Ухвала
від 17.03.2020 по справі 127/5921/20
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Cправа № 127/5921/20

Провадження № 1-кс/127/2754/20

У Х В А Л А

Іменем України

17 березня 2020 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді: ОСОБА_1

секретар судового засідання: ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого слідчого відділу Вишенського ВП Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до відеозаписів з камер спостереження, що знаходяться у приміщенні магазину " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", -

ВСТАНОВИВ:

10.03.2020 старший слідчий слідчого відділу Вишенського ВП Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області капітан поліції ОСОБА_3 звернувся досуду зклопотанням,яке погодженоз прокурором ОСОБА_4 ,про тимчасовийдоступ до документів магазину " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", що за адресою АДРЕСА_1 .

Клопотання мотивовано тим, що до Вишенського ВП надійшло повідомлення про те, що близько 15:30 год. 29.02.2020 год. невідома особа таємно, умисно, шляхом вільного доступу вчинила крадіжку чотирьох торцевих головок та двох наборів біт марки " ІНФОРМАЦІЯ_1 " з магазину " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", що за адресою АДРЕСА_1 .

По даному факту Вишенським ВП Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за №12020020030000234 від 01.03.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України.

У ході виїзду на місце події у вищевказаному магазині (господарську діяльність у якому здійснює ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", адреса: АДРЕСА_2 , код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) 29.02.2020 року проведено огляд місця події за добровільної згоди продавця вказаного магазину ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , в ході якого нічого не вилучалось та проводилось фотографування. Згідно договору оренди №МДМ/1002/19 від 10 лютого 2019 року даний торгівельний павільйон загальною площею 230 квадратних метрів належить на праві власності орендодавцю ФОП ОСОБА_6 прож. АДРЕСА_3 , ІПН НОМЕР_2 .

В подальшому, 29.02.2020 р. в ході огляду місця події, встановлено наявність камер відео спостереження у приміщенні магазину " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", що за адресою АДРЕСА_1 , на яких може бути видно обставини вчинення даного кримінального правопорушення, а тому з метою долучення та визнання даного відеозапису речовим доказом у кримінальному провадженні, виникла необхідність у зверненні до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до даного відеозапису.

Слідчий ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, однак 17.03.2020 надав суду заяву про розгляд справи у його відсутність, у якій також зазначив про те, що вказане клопотання останній підтримує в повному обсязі з підстав викладених у ньому.

Представник магазину « ІНФОРМАЦІЯ_4 » в судове засідання не з`явився, однак як зазначено у заяві слідчого ОСОБА_3 від 17.03.2020 представник « ІНФОРМАЦІЯ_4 » про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся слідчим належним чином.

Відповідно до частини четвертої статті 163 КПК України слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбаченихчастиною другоюцієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Відповідно до частини четвертої статті 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи те, що учасники процесуальної дії в судове засідання не з`явилися, слідчий суддя вважає за можливе розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Дослідивши матеріали клопотання, оцінивши докази в їх сукупності, слідчий суддя дійшов висновку, що вказане клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, враховуючи наступне.

Згіднозі статтею 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до статті 160КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу.

Пунктами 1 та 2 частини п`ятої статті 163КПК України передбачено, що ухвала про надання тимчасового доступу до речей і документів постановляється, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Як вбачається з матеріалів справи, досудовим розслідуванням встановлено, що до Вишенського ВП надійшло повідомлення про те, що близько 15:30 год. 29.02.2020 год. невідома особа таємно, умисно, шляхом вільного доступу вчинила крадіжку чотирьох торцевих головок та двох наборів біт марки "Дінпро М" з магазину " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", що за адресою АДРЕСА_1 .

По даному факту Вишенським ВП Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за №12020020030000234 від 01.03.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України.

У ході виїзду слідчим на місце події у магазині " ІНФОРМАЦІЯ_1 " 29.02.2020 року проведено огляд місця події за добровільної згоди продавця вказаного магазину ОСОБА_5 в ході якого нічого не вилучалось та проводилось фотографування. Згідно договору оренди № МДМ/1002/19 від 10 лютого 2019 року даний торгівельний павільйон загальною площею 230 квадратних метрів належить на праві власності орендодавцю ФОП ОСОБА_6 проживаючому за адресою: АДРЕСА_3 , ІПН НОМЕР_2 .

В подальшому, 29.02.2020 р. в ході огляду місця події, встановлено наявність камер відео спостереження у приміщенні магазину " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", що за адресою АДРЕСА_1 , на яких може бути видно обставини вчинення даного кримінального правопорушення

Приймаючи до уваги вищевикладене, слідчий суддя вважає, що на час розгляду клопотання наявні достатні підстави для надання дозволу слідчому на тимчасовий доступ до вищевказаних відеозаписів, які знаходяться у володінні магазину " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 , оскільки слідчим було доведено, що вказані відеозаписи самі по собі або в сукупності із іншими речами і документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 159 - 164, 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому слідчого відділу Вишенського ВП Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області капітану поліції ОСОБА_3 , дозвіл на тимчасовий доступ до відеозапису із камер відео спостереження за 29.02.2020 з приміщення магазину " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", що за адресою АДРЕСА_1 (господарську діяльність у якому здійснює ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", адреса: АДРЕСА_2 , код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) з можливістю подальшого його вилучення (здійснення його виїмки).

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення17.03.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88332802
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до відеозаписів з камер спостереження, що знаходяться у приміщенні магазину " ІНФОРМАЦІЯ_1

Судовий реєстр по справі —127/5921/20

Ухвала від 17.03.2020

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Гриневич В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні