Ухвала
від 18.03.2020 по справі 473/865/20
ВОЗНЕСЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 473/865/20

Номер провадження 1-кс/473/216/2020

УХВАЛА

Іменем України

"18" березня 2020 р. місто Вознесенськ

Слідчий суддя Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянувши клопотання слідчого СВ Вознесенського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Вознесенської місцевої прокуратури Миколаївської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів за кримінальним провадженням, внесеним до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020151190000011,

В С Т А Н О В И В:

17березня 2020року доВознесенського міськрайонногосудунадійшлоклопотання слідчогоСВВознесенськогоВП ГУНПУкраїнивМиколаївській області ОСОБА_3 ,погоджене зпрокурором Вознесенськоїмісцевої прокуратуриМиколаївської області ОСОБА_4 про тимчасовийдоступ додокументів,яке обґрунтованетим,що впровадженні ВознесенськогоВПГУНПУкраїни вМиколаївськійзнаходиться кримінальнепровадження,зареєстроване вЄРДР за№ 42020151190000011 від 14 лютого 2020 року з правовою кваліфікацією ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, інформація внесена на підставі заяви начальника Вознесенського МРВ УСБ України в Миколаївській області про те, що 10 вересня .2019 року між ІНФОРМАЦІЯ_1 в особі директора ОСОБА_5 та ФОП « ОСОБА_6 » укладено догорів № 53 через процедуру допорогових закупівель з використанням порталу Єдиної системи електронних закупівель « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по виконанню робіт на об`єкті «Капітальний ремонт покриття бігової доріжки ІНФОРМАЦІЯ_3 по АДРЕСА_1 » на суму 1129298 грн. ОСОБА_5 , використовуючи своє службове становище, дійшовши злочинної змови з ФОП « ОСОБА_6 », здійснили розкрадання бюджетних коштів шляхом внесення недостовірних відомостей до офіційних документів (актів виконання робіт, довідок про вартість виконання робіт, накладених про отримання товарів, актів - прийому передач тощо) щодо фактичних обсягів виконання робіт та поставлених товарів. Відповідно до наявних даних під час виконання робіт з виконання дорожньої основи з боку ФОП « ОСОБА_6 » не дотримано технологію укладення основи, що в свою чергу призвело до пришвидшення зносу покриття.

Станом на 07 лютого 2020 року на рахунок виконавця робіт ФОП « ОСОБА_6 » перераховано 1124141 грн. через Державну казначейську службу України.

14 лютого 2020 року за даним фактом внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020151190000011, за фактом незаконного заволодіння бюджетними коштами під час виконання робіт капітального ремонту покриття бігової доріжки ІНФОРМАЦІЯ_3 по АДРЕСА_2 , за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Під час проведення досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі з отриманням із ІНФОРМАЦІЯ_3 оригіналів документів щодо наявності, обсягу, якості, вартості, оплати проведених робіт тощо, що мають значення для кримінального провадження та містять охоронювану законом таємницю (особисті дані фізичних осіб).

Вищезазначені документиможуть бутивикористані якдокази врамках кримінальногопровадження тазабезпечать проведенняряду необхіднихсудових експертиз,в томучислі проведеннясудової будівельно-технічноїекспертизи.

У зв`язку з цим слідчий просив надати дозвіл на тимчасовий доступ (з можливістю вилучення) до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 (ЄДРПО: НОМЕР_1 ),розташованої заадресою: АДРЕСА_3 ,а самедо: договору № 53 від 09 вересня 2019 року, укладеного між ІНФОРМАЦІЯ_5 та ФОП « ОСОБА_6 » щодо виконання капітального ремонту покриття бігової доріжки Вознесенської ЗОШ № 8; актів виконаних робіт № КБ-2 та довідки КБ-3 за вищевказаним договором; дефектних актів, актів скритих (прихованих) робіт; договору авторського нагляду з журналом авторського нагляду за будівництвом; договору технічного нагляду з актами приймання-передачі наданих послуг; актів здачі-прийняття виконаних робіт, журналів виконання робіт та виконавчих схем відповідно до договору №53 від 09 вересня 2019 року; інших додатків до договору № 53 від 09 вересня 2019 року, в яких зазначаються детальний перелік, об`єм, склад робіт, визначених кошторисною документацією, підписаних та узгоджених сторонами договору, що включає в себе додаткові угоди, проектно-кошторисну документацію, специфікацію, довідки про вартість виконаних робіт і витрат (платіжні доручення тощо); копій платіжних доручень та накладних з питань оплати виконаних робіт та наданих послуг; декларацій про початок будівельних робіт та готовності об`єкта до експлуатації; експертного звіту щодо розгляду проектної документації; накладних, рахунків, чеків, квитанцій на придбані будівельні матеріали; рішення, розпорядження, наказу, що слугували підставою для виділення коштів; документів засідань депутатських комісій щодо виділення коштів; посадових обов`язків підписантів правочину по договору № 53 від 09 вересня 2019 року.

В судове засідання слідчий ОСОБА_3 не з`явився, проте надав заяву про розгляд клопотання без його участі, заявлене клопотання підтримує у повному обсязі.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_4 в судове засідання не викликався згідно ч. 2 ст. 163 КПК України (сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, довела наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення документів особою, у володінні якої вони знаходяться).

Дослідивши клопотання та долучені до нього матеріали, слідчий суддя прийшов до наступного.

Пунктом 5 ч. 2 ст. 131 КПК України передбачений такий вид заходів забезпечення кримінального провадження як тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно з ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до п. 8 ч. 1 ст. 162 КПК України персональні дані,що знаходятьсяу володільцяперсональних даних, належить до охоронюваної законом таємниці.

Згідно ч.ч. 5, 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчим суддеювстановлено,що впровадженні ВознесенськогоВПГУНПУкраїни вМиколаївськійзнаходиться кримінальнепровадження,зареєстроване вЄРДР за№42020151190000011від 14лютого 2019року зправовою кваліфікацієюознак кримінальногоправопорушення,передбаченого ч.3ст.191КК України, за ознаками привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

В процесі проведення досудового розслідування слідчим отримано інформацію та документи, що 09 вересня 2019 року між ІНФОРМАЦІЯ_1 в особі директора ОСОБА_5 та ФОП « ОСОБА_6 » укладено догорів № 53 через процедуру допорогових закупівель з використанням порталу Єдиної системи електронних закупівель « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по виконанню робіт на об`єкті «Капітальний ремонт покриття бігової доріжки ІНФОРМАЦІЯ_3 по АДРЕСА_1 » на суму 1129298грн.

Проте під час виконання робіт з виконання дорожньої основи з боку ФОП « ОСОБА_6 » не дотримано технологію укладання основи, що в свою чергу призвело до пришвидшеного зносу покриття, що потребує перевірки законності та цільового використання бюджетних коштів.

Стороною кримінального провадження доведено, що документи, про доступ (з можливістю вилучення) до яких просить слідчий (за винятком документів засідань депутатських комісій щодо виділення коштів, оскільки в цій частині слідчим не доведено, а слідчим суддею не встановлено, яке значення вони мають для кримінального провадження, а також документів щодо посадових обов`язків ФОП « ОСОБА_6 », оскільки слідчим не доведено, що вказані документи перебувають або можуть перебувати у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 (ФОП « ОСОБА_6 » здійснює індивідуальну підприємницьку діяльність та не має посадових обов`язків)), знаходяться або можуть знаходитися у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 , мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Також доведено неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.162-164, 372 КПК України

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Вознесенського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Вознесенської місцевої прокуратури Миколаївської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів закримінальним провадженням, внесеним до Єдиного реєстру досудових розслідувань за№ 42020151190000011 задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчому ІНФОРМАЦІЯ_6 , тимчасово виконувачу обов`язків слідчого Вознесенського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області ОСОБА_3 на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , а саме до:

-договору № 53 від 09 вересня 2019 року, укладеного між ІНФОРМАЦІЯ_5 та ФОП « ОСОБА_6 » щодо виконання капітального ремонту покриття бігової доріжки Вознесенської ЗОШ № 8;

-актів виконаних робіт № КБ 2 та довідки КБ-3 за договором № 53 від 09 вересня 2019 року;

-дефектних актів, актів скритих (прихованих) робіт за договором № 53 від 09 вересня 2019 року;

-договору авторського нагляду з журналом авторського нагляду за будівництвом за договором № 53 від 09 вересня 2019 року;

-договору технічного нагляду з актами приймання - передачі наданих послуг за договором № 53 від 09 вересня 2019 року;

-актів здачі прийняття виконаних робіт за договором № 53 від 09 вересня 2019 року;

-журналів виконання робіт та виконавчих схем відповідно до договору № 53 від 09 вересня 2019 року;

-інших додатків до договору № 53 від 09 вересня 2019 року, в яких зазначаються детальний перелік, об`єм, склад робіт, визначених кошторисною документацією, підписаних та узгоджених сторонами договору, що включає в себе додаткові угоди, проектно-кошторисну документацію, специфікацію, довідки про вартість виконаних робіт і витрат (платіжні доручення тощо);

-копій платіжних доручень та накладних з питань оплати виконаних робіт та наданих послуг за договором № 53 від 09 вересня 2019 року;

-декларації про початок будівельних робіт та готовності об`єкта до експлуатації за договором № 53 від 09 вересня 2019 року;

-експертного звіту щодо розгляду проектної документації за договором № 53 від 09 вересня 2019 року;

-накладних, рахунків, чеків, квитанцій на придбані будівельні матеріали за договором № 53 від 09 вересня 2019 року;

-рішення, розпорядження, наказу, що слугували підставою для виділення коштів за договором № 53 від 09 вересня 2019 року;

-посадових обов`язків представника ІНФОРМАЦІЯ_4 , який підписав договір № 53 від 09 вересня 2019 року.

При здійсненні тимчасового доступу до вказаних документів забезпечити слідчому ІНФОРМАЦІЯ_6 , тимчасово виконувачу обов`язків слідчого ІНФОРМАЦІЯ_7 ОСОБА_3 можливість ознайомитися з ними та вилучити їх, тобто здійснити їх виїмку відповідно до вимог ст.165 КПК України.

Строк дії ухвали встановити до 18 квітня 2020 року.

Роз`яснити директору ІНФОРМАЦІЯ_4 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , що відповідно дост.166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннямиКПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей.

Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.03.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88316882
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів за кримінальним провадженням, внесеним до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020151190000011

Судовий реєстр по справі —473/865/20

Ухвала від 11.02.2022

Кримінальне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 03.04.2020

Кримінальне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 03.04.2020

Кримінальне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 17.03.2020

Кримінальне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 18.03.2020

Кримінальне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні