Липня 87).

Справа розглядатиметься одноособово суддею Нор У.М.

Встановити Головному управлінню ДПС у Рівненській області та Державній податковій службі України дводенний строк з дня отримання даної ухвали для подання суду заяви із запереченнями щодо розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження та роз`яснити, що у разі не подання у встановлений судом строк таких заперечень, відповідачі мають право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведуть, що пропустили строк із поважних причин.

Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання до суду відзиву на позовну заяву та роз`яснити, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами. Відповідно до частини четвертої статті 159 КАС України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Відзив на позовну заяву повинен відповідати вимогам частини другої статті 162 КАС України, до якого додаються: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача , якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частин другої-четвертої статті 162 КАС України. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частин другої-четвертої статті 162 КАС України. Копія заперечення та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду.

Витребувати у Головного управління ДПС у Рівненській області та зобов`язати надати суду до початку розгляду справи по суті :

- належним чином засвідчені копії усіх документів (матеріалів), на підставі яких Управлінням прийняті рішення №1439679/40603076 від 15.01.2020 про відмову Товариству з обмеженою відповідальністю "Крафт Бір" в реєстрації податкової накладної №1 від 03.12.2019 в Єдиному реєстрі податкових накладних та рішення №1439683/40603076 від 15.01.2020 про відмову Товариству з обмеженою відповідальністю "Крафт Бір" в реєстрації податкової накладної № 2 від 03.12.2019.

Копії документів (письмових доказів) вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством (стаття 94 КАС України).

Звернути увагу сторін, що відповідно до частини дев`ятої статті 79 КАС України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Роз`яснити відповідачу, що у разі неподання суб`єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами (частина дев`ята статті 80 КАС України).

Копію даної ухвали надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1770.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Нор У.М.

Дата ухвалення рішення18.03.2020
Оприлюднено20.03.2020
Номер документу88297276
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування рішень

Судовий реєстр по справі —460/1906/20

Постанова від 15.10.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Ухвала від 08.09.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Ухвала від 04.09.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Ухвала від 09.07.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Рішення від 21.05.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Нор У.М.

Ухвала від 13.05.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Нор У.М.

Ухвала від 08.04.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Нор У.М.

Ухвала від 18.03.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Нор У.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні