Ухвала
від 11.03.2020 по справі 757/11290/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/11290/20-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 березня 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання слідчого другого слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань Державного бюро розслідувань ОСОБА_4 у кримінальному провадженні №42019000000001317 від 20.06.2019, за ознаками кримінальних правопорушень, передбаченихч. 5. ст. 191, ч. 4 ст. 358 КК України, про обшук -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий другого слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань Державного бюро розслідувань ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням, погодженим із прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що другим слідчим відділом Першого управління організації досудових розслідувань Державного бюро розслідувань розслідується кримінальне провадження №42019000000001317 за фактами вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 5. ст. 191, ч. 4 ст. 358 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що упродовж 2017-2018 років ОСОБА_5 , перебуваючи на посаді завідувача відділу сертифікації атестації та науково- технічної інформації ДП «Науково-технічний центр «Дорожній контроль якості», за сумісництвом - керівника Органу з добровільної сертифікації дорожньо-будівельних матеріалів, конструктивних елементів автомобільних доріг та штучних споруд «Укрдорякість» ДП «Науково-технічний центр «Дорожній контроль якості» Державного агентства автомобільних доріг України складав та здійснював видачу завідомо неправдивих офіційних документів, а саме атестатів виробництва та сертифікатів відповідності суб`єктам господарювання.

Завідомо підроблені атестати виробництва та сертифікати відповідності вказані суб`єкти господарювання, отримані всупереч «Порядку та правил проведення атестації виробництва у дорожньому транспорті», передбаченого СОУ 45.2.-00018112-074:2011, використовували під час участі у процедурах державних закупівель робіт з ремонту автомобільних доріг і штучних споруд загального користування державного та місцевого значення на замовлення Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) та його регіональних підрозділів, а також органів місцевого самоврядування.

Проведеними слідчими діями та розшуковими заходами встановлено, що серед підприємств, якими здійснювалось використання завідомо підроблених атестатів, нібито виданих ДП «Науково-технічний центр «Дорожній контроль якості» є ТОВ «Техно-Буд-Центр» (кодЄДРПОУ 33768346), яке з метою перемоги у тендерах щодо ремонту автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення, використовувало завідомо підроблений документ «Свідоцтво про Атестацію» СА.ОДС. НОМЕР_1 , начебто виданеТОВ«Автодор-Проект»(кодЄДРПОУ 36903966), якіздійснюють свою господарську діяльність за адресою:м. Тернопіль, вул. Шептицького, 4.

Враховуючи зазначене, а також те, що за місцем здійснення господарської діяльності

ТОВ «Техно-Буд-Центр» (кодЄДРПОУ 33768346) та ТОВ «Автодор-Проект» (код ЄДРПОУ 36903966)можуть зберігатися предмети та документи, які вказані у клопотанні слідчого, а також інші речі, предмети та документи, які містять на собі сліди кримінального правопорушення та є речовими доказами у зазначеному кримінальному провадженні, виникла необхідність у проведенні обшуку за адресою: м. Тернопіль, вул. Шептицького, 4, з метою їх відшукання, вилучення та дослідження.

Заслухавши пояснення прокурора в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, приходжу до наступного висновку.

Судовим розглядом встановлено, що другим слідчим відділом Першого управління організації досудових розслідувань Державного бюро розслідувань розслідується кримінальне провадження №42019000000001317 за фактами вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 5. ст. 191, ч. 4 ст. 358 КК України.

У відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Зважаючи на викладене, та виходячи з обставин вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування заявленого клопотання, яке відповідає вимогам ст.ст. 233, 234 КПК України, приходжу до висновку про наявність правових підстав для проведення обшуку за місцем здійснення господарської діяльності ТОВ «Техно-Буд-Центр» (кодЄДРПОУ 33768346) та ТОВ «Автодор-Проект» (код ЄДРПОУ 36903966), за адресою: м. Тернопіль, вул. Шептицького, 4, з метою відшукання і вилучення запитуваних слідчим предметів, речей і документів, які можуть мати важливе значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню в кримінальному провадженні.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 107, 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого другогослідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань Державного бюро розслідувань ОСОБА_4 - задовольнити.

Надати дозвіл прокурорам Офісу Генерального прокурора, які входять до складу групи прокурорів, слідчим центрального апарату Державного бюро розслідувань, які входять до складу слідчої групи у вказаному кримінальному провадженні на проведення обшуку за місцем здійснення господарської діяльності

ТОВ «Техно-Буд-Центр» (код ЄДРПОУ 33768346) та ТОВ «Автодор-Проект» (код ЄДРПОУ 36903966), за адресою: м. Тернопіль, вул. Шептицького, 4, що належить на праві приватної власності

ПП «БМП» (код ЄДРПОУ 31490636), з метою відшукання та вилучення документів чи їх копій, як на паперових, так і на електронних носіях, що стосуються ТОВ «Техно-Буд-Центр» (код ЄДРПОУ 33768346) та ТОВ «Автодор-Проект» (код ЄДРПОУ 36903966), а саме участі вказаних юридичних осіб у тендерних процедурах та виконання ними дорожньо-будівельних робіт, постачання ними будівельних матеріалів протягом 2016-2018 років, в тому числі:

- заявки на участь у тендерних процедурах, тендерні пропозиції, протоколи,

- зведені кошторисні розрахунки, висновки комплексної інвестиційної експертизи кошторисних частин робочих проектів,

- договори підряду, субпідряду із додатками та змінами до них,

- календарні плани виконання робіт;

- договори, контракти про виконання робіт та додаткові угоди до них,

- акти приймання виконаних робіт КБ-2, КБ-3, з первинною документацією, що стала підставою для їх складання та перевірки;

- платіжні доручення, касові ордери, рахунки-фактури, видаткові та податкові накладні;

- акти огляду прихованих робіт;

- договори та журнали з ведення технічного та авторського нагляду,

- матеріали обстежень та перевірок будівництва органами державного та іншого нагляду;

- протоколи випробувань інспекційного контролю основних дорожньо-будівельних матеріалів;

- акти відомчого контролю замовника якості робіт;

- акти введення в експлуатацію та постановки на гарантійне обслуговування об`єктів будівництва;

- сертифікати відповідності будівельних матеріалів (щебню, бітуму, асфальтобетонних сумішей тощо);

- тендерна документація у складі якої подано підроблені атестати;

- атестати чи сертифікати відповідності продукції, атестати виробництва асфальтобетонних та щебенево-мастикових сумішей, атестати відповідності машин для нанесення дорожньої розмітки, що нібито видані від імені ДП «Науково-технічний центр «Дорожній контроль якості» (ДП «Дорцентр»),

- документи по взаємовідносинам з ДП «Науково-технічний центр «Дорожній контроль якості», (заявки на проведення атестації, програми атестації, акти перевірки виробництва, тощо),

- інші предмети, речі та документи, що зберегли на собі сліди кримінального правопорушення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя - ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.03.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88345264
СудочинствоКримінальне
Сутьобшук

Судовий реєстр по справі —757/11290/20-к

Ухвала від 11.03.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Константінова К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні