Вирок
від 20.03.2020 по справі 335/900/20
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/900/20 1-кп/335/495/2020

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 березня 2020 року м.Запоріжжя

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

у складі: головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря- ОСОБА_2 ,

прокурора- ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Запоріжжі кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016080000000105 від 30.09.2016 року, за обвинуваченням:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Горлівка Донецької області, громадянина України, має вищу освіту, працює на посаді директора ПП «Ірбіс- 2016» , не одруженого, має на утриманні двох малолітніх дітей ІНФОРМАЦІЯ_2 та ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , мешкає за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого,-

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.205-1, ч.2 ст. 205-1 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

У період з квітня 2015 року по листопад (включно) 2018 року, ОСОБА_4 , перебуваючи за місцем свого мешкання, у приміщеннях за адресами: АДРЕСА_3 , АДРЕСА_2 , діючи умисно, з метою подальшого використання юридичних осіб при наданні послуг з мінімізації податкових зобов`язань підприємствам-контрагентам реального сектору економіки створював та/або придбавав юридичні особи при цьому вчинив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисно подавав до органів державної влади для проведення такої реєстрації документи, які містять завідомо неправдиві відомості, використавши при цьому підроблені печатки нотаріусів.

При цьому, ОСОБА_4 отримав копії паспортів та карток платників податків фізичних осіб, які не мали до нього жодного відношення, ці документи йому не надавали та на реєстрацію юридичних осіб на їх ім`я ОСОБА_4 не уповноважували. У подальшому, ОСОБА_4 з використання даних цих осіб вносив у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а саме в установчі документи юридичних осіб, у тому числі протоколи та/або рішення загальних зборів учасників юридичних осіб, статути та інше, у тому числі щодо видів економічної діяльності, юридичної адреси підприємств тощо, та надавав зазначені документи до відповідних органів державної влади, тим самим порушуючи встановлений законом порядок державної реєстрації юридичних осіб. З метою надання підробленим документам установленої форми, ОСОБА_4 за невстановлених обставин придбав печатки приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального округу Дніпропетровської області ОСОБА_5 , приватних нотаріусів Харківського міського нотаріального округу Харківської області ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , відбитками яких самостійно завіряв установчі документи для засвідчення фактів справжності підписів учасників товариств. Крім того, використовуючи такі документи, ОСОБА_4 також вчинив реєстрацію юридичних осіб, у тому числі й на своє ім`я. За результатами вчинення таких дій ОСОБА_4 забезпечив державну реєстрацію створених та/або придбаних юридичних осіб, у тому числі в м.Києві, Київській, Харківській, Житомирській, Вінницькій, Кіровоградській, Дніпропетровській, Миколаївській, Луганській, Донецькій областях, де підконтрольні підприємства ніколи не знаходилися, не мали складських або будь-яких інших приміщень та діяльність фактично не здійснювали та отримав над ними контроль та можливість їх використовувати.

У відповідності до положень ст. 1 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» № 755-IV від 15.05.2003 (далі - Закон):

- державна реєстрація юридичних осіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб - підприємців (далі - державна реєстрація) - офіційне визнання шляхом засвідчення державою факту створення або припинення юридичної особи, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, засвідчення факту наявності відповідного статусу громадського об`єднання, професійної спілки, її організації або об`єднання, політичної партії, організації роботодавців, об`єднань організацій роботодавців та їхньої символіки, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, зміни відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про юридичну особу та фізичну особу - підприємця, а також проведення інших реєстраційних дій, передбачених цим Законом;

- єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - Єдиний державний реєстр) - єдина державна інформаційна система, що забезпечує збирання, накопичення, обробку, захист, облік та надання інформації про юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадські формування, що не мають статусу юридичної особи.

Згідно п. 8 ч. 1 ст. 1 Закону, заявником, поміж інших, визнається засновник (засновники) або уповноважена ними особа - у разі подання документів для державної реєстрації створення юридичної особи, громадського формування, що не має статусу юридичної особи.

Відповідно до ст. 4 Закону, державна реєстрація базується на таких основних принципах:

1) обов`язковості державної реєстрації в Єдиному державному реєстрі;

2) публічності державної реєстрації в Єдиному державному реєстрі та документів, що стали підставою для її проведення;

3) врегулювання відносин, пов`язаних з державною реєстрацією, та особливостей державної реєстрації виключно цим Законом;

4) державної реєстрації за заявницьким принципом;

6) єдності методології державної реєстрації;

7) об`єктивності, достовірності та повноти відомостей у Єдиному державному реєстрі;

8) внесення відомостей до Єдиного державного реєстру виключно на підставі та відповідно до цього Закону;

9) відкритості та доступності відомостей Єдиного державного реєстру.

Згідно до ч. 2 ст. 4 Закону (у редакції від 06.10.2016), державна реєстрація проводиться незалежно від місця знаходження юридичної чи фізичної особи в межах Автономної Республіки Крим, області, міст Києва та Севастополя, крім державної реєстрації на підставі документів, поданих в електронній формі, що проводиться незалежно від місця знаходження юридичної чи фізичної особи в межах України.

Частиною 2 статті 6 Закону передбачено, що державний реєстратор, поміж іншого,

- приймає документи;

- перевіряє документи на наявність підстав для зупинення розгляду документів;

- перевіряє документи на наявність підстав для відмови у державній реєстрації;

- проводить реєстраційну дію (у тому числі з урахуванням принципу мовчазної згоди) за відсутності підстав для зупинення розгляду документів та відмови у державній реєстрації шляхом внесення запису до Єдиного державного реєстру.

Відповідно ч. 1 ст. 17 Закону, для державної реєстрації створення юридичної особи, крім створення державного органу, органу місцевого самоврядування, подаються такі документи:

1) заява про державну реєстрацію створення юридичної особи;

2) заява про обрання юридичною особою спрощеної системи оподаткування та/або реєстраційна заява про добровільну реєстрацію як платника податку на додану вартість, та/або заява про включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій за формами, затвердженими відповідно до законодавства, - за бажанням заявника;

2-1) примірник оригіналу (нотаріально засвідчену копію) рішення засновників, а у випадках, передбачених законом, - рішення відповідного державного органу, про створення юридичної особи;

5) установчий документ юридичної особи - у разі створення юридичної особи на підставі власного установчого документа.

Статтею 35 Закону передбачено, що особи, винні у внесенні до установчих документів або інших документів, що подаються для державної реєстрації, завідомо неправдивих відомостей, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, несуть відповідальність, встановлену законом.

Реалізуючи свої злочинні наміри, діючи умисно, ОСОБА_4 , забезпечив все необхідне для створення суб`єкта підприємницької діяльності - товариство з обмеженою відповідальністю «Слобожанське торгівельне об`єднання» (код ЄДРПОУ 39776279, далі ТОВ «Слобожанське торгівельне об`єднання»), юридична адреса підприємства:м.Київ, вул. Звіринецька, буд.63, та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У квітні 2015 року, ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно, з метою створення підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії для державної реєстрації створення юридичної особи з використанням анкетних даних ОСОБА_8 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

З метою подальшої реалізації свого злочинного умислу, приблизно у квітні 2015 року ОСОБА_4 отримав від невстановленої особи копії сторінок паспорту та картки платника податків ОСОБА_8 .

Для створення ТОВ «Слобожанське торгівельне об`єднання» ОСОБА_4 створив і підготував статутні документи, відповідно до яких ОСОБА_8 став єдиним засновником зазначеного товариства, а саме: протокол загальних зборів учасників ТОВ«Слобожанське торгівельне об`єднання» від 30 квітня 2015 року, згідно якого прийнято рішення створити підприємство у формі товариства з обмеженою відповідальністю, сформувати статутний капітал товариства, затвердити редакцію Статуту Товариства та призначити ОСОБА_8 директором цього товариства; статут ТОВ «Слобожанське торгівельне об`єднання» у новій редакції, затверджений протоколом загальних зборів учасників від 30 квітня 2015 року.

Засвідчивши підробленим підписом ОСОБА_8 установчі документи ТОВ«Слобожанське торгівельне об`єднання», ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 30.04.2015 подав зазначені документи до реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції тим самим виконав всі необхідні дії, направлені для створення суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Слобожанське торгівельне об`єднання» (код ЄДРПОУ 39776279).

По результатах вищевказаних дій ОСОБА_4 30 квітня 2015 року здійснив державну реєстрацію створення ТОВ«Слобожанське торгівельне об`єднання» у реєстраційній службі Харківського міського управління юстиції за адресою: м.Харків, просп. Московський, буд. 96-А, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №14801020000065991.

Далі, для зміни місцезнаходження ТОВ «Слобожанське торгівельне об`єднання» ОСОБА_4 створив і підготував статутні документи, відповідно до яких змінено місцезнаходження зазначеного товариства, а саме: протокол загальних зборів учасників ТОВ«Слобожанське торгівельне об`єднання» №22/12 від 22 грудня 2015 року, згідно якого прийнято рішення змінити місцезнаходження товариства з м. Харків, вул.Пушкінська, буд. 32, офіс 03/1 на м.Київ, вул. Звіринецька, буд.63; зміни №1 до статуту ТОВ «Слобожанське торгівельне об`єднання», затверджений протоколом загальних зборів учасників №22/12 від 22 грудня 2015 року.

Засвідчивши підробленим підписом ОСОБА_8 установчі документи ТОВ«Слобожанське торгівельне об`єднання» (код ЄДРПОУ 39776279), ОСОБА_4 , діючи умисно, з мето отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 22.12.2015 подав зазначені документи до реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції тим самим виконав всі необхідні дії, направлені для зміни місцезнаходження суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Слобожанське торгівельне об`єднання» (код ЄДРПОУ 39776279).

ОСОБА_8 на теперішній час продовжує значиться засновником та директором суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Слобожанське торгівельне об`єднання».

З моменту створення підприємства по теперішній час податкові звіти та декларації ТОВ«Слобожанське торгівельне об`єднання» до органів державної фіскальної служби не надавалися.

Згідно з установчими документами ТОВ«Слобожанське торгівельне об`єднання» за Державним класифікатором України «Класифікація видів економічної діяльності» (далі КВЕД) основним видом діяльності неспеціалізована оптова торгівля (КВЕД _46.90).

Установлено, що ТОВ «Слобожанське торгівельне об`єднання» фактично відсутнє за юридичною адресою: м.Київ, вул.Звіринецька, буд.63. Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень, а також не здійснювало видів економічної діяльності, зазначених в установчих документах.

У подальшому, продовжуючи злочинну діяльність ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ТОВ«Слобожанське торгівельне об`єднання» з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання по ухиленню від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 ,діючи умисно,у періодз квітня2015року погрудень (включно)2015року,у порушенняст.ст.81,87,89Цивільного кодексуУкраїни (уредакції,зі змінамита доповненнямистаном на03вересня 2015року),ст.ст.56,57,62,79,80,89Господарського кодексуУкраїни (уредакції,зі змінамита доповненнямистаном на16липня 2015року),ст.ст.8,24Закону України«Про державнуреєстрацію юридичнихосіб тафізичних осіб підприємців»(№755-IVвід 15травня 2003року вредакції,зі змінамита доповненнямистаном на03вересня 2015року),вчинив внесенняу документи,які відповіднодо законуподаються дляпроведення державноїреєстрації юридичноїособи завідомонеправдивих відомостей,умисне поданнядля проведеннятакої реєстраціїдокументів,які містятьзавідомо неправдивівідомості придержавній реєстраціїстворення, зміни місцезнаходження суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Слобожанське торгівельне об`єднання», з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Продовжуючи злочинну діяльність, діючи умисно, повторно, ОСОБА_4 , придбав суб`єкт підприємницької діяльності товариство з обмеженою відповідальністю «Ельтаір» (код ЄДРПОУ 39610310 (далі ТОВ «Ельтаір»), юридична адреса підприємства:Київська область, м.Бровари, вул. Гагаріна, буд. 16, та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У червні 2015 року, ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії для державної реєстрації придбання юридичної особи з використанням анкетних даних ОСОБА_9 (РНОКПП НОМЕР_2 ).

З метою подальшої реалізації свого злочинного умислу приблизно у червні 2015 року ОСОБА_4 отримав від невстановленої особи копії сторінок паспорту громадянина України та картки платника податків ОСОБА_9 .

Для придбання ТОВ «Ельтаір» ОСОБА_4 створив і підготував статутні та розпорядчі документи, відповідно до яких ОСОБА_9 став засновником зазначеного товариства, а саме: протокол загальних зборів учасників ТОВ «Ельтаір» №05/06 від 05 червня 2015 року, згідно якого прийнято рішення передати частку розміру статутного капіталу Товариства ОСОБА_9 та затвердити нову редакцію Статуту Товариства; договір від 05 червня 2015 року купівлі-продажу частки статутного капіталу ТОВ «Ельтаір» у розмірі 100%;; статут ТОВ «Ельтаір» у новій редакції, затверджений протоколом загальних зборів учасників №05/06 від 05 червня 2015 року.

Засвідчивши підробленим підписом ОСОБА_9 установчі документи ТОВ«Ельтаір» (код ЄДРПОУ 39610310) ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 06.07.2015 подав зазначені документи до Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації виконав всі необхідні дії, направлені для створення суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Ельтаір» (код ЄДРПОУ 39610310).

По результатах вищевказаних дій ОСОБА_4 06 липня 2015 року здійснив державну реєстрацію придбання ТОВ «Ельтаір» у Шевченківській районній в місті Києві державній адміністрації за адресою: м.Київ, вул.Б.Хмельницького, буд.24, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №10741050002052795.

Далі, для зміни місцезнаходження та директора ТОВ«Ельтаір», ОСОБА_4 створив і підготував статутні та розпорядчі документи, відповідно яких змінена юридична адреса та призначений директором товариства ОСОБА_4 , а саме: протокол загальних зборів учасників ТОВ «Ельтаір» №03/09 від 02 листопада 2016 року, згідно якого прийнято рішення змінити місцезнаходження ТОВ «Ельтаір» на адресу: Київська область, м.Бровари, вул.Гагаріна, буд. 16, призначити ОСОБА_4 директором товариства з 03 листопада 2016 року; статут ТОВ «Ельтаір» у новій редакції, затверджений протоколом загальних зборів учасників №03/09 від 02 листопада 2016 року. наказ від 03 листопада 2016 року б/н ТОВ «Ельтаір» про призначення директором підприємства ОСОБА_4 .

Засвідчивши підробленим підписом ОСОБА_9 та своїм підписом установчі та розпорядчі документи ТОВ«Ельтаір» (код ЄДРПОУ 39610310) ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 08.11.2016 подав зазначені документи до Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації виконав всі необхідні дії, направлені для створення суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Ельтаір» (код ЄДРПОУ 39610310).

ОСОБА_9 на теперішній час продовжує значиться засновником суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Ельтаір».

З травня 2015 року по теперішній час податкові звіти та декларації ТОВ«Ельтаір» до органів державної фіскальної служби не надавалися.

Згідно з установчими документами ТОВ «Ельтаір» за Державним класифікатором України «Класифікація видів економічної діяльності» (далі КВЕД) основним видом діяльності підприємства є оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин (КВЕД _46.21).

Установлено, що ТОВ «Ельтаір» фактично відсутнє за юридичною адресою: Київська область, м.Бровари, вул.Гагаріна, буд. 16. Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень, а також не здійснювало видів економічної діяльності, зазначених в установчих документах.

У подальшому, продовжуючи свою злочинну діяльність ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ТОВ«Ельтаір» з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання по ухиленню від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 ,у періодз червня2015року полистопад (включно)2016року,діючи умисно,повторно,у порушенняст.ст.81,87,89Цивільного кодексуУкраїни (уредакції,зі змінамита доповненнямистаном на03вересня 2015року),ст.ст.56,57,62,79,80,89Господарського кодексуУкраїни (уредакції,зі змінамита доповненнямистаном на16липня 2015року),ст.ст.8,24Закону України«Про державнуреєстрацію юридичнихосіб тафізичних осіб підприємців»(№755-IVвід 15травня 2003року вредакції,зі змінамита доповненнямистаном на03вересня 2015року),вчинив внесенняу документи,які відповіднодо законуподаються дляпроведення державноїреєстрації юридичноїособи завідомонеправдивих відомостей,умисне поданнядля проведеннятакої реєстраціїдокументів,які містятьзавідомо неправдивівідомості придержавній реєстраціїпридбання, зміни місцезнаходження та зміни керівника суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Ельтаір» з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Продовжуючи злочинну діяльність, діючи умисно, повторно, ОСОБА_4 , забезпечив все необхідне для придбання суб`єкта підприємницької діяльності - товариство з обмеженою відповідальністю «Укрінторг-Кепітал» (код ЄДРПОУ 40213223 (далі ТОВ«Укрінторг-Кепітал»), юридична адреса підприємства: м.Київ, бульвар Тараса Шевченка, буд. 60, та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У лютому 2016 року, ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії для державної реєстрації придбання юридичної особи з використанням анкетних даних ОСОБА_10 (РНОКПП НОМЕР_3 ).

З метою подальшої реалізації свого злочинного умислу, приблизно у лютому 2016 року ОСОБА_4 отримав від невстановленої особи копії сторінок паспорту та картки платника податків ОСОБА_10 .

Для придбання ТОВ«Укрінторг-Кепітал» ОСОБА_4 створив і підготував статутні та розпорядчі документи, відповідно до яких ОСОБА_10 стала засновником зазначеного товариства, а саме: протокол загальних зборів учасників ТОВ«Укрінторг-Кепітал» №09/02 від 09 лютого 2016 року, згідно якого прийнято рішення передати 100 % розміру статутного капіталу Товариства ОСОБА_10 , затвердити нову редакцію Статуту Товариства та призначити ОСОБА_10 директором товариства з 10 лютого 2016 року; договір від 09 лютого 2016 року купівлі-продажу частки статутного капіталу ТОВ«Укрінторг-Кепітал» у розмірі 100%; статут ТОВ«Укрінторг-Кепітал» у новій редакції, затверджений протоколом загальних зборів учасників №2 від 23 лютого 2016 року; наказ від 10 лютого 2016 року №10-к ТОВ«Укрінторг-Кепітал» про призначення директором підприємства ОСОБА_10 .

Засвідчивши підробленим підписом ОСОБА_10 установчі документи ТОВ«Укрінторг-Кепітал» (код ЄДРПОУ 40213223) ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 10.02.2016 подав зазначені документи до Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації виконав всі необхідні дії, направлені для придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Укрінторг-Кепітал» (код ЄДРПОУ 40213223).

По результатах вищевказаних дій ОСОБА_4 10 лютого 2016 року здійснив державну реєстрацію придбання ТОВ«Укрінторг-Кепітал» у Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації за адресою: м.Київ, вул.Б.Хмельницького, буд.24, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №10741020000057871.

ОСОБА_10 на теперішній час продовжує значиться засновником та директором суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Укрінторг-Кепітал».

З червня 2016 року по теперішній час податкові звіти та декларації ТОВ«Укрінторг-Кепітал» до органів державної фіскальної служби не надавалися.

Згідно з установчими документами ТОВ«Укрінторг-Кепітал» за Державним класифікатором України «Класифікація видів економічної діяльності» (далі КВЕД) основним видом діяльності підприємства є неспеціалізована оптова торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами (КВЕД _46.39).

Установлено, що ТОВ«Укрінторг-Кепітал» фактично відсутнє за юридичною адресою: м. Київ, бульвар Тараса Шевченка, буд. 60. Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень, а також не здійснювало видів економічної діяльності, зазначених в установчих документах.

У подальшому, продовжуючи злочинну діяльність ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ТОВ«Укрінторг-Кепітал» з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання з ухилення від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 ,у періодлютого 2016року,діючи умисно,повторно,у порушенняст.81,87,89Цивільного кодексуУкраїни (уредакції,зі змінамита доповненнямистаном на03вересня 2015року),ст.ст.56,57,62,79,80,89Господарського кодексуУкраїни (уредакції,зі змінамита доповненнямистаном на16липня 2015року),ст.ст.8,24Закону України«Про державнуреєстрацію юридичнихосіб тафізичних осіб підприємців»(№755-IVвід 15травня 2003року вредакції,зі змінамита доповненнямистаном на03вересня 2015року),вчинив внесенняу документи,які відповіднодо законуподаються дляпроведення державноїреєстрації юридичноїособи завідомонеправдивих відомостей,умисне поданнядля проведеннятакої реєстраціїдокументів,які містятьзавідомо неправдивівідомості придержавній реєстраціїпридбання, призначення керівника суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Укрінторг-Кепітал» з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Продовжуючи злочинну діяльність, діючи умисно, повторно, ОСОБА_4 забезпечив все необхідне для придбання суб`єкта підприємницької діяльності - - товариство з обмеженою відповідальністю «Руміас» (код ЄДРПОУ 40171414 (далі ТОВ«Руміас»), юридична адреса підприємства: м. Вінниця, вул.Келецька, буд.53, та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У червні 2016 року, ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії для державної реєстрації придбання юридичної особи з використанням анкетних даних ОСОБА_11 (РНОКПП НОМЕР_4 ).

З метою подальшої реалізації свого злочинного умислу приблизно у лютому 2016 року ОСОБА_4 отримав від невстановленої особи копії сторінок паспорту та картки платника податків ОСОБА_11 .

Для придбання ТОВ«Руміас» ОСОБА_4 створив і підготував статутні та розпорядчі документи, відповідно до яких ОСОБА_11 став засновником зазначеного товариства, а саме: протокол загальних зборів учасників ТОВ«Руміас» №09/02 від 09 лютого 2016 року, згідно якого прийнято рішення передати 100 % розміру статутного капіталу Товариства ОСОБА_11 , затвердити нову редакцію Статуту Товариства та призначити ОСОБА_11 директором товариства з 10 лютого 2016 року; договір від 09 лютого 2016 року купівлі-продажу частки статутного капіталу ТОВ«Руміас» у розмірі 100%; статут ТОВ«Руміас» у новій редакції, затверджений протоколом загальних зборів учасників №09/02 від 09 лютого 2016 року; наказ від 10 лютого 2016 року №10-к ТОВ«Руміас» про призначення директором підприємства ОСОБА_11 .

Засвідчивши підробленим підписом ОСОБА_11 установчі документи ТОВ «Руміас» (код ЄДРПОУ 40171414) ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 10.02.2016 подав зазначені документи до відділу державної реєстрації Святошинського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві, тим самим виконав всі необхідні дії, направлені для придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Руміас» (код ЄДРПОУ 40171414).

По результатах вищевказаних дій ОСОБА_4 11 лютого 2016 року здійснив державну реєстрацію придбання ТОВ «Руміас» у відділі державної реєстрації Святошинського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві за адресою: м.Київ, вул.Б.Хмельницького, буд.24, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №10721070001033553.

ОСОБА_11 на теперішній час продовжує значиться засновником суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Руміас».

Далі, продовжуючи злочинну діяльність, ОСОБА_4 створив і підготував ряд документів щодо призначення себе директором ТОВ «Руміас» та зміни місцезнаходження зазначеного підприємства, а саме: протокол №03/01 загальних зборів учасників ТОВ «Руміас» від 03 березня 2017 року, згідно якого прийнято рішення про призначення ОСОБА_4 директором зазначеного товариства; наказ від 04.03.2017 №04/01 ТОВ «Руміас» про призначення директором підприємства ОСОБА_4 ; протокол №03/08 загальних зборів учасників ТОВ «Руміас» від 03 березня 2017 року, згідно якого прийнято рішення про зміну місцезнаходження юридичної особи за адресою: м. Вінниця, вул.Келецька, буд. 53.

Засвідчивши підробленим підписом ОСОБА_11 та своїм підписом установчі та розпорядчі документи ТОВ «Руміас» (код ЄДРПОУ 40171414) ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявами про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 09.03.2017 та 11.08.2017 подав зазначені вище установчі та розпорядчі документи до органу державної реєстрації, тим самим виконав всі необхідні дії, направлені для зміни керівника та місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Руміас» (код ЄДРПОУ 40171414).

З листопада 2016 року теперішній час податкові звіти та декларації ТОВ«Руміас» до органів державної фіскальної служби не надавалися.

Згідно з установчими документами ТОВ «Руміас» за Державним класифікатором України «Класифікація видів економічної діяльності» (далі КВЕД) основним видом діяльності підприємства є діяльність у сфері права (КВЕД _69.10).

Установлено, що ТОВ«Руміас» фактично відсутнє за юридичною адресою: м. Вінниця, вул. Келецька, буд. 53. Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень, а також не здійснювало видів економічної діяльності, зазначених в установчих документах.

У подальшому, продовжуючи злочинну діяльність ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ТОВ«Руміас» з метою з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання по ухиленню від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 ,у періодз лютого2016року посерпень (включно)2017року,діючи умисно,повторно,у порушенняст.81,87,89Цивільного кодексуУкраїни (уредакції,зі змінамита доповненнямистаном на03вересня 2015року),ст.ст.56,57,62,79,80,89Господарського кодексуУкраїни (уредакції,зі змінамита доповненнямистаном на16липня 2015року),ст.ст.8,24Закону України«Про державнуреєстрацію юридичнихосіб тафізичних осіб підприємців»(№755-IVвід 15травня 2003року вредакції,зі змінамита доповненнямистаном на03вересня 2015року),вчинив внесенняу документи,які відповіднодо законуподаються дляпроведення державноїреєстрації юридичноїособи завідомонеправдивих відомостей,умисне поданнядля проведеннятакої реєстраціїдокументів,які містятьзавідомо неправдивівідомості придержавній реєстраціїпридбання, зміни керівника та місцезнаходження суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Руміас» з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Продовжуючи злочинну діяльність, діючи умисно, повторно, ОСОБА_4 , забезпечив все необхідне для придбання суб`єкта підприємницької діяльності - товариство з обмеженою відповідальністю «Аквантель Плюс» (код ЄДРПОУ 40241947 (далі ТОВ«Акваель Плюс»), юридична адреса підприємства: м.Київ, Печерський район, вул. Лейпцігська, буд. 15, кв. 199 та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У лютому 2016 року ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії для державної реєстрації придбання юридичної особи з використанням анкетних даних ОСОБА_12 (РНОКПП НОМЕР_5 ).

З метою подальшої реалізації свого злочинного умислу, приблизно у лютому 2016 року ОСОБА_4 отримав від невстановленої особи копії сторінок паспорту та картки платника податків ОСОБА_12 .

Для придбання ТОВ«Аквантель Плюс» ОСОБА_4 створив і підготував статутні та розпорядчі документи, відповідно до яких ОСОБА_12 стала засновником зазначеного товариства, а саме: протокол загальних зборів учасників ТОВ«Аквантель Плюс» №2 від 22 лютого 2016 року, згідно з яким прийнято рішення передати 100 % розміру статутного капіталу Товариства ОСОБА_12 , затвердити нову редакцію Статуту Товариства та призначити ОСОБА_12 директором товариства з 23 лютого 2016 року; договір від 22 лютого 2016 року купівлі-продажу частки статутного капіталу ТОВ«Аквантель Плюс» у розмірі 100%; статут ТОВ«Аквантель Плюс» у новій редакції, затверджений протоколом загальних зборів учасників №2 від 22 лютого 2016 року;

Засвідчивши підробленим підписом ОСОБА_12 установчі документи ТОВ«Аквантель Плюс» (код ЄДРПОУ 40241947) ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 24.02.2016 подав зазначені документи до відділу державної реєстрації Печерського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві, тим самим виконав всі необхідні дії, направлені для придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Аквантель Плюс» (код ЄДРПОУ 40241947).

По результатах вищевказаних дій ОСОБА_4 , 24 лютого 2016 року здійснив державну реєстрацію придбання ТОВ«Аквантель Плюс» у відділі державної реєстрації Печерського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві за адресою: м.Київ, вул.М. Омеляновича-Павленка (колишня вул. Суворова), буд. 15, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №10701020000061577.

ОСОБА_12 на теперішній час продовжує значиться засновником та директором суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Аквантель Плюс».

З моменту придбання ТОВ«Аквантель Плюс» по теперішній час податкові звіти та декларації до органів державної фіскальної служби не надавалися.

Згідно з установчими документами ТОВ«Аквантель Плюс» за Державним класифікатором України «Класифікація видів економічної діяльності» (далі КВЕД) основним видом діяльності підприємства є оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням (КВЕД _46.73).

Досудовим слідством встановлено, що ТОВ«Аквантель Плюс» фактично відсутнє за юридичною адресою: м. Київ, Печерський район, вул. Лейпцігська, буд. 15, кв. 199. Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень, а також не здійснювало видів економічної діяльності, зазначених в установчих документах.

У подальшому, продовжуючи злочинну діяльність, ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ТОВ«Аквантель Плюс» з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання по ухиленню від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 , у період лютого 2016 року, діючи умисно, повторно, у порушення ст.81, 87, 89 Цивільного кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), ст.ст.56, 57, 62, 79, 80, 89 Господарського кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 16 липня 2015 року), ст.ст.8, 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» (№755-IV від 15 травня 2003 року в редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), вчинив внесення у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості при державній реєстрації придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Аквантель Плюс» з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в незаконному формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Продовжуючи злочинну діяльність, діючи умисно, повторно, ОСОБА_4 , забезпечив все необхідне для придбання суб`єкта підприємницької діяльності - товариство з обмеженою відповідальністю «Опт Інтер Стиль» (код ЄДРПОУ 40240608 (далі ТОВ«Опт Інтер Стиль»), юридична адреса підприємства: м.Київ, вул. Богдана Хмельницького, буд. 17/52, та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У лютому 2016 року ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії для державної реєстрації придбання юридичної особи з використанням анкетних даних ОСОБА_13 (РНОКПП НОМЕР_6 ).

З метою подальшої реалізації свого злочинного умислу, приблизно у лютому 2016 року ОСОБА_4 отримав від невстановленій особі копії сторінок паспорту та картки платника податків ОСОБА_13 .

Для придбання ТОВ«Опт Інтер Стиль» ОСОБА_4 створив і підготував статутні та розпорядчі документи, відповідно до яких ОСОБА_13 став засновником зазначеного товариства, а саме: протокол загальних зборів учасників ТОВ«Опт Інтер Стиль» №2 від 23 лютого 2016 року, згідно якого прийнято рішення передати 100 % розміру статутного капіталу Товариства ОСОБА_13 , затвердити нову редакцію Статуту Товариства та призначити ОСОБА_13 директором товариства з 24 лютого 2016 року; договір від 23 лютого 2016 року купівлі-продажу частки статутного капіталу ТОВ«Опт Інтер Стиль» у розмірі 100%; статут ТОВ«Опт Інтер Стиль» у новій редакції, затверджений протоколом загальних зборів учасників №2 від 23 лютого 2016 року; наказ від 24 лютого 2016 року №3 ТОВ«Опт Інтер Стиль» про призначення директором підприємства ОСОБА_13 .

Засвідчивши підробленим підписом ОСОБА_13 установчі документи ТОВ«Опт Інтер Стиль» (код ЄДРПОУ 40240608) ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 25.02.2016 подав зазначені документи до Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації, тим самим виконав всі необхідні дії, направлені для придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Опт Інтер Стиль» (код ЄДРПОУ 40240608).

По результатах вищевказаних дій ОСОБА_4 25 лютого 2016 року здійснив державну реєстрацію придбання ТОВ«Опт Інтер Стиль» у Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації за адресою: м.Київ, вул.Б.Хмельницького, буд.24, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №10741020000058145.

ОСОБА_13 на теперішній час продовжує значиться засновником та директором суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Опт Інтер Стиль».

З моменту придбання ТОВ«Опт Інтер Стиль» по теперішній час податкові звіти та декларації до органів державної фіскальної служби не надавалися.

Згідно з установчими документами ТОВ«Опт Інтер Стиль» за Державним класифікатором України «Класифікація видів економічної діяльності» (далі КВЕД) основним видом діяльності підприємства є неспеціалізована оптова торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами (КВЕД _46.39).

Установлено, що ТОВ«Опт Інтер Стиль» фактично відсутнє за юридичною адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, буд. 17/52. Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень, а також не здійснювало видів економічної діяльності, зазначених в установчих документах.

У подальшому, продовжуючи злочинну діяльність, ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ТОВ«Опт Інтер Стиль» з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання по ухиленню від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 , у період лютого 2016 року, діючи умисно, повторно, у порушення ст.81, 87, 89 Цивільного кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), ст.ст.56, 57, 62, 79, 80, 89 Господарського кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 16 липня 2015 року), ст.ст.8, 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» (№755-IV від 15 травня 2003 року в редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), вчинив внесення у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості при державній реєстрації придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Опт Інтер Стиль» з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в незаконному формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Продовжуючи злочинну діяльність, діючи умисно, повторно, ОСОБА_4 забезпечив все необхідне для придбання суб`єкта підприємницької діяльності - товариство з обмеженою відповідальністю «Інтрейд Постач» (код ЄДРПОУ 40239215 (далі ТОВ«Інтрейд Постач»), юридична адреса підприємства: м.Київ, бульвар Тараса Шевченка, буд. 33, та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У лютому 2016 року ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії для державної реєстрації придбання юридичної особи з використанням анкетних даних ОСОБА_14 (РНОКПП НОМЕР_7 ).

З метою подальшої реалізації свого злочинного умислу, приблизно у лютому 2016 року ОСОБА_4 отримав від невстановленої особи копії сторінок паспорту та картки платника податків ОСОБА_14 . Для придбання ТОВ«Інтрейд Постач» ОСОБА_4 створив і підготував статутні та розпорядчі документи, відповідно до яких ОСОБА_14 став засновником зазначеного товариства, а саме: протокол загальних зборів учасників ТОВ«Інтрейд Постач» №2 від 23 лютого 2016 року, згідно якого прийнято рішення передати частку розміру статутного капіталу Товариства ОСОБА_14 та затвердити нову редакцію Статуту Товариства; договір від 23 лютого 2016 року купівлі-продажу частки статутного капіталу ТОВ«Інтрейд Постач» у розмірі 100%; статут ТОВ«Інтрейд Постач» у новій редакції, затверджений протоколом загальних зборів учасників №2 від 23 лютого 2016 року, наказ від 24 лютого 2016 року №3 ТОВ «Інтрейд Постач» про призначення директором підприємства ОСОБА_14 .

Засвідчивши підробленим підписом ОСОБА_14 установчі документи ТОВ«Інтрейд Постач» (код ЄДРПОУ 40239215), ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 25.02.2016 подав зазначені документи до Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації виконав всі необхідні дії, направлені для придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Інтрейд Постач» (код ЄДРПОУ 40239215).

По результатах вищевказаних дій ОСОБА_4 25 лютого 2016 року здійснив державну реєстрацію придбання ТОВ«Інтрейд Постач» у Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації за адресою: м.Київ, вул.Б.Хмельницького, буд.24, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №10741050002052795.

ОСОБА_14 на теперішній час продовжує значиться засновником та директором суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Інтрейд Постач».

З моменту придбання ТОВ«Інтрейд Постач» по теперішній час податкові звіти та декларації підприємством до органів державної фіскальної служби не надавалися.

Згідно з установчими документами ТОВ«Інтрейд Постач» за Державним класифікатором України «Класифікація видів економічної діяльності» (далі КВЕД) основним видом діяльності підприємства є оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин (КВЕД _46.21).

Установлено, що ТОВ«Інтрейд Постач» фактично відсутнє за юридичною адресою: м. Київ, бульвар Тараса Шевченка, буд. 33. Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень, а також не здійснювало видів економічної діяльності, зазначених в установчих документах.

У подальшому, продовжуючи злочинну діяльність ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ТОВ«Інтрейд Постач» з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання по ухиленню від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 , у період лютого 2016 року, діючи умисно, повторно, у порушення ст.81, 87, 89 Цивільного кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), ст.ст.56, 57, 62, 79, 80, 89 Господарського кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 16 липня 2015 року), ст.ст.8, 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» (№755-IV від 15 травня 2003 року в редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), вчинив внесення у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості при державній реєстрації придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Інтрейд Постач» з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Продовжуючи злочинну діяльність, діючи умисно, повторно, ОСОБА_4 , забезпечив все необхідне для придбання суб`єкта підприємницької діяльності - товариство з обмеженою відповідальністю «Фрідона Груп» (код ЄДРПОУ 40527451, далі ТОВ«Фрідона Груп» (колишня назва ТОВ «Неоплант»), юридична адреса підприємства:м. Миколаїв, вул.Миру, буд.2-А та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У червні 2016 року ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою АДРЕСА_3 , діючи умисно, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії для державної реєстрації придбання юридичної особи з використанням анкетних даних ОСОБА_15 (РНОКПП НОМЕР_8 ).

З метою подальшої реалізації свого злочинного умислу, приблизно у червні 2016 року ОСОБА_4 отримав від невстановленої особи копії сторінок паспорту громадянина України та картки платника податків ОСОБА_15 .

Для реєстрації придбання ТОВ «Неоплант» (нова назва - ТОВ«Фрідона Груп») ОСОБА_4 створив і підготував статутні та розпорядчі документи, відповідно до яких ОСОБА_15 став одним із засновників у розмірі 50% частки статутного капіталу зазначеного товариства, іншим засновником товариства став безпосередньо ОСОБА_4 у розмірі 50% частки статутного капіталу, а саме: протокол загальних зборів учасників ТОВ «Неоплант» №30/06/2016 від 30 червня 2016 року, згідно якого прийнято рішення передати 50 % розміру статутного капіталу Товариства ОСОБА_15 та 50 % розміру статутного капіталу Товариства ОСОБА_4 , затвердити нову редакцію Статуту Товариства та призначити на посаду директора цього підприємства ОСОБА_4 з 01.07.2016; договори від 30 червня 2016 року щодо купівлі-продажу часток статутного капіталу ТОВ «Неоплант» у розмірі 100%; статут ТОВ «Неоплант» у новій редакції, затверджений протоколом загальних зборів учасників №30/06/2016 від 30 червня 2016 року.

Засвідчивши своїм підписом та підробленим підписом ОСОБА_15 установчі документи ТОВ«Неоплант» (код ЄДРПОУ 40527451) ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 02.07.2016 подав зазначені документи до Білоцерківської районної державної адміністрації Київської області та виконав всі необхідні дії, направлені для придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Неоплант» (код ЄДРПОУ 40527451).

По результатах вищевказаних дій ОСОБА_4 02 липня 2016 року здійснив державну реєстрацію внесення змін до відомостей про юридичну особу ТОВ«Неоплант» (нова назва ТОВ «Фрідона Груп» код ЄДРПОУ 40527451) у Білоцерківській районній державній адміністрації Київської області за адресою: Київська область, м.Біла Церква, вул. Ярослава Мудрого, буд.2, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №13531020000008047.

Далі, з метою зміни найменування юридичної особи з ТОВ«Неоплант» на ТОВ «Фрідона Груп», зміни місцезнаходження та зміни керівника цієї юридичної особи, у грудні 2016 року ОСОБА_4 , створив і підготував статутні документи, а саме: протокол загальних зборів учасників ТОВ «Неоплант» №22/12 від 22 грудня 2016 року, згідно якого прийнято рішення змінити найменування товариства з ТОВ «Неоплант» на ТОВ«Фрідона Груп», змінити місцезнаходження товариства на наступне: АДРЕСА_4 , звільнити з посади директора ОСОБА_4 та призначити директором цього товариства ОСОБА_16 .

Використовуючи підроблену печатку приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу Харківської області ОСОБА_7 , засвідчивши нею свій підпис та підроблений підпис ОСОБА_15 на установчих документах ТОВ«Неоплант» (нова назва ТОВ «Фрідона Груп», код ЄДРПОУ 40527451) та у подальшому ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 23.12.2016 подав зазначені документи до Білоцерківській районній державній адміністрації Київської області та виконав всі необхідні дії, направлені для зміни найменування, місцезнаходження та керівника юридичної особи.

Далі, з метою зміни місцезнаходження юридичної особи з ТОВ «Фрідона Груп», у серпні 2017 року ОСОБА_4 створив і підготував статутні документи, а саме: протокол загальних зборів учасників ТОВ «Неоплант» №08/17 від 08 серпня 2017 року, згідно якого прийнято рішення змінити місцезнаходження ТОВ «Фрідона Груп» на наступне: м. Миколаїв, вул.Миру, буд.2-А.

Використовуючи підроблену печатку приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу Харківської області ОСОБА_6 , засвідчивши нею свій підпис та підроблений підпис ОСОБА_15 на установчих документах ТОВ «Фрідона Груп» та у подальшому ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 11.08.2017 подав зазначені документи до Сєвєродонецької міської ради Луганської області та виконав всі необхідні дії, направлені для зміни найменування юридичної особи.

Далі, з метою призначення себе на посаду директора ТОВ «Фрідона Груп» у вересні 2017 року ОСОБА_4 створив і підготував статутні документи, а саме: протокол загальних зборів учасників ТОВ «Фрідона Груп» №11/09 від 11 вересня 2017 року, згідно якого прийнято рішення призначити ОСОБА_4 директором ТОВ«Фрідона Груп» з 12.09.2017.

Використовуючи підроблену печатку приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_6 , засвідчивши нею свій підпис та підроблений підпис ОСОБА_15 на установчих документах ТОВ «Фрідона Груп» та у подальшому разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 15.09.2017 подав зазначені документи до Миколаївської міської ради та виконав всі необхідні дії, направлені для зміни керівника юридичної особи.

Далі, з метою зміни керівника ТОВ «Фрідона Груп» у жовтні 2018 року ОСОБА_4 створив і підготував статутні та розпорядчі документи, а саме: протокол загальних зборів учасників ТОВ «Фрідона Груп» №2 від 25 жовтня 2018 року, згідно якого прийнято рішення звільнити ОСОБА_4 з посади директора ТОВ«Фрідона Груп» та призначити директором цього товариства ОСОБА_17 ; наказ №2-К від 25.10.2018 відповідно до якого звільнено ОСОБА_4 з посади директора ТОВ«Фрідона Груп» та призначено директором цього товариства ОСОБА_17 .

Використовуючи підроблену печатку приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального округу Дніпропетровської області ОСОБА_5 , засвідчивши нею свій підпис та підроблений підпис ОСОБА_15 на установчих документах ТОВ «Фрідона Груп» та у подальшому ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 02.11.2018 подав зазначені документи до Миколаївської міської ради та виконав всі необхідні дії, направлені для зміни керівника юридичної особи.

Далі, з метою зміни складу засновників ТОВ «Фрідона Груп», у жовтні 2018 року ОСОБА_4 створив і підготував установчі та розпорядчі документи, а саме: договір купівліпродажу корпоративних прав на частку в ТОВ«Фрідона Груп» від 25.10.2018, ОСОБА_4 та ОСОБА_15 продали по 50% статутного капіталу товариства, а ОСОБА_17 придбав в останніх відповідно частку у розмірі 100% статутного капіталу ТОВ«Фрідона Груп»; акт приймання-передачі частки в статутному капіталі ТОВ «Фрідона Груп» №1 від 25 жовтня 2018 року, згідно з яким на підставі договору купівліпродажу корпоративних прав на частку в ТОВ «Фрідона Груп» від 25.10.2018 ОСОБА_4 та ОСОБА_15 передали ОСОБА_17 частки у статутному капіталі ТОВ«Фрідона Груп» у загальному розмірі 100%.

Засвідчивши своїм підписом та підписами ОСОБА_17 та ОСОБА_15 установчі документи ТОВ «Фрідона Груп» (код ЄДРПОУ 40527451) ОСОБА_4 , діючи умисно, з мето отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 05.11.2018 подав зазначені документи до Миколаївської міської ради та виконав всі необхідні дії, направлені для зміни керівника юридичної особи.

З моменту придбання ТОВ«Фрідона Груп» по теперішній час податкові звіти та декларації підприємством до органів державної фіскальної служби не надавалися.

Згідно з установчими документами ТОВ«Фрідона Груп» за Державним класифікатором України «Класифікація видів економічної діяльності» (далі КВЕД) основним видом діяльності підприємства є оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин (КВЕД _46.21).

Установлено, що ТОВ«Фрідона Груп» фактично відсутнє за юридичною адресою: м. Миколаїв, вул.Миру, буд.2-А. Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень, а також не здійснювало видів економічної діяльності, зазначених в установчих документах.

У подальшому, продовжуючи злочинну діяльність, ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ТОВ«Фрідона Груп» з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання по ухиленню від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 ,у періодз червня2016року полистопад (включно)2018року,діючи умисно,повторно,у порушенняст.81,87,89Цивільного кодексуУкраїни (уредакції,зі змінамита доповненнямистаном на03вересня 2015року),ст.ст.56,57,62,79,80,89Господарського кодексуУкраїни (уредакції,зі змінамита доповненнямистаном на16липня 2015року),ст.ст.8,24Закону України«Про державнуреєстрацію юридичнихосіб тафізичних осіб підприємців»(№755-IVвід 15травня 2003року вредакції,зі змінамита доповненнямистаном на03вересня 2015року),вчинив внесенняу документи,які відповіднодо законуподаються дляпроведення державноїреєстрації юридичноїособи завідомонеправдивих відомостей,умисне поданнядля проведеннятакої реєстраціїдокументів,які містятьзавідомо неправдивівідомості придержавній реєстраціїпридбання, зміни керівника, найменування та місцезнаходження суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Фрідона Груп» з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Продовжуючи злочинну діяльність, діючи умисно, повторно, ОСОБА_4 забезпечив все необхідне для придбання суб`єкта підприємницької діяльності -товариство з обмеженою відповідальністю «Рентінвест-Груп» (код ЄДРПОУ 40832561, далі ТОВ«Рентінвест-Груп»), юридична адреса підприємства:Луганська область, м.Сєвєродонецьк, вул. Федоренка, буд. 4-Б, та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У грудні 2016 року ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії для державної реєстрації придбання юридичної особи - ТОВ«Рентінвест-Груп» на своє ім`я.

Для реєстрації придбання ТОВ «Рентінвест-Груп» (код ЄДРПОУ 40832561) ОСОБА_4 створив і підготував статутні та розпорядчі документи, відповідно до яких став засновником та директором зазначеного товариства.

Для придбання ТОВ «Рентінвест-Груп» ОСОБА_4 створив і підготував наступні документи: договір від 14 грудня 2016 року №1 купівлі-продажу частки статутного капіталу ТОВ «Рентінвест-Груп» у розмірі 100%; протокол №14/12 загальних зборів учасників ТОВ «Рентінвест-Груп» від 14 грудня 2016 року, згідно якого прийнято рішення передати 100% розміру статутного капіталу Товариства ОСОБА_4 та призначити останнього з 15 грудня 2017 року директором товариства та затвердити нову редакцію Статуту Товариства; статут ТОВ «Рентінвест-Груп» у новій редакції, затверджений протоколом загальних зборів учасників від 14 грудня 2016 року №14/12; наказ від 15 грудня 2016 року №05/01 ТОВ «Рентінвест-Груп» про призначення директором підприємства ОСОБА_4 .

Засвідчивши своїм підписом установчі документи ТОВ «Рентінвест-Груп» (код ЄДРПОУ 40832561) ОСОБА_4 разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 15.12.2016 подав зазначені документи до виконавчого комітету Сєверодонецької міської ради ОСОБА_4 , тим самим виконав всі необхідні дії, направлені для придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Рентінвест-Груп» (код ЄДРПОУ 40832561).

По результатах вищевказаних дій, ОСОБА_4 15 грудня 2016 року здійснив державну реєстрацію придбання ТОВ «Рентінвест-Груп» у виконавчому комітеті Сєверодонецької міської ради за адресою: м.Сєвєродонецьк, бул. Дружби народів, буд. 32, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №13831020000004387.

З моменту ТОВ «Рентінвест-Груп» по теперішній час податкові звіти та декларації підприємством до органів державної фіскальної служби не надавалися.

Згідно з установчими документами ТОВ «Рентінвест-Груп» за Державним класифікатором України «Класифікація видів економічної діяльності» (далі КВЕД) основним видом діяльності підприємства є неспеціалізована оптова торгівля (КВЕД _46.90).

Установлено, що ТОВ «Рентінвест-Груп» фактично відсутнє за юридичною адресою: Луганська область, м.Сєвєродонецьк, вул. Федоренка, буд. 4-Б. Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень, а також не здійснювало видів економічної діяльності, зазначених в установчих документах.

У подальшому, продовжуючи злочинну діяльність, ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ТОВ«Рентінвест-Груп» з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання по ухиленню від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 , у період грудня 2016 року, діючи умисно, повторно, у порушення ст.81, 87, 89 Цивільного кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), ст.ст.56, 57, 62, 79, 80, 89 Господарського кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 16 липня 2015 року), ст.ст.8, 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» (№755-IV від 15 травня 2003 року в редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), вчинив внесення у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості при державній реєстрації придбання та зміни керівника суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Рентінвест-Груп» з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Продовжуючи злочинну діяльність, діючи умисно, повторно, ОСОБА_4 забезпечив все необхідне для створення суб`єкта підприємницької діяльності - товариство з обмеженою відповідальністю «Аймат» (код ЄДРПОУ 41034663, далі ТОВ «Аймат»), юридична адреса підприємства: м. Київ, вул. Володимирська, буд. 19-А, та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У грудні 2016 року ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно, повторно, з метою створення підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії для державної реєстрації юридичної особи з використанням анкетних даних ОСОБА_18 (РНОКПП НОМЕР_9 ).

З метою подальшої реалізації свого злочинного умислу, приблизно у грудні 2016 року ОСОБА_4 отримав від невстановленої особи копії сторінок паспорту та картки платника податків ОСОБА_18 .

Для реєстрації створення ТОВ«Аймат» ОСОБА_4 створив і підготував статутні документи, відповідно до яких ОСОБА_18 став єдиним засновником та директором зазначеного товариства, а саме: протокол загальних зборів учасників ТОВ«Аймат» від 06 грудня 2016 року №1, згідно якого прийнято рішення створити юридичну особу та статутний капітал товариства у розмірі 10000 грн., який належить у розмірі 100 % єдиному учаснику ОСОБА_18 та затвердити редакцію Статуту Товариства; статут ТОВ«Аймат» у новій редакції, затверджений протоколом загальних зборів учасників від 06 грудня 2016 року.

Засвідчивши підробленим підписом ОСОБА_18 установчі документи ТОВ«Аймат» (код ЄДРПОУ 41034663) ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 16.12.2016 подав зазначені документи до Шевченківської районної в місті Києві державній адміністрації за адресою: м.Київ та виконав всі необхідні дії, направлені для створення суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Аймат» (код ЄДРПОУ 41034663).

По результатах вищевказаних дій ОСОБА_4 16 грудня 2016 року здійснив державну реєстрацію створення ТОВ «Аймат» у Шевченківській районній в місті Києві державній адміністрації за адресою: м.Київ, вул.Б.Хмельницького, буд.24, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №10741020000063882.

ОСОБА_18 на теперішній час продовжує значиться засновником та директором суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Аймат».

З моменту створення ТОВ «Аймат» по теперішній час податкові звіти та декларації підприємством до органів державної фіскальної служби не надавалися.

Досудовим слідством встановлено, що ТОВ«Аймат» фактично відсутнє за юридичною адресою: м. Київ, вул. Володимирська, буд. 19-А. Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень.

Згідно з установчими документами ТОВ «Аймат» за Державним класифікатором України «Класифікація видів економічної діяльності» (далі КВЕД) основним видом діяльності підприємства є оптова торгівля іншими товарами господарського призначення (КВЕД _46.49).

У подальшому, продовжуючи злочинну діяльність, ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ТОВ«Аймат» з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання по ухиленню від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 , у період з грудня 2016 року, діючи умисно, повторно, у порушення ст.ст.81, 87, 89 Цивільного кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), ст.ст.56, 57, 62, 79, 80, 89 Господарського кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 16 липня 2015 року), ст.ст.8, 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» (№755-IV від 15 травня 2003 року в редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), вчинив внесення у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості при державній реєстрації створеннясуб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Аймат», з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Продовжуючи злочинну діяльність, діючи умисно, повторно, ОСОБА_4 , забезпечив все необхідне для придбання суб`єкта підприємницької діяльності - товариство з обмеженою відповідальністю «Маріон Плюс» (код ЄДРПОУ 40243420, далі ТОВ «Маріон Плюс»), юридична адреса підприємства:Луганська область, м. Сєверодонецьк, вул. Курчатова, буд. 49, та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У грудні 2016 року ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії для державної реєстрації придбання юридичної особи з використанням анкетних даних ОСОБА_19 (РНОКПП НОМЕР_10 ).

З метою подальшої реалізації свого злочинного умислу, приблизно у грудні 2016 року ОСОБА_4 отримав від невстановленої особи копії сторінок паспорту та картки про присвоєння ідентифікаційного номеру ОСОБА_19 .

Для реєстрації придбання ТОВ «Маріон Плюс» ОСОБА_4 створив і підготував статутні та розпорядчі документи, відповідно до яких ОСОБА_19 стала єдиним засновником зазначеного товариства, а саме: протокол загальних зборів учасників ТОВ «Маріон Плюс» від 22 грудня 2016 року, згідно якого прийнято рішення передати 100 % розміру статутного капіталу Товариства ОСОБА_19 та затвердити нову редакцію Статуту Товариства; статут ТОВ «Маріон Плюс» у новій редакції, затверджений протоколом загальних зборів учасників від 22 грудня 2016 року.

Засвідчивши підробленим підписом ОСОБА_19 установчі документи ТОВ «Маріон Плюс» (код ЄДРПОУ 40243420) ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 22.12.2016 подав зазначені документи до виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради виконав всі необхідні дії, направлені для придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Маріон Плюс» (код ЄДРПОУ 40243420).

По результатах вищевказаних дій ОСОБА_4 22 грудня 2016 року здійснив державну реєстрацію придбання ТОВ «Маріон Плюс» у виконавчому комітеті Сєвєродонецької міської ради за адресою: Луганська область, м.Сєвєродонецьк, бул. Дружби народів, буд. 32, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №10721020000033785.

ОСОБА_19 на теперішній час продовжує значиться засновником та директором суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Маріон Плюс».

З моменту грудня 2017 року по теперішній час податкові звіти та декларації ТОВ «Маріон Плюс» до органів державної фіскальної служби не надавалися.

Згідно з установчими документами ТОВ «Маріон Плюс» за Державним класифікатором України «Класифікація видів економічної діяльності» (далі КВЕД) основним видом діяльності підприємства є неспеціалізована оптова торгівля (КВЕД _46.90).

Установлено, що ТОВ «Маріон Плюс» фактично відсутнє за юридичною адресою: Луганська область, м.Сєвєродонецьк, вул.Курчатова, буд. 49. Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень, а також не здійснювало видів економічної діяльності, зазначених в установчих документах.

У подальшому, продовжуючи злочинну діяльність, ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ТОВ«Маріон Плюс» з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання по ухиленню від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 , у період грудня 2016 року, діючи умисно, повторно, у порушення ст.81, 87, 89 Цивільного кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), ст.ст.56, 57, 62, 79, 80, 89 Господарського кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 16 липня 2015 року), ст.ст.8, 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» (№755-IV від 15 травня 2003 року в редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), вчинив внесення у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості при державній реєстрації придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Маріон Плюс» з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Продовжуючи злочинну діяльність, діючи умисно, повторно, ОСОБА_4 забезпечив все необхідне для придбання суб`єкта підприємницької діяльності -товариство з обмеженою відповідальністю «Інвестім» (код ЄДРПОУ 41018449, далі ТОВ«Інвестім»), юридична адреса: м. Житомир, вул. Покровського (колишня назва вул.Щорса), буд. 169 та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У січні 2017 року ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії для державної реєстрації придбання юридичної особи - ТОВ«Інвестім» на своє ім`я.

Для придбання ТОВ «Інвестім» ОСОБА_4 створив і підготував статутні та розпорядчі документи, відповідно до яких став засновником та директором зазначеного товариства.

Для реєстрації придбання ТОВ «Інвестім» ОСОБА_4 створив і підготував наступні документи: протокол №04/01 загальних зборів учасників ТОВ «Інвестім» від 04 січня 2017 року, згідно якого прийнято рішення передати 100 % розміру статутного капіталу Товариства ОСОБА_4 та призначити останнього з 05 січня 2017 року директором товариства та затвердити нову редакцію Статуту Товариства; договір від 04.01.2017 №1 купівлі-продажу частки статутного капіталу ТОВ «Інвестім» у розмірі 100%; статут ТОВ «Інвестім» у новій редакції, затверджений протоколом загальних зборів учасників від 04 січня 2017 року №04/01; наказ від 05.01.2017 №05/01 ТОВ «Інвестім» про призначення директором підприємства ОСОБА_4 .

Засвідчивши своїм підписом установчі документи ТОВ «Інвестім» (код ЄДРПОУ 41018449) ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 10.01.2017 подав зазначені документи до виконавчого комітету Сєверодонецької міської ради ОСОБА_4 виконав всі необхідні дії, направлені для придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Інвестім» (код ЄДРПОУ 41018449).

По результатах вищевказаних дій ОСОБА_4 10 січня 2017 року здійснив державну реєстрацію придбання ТОВ «Інвестім» у виконавчому комітеті Сєверодонецької міської ради за адресою: м.Сєвєродонецьк, бул.Дружби народів, буд. 32, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №13831020000004386.

З моменту реєстрації підприємства по теперішній час податкові звіти та декларації підприємством ТОВ «Інвестім» (код ЄДРПОУ 41018449) надані лише за січень 2017 року.

Згідно з установчими документами ТОВ «Інвестім» за Державним класифікатором України «Класифікація видів економічної діяльності» (далі КВЕД) основним видом діяльності підприємства є неспеціалізована оптова торгівля (КВЕД _46.90).

Установлено, що ТОВ «Інвестім» фактично відсутнє за юридичною адресою: м. Житомир, вул. Покровського (колишня назва вул.Щорса), буд. 169. Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень, а також не здійснювало видів економічної діяльності, зазначених в установчих документах.

У подальшому, продовжуючи злочинну діяльність, ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ТОВ«Інвестім» з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання по ухиленню від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 , у період січня 2017 року, діючи умисно, повторно, у порушення ст.81, 87, 89 Цивільного кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), ст.ст.56, 57, 62, 79, 80, 89 Господарського кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 16 липня 2015 року), ст.ст.8, 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» (№755-IV від 15 травня 2003 року в редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), вчинив внесення у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості при державній реєстрації придбання, та зміни керівника суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Інвестім» з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в незаконному формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Продовжуючи злочинну діяльність, діючи умисно, повторно, ОСОБА_4 забезпечив все необхідне для придбання суб`єкта підприємницької діяльності - товариство з обмеженою відповідальністю «Консалт-ІН» (код ЄДРПОУ 41019018, далі ТОВ «Консалт-ІН), юридична адреса: Луганська область, м.Сєвєродонецьк, вул. Федоренка, буд. 4-Б та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У січні 2017 року ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії для державної реєстрації придбання юридичної особи - «Консалт-ІН» на своє ім`я.

Для придбання ТОВ «Консалт-ІН» ОСОБА_4 створив і підготував статутні та розпорядчі документи, відповідно до яких став засновником та директором зазначеного товариства, а саме: протокол №04/01 загальних зборів учасників ТОВ «Консалт-ІН» від 04 січня 2017 року, згідно якого прийнято рішення передати 100 % розміру статутного капіталу Товариства ОСОБА_4 та призначити останнього з 05 січня 2017 року директором товариства та затвердити нову редакцію Статуту Товариства; статут ТОВ «Консалт-ІН» у новій редакції, затверджений протоколом загальних зборів учасників від 04 січня 2017 року №04/01; наказ від 05.01.2017 №05/01 ТОВ «Консалт-ІН» про призначення директором підприємства ОСОБА_4 .

Засвідчивши своїм підписом установчі документи ТОВ «Консалт-ІН» (код ЄДРПОУ 41019018) ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 10.01.2017 подав зазначені документи до виконавчого комітету Сєверодонецької міської ради тим самим виконав всі необхідні дії, направлені для створення суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Консалт-ІН» (код ЄДРПОУ 41019018).

По результатах вищевказаних дій ОСОБА_4 10 січня 2017 року здійснив державну реєстрацію придбання ТОВ «Консалт-ІН» у виконавчому комітеті Сєверодонецької міської ради за адресою: Луганська область, м.Сєвєродонецьк, бул. Дружби народів, буд. 32, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №13831020000004387.

З моменту придбання по теперішній час податкові звіти та декларації ТОВ «Консалт-ІН» до органів державної фіскальної служби не надавалися.

Згідно з установчими документами ТОВ «Консалт-ІН» за Державним класифікатором України «Класифікація видів економічної діяльності» (далі КВЕД) основним видом діяльності підприємства є неспеціалізована оптова торгівля (КВЕД _46.90).

Установлено, що ТОВ «Консалт-ІН» фактично відсутнє за юридичною адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, вул. Федоренка, буд. 4-Б. Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень, а також не здійснювало видів економічної діяльності, зазначених в установчих документах.

У подальшому, продовжуючи злочинну діяльність ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ТОВ«Консалт-ІН» з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання по ухиленню від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 ,у періодсічня 2017року,діючи умисно,повторно,у порушенняст.81,87,89Цивільного кодексуУкраїни (уредакції,зі змінамита доповненнямистаном на03вересня 2015року),ст.ст.56,57,62,79,80,89Господарського кодексуУкраїни (уредакції,зі змінамита доповненнямистаном на16липня 2015року),ст.ст.8,24Закону України«Про державнуреєстрацію юридичнихосіб тафізичних осіб підприємців»(№755-IVвід 15травня 2003року вредакції,зі змінамита доповненнямистаном на03вересня 2015року),вчинив внесенняу документи,які відповіднодо законуподаються дляпроведення державноїреєстрації юридичноїособи завідомонеправдивих відомостей,умисне поданнядля проведеннятакої реєстраціїдокументів,які містятьзавідомо неправдивівідомості придержавній реєстраціїпридбання, зміни керівника суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Консалт-ІН» з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в незаконному формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Продовжуючи злочинну діяльність, діючи умисно, повторно, ОСОБА_4 забезпечив все необхідне для придбання суб`єкта підприємницької діяльності - товариство з обмеженою відповідальністю «Транзитзерно» (код ЄДРПОУ 39722527, далі ТОВ«Транзитзерно»), юридична адреса підприємства:м. Київ, вул.Шота Руставелі, буд. 24, та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У січні 2017 року ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії для державної реєстрації придбання юридичної особи з використанням анкетних даних ОСОБА_20 (РНОКПП НОМЕР_11 ).

З метою подальшої реалізації свого злочинного умислу приблизно у січні 2017 року ОСОБА_4 отримав від невстановленій особі копії сторінок паспорту та картки платника податків ОСОБА_20 .

Для реєстрації придбання ТОВ«Транзитзерно» ОСОБА_4 створив і підготував статутні та розпорядчі документи, відповідно до яких ОСОБА_20 став єдиним засновником зазначеного товариства, а саме: протокол загальних зборів учасників ТОВ«Транзитзерно» №16/01/2017 від 16 січня 2017 року, згідно якого прийнято рішення передати 100 % розміру статутного капіталу Товариства ОСОБА_20 , затвердити нову редакцію Статуту Товариства, змінити місцезнаходження товариства за адресою: м. Київ, вул. Шота Руставелі, буд. 24 та призначити на посаду директором цього підприємства ОСОБА_20 ; договір від 16 січня 2017 року щодо купівлі-продажу частки статутного капіталу ТОВ«Транзитзерно» у розмірі 100%; статут ТОВ«Транзитзерно» у новій редакції, затверджений протоколом загальних зборів учасників №16/01/2017 від 16 січня 2017 року.

Засвідчивши підробленим підписом ОСОБА_20 установчі документи ТОВ«Транзитзерно» (код ЄДРПОУ 39722527), ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 17.01.2017 подав зазначені документи до Департаменту реєстрації Харківської міської ради та виконав всі необхідні дії, направлені для придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Транзитзерно» (код ЄДРПОУ 39722527).

По результатах вищевказаних дій ОСОБА_4 17 січня 2017 року здійснив державну реєстрацію ТОВ«Транзитзерно» (код ЄДРПОУ 39722527) у Департаменті реєстрації Харківської міської ради за адресою: м.Харків, пл.Конституції, буд. 7, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №14801020000065717.

ОСОБА_20 на теперішній час продовжує значиться засновником та директором суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Транзитзерно».

З моменту придбання по теперішній час податкові звіти та декларації ТОВ«Транзитзерно» до органів державної фіскальної служби не надавалися.

Згідно з установчими документами ТОВ«Транзитзерно» за Державним класифікатором України «Класифікація видів економічної діяльності» (далі КВЕД) основним видом діяльності підприємства є неспеціалізована оптова торгівля (КВЕД _46.90).

Установлено, що ТОВ«Транзитзерно» фактично відсутнє за юридичною адресою: м. Київ, вул.Шота Руставелі, буд. 24. Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень, а також не здійснювало видів економічної діяльності, зазначених в установчих документах.

У подальшому, продовжуючи злочинну діяльність ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ТОВ«Транзитзерно» з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання по ухиленню від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 , у період січня 2017 року, діючи умисно, повторно, у порушення ст.81, 87, 89 Цивільного кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), ст.ст.56, 57, 62, 79, 80, 89 Господарського кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 16 липня 2015 року), ст.ст.8, 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» (№755-IV від 15 травня 2003 року в редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), вчинив внесення у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості при державній реєстрації придбання, зміни керівника та місцезнаходження суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Транзитзерно» з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Продовжуючи злочинну діяльність, діючи умисно, повторно, ОСОБА_4 забезпечив все необхідне для придбання суб`єкта підприємницької діяльності - Приватне підприємство «Ажур-2012» (код ЄДРПОУ 38070184, далі - ПП«Ажур-2012») юридична адреса: м. Мелітополь, проспект 50-річчя Перемоги, буд. 22, кв. 84 та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У серпні 2017 року ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_2 , діючи умисно, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії для державної реєстрації придбання юридичної особи - ПП«Ажур-2012» на своє ім`я.

Для реєстрації придбання ПП«Ажур-2012», ОСОБА_4 створив і підготував статутні документи, відповідно до яких став засновником та директором зазначеного товариства, а саме: рішення №17/08 власника ПП«Ажур-2012» від 17 серпня 2017 року, згідно якого прийнято рішення передати 100 % розміру статутного капіталу підприємства ОСОБА_4 та призначити останнього з 18 серпня 2017 року директором товариства та затвердити нову редакцію Статуту підприємства; статут ПП«Ажур-2012» у новій редакції від 17 серпня 2017 року первинно зареєстрований за №11011020000003115.

Засвідчивши своїм підписом установчі документи ПП«Ажур-2012» (код ЄДРПОУ 38070184) ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 21.08.2017 подав зазначені документи до виконавчого комітету Мелітопольської міської ради, тим самим виконав всі необхідні дії, направлені для придбання та перереєстрації на своє ім`я суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ПП«Ажур-2012».

По результатах вищевказаних дій ОСОБА_4 21 серпня 2017 року здійснив державну реєстрацію придбання ПП«Ажур-2012» (код ЄДРПОУ 38070184) у виконавчому комітеті Мелітопольської міської ради за адресою: м.Мелітополь, вул. Михайла Грушевського, буд. 5, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №11011020000003115.

ОСОБА_4 по теперішній час продовжує значиться засновником та директором суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ПП«Ажур-2012».

За період з серпня 2017 року по теперішній час податкова звітність з податку на додану вартість та податку на прибуток ПП«Ажур-2012» до органів державної фіскальної служби не надавалися.

Згідно з установчими документами ПП«Ажур-2012», за Державним класифікатором України «Класифікація видів економічної діяльності» (далі КВЕД) основним видом діяльності підприємства є діяльність у сфері бухгалтерського обліку й аудиту, консультування з питань оподаткування (КВЕД _69.20).

Установлено, що ПП«Ажур-2012» фактично відсутнє за юридичною адресою: АДРЕСА_5 . Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень, а також не здійснювало видів економічної діяльності, зазначених в установчих документах.

У подальшому, продовжуючи злочинну діяльність, ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ПП«Ажур-2012» з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання по ухиленню від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 , у період серпня 2017 року, діючи умисно, повторно, у порушення ст.81, 87, 89 Цивільного кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), ст.ст.56, 57, 62, 79, 80, 89 Господарського кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 16 липня 2015 року), ст.ст.8, 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» (№755-IV від 15 травня 2003 року в редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), вчинив внесення у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості при державній реєстрації придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ПП«Ажур-2012» з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в незаконному формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Продовжуючи злочинну діяльність, діючи умисно, повторно, ОСОБА_4 забезпечив все необхідне для придбання суб`єкта підприємницької діяльності - товариство з обмеженою відповідальністю «Беатрікс» (код ЄДРПОУ 41645578, далі ТОВ «Беатрікс»), юридична адреса підприємства:Луганська область, м.Сєверодонецьк, вул. Новікова, буд. 4, та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У жовтні 2017 року ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_2 , діючи умисно, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії для державної реєстрації придбання юридичної особи з використанням анкетних даних ОСОБА_21 (РНОКПП НОМЕР_12 ).

З метою подальшої реалізації свого злочинного умислу приблизно у жовтні 2017 року ОСОБА_4 отримав від невстановленій особі копії сторінок паспорту та картки платника податків ОСОБА_21 .

Для реєстрації придбання ТОВ «Беатрікс» ОСОБА_4 створив і підготував статутні та розпорядчі документи, відповідно до яких ОСОБА_21 став засновником зазначеного товариства, а саме: договір від 18 жовтня 2017 року №1 купівлі-продажу частки статутного капіталу ТОВ «Беатрікс» у розмірі 100%; протокол загальних зборів учасників ТОВ «Беатрікс» №18/10 від 18 жовтня 2017 року, згідно якого прийнято рішення передати 100 % розміру статутного капіталу Товариства ОСОБА_21 та затвердити нову редакцію Статуту Товариства; статут ТОВ «Беатрікс» у новій редакції, затверджений протоколом загальних зборів учасників №18/10 від 18 жовтня 2017 року.

Засвідчивши підробленим підписом ОСОБА_21 установчі документи ТОВ «Беатрікс» (код ЄДРПОУ 41645578) ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 18.10.2017 подав зазначені документи до виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради виконав всі необхідні дії, направлені для придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Беатрікс» (код ЄДРПОУ 41645578).

По результатах вищевказаних дій ОСОБА_4 18 жовтня 2017 року здійснив державну реєстрацію придбання ТОВ «Беатрікс» у виконавчому комітеті Сєвєродонецької міської ради за адресою: Луганська область, м.Сєвєродонецьк, бул. Дружби народів, буд. 32, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №13831020000004802.

ОСОБА_21 по теперішній час продовжує значиться засновником та директором суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Беатрікс».

З моменту придбання по теперішній час податкові звіти та декларації ТОВ«Беатрікс» до органів державної фіскальної служби не надавалися.

Згідно з установчими документами ТОВ «Беатрікс» за Державним класифікатором України «Класифікація видів економічної діяльності» (далі КВЕД) основним видом діяльності підприємства є неспеціалізована оптова торгівля (КВЕД _46.90).

Установлено, що ТОВ «Беатрікс» фактично відсутнє за юридичною адресою: Луганська область, м.Сєвєродонецьк, вул.Новікова, буд. 4. Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень, а також не здійснювало видів економічної діяльності, зазначених в установчих документах.

У подальшому, продовжуючи злочинну діяльність, ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ТОВ«Беатрікс» з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання по ухиленню від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 , у період жовтня 2017 року, діючи умисно, повторно, у порушення ст.81, 87, 89 Цивільного кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), ст.ст.56, 57, 62, 79, 80, 89 Господарського кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 16 липня 2015 року), ст.ст.8, 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» (№755-IV від 15 травня 2003 року в редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), вчинив внесення у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості при державній реєстрації придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Беатрікс» з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в незаконному формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Продовжуючи злочинну діяльність, діючи умисно, повторно, ОСОБА_4 забезпечив все необхідне для придбання суб`єкта підприємницької діяльності - товариство з обмеженою відповідальністю «Епіфор» (код ЄДРПОУ 41583517, далі ТОВ «Епіфор»), юридична адреса підприємства:м. Миколаїв, Заводський район, вул. 8-го березня, буд. 34-А, та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У листопаді 2017 року ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_2 , діючи умисно, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії для державної реєстрації придбання юридичної особи з використанням анкетних даних ОСОБА_21 (РНОКПП НОМЕР_12 ).

З метою подальшої реалізації свого злочинного умислу приблизно у жовтні-листопада 2017 року ОСОБА_4 отримав від невстановленій особі копії сторінок паспорту та картки платника податків ОСОБА_21 .

Для реєстрації придбання ТОВ «Епіфор» ОСОБА_4 створив і підготував статутні та розпорядчі документи, відповідно до яких ОСОБА_21 став єдиним засновником зазначеного товариства, а саме: протокол загальних зборів учасників ТОВ «Епіфор» №2 від 09 листопада 2017 року, згідно якого прийнято рішення передати 100 % розміру статутного капіталу Товариства ОСОБА_21 та затвердити нову редакцію Статуту Товариства; договір від 09 листопада 2017 року б/н купівлі-продажу частки статутного капіталу ТОВ «Епіфор» у розмірі 100%; статут ТОВ «Епіфор» у новій редакції, затверджений протоколом загальних зборів учасників №2 від 09 листопада 2017 року.

Використовуючи підроблену печатку приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального округу Дніпропетровської області ОСОБА_5 , засвідчивши нею підроблений підпис ОСОБА_21 на установчих документах ТОВ«Епіфор» (код ЄДРПОУ 41583517) та у подальшому, ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 10.11.2017 подав зазначені документи до виконавчого комітету Миколаївської міської ради виконав всі необхідні дії, направлені для придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Епіфор» (код ЄДРПОУ 41583517).

По результатах вищевказаних дій ОСОБА_4 , 10 листопада 2017 року здійснив державну реєстрацію придбання ТОВ «Епіфор» у виконавчому комітеті Миколаївської міської ради за адресою: м.Миколаїв, вул.Адміральська, буд.20, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №15221020000036045.

ОСОБА_21 по теперішній час продовжує значиться засновником та директором суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Епіфор».

З січня 2018 року по теперішній час податкові звіти та декларації підприємством ТОВ «Епіфор» до органів державної фіскальної служби не надавалися.

Згідно з установчими документами ТОВ «Епіфор» за Державним класифікатором України «Класифікація видів економічної діяльності» (далі КВЕД) основним видом діяльності підприємства є оптова торгівля зерном , необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин (КВЕД _46.21).

Установлено, що ТОВ «Епіфор» фактично відсутнє за юридичною адресою: м. Миколаїв, Заводський район, вул. 8-го березня, буд.34-А. Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень, а також не здійснювало видів економічної діяльності, зазначених в установчих документах.

У подальшому, продовжуючи злочинну діяльність, ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ТОВ«Епіфор» з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання по ухиленню від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 , у період листопада 2017 року, діючи умисно, повторно, у порушення ст.81, 87, 89 Цивільного кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), ст.ст.56, 57, 62, 79, 80, 89 Господарського кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 16 липня 2015 року), ст.ст.8, 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» (№755-IV від 15 травня 2003 року в редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), вчинив внесення у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості при державній реєстрації придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Транзитзерно» з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Продовжуючи злочинну діяльність, діючи умисно, повторно, ОСОБА_4 забезпечив все необхідне для придбання суб`єкта підприємницької діяльності - товариство з обмеженою відповідальністю «Оліверс Тайм» (код ЄДРПОУ 41565880, далі ТОВ«Оліверс Тайм»), юридична адреса підприємства: м.Київ, вул.Старонаводницька, буд. 13-Б, та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У грудні 2017 року ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_2 , діючи умисно, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії для державної реєстрації придбання юридичної особи з використанням анкетних даних ОСОБА_15 (РНОКПП НОМЕР_8 ).

З метою подальшої реалізації свого злочинного умислу приблизно у грудні 2017 року ОСОБА_4 отримав від невстановленій особі копії сторінок паспорту та картки платника податків ОСОБА_15 .

Для придбання ТОВ«Оліверс Тайм», ОСОБА_4 створив і підготував статутні та розпорядчі документи, відповідно до яких ОСОБА_15 став засновником зазначеного товариства, а саме: договір від 11 вересня 2017 року №1 купівлі-продажу частки статутного капіталу ТОВ«Оліверс Тайм» у розмірі 100%; протокол загальних зборів учасників ТОВ«Оліверс Тайм» №2 від 07 грудня 2017 року, згідно якого прийнято рішення передати 100 % розміру статутного капіталу Товариства ОСОБА_15 , призначити останнього директором товариства, змінити місцезнаходження на нове за адресою: м.Київ, вул.Старонаводницька, буд. 13-Б та затвердити нову редакцію Статуту Товариства; статут ТОВ«Оліверс Тайм» у новій редакції, затверджений протоколом загальних зборів учасників №2 від 07 грудня 2017 року.

Засвідчивши підробленим підписом ОСОБА_15 установчі документи ТОВ«Оліверс Тайм» (код ЄДРПОУ 41565880) ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 01.12.2017 подав зазначені документи до Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, тим самим виконав всі необхідні дії, направлені для придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Оліверс Тайм» (код ЄДРПОУ 41565880).

По результатах вищевказаних дій ОСОБА_4 09 грудня 2017 року здійснив державну реєстрацію придбання ТОВ«Оліверс Тайм» у Печерській районній в місті Києві державній адміністрації за адресою: м.Київ, вул.М. Омеляновича-Павленка (колишня вул. Суворова), буд. 15, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №10701020000070342.

ОСОБА_15 по теперішній час продовжує значиться засновником та директором суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Оліверс Тайм».

З моменту придбання підприємства по теперішній час податкові звіти та декларації ТОВ«Оліверс Тайм» до органів державної фіскальної служби не надавалися.

Згідно з установчими документами ТОВ«Оліверс Тайм» за Державним класифікатором України «Класифікація видів економічної діяльності» (далі КВЕД) основним видом діяльності підприємства є неспеціалізована оптова торгівля (КВЕД _46.90).

Установлено, що ТОВ«Оліверс Тайм» фактично відсутнє за юридичною адресою: м.Київ, вул.Старонаводницька, буд. 13-Б. Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень, а також не здійснювало видів економічної діяльності, зазначених в установчих документах.

У подальшому, продовжуючи злочинну діяльність ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ТОВ«Оліверс Тайм» з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання по ухиленню від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 , у період грудня 2017 року, діючи умисно, повторно, у порушення ст.81, 87, 89 Цивільного кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), ст.ст.56, 57, 62, 79, 80, 89 Господарського кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 16 липня 2015 року), ст.ст.8, 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» (№755-IV від 15 травня 2003 року в редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), вчинив внесення у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості при державній реєстрації придбання зміни керівника та місцезнаходження суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Оліверс Тайм» з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Продовжуючи злочинну діяльність, діючи умисно, повторно, ОСОБА_4 забезпечив все необхідне для придбання суб`єкта підприємницької діяльності - товариство з обмеженою відповідальністю «Снабторг Груп» (код ЄДРПОУ 41585493 (далі ТОВ«Снабторг Груп»), юридична адреса підприємства: м.Миколаїв, Заводський район, вул. 8-го березня , буд. 34-А, та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У листопаді 2017 року ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_2 , діючи умисно, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії для державної реєстрації придбання юридичної особи з використанням анкетних даних ОСОБА_22 (РНОКПП НОМЕР_13 ).

З метою подальшої реалізації свого злочинного умислу приблизно у листопаді 2017 року ОСОБА_4 отримав від невстановленій особі копії сторінок паспорту та картки ОСОБА_22 .

Для реєстрації придбання ТОВ«Снабторг Груп» ОСОБА_4 створив і підготував статутні та розпорядчі документи, відповідно до яких ОСОБА_22 стала засновником зазначеного товариства, а саме: договір від 27 листопада 2017 року купівлі-продажу частки статутного капіталу ТОВ«Снабторг Груп» у розмірі 100%; протокол загальних зборів учасників ТОВ«Снабторг Груп» №2 від 28 листопада 2017 року, згідно якого прийнято рішення передати 100 % розміру статутного капіталу Товариства ОСОБА_22 , затвердити нову редакцію Статуту Товариства та призначити ОСОБА_22 директором товариства з 29 листопада 2017 року; статут ТОВ«Снабторг Груп» у новій редакції, затверджений протоколом загальних зборів учасників №2 від 28 листопада 2017 року.

Засвідчивши підробленим підписом ОСОБА_22 установчі документи ТОВ«Снабторг Груп» (код ЄДРПОУ 41585493) ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 06.12.2017 подав зазначені документи до Миколаївської міської ради, тим самим виконав всі необхідні дії, направлені для придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Снабторг Груп» (код ЄДРПОУ 41585493).

По результатах вищевказаних дій ОСОБА_4 06 грудня 2017 року здійснив державну реєстрацію придбання ТОВ«Снабторг Груп» у Миколаївської міської ради, яка знаходиться за адресою: 54001, м.Миколаїв, вул.Адміральська, буд. 20, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №15221020000036071.

ОСОБА_22 на теперішній час продовжує значиться засновником та директором суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Снабторг Груп».

З моменту придбання підприємства по теперішній час податкові звіти та декларації підприємством ТОВ«Снабторг Груп» до органів державної фіскальної служби не надавалися.

Згідно з установчими документами ТОВ«Снабторг Груп» за Державним класифікатором України «Класифікація видів економічної діяльності» (далі КВЕД) основним видом діяльності підприємства є вантажний автомобільний транспорт (КВЕД _49.41).

Установлено, що ТОВ«Снабторг Груп» фактично відсутнє за юридичною адресою: м. Миколаїв, Заводський район, вул. 8-го березня, буд. 34-А. Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень, а також не здійснювало видів економічної діяльності, зазначених в установчих документах.

У подальшому, продовжуючи злочинну діяльність ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ТОВ«Снабторг Груп» з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання по ухиленню від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 , у період листопада 2017 року, діючи умисно, повторно, у порушення ст.81, 87, 89 Цивільного кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), ст.ст.56, 57, 62, 79, 80, 89 Господарського кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 16 липня 2015 року), ст.ст.8, 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» (№755-IV від 15 травня 2003 року в редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), вчинив внесення у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості при державній реєстрації придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Снабторг Груп» з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в незаконному формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Продовжуючи злочинну діяльність, діючи умисно, повторно, ОСОБА_4 забезпечив все необхідне для придбання суб`єкта підприємницької діяльності - фермерське господарство «Вера-Агро» (код ЄДРПОУ 32672839, далі ФГ «Вера-Агро»), юридична адреса: Миколаївська область, Миколаївський район, с. Сливине, вул. Центральна, буд.2-А, та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У грудні 2017 року ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_2 , діючи умисно, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії державної реєстрації придбання юридичної особи на своє ім`я.

Для придбання ФГ «Вера-Агро» (код ЄДРПОУ 32672839) ОСОБА_4 створив і підготував статутні та розпорядчі документи, відповідно до яких став засновником та директором зазначеного господарства.

З метою реєстрації придбання ФГ «Вера-Агро» ОСОБА_4 створив і підготував ряд документів, а саме: протокол загальних зборів ФГ «Вера-Агро» від 11 грудня 2017 року №3, згідно якого прийнято рішення передати 100 % розміру статутного капіталу господарства ОСОБА_4 та призначити останнього з 12 грудня 2017 року директором господарства та затвердити нову редакцію Статуту господарства; статут ФГ «Вера-Агро» у новій редакції, затверджений протоколом загальних зборів від 11 грудня 2017 року №3.

Засвідчивши своїм підписом установчі документи ФГ «Вера-Агро» (код ЄДРПОУ 32672839) ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 24.12.2017 подав зазначені документи до Миколаївської районної державної адміністрації Миколаївської області тим самим виконав всі необхідні дії, направлені для створення суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ФГ «Вера-Агро» (код ЄДРПОУ 32672839).

По результатах вищевказаних дій ОСОБА_4 24.12.2017 року здійснив державну реєстрацію придбання ФГ «Вера-Агро» у Вітовській районній державній адміністрації Миколаївської області за адресою: м.Миколаїв, Одеське шосе, буд. 18-А, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №13681020000000219.

З моменту придбання підприємства по теперішній час податкові звіти та декларації підприємством ФГ «Вера-Агро» до органів державної фіскальної служби не надавалися.

Згідно з установчими документами ФГ «Вера-Агро» за Державним класифікатором України «Класифікація видів економічної діяльності» (далі КВЕД) основним видом діяльності підприємства є вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур (КВЕД _01.11).

Крім того встановлено, що ФГ «Вера-Агро» фактично відсутнє за юридичною адресою: Миколаївська область, Миколаївський район, с. Сливине, вул. Центральна, буд.2-А. Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень, а також не здійснювало видів економічної діяльності, зазначених в установчих документах.

У подальшому, продовжуючи злочинну діяльність, ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ФГ«Вера-Агро» з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання по ухиленню від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 , у період грудня 2017 року, діючи умисно, повторно, у порушення ст.81, 87, 89 Цивільного кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), ст.ст.56, 57, 62, 79, 80, 89 Господарського кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 16 липня 2015 року), ст.ст.8, 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» (№755-IV від 15 травня 2003 року в редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), вчинив внесення у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості при державній реєстрації придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ФГ «Вера-Агро» з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Продовжуючи злочинну діяльність, діючи умисно, повторно, ОСОБА_4 забезпечив все необхідне для придбання суб`єкта підприємницької діяльності - товариство з обмеженою відповідальністю «Прайд Компані» (код ЄДРПОУ 41519525, далі ТОВ«Прайд Компані»), юридична адреса підприємства:м.Сєвєродонецьк, вул.Новікова, буд. 4, та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У листопаді 2017 року ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_2 , діючи умисно, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії для державної реєстрації придбання юридичної особи з використанням анкетних даних ОСОБА_23 (РНОКПП НОМЕР_14 ).

З метою подальшої реалізації свого злочинного умислу, приблизно у листопаді 2017 року ОСОБА_4 отримав від невстановленій особі копії сторінок паспорту та картки платника податків ОСОБА_23 .

Для реєстрації придбання ТОВ «Прайд Компані» ОСОБА_4 створив і підготував статутні та розпорядчі документи, відповідно до яких ОСОБА_23 став засновником зазначеного товариства, а саме: договір від 28 листопада 2017 року щодо купівлі-продажу частки статутного капіталу ТОВ «Прайд Компані» у розмірі 100%; протокол загальних зборів учасників ТОВ «Прайд Компані» №2 від 28 листопада 2017 року, згідно якого прийнято рішення передати 100 % розміру статутного капіталу Товариства ОСОБА_23 , затвердити нову редакцію Статуту Товариства та призначити з 29.11.2017 на посаду директора цього підприємства ОСОБА_23 ; статут ТОВ «Прайд Компані» у новій редакції, затверджений протоколом загальних зборів учасників №2 від 28 листопада 2017 року.

Засвідчивши підробленим підписом ОСОБА_23 установчі документи ТОВ «Прайд Компані» (код ЄДРПОУ 41519525) ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 06.12.2017 подав зазначені документи до Миколаївської міської ради та виконав всі необхідні дії, направлені для придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Прайд Компані» (код ЄДРПОУ 41519525).

По результатах вищевказаних дій ОСОБА_4 , 06 грудня 2017 року здійснив державну реєстрацію придбання ТОВ «Прайд Компані» (код ЄДРПОУ 41519525) у Миколаївській міській ради за адресою: 54001, м.Миколаїв, вул.Адміральська, буд. 20, буд.15, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №15221020000035847.

Далі, для зміни місцезнаходження ТОВ «Прайд Компані» ОСОБА_4 створив і підготував статутні та розпорядчі документи, відповідно до змінено місцезнаходження зазначеного товариства, а саме: протокол загальних зборів учасників ТОВ «Прайд Компані» від 31 жовтня 2018 року, згідно якого прийнято рішення змінити місцезнаходження товариства з м. Миколаїв, вул.Артилерійська, буд.10 на адресу: м. Сєвєродонецьк, вул.Новікова, буд. 4; зміни до статуту ТОВ «Прайд Компані», затверджений протоколом загальних зборів учасників 31 жовтня 2018 року.

Засвідчивши підробленим підписом ОСОБА_23 установчі документи ТОВ «Прайд Компані» (код ЄДРПОУ 41519525) ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 31.10.2018 подав зазначені документи до Миколаївської міської ради виконав всі необхідні дії, направлені для зміни місцезнаходження суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Прайд Компані» (код ЄДРПОУ 41519525).

ОСОБА_23 на теперішній час продовжує значиться засновником та директором суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Прайд Компані».

З моменту придбання ТОВ «Прайд Компані» по теперішній час податкові звіти та декларації підприємством до органів державної фіскальної служби не надавалися.

Установлено, що ТОВ «Прайд Компані» фактично відсутнє за юридичною адресою: м. Сєвєродонецьк, вул.Новікова, буд. 4. Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень, а також не здійснювало видів економічної діяльності, зазначених в установчих документах.

У подальшому, продовжуючи злочинну діяльність ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ТОВ«Прайд Компані» з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання по ухиленню від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 , у період з грудня 2017 року по жовтень (включно) 2018 року, діючи умисно, повторно, у порушення ст.81, 87, 89 Цивільного кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), ст.ст.56, 57, 62, 79, 80, 89 Господарського кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 16 липня 2015 року), ст.ст.8, 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» (№755-IV від 15 травня 2003 року в редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), вчинив внесення у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості при державній реєстрації придбання, зміни керівника та місцезнаходження суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Прайд Компані» з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в незаконному формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Продовжуючи злочинну діяльність, діючи умисно, повторно, ОСОБА_4 забезпечив все необхідне для придбання суб`єкта підприємницької діяльності - - товариство з обмеженою відповідальністю «Лугекспорт» (код ЄДРПОУ 40173720, далі ТОВ «Лугекспорт»), юридична адреса: Дніпропетровська область, Дніпровський район, с. Підгорне, вул. Калинова, буд. 3, та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У грудні 2017 року ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_2 , діючи умисно, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії державної реєстрації придбання юридичної особи на своє ім`я.

Для придбання ТОВ «Лугекспорт» (код ЄДРПОУ 40173720) ОСОБА_4 створив і підготував статутні та розпорядчі документи, відповідно до яких став засновником та директором зазначеного товариства, а саме: протокол загальних зборів учасників ТОВ «Лугекспорт» від 25 грудня 2017 року, згідно якого прийнято рішення передати 100 % розміру статутного капіталу Товариства ОСОБА_4 та призначити останнього з 26 грудня 2017 року директором товариства та затвердити нову редакцію Статуту Товариства; статут ТОВ «Лугекспорт» у новій редакції, затверджений протоколом загальних зборів учасників від 25 грудня 2017 року.

Засвідчивши своїм підписом установчі документи ТОВ «Лугекспорт» (код ЄДРПОУ 40173720) ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 27.12.2017 подав зазначені документи до Дніпровської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, тим самим виконав всі необхідні дії, направлені для створення суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Лугекспорт» (код ЄДРПОУ 40173720).

По результатах вищевказаних дій ОСОБА_4 27 грудня 2017 року здійснив державну реєстрацію придбання ТОВ «Лугекспорт» у Дніпровській районній державній адміністрації Дніпропетровської області за адресою: Дніпропетровська область, Дніпровський район, смтСлобожанське, вул.Теплична, буд. 5, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №10741020000057496.

З моменту придбання підприємства тобто з грудня 2017 року по теперішній час податкові звіти та декларації підприємством ТОВ «Лугекспорт» до органів державної фіскальної служби не надавалися.

Згідно з установчими документами ТОВ «Лугекспорт» за Державним класифікатором України «Класифікація видів економічної діяльності» (далі КВЕД) основним видом діяльності підприємства є вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур (КВЕД _01.11).

Установлено, що ТОВ «Лугекспорт» фактично відсутнє за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Дніпровський район, с.Підгорне, вул. Калинова, буд. 3. Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень, а також не здійснювало видів економічної діяльності, зазначених в установчих документах.

У подальшому, продовжуючи злочинну діяльність ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ТОВ«Лугекспорт» з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання по ухиленню від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 , у період грудня 2017 року, діючи умисно, повторно, у порушення ст.81, 87, 89 Цивільного кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), ст.ст.56, 57, 62, 79, 80, 89 Господарського кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 16 липня 2015 року), ст.ст.8, 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» (№755-IV від 15 травня 2003 року в редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), вчинив внесення у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості при державній реєстрації придбання, та зміни керівника суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Лугекспорт» з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Продовжуючи злочинну діяльність, діючи умисно, повторно, ОСОБА_4 забезпечив все необхідне для придбання суб`єкта підприємницької діяльності - Товариство з обмеженою відповідальністю «Торгівельно-технологічна компанія» (код ЄДРПОУ 41515960, далі ТОВ «Торгівельно-технологічна компанія»), юридична адреса підприємства:м. Київ, вул. Старонаводницька, буд. 15, та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У січні 2018 року ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_2 , діючи умисно, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії для державної реєстрації придбання юридичної особи з використанням анкетних даних ОСОБА_21 (РНОКПП НОМЕР_12 ).

З метою подальшої реалізації свого злочинного умислу, приблизно у січні 2018 року ОСОБА_4 отримав від невстановленій особі копії сторінок паспорту та картки платника податків ОСОБА_21 .

Для реєстрації придбання ТОВ «Торгівельно-технологічна компанія» ОСОБА_4 створив і підготував статутні та розпорядчі документи, відповідно до яких ОСОБА_21 став засновником зазначеного товариства, а саме: договір від 25 січня 2018 року №1 купівлі-продажу частки статутного капіталу ТОВ «Торгівельно-технологічна компанія» у розмірі 100%; протокол загальних зборів учасників ТОВ «Торгівельно-технологічна компанія» №2 від 25 січня 2018 року, згідно якого прийнято рішення передати 100 % розміру статутного капіталу Товариства ОСОБА_21 та затвердити нову редакцію Статуту Товариства; статут ТОВ «Торгівельно-технологічна компанія» у новій редакції, затверджений протоколом загальних зборів учасників №2 від 25 січня 2018 року.

Засвідчивши підробленим підписом ОСОБА_21 установчі документи ТОВ«Торгівельно-технологічна компанія» (код ЄДРПОУ 41515960) ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 26.01.2018 подав зазначені документи до Печерської районної в місті Києві державної адміністрації та виконав всі необхідні дії, направлені для придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Торгівельно-технологічна компанія» (код ЄДРПОУ 41515960).

По результатах вищевказаних дій ОСОБА_4 , 26 січня 2018 року здійснив державну реєстрацію придбання ТОВ«Торгівельно-технологічна компанія» у Печерської районної в місті Києві державної адміністрації за адресою: м.Київ, вул.М. Омеляновича-Павленка (колишня вул. Суворова), буд. 15, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №10701020000070007.

ОСОБА_21 по теперішній час продовжує значиться засновником та директором суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Торгівельно-технологічна компанія».

З моменту придбання ТОВ «Торгівельно-технологічна компанія» по теперішній час податкові звіти та декларації підприємством до органів державної фіскальної служби не надавалися.

Згідно з установчими документами ТОВ «Торгівельно-технологічна компанія» за Державним класифікатором України «Класифікація видів економічної діяльності» (далі КВЕД) основним видом діяльності підприємства є неспеціалізована оптова торгівля (КВЕД _46.90).

Установлено, що ТОВ «Торгівельно-технологічна компанія» фактично відсутнє за юридичною адресою: м. Київ, вул.Старонаводницька, буд. 15. Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень, а також не здійснювало видів економічної діяльності, зазначених в установчих документах.

У подальшому, продовжуючи злочинну діяльність ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ТОВ«Торгівельно-технологічна компанія» з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання по ухиленню від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 , у період січня 2018 року, діючи умисно, повторно, у порушення ст.81, 87, 89 Цивільного кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), ст.ст.56, 57, 62, 79, 80, 89 Господарського кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 16 липня 2015 року), ст.ст.8, 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» (№755-IV від 15 травня 2003 року в редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), вчинив внесення у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості при державній реєстрації придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Торгівельно-технологічна компанія» з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Продовжуючи злочинну діяльність, діючи умисно, повторно, ОСОБА_4 забезпечив все необхідне для придбання суб`єкта підприємницької діяльності - товариство з обмеженою відповідальністю «Макроптторг» (код ЄДРПОУ 41450390, далі ТОВ«Макроптторг»), юридична адреса підприємства:м.Дніпро, вул.Універсальна, буд.15-Г, та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У липні 2018 року ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_2 , діючи умисно, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії для державної реєстрації придбання юридичної особи з використанням анкетних даних ОСОБА_24 (РНОКПП НОМЕР_15 ).

З метою подальшої реалізації свого злочинного умислу, приблизно у липні 2018 року ОСОБА_4 отримав від невстановленій особі копії сторінок паспорту та картки платника податків ОСОБА_24 .

Для реєстрації придбання ТОВ«Макроптторг» ОСОБА_4 створив і підготував статутні документи, відповідно до яких ОСОБА_24 став єдиним засновником зазначеного товариства, а саме: протокол загальних зборів учасників ТОВ«Макроптторг» №30/07/2018 від 30 липня 2018 року, згідно якого прийнято рішення передати 100 % розміру статутного капіталу Товариства ОСОБА_24 , затвердити нову редакцію Статуту Товариства та з 31.07.2018 призначити на посаду директора цього підприємства ОСОБА_24 ; статут ТОВ«Макроптторг» у новій редакції, затверджений протоколом загальних зборів учасників №30/07/2018 від 30 липня 2018 року. Засвідчивши підробленим підписом ОСОБА_24 установчі документи ТОВ«Макроптторг» (код ЄДРПОУ 41450390) ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 31.07.2018 подав зазначені документи до Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, тим самим виконав всі необхідні дії, направлені для придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Макроптторг» (код ЄДРПОУ 41450390).

По результатах вищевказаних дій ОСОБА_4 31 липня 2018 року здійснив державну реєстрацію придбання ТОВ«Макроптторг» (код ЄДРПОУ 41450390) у Департаменті адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради за адресою: м.Дніпро, вул. Старокозацька (колишня назва вул.Комсомольська), буд. 58, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №13831020000004694.

ОСОБА_24 по теперішній час продовжує значиться засновником та директором суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Макроптторг».

З моменту придбання ТОВ«Макроптторг» по теперішній час податкові звіти та декларації підприємством до органів державної фіскальної служби не надавалися.

Установлено, що ТОВ«Макроптторг» фактично відсутнє за юридичною адресою: м. Дніпро, вул.Універсальна, буд.15-Г. Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень, а також не здійснювало видів економічної діяльності, зазначених в установчих документах.

У подальшому, продовжуючи злочинну діяльність, ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ТОВ«Макроптторг» з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання по ухиленню від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 , у період липня 2018 року, діючи умисно, повторно, у порушення ст.81, 87, 89 Цивільного кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), ст.ст.56, 57, 62, 79, 80, 89 Господарського кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 16 липня 2015 року), ст.ст.8, 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» (№755-IV від 15 травня 2003 року в редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), вчинив внесення у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості при державній реєстрації придбання суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ«Макроптторг» з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в незаконному формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Продовжуючи злочинну діяльність, діючи умисно, повторно, ОСОБА_4 забезпечив все необхідне для придбання суб`єкта підприємницької діяльності - - Товариство з обмеженою відповідальністю «Сільхозмеридіан» (код ЄДРПОУ 39349468, далі ТОВ «Сільхозмеридіан»), юридична адреса: Миколаївська область, Снігурівський район, с. Снігурівка, вул. Віноградна, буд.21, та здійснив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисного подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

У серпні 2018 року ОСОБА_4 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_2 , діючи умисно, повторно, з метою придбання підконтрольного підприємства, яке б у подальшому діяло в складі підконтрольної групи підприємств з надання іншим суб`єктам господарювання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, вчинив дії щодо призначення керівником юридичної особи з використанням анкетних ОСОБА_25 .

Для призначення ОСОБА_25 керівником ТОВ «Сільхозмеридіан» (код ЄДРПОУ 39349468) ОСОБА_4 створив і підготував наступний статутний документ: рішення учасника ТОВ «Сільхозмеридіан» від 07 серпня 2018 року, згідно якого прийнято рішення звільнити ОСОБА_17 з посади директора товариства та призначити на зазначену посаду ОСОБА_25 .

Використовуючи підроблену печатку приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального округу Дніпропетровської області ОСОБА_5 , засвідчивши нею підроблений підпис ОСОБА_17 на статутному документі ТОВ «Сільхозмеридіан» та у подальшому ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 20.08.2018 подав зазначені документи до Вітовської районної державної адміністрації Миколаївської області, тим самим виконав всі необхідні дії, направлені для зміни керівника суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТОВ «Сільхозмеридіан» (код ЄДРПОУ 39349468).

Далі, з метою придбання ТОВ «Сільхозмеридіан» ОСОБА_4 створив і підготував статутні та розпорядчі документи, відповідно до яких він став засновником та директором зазначеного товариства, а саме: рішення учасника ТОВ «Сільхозмеридіан» від 17 вересня 2018 року, згідно якого прийнято рішення передати 100 % розміру статутного капіталу товариства ОСОБА_4 та призначити останнього з 17 вересня 2018 року директором товариства та затвердити нову редакцію Статуту товариства; статут ТОВ «Сільхозмеридіан» у новій редакції, затверджений рішенням учасника від 17 вересня 2018 року.

Засвідчивши підробленим підписом ОСОБА_17 та своїм підписом установчі документи ТО«ѳльхозмеридіан», ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 21.09.2018 подав зазначені документи до Вітовської районної державної адміністрації Миколаївської області, тим самим виконав всі необхідні дії, направлені для створення суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТО«ѳльхозмеридіан» (код ЄДРПОУ 39349468).

По результатах вищевказаних дій ОСОБА_4 21 вересня 2018 року здійснив державну реєстрацію придбання ТО«ѳльхозмеридіан» у Вітовській районній державній адміністрації Миколаївської області за адресою: м.Миколаїв, пр.Богоявленський, буд. 306, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №14221020000000829.

Далі, з метою отримання долі статутного фонду ТО«ѳльхозмеридіан» 17 вересня 2018 року ОСОБА_4 створив і підготував наступний документ: акт приймання-передачі частки в статутному капіталі ТО«ѳльхозмерідіан» від 17.09.2018, згідно з яким ОСОБА_17 передає частку в розмірі 100 % статутного капіталу Товариства, а ОСОБА_4 приймає зазначену частку.

Використовуючи підроблену печатку приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального округу Дніпропетровської області ОСОБА_5 , засвідчивши нею підроблений підпис ОСОБА_17 на документі ТОВ «Сільхозмеридіан» та у подальшому, ОСОБА_4 , діючи умисно, з метою отримання контролю над підприємством, разом з заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 21.08.2018 подав зазначений документ до Вітовської районної державної адміністрації Миколаївської області, тим самим виконав всі необхідні дії, направлені для отримання долі статутного капіталу суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТО«ѳльхозмеридіан» (код ЄДРПОУ 39349468).

З моменту придбання ТО«ѳльхозмеридіан» по теперішній час податкові звіти та декларації підприємством до органів державної фіскальної служби не надавалися.

Згідно з установчими документами ТО«ѳльхозмеридіан» за Державним класифікатором України «Класифікація видів економічної діяльності» (далі КВЕД) основним видом діяльності підприємства є вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур (КВЕД _01.11).

Установлено, що ТО«ѳльхозмеридіан» фактично відсутнє за юридичною адресою: Миколаївська область, Снігурівський район, с.Снігурівка, вул. Віноградна, буд.21. Підприємство не має власних та орендованих засобів виробництва, найманих працівників, виробничих та складських приміщень, а також не здійснювало видів економічної діяльності, зазначених в установчих документах.

У подальшому, продовжуючи злочинну діяльність ОСОБА_4 використовував печатку, реєстраційні документи та банківські рахунки ТО«ѳльхозмеридіан» з метою здійснення діяльності, у тому числі для надання послуг іншим суб`єктам господарювання по ухиленню від сплати податків.

Таким чином, ОСОБА_4 , у період з серпня 2018 року по вересень (включно) 2018 року, діючи умисно, повторно, у порушення ст.81, 87, 89 Цивільного кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), ст.ст.56, 57, 62, 79, 80, 89 Господарського кодексу України (у редакції, зі змінами та доповненнями станом на 16 липня 2015 року), ст.ст.8, 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» (№755-IV від 15 травня 2003 року в редакції, зі змінами та доповненнями станом на 03 вересня 2015 року), вчинив внесення у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості при державній реєстрації придбання та зміни керівника суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи ТО«ѳльхозмеридіан», з метою здійснення незаконної діяльності, яка полягала в наданні послуг іншим суб`єктам підприємницької діяльності в формуванні їм податкового кредиту та витрат з оподаткування.

Судовий розгляд проведено у межах пред`явленого обвинувачення відповідно до ч.1 ст.337 КПК України.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 , не оспорюючи час, місце, спосіб, мотив і мету, форму вини за злочинами, передбаченими ч.1 ст.205-1 КК України, ч. 2 ст.205-1 КК України, винним у обвинуваченні визнав себе повністю, підтвердив обставини викладені в обвинувальному акті, щиро розкаявся у вчиненому і пояснив, що дійсно він вчинив ці злочини за обставин, викладених у обвинувальних актах. ОСОБА_4 пояснив суду, що у 2016-2017 роках ним з порушенням закону було зареєстровано ряд підприємств, перелік яких наведено в обвинувальному акті та оголошено прокурором. Також зазначив, що він серед знайомив підшукував осіб, які б погоджувалися бути директорами підприємств, брав у них або через знайомих копії їх паспортів, реєстрував на них підприємства. При цьому знайомі юристи допомагали складати протоколи загальних зборів, статутні документи підприємств, а він завіряв їх та передавав на реєстрацію. Також вказав, що підприємства частково здійснювали свою діяльність через нього від імені директорів, документи зберігав вдома. Зазначив, що кається у вчиненому, припинив свою протиправну діяльність, має дохід, працює директором і у подальшому подібних правопорушень не повторить.

Враховуючи те, що обвинувачений та інші учасники процесу не оспорюють всі фактичні обставини справи і судом встановлено, що вони правильно розуміють зміст цих обставин, відсутні будь-які сумніви у добровільності та істинності їх позиції, суд, роз`яснивши учасникам процесу положення ст. 349 КПК України про позбавлення права на оскарження цих обставин в апеляційному порядку, ухвалив провести судовий розгляд із застосуванням правил ч. 3 ст. 349 КПК України, визнавши недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються, обмежившись допитом обвинуваченого, дослідженням постанов про визнання речовими доказами, дослідженням матеріалів, які характеризують особу обвинуваченого.

При встановлених обставинах, суд вважає, що вина ОСОБА_4 повністю доведена і він повинен нести за це відповідальність. При цьому обвинувачений про скоєння ним злочинів за наведених у вироку обставинах не оспорює, давав під час його допиту послідовні показання, які відповідають фактичним обставинам справи, викладеним в обвинувальних актах і проявив високий рівень своєї поінформованості про вчинені злочини, який міг бути тільки в разі вчинення злочинів самим обвинуваченим.

При встановлених обставинах, дії ОСОБА_4 кваліфікуються за ч.1ст.205-1 КК України, як внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості, за ч.2 ст. 205-1 КК України, як внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості, вчинене повторно .

У ч.2 ст.65 КК України зазначено, що особі, яка вчинила злочин, має бути призначено покарання , необхідне та достатнє для її виправлення та попередження нових злочинів.

При вирішенні питання про призначення обвинуваченому ОСОБА_4 у відповідності зі ст.65 КК України виду та міри покарання суд приймає до уваги конкретні обставини скоєного, ступінь тяжкості вчинених злочинів, характер і ступінь їх суспільної небезпеки, сукупність всіх характеризуючих його обставин: обстановку, спосіб вчинення злочинних діянь, наслідки.

При призначенні ОСОБА_4 покарання, суд також враховує особу обвинуваченого, який розкаявся в скоєному, визнав свою вину, на обліку у лікаря психіатра та лікаря нарколога не перебуває, неодружений, має постійне місце роботи, має на утриманні двох малолітніх дітей, 2011 та 2015 рр. народження, має постійне місце проживання, має міцні соціальні та родинні зв`язки, раніше не судимий.

Обставиною, яке пом`якшує покарання, передбаченої ст. 66 КК України судом визнається щире каяття. Обставин, які обтяжують покарання передбачених ст. 67 КК України, судом не встановлено.

Вирішуючи питання про обрання міри покарання обвинуваченому, суд виходить із встановленоїст. 50 КК Українийого мети, кари, виправлення і запобігання вчиненню нових злочинів, заснованої на вимогах виваженості та справедливості.

Суд вважає за необхідне призначити ОСОБА_4 покарання у межах санкції статті ч.1, 2 ст.205-1 КК України, а саме у вигляді штрафу, що буде необхідним та достатнім і досягне мети не лише кари останнього за вчинене, а й буде слугувати для його виправлення та попередження вчинення нових злочинів як обвинуваченим, так і іншими особами.

Арешт, накладений на майно, вилучене в ході проведення обшуку 28.03.2019 року (ухвала слідчого судді від 01.04.2019 р), відповідно до ч.4ст.174 КПК України, - скасувати.

Питання речових доказів в кримінальному провадженні вирішується згідно положеньст.100 КПК України.

Керуючись ст. ст.368-371,373,374,376 КПК України, суд,-

УХВАЛИВ :

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 205-1, ч. 2 ст. 205-1 КК України та призначити покарання:

- за ч. 1 ст. 205-1 КК України у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000,00 грн;

- за ч. 2 ст.205-1 КК України у виді штрафу в розмірі однієї тисячі п`ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25500,00 гривен.

На підставі ст. 70 КК України за сукупністю злочинів, шляхом поглядання менш суворого покарання більш суворим, остаточне покарання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 визначити у виді штрафу в розмірі одна тисяча п`ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25500,00 (двадцять п`ять тисяч п`ятсот) гривен.

Арешт, накладений на майно, вилучене в ході проведення обшуку 28.03.2019 року (ухвала слідчого судді від 01.04.2019 р), а саме: Чотири аркуша паперу з відбитками печаток, які зроблено безпосередньо під час обшуку, Печатка ТОВ «Руміас» код 40171414 1 штука, Печатка ТОВ «ПКФ «Сельхозгидравлика» код 23850735 1 штука, Печатка «Державне агентство земельних ресурсів України Головне Управління Держземагенства у Запорізькій області код 384612501 1 штука, Печатка Малокатерінівська селищна рада код 252143731 1 штука, Печатка ТОВ «Старобуд експорт» код 400353811 1 штука, Кутовий штамп приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_26 1 штука, Печатка ТОВ «Слобожанське торгівельне об`єднання» код 397762791 1 штука, Печатка приватний нотаріус ОСОБА_5 Дніпровський міський нотаріальний округ Дніпропетровської області 1 штука, Факсиміле 1 штука, Печатка «Дніпропетровська об`єднана ДПІ ГУ ДФС у Дніпропетровський області» код 39851937 1 штука, Печатка «Приватний нотаріус міський нотаріальний округ Харківської області ОСОБА_26 » 1 штука, Печатка «ГУ ДФС у Миколаївський області» код 39394277 1 штука, Печатка «ДПІ у Новокодацькому районі м. Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області код 39497010 1 штука, Печатка ТОВ «Конус Груп» №40832410 1 штука, Печатка ТОВ «Консалт-ІН» код 41019018 1 штука, гумові відбитки печаток, ТОВ «Рентінвест груп» код 40832561 1 штука, ТОВ «Українське цивільне будівництво» код 41631324 1 штука, ТОВ «Інвестім №41018449 1 штука, ТОВ «Ельтаір» код 39610310 1 штука, ТОВ «КПТ-2017» код 41758882 1 штука, ТОВ «Строй трейд лімітед» код 40240660 1 штука, ТОВ «Кріс-трейд» код 397019050 1 штука, ТОВ «Єпіфор» 41583517 1 штука, ТОВ «Оптінтер стиль» код 40240608 1 штука, Старобельська об`єднана ДПІ ГУ ДФС у Луганський області код 39890405 1 штука, Державний комітет України з земельних ресурсів код 20527152 1 штука, ТОВ «Аквантель плюс» код 40241947 1 штука, Кутовий штамп «приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_27 » 1 штука, Кутовий штамп Відділ Держкомзему у Запорізькому районі Запорізької області код 20527152 1 штука, печатки у боксі ФГ «Зоря» код 24197757 1 штука, ТОВ «Зелена таврія» код 24197757 1 штука, ТОВ «Транзит зерно» №39722527 1 штука, ПП ПСП «Зоря» код 30714434 1 штука, ТОВ «Маріон плюс» код 40243420 1 штука, ТОВ «Сільхозмеридіан» код 39349468 1 штука, ФГ «Насіння-2» код 38957044 1 штука,ТОВ «Прайд компани» код 41519525 1 штука, ТОВ «Оліверс тайм» код 41565880 1 штука, ТОВ «Грейміс» код 41573095 1 штука, ТОВ «Оліверс тайм» код 41816194 1 штука, ТОВ «Болівар ЛТД» код 41816194 1 штука, ТОВ «Торгівельно технологічна компанія» код 41515960 1 штука, ТОВ «Бонсай груп» код 41580370 1 штука, ТОВ «Укрінторг кепітал» код 40213223 1 штука, ФГ „Ірбіс 2016 код 24197757 1 штука, ТОВ «Снабторг груп» код 41585493 1 штука, ФГ «Зелена доліна» код 36084020 1 штука, ТОВ «Авелія Маркет» код 41254480 2 штуки, ТОВ «Єпіфор» код 41583517 1 штука, ТОВ «Яжур 2012» код 38070184 1 штука, ТОВ «зелена таврія» код 33253194 1 штука, ТОВ «Торг центр 66» код 41536650 1 штука, ТОВ «Сільхозрозвиток» код 30144887 1 штука, ТОВ «Самшит-ЮГ» код 41586633 1 штука, ТОВ «Аймат» код 41034663 1 штука, ТОВ «Фрідона груп» код 40527451 1 штука, ТОВ «Беатрікс» код 41645578 1 штука, Інтрейд постач» код 40239215 1 штука, ФГ Святовит-3» код 37473862 1 штука, Картка для виплат Приватбанк 5168742602651410 1 штука, Картка для виплат Приватбанк 6168757311757100 1 штука, Картка для виплат Приватбанк 5168742721237083 1 штука, Флеш накопичувач з надписом «Укргазбанк» зеленого кольору № НОМЕР_16 штука, Флеш накопичувач з надписом «Укргазбанк» зеленого кольору № 70575237 1 штука,Стартовий пакет з мобільним номером НОМЕР_17 1 штука, Стартовий пакет з мобільним номером НОМЕР_18 1 штука, Стартовий пакет з мобільним номером НОМЕР_19 1 штука,Стартовий пакет з мобільним номером НОМЕР_20 1 штука,Стартовий пакет з мобільним номером НОМЕР_21 1 штука,Стартовий пакет з мобільним номером НОМЕР_22 1 штука, Мобільний телефон Samsung NG 1 штука,IMEI НОМЕР_23 , IMEI НОМЕР_24 , Мобільний телефон FLY 1 штука, ІMEI НОМЕР_25 , IMEI НОМЕР_26 , Мобільний телефон NOKIA 1 штука, ІMEI НОМЕР_27 , IMEI НОМЕР_28 , Мобільний телефон NOKIA чорного кольору 1 штука, Мобільний телефон (старт) білого кольору з надписом MI, екран має пошкодження 1 штука, Мобільний телефон FLY 1 штука, ІMEI НОМЕР_29 ,ІMEI НОМЕР_30 , Ноутбук ASUS model vx 7 B6N0AS04045722C 1 штука, Принтер Samsung scx 4824FN сірого кольору 1 штука, D-link model №0 Dir300 p/№ RIR300D1A…D1E/ 1 штука, докумети фінансово- мгосподаоської діяльності ТОВ «ІРБІС» код 24197757 на 488 аркушах, ТОВ «Ельтаір» код 39610310 на 200 аркушах, ТОВ «Вера-агро» код 36872839 на 50 аркушах, ТОВ «Луг експорт» код 40173720 на 24 аркушах, ТОВ «ТОРГІВЕЛЬНО-ТЕХНОЛОГІЧНА КОМПАНІЯ» код 415155960 на 12 аркушах, ТОВ «Укрінторг кепітал» код 40213223 на 37 аркушах, ТОВ «Ажур 2012» код 38070184 на 35 аркушах, ТОВ «Аквантель плюс» код 40241947 на 33 аркушах, ТОВ «святовит-3» код 37473862 на 78 аркушах, ТОВ «Фридона груп» код 40527451 на 53 аркушах, ФГ «Маслянка» код 33571266 на 54 аркушах, ТОВ «Зелена Таврія» код 33223194 на 57 аркушах, ТОВ «Сільхозмеридіан» код 39349468 на 83 аркушах, ТОВ «Бонсай груп» код 41580370 на 26 аркушах, ТОВ «Прайд компані» код 41519525 на 11 аркушах, ТОВ «Торг центр» код 41536650 на 17 аркушах, ТОВ «Лугаве юг» код 40430186 на 32 аркушах, ТОВ «СЛОБОЖАНСЬКЕ ТОРГІВЕЛЬНЕ ОБ`ЄДНАННЯ» код 39776279 на 39 аркушах, ТОВ «Снабторггруп» код 41585493 на 13 аркушах, ТОВ «Транзит зерно» код 39722527 на 21 аркуші, ТОВ «Грейміс» код 41573095 на 6 аркушах, ТОВ «Епіфор» код 41583517 на 12 аркушах, ТОВ «Болівар ЛТД» код 41572882 на 15 аркушах, ТОВ «Самшит-юг» код 41586633 на 26 аркушах, ТОВ «Аймат» код 41034663 на 74 аркушах, Чернови записи на 6 аркушах.- скасувати.

Речові докази: предмет, який схожий на кортик з рукояткою чорного кольору, який вкладено у піхви стального кольору. Всього довжиною 40,5 см. предмет, який схожий на ніж з рукояткою коричневого кольору. Всього довжиною 27 см., предмет, який схожий на ніж з рукояткою коричневого кольору, який вкладено у піхви чорного кольору. Всього довжиною 23,5 см., предмет, який схожий на мачете з рукояткою чорного кольору. Всього довжиною 36,5 см., предмет, який схожий на кортик з рукояткою білого кольору, який вкладено у піхви чорного кольору. Всього довжиною 35 см., предмет, який схожий на предмет, який схожий на ніж з рукояткою коричневого кольору, який вкладено у піхви чорного кольору. Всього довжиною 23,5 см., предмет, який схожий на ніж з рукояткою коричневого кольору, який вкладено у піхви чорного кольору. Всього довжиною 26,5 см., предмет, який схожий на мачете з рукояткою коричневого кольору. Всього довжиною 41 см., предмет, який схожий на ніж з рукояткою коричневого кольору, який вкладено у піхви коричневого кольору. Всього довжиною 28 см., предмет, який схожий на ніж з рукояткою чорного кольору, який вкладено у піхви чорного кольору. Всього довжиною 29,5 см., предмет, який схожий на ніж з рукояткою коричневого кольору. Всього довжиною 37 см., предмет, який схожий на кортик з рукояткою білого кольору, який вкладено у піхви стального кольору. Всього довжиною 34,5 см., предмет, який схожий на кортик з рукояткою коричневого кольору, який вкладено у піхви чорного кольору. Всього довжиною 37 см., предмет, який схожий на ніж з рукояткою чорного кольору, який вкладено у піхви коричневого кольору. Всього довжиною 27 см., предмет, який схожий на ніж з рукояткою світло коричневого кольору, який вкладено у піхви вишневого кольору. Всього довжиною 30 см., предмет, який схожий на кортик з рукояткою темно-жовтого кольору, який вкладено у піхви темно-жовтого кольору. Всього довжиною 37,5 см., предмет, який схожий на кортик з рукояткою оранжевого кольору, який вкладено у піхви стального кольору. Всього довжиною 38,5 см., предмет, який схожий на кортик з рукояткою на якій витіснений орнамент, вкладено у піхви темно-жовтого кольору. Всього довжиною 43 см., предмет, який схожий на штик-ніж з рукояткою коричневого кольору, який вкладено у піхви темно-жовтого кольору. Всього довжиною 40 см., предмет, який схожий на кортик з рукояткою золотистого кольору. Всього довжиною 42 см., предмет, який схожий на кортик з рукояткою темно-коричневого кольору. Всього довжиною 31 см., предмет, який схожий на кортик з рукояткою коричневого кольору. Всього довжиною 41 см., предмет, який схожий на кортик з рукояткою білого кольору, який вкладено у піхви темно-жовтого кольору. Всього довжиною 36 см., предмет, який схожий на кортик з рукояткою вишневого кольору довжиною 35 см., предмет, який схожий на кортик з рукояткою білого кольору, який вкладено у піхви темно-жовтого кольору. Всього довжиною 36 см., предмет, який схожий на штик-ніж з рукояткою коричневого кольору з надписом АК-47 СССР. Всього довжиною 51 см., предмет, який схожий на меч з ознаками корозії. Всього довжиною 55 см., предмет, який схожий на кортик з рукояткою чорного кольору, який вкладено у піхви чорного кольору. Всього довжиною 45 см., предмет, який схожий на кинджал з рукояткою стального кольору, який вкладено у піхви стального кольору. Всього довжиною 40 см., предмет, який схожий на кинджал з рукояткою стального кольору, який вкладено у піхви стального кольору. Всього довжиною 50 см, предмет, який схожий на кинджал з рукояткою білого кольору та предмет, схожий на ніж з рукояткою білого кольору, який вкладено у піхви чорного кольору. Всього довжиною 46 см. (предмет, схожий на кинджал), 16 мт. (предмет, схожий на ніж);, предмет, який схожий на мачете з рукояткою коричневого кольору. Всього довжиною 53 см., предмет, який схожий на шаблю з рукояткою коричневого кольору. Всього довжиною 61 см. Предмет, який схожий на вогнепальну зброю, а саме револьвер «Вій 13» з витисненим надписом « НОМЕР_31 »; шість патронів калібру 9 мм.; дозвіл № НОМЕР_32 , виданий 24.06.2016 управлінням превентивної діяльності ГУ НП в Запорізькій області ОСОБА_4 на право зберігання, носіння «Вій 13», калібр 9 мм., « НОМЕР_31 » - повернути власнику ОСОБА_4 .

Чотири аркуша паперу з відбитками печаток, які зроблено безпосередньо під час обшуку, Печатка ТОВ «Руміас» код 40171414, Печатка ТОВ «ПКФ «Сельхозгидравлика» код 23850735, Печатка «державне агентство земельних ресурсів України Головне Управління Держземагенства у Запорізькій області код 38461250, Печатка Малокатерінівська селищна рада код 25214373, Печатка ТОВ «Старобуд експорт» код 40035381, Кутовий штамп приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_26 , Печатка ТОВ «Слобожанське торгівельне об`єднання» код 39776279, Печатка приватний нотаріус Гугель Світлана Юріївна Дніпровський міський нотаріальний округ Дніпропетровської області, Факсиміле, Печатка «Дніпропетровська об`єднана ДПІ ГУ ДФС у Дніпропетровський області код 39851937», Печатка «Приватний нотаріус міський нотаріальний округ Харківської області Марюхніч Жанна Свгеніївна», Печатка «ГУ ДФС у Миколаївський області» код 39394277, Печатка «ДПІ у Новокодацькому районі м. Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області код 39497010, Печатка ТОВ «Конус Груп» №40832410, Печатка ТОВ «Консалт-ІН» код 41019018. ГУМОВІ ВІДБИТКИ ПЕЧАТОК:ТОВ «Рентінвест груп» код 40832561, ТОВ «Українське цивільне будівництво» код 41631324, ТОВ «Інвестім №41018449, ТОВ «Ельтаір» код 39610310. ТОВ «КПТ-2017» код 41758882.ТОВ «Строй трейд лімітед» код 40240660.ТОВ «Кріс-трейд» код 397019050, ТОВ «Єпіфор» 41583517, ТОВ «Оптінтер стиль» код 40240608, Старобельська об`єднана ДП1 ГУ ДФС у Луганський області код 39890405, Державний комітет України з земельних ресурсів код 20527152, ТОВ «Аквантель плюс» код 40241947, Кутовий штамп «приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_27 », Кутовий штамп Відділ Держкомзему у Запорізькому районі Запорізької області код 20527152 ПЕЧАТКИ У БОКСІ:ФГ «Зоря» код 24197757, ТОВ «Зелена таврія» код 24197757 ТОВ «Транзит зерно» №39722527.ПП ПСГІ «Зоря» код 30714434.ТОВ «Маріон плюс» код 40243420.ТОВ «Сільхозмеридіан» код 39349468.ФГ «Насіння-2» код 38957044.ТОВ«Прайд компани» код 41519525, ТОВ «Оліверс тайм» код 41565880., ТОВ «Грейміс» код 41573095, ТОВ «Оліверс тайм» код 41816194. 42 ТОВ «Болівар ЛТД» код 41816194, ТОВ «Торгівельно технологічна компанія» код 41515960,ТОВ «Бонсай груп» код 41580370.ТОВ «Укрінторг кепітал» код 40213223. 46 ФГ Ірбіс 2016» код 24197757.ТОВ «Снабторг груп» код 41585493 ФГ «Зелена доліна» код 36084020.ТОВ «Авелія Маркет» код 41254480 - 2 штуки. 50 ТОВ «Єпіфор» код 41583517.. ТОВ «Ажур 2012» код 38070184. 52 ТОВ «Зелена таврія» код 33253194.«Торг центр 66» код 41536650. «Сільхозрозвиток» код 30144887.ТОВ «Самшит-ЮГ» код 41586633.ТОВ «Аймат» код 41034663.ТОВ «Фрідона груп» код 40527451.ТОВ «Беатрікс» код 41645578.Інтрейд постач» код 40239215ФГ Святовит-3» код 37473862 ДОКУМЕНТИ ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСБКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ: ТОВ «Ельтаір» код 39610310 на 200 аркушах.ТОВ «Вера-агро» код 36872839 на 50 аркушах.ТОВ «Луг експорт» код 40173720 на 24 аркушах.ТОВ «ТОРГІВЕЛЬНО-ТЕХНОЛОГІЧНА КОМПАНІЯ» код 415155960 на 12 аркушах.ТОВ «Укрінторг кепітал» код 40213223 на 37 аркушах. ТОВ «Ажур 2012» код 38070184 на 35 аркушах.ТОВ «Аквантель плюс» код 40241947 на 33 аркушах.ТОВ «святовит-3» код 37473862 на 78 аркушах.ТОВ «Фридона груп» код 40527451 на 53 аркушах.ФЕ «Маслянка» код 33571266 на 54 аркушах. ТОВ «Зелена Таврія» код 33223194 на 57 аркушах.ТОВ «Сільхозмеридіан» код 39349468 на 83 аркушах. ТОВ «Бонсай груп» код 41580370 на 26 аркушах.ТОВ «Прайд компані» код 41519525 на 11 аркушах. ТОВ «Торг центр» код 41536650 на 17 аркушах.ТОВ «Лугаве юг» код 40430186 на 32 аркушах.ТОВ «СЛОБОЖАНСЬКЕ ТОРГІВЕЛЬНЕ ОБ`ЄДНАННЯ» код 39776279 на 39 аркушах.ТОВ «Снабторггруп» код 41585493 на 13 аркушах.ТОВ «Транзит зерно» код 39722527 на 21 аркуші.ТОВ «Ерейміс» код 41573095 на 6 аркушах. 103. ГОВ «Епіфор» код 41583517 на 12 аркушах.ТОВ «Болівар ЛТД» код 41572882 на 15 аркушах.ТОВ «Самшит-юг» код 41586633 на 26 аркушах. ТОВ «Аймат» код 41034663 на 74 аркушах, залишити в матеріалах кримінального провадження. Ноутбук ASUS model vx-7-конфіскувати.

Документи ТОВ «ІРБІС» код 24197757 на 488 аркушах, Картка для виплат Приватбанк 5168742602651410, Картка для виплат Приватбанк 6168757311757100, Картка для виплат Приватбанк 5168742721237083, Флеш накопичувач з надписом «Укргазбанк» зеленого кольору № НОМЕР_33 , Флеш накопичувач з надписом «Укргазбанк» зеленого кольору № 70575237, Стартовийпакет з мобільним номером НОМЕР_17 , Стартовий пакет з мобільним номером НОМЕР_18 ,Стартовий пакет з мобільним номером НОМЕР_19 , Стартовий пакет з мобільним номером НОМЕР_20 , Стартовий пакет з мобільним номером НОМЕР_21 71 .Стартовий пакет з мобільним номером НОМЕР_22 , Мобільний телефон Samsung NG ІМЕІ НОМЕР_34 Мобільний телефон Fly ІМЕІ НОМЕР_25 ІМЕІ НОМЕР_26 Мобільний телефон NOKIA ІМЕІ НОМЕР_27 ? ІМЕІ НОМЕР_28 Мобільний телефон NOKIA чорного кольору Мобільний телефон (старт) білого кольору з надписом МІ, екран має пошкодження.Мобільний телефон FLY ІМЕІ НОМЕР_29 ІМЕІ НОМЕР_30 Принтер Samsung sxc 4824РМ сірого кольору, D-Link model №0 Dir300p/PIR300D1A..D1E- повернути власнику ОСОБА_4 .

На вирок може бути подана апеляція до Запорізького апеляційного суду через Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Вирок, якщо інше не передбачено цим Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку. Обвинуваченому та прокурору копія вироку вручається негайно після його проголошення. Учаснику судового провадження, який не був присутній в судовому засіданні, копія судового рішення надсилається не пізніше наступного дня після ухвалення.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.03.2020
Оприлюднено07.02.2023

Судовий реєстр по справі —335/900/20

Ухвала від 30.09.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Апаллонова Ю. В.

Ухвала від 03.06.2020

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Гончар О. С.

Ухвала від 05.05.2020

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Гончар О. С.

Ухвала від 30.04.2020

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Гончар О. С.

Вирок від 20.03.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Апаллонова Ю. В.

Ухвала від 26.02.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Апаллонова Ю. В.

Ухвала від 04.02.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Апаллонова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні