Рішення
від 17.03.2020 по справі 265/8000/19
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.МАРІУПОЛЯ

Справа № 265/8000/19

Провадження № 2/265/447/20

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

(заочне)

17 березня 2020 року місто Маріуполь

Орджонікідзевський районний суд міста Маріуполя Донецької області у складі:

головуючого судді Міхєєвої І.М.,

за участю секретаря судового засідання Красноухова А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Маріуполі Донецької області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням, треті особи: ККП "КК "Східна", ОСОБА_3 , -

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернулася до Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя з позовом до відповідачів, мотивуючи свої вимоги тим, що вона є наймачем квартири АДРЕСА_1 та зареєстрована в цій квартирі. Окрім неї в квартирі зареєстровані її Донька ОСОБА_2 , яка протягом тривалого часу, з 2017 року, фактично в ній не проживає. Всі обов`язки, які витікають з договору найму жилого приміщення, покладені на позивачку, і тільки вона несе витрати по його утриманню. Відповідачка квартирою не користуються, не цікавиться, особистих речей в ній не має. На підставі викладеного, просить визнати відповідачку такою, що втратила право користування спірним жилим приміщенням.

Позивачка у судовому засіданні позовні вимоги підтримала у повному обсязі, надала пояснення, аналогічні викладеним в позовній заяві, та просила суд позов задовольнити.

Відповідачка у відкрите судове засідання не з`явилася повторно за невідомих суду причин, про час та місце слухання справи повідомлялася своєчасно та належним чином за місцем реєстрації.

Зі згоди позивача, суд ухвалює рішення при заочному розгляді справи, відповідно до ст. 280 ЦПК України, згідно з якою у разі неявки в судове засідання відповідача, який був належним чином повідомлений про дату, час і місце судовго засідання, не з*явився в судове засідання без повідомлення причин та який не подав відзив, суд може ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів.

Третя особа ОСОБА_3 позовні вимоги підтримала.

Від директора ККП КК Східна ОСОБА_7 надійшло клопотання про розгляд справи без участі представника підприємства.

Вислухавши доводи сторін, що з`явились, дослідивши матеріали справи, допитавши свідка, суд встановив наступне.

Судом встановлено, що ОСОБА_4 був виданий ордер на квартиру АДРЕСА_1 на підставі рішення виконкому № 516/3 від 15.12.2004р.

Станом на 30.10.19 в зазначеній квартирі зареєстровані: ОСОБА_1 (Позивач), ОСОБА_2 (Відповідач), ОСОБА_5 (син), ОСОБА_3 (дочка), що підтверджується копією особового рахунку та актом про фактичне проживання.

З пояснень позивачки вбачається, що відповідачка з 2017 року у квартирі не проживає, жодного разу до неї не з`являлася.

З пояснень свідка ОСОБА_6 вбачається, що відповідачка ОСОБА_2 не проживає у спірній квартирі протягом тривалого часу.

Згідно зі ст. ст. 71, 72 ЖК України у разі відсутності без поважних причин в житловому приміщенні більше шести місяців наймача або членів його сім`ї в судовому порядку зазначені особи визнаються такими, що втратили право на користування житловим приміщенням.

З огляду на викладене, на підставі аналізу зібраних по справі доказів, суд вважає, що позовна заява підлягає задоволенню, а відповідачі - визнанню такими, що втратили право користування житловим приміщенням.

Відповідно до ст.7 Закону України Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні зняття з реєстрації місця проживання здійснюється органами державної міграційної служби на підставі рішення суду в тому числі про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням.

Оскільки при відкритті провадження було задоволено клопотання позивачки про зменшення розміру судового збору, а її позовні вимоги судом задоволено у повному обсязі, з відповідачки підлягає стягненню різниця судового збору на користь держави.

Керуючись ст.ст. 71,72 ЖК України, ст. 4, 10, 13, 18, 76, 81, 247, 263,265, 280-282 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням, треті особи: ККП "КК "Східна", ОСОБА_3 , задовольнити.

Визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , такою, що втратила право користування житловим приміщенням - квартирою АДРЕСА_1 .

Стягнути з ОСОБА_2 на користь держави судовий збір у розмірі 384,20 грн.

Заочне рішення може бути переглянуто судом, що його ухвалив за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його оголошення.

У разі залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення заочне рішення може бути оскаржене в загальному порядку.

Рішення може бути оскаржене до Донецького апеляційного суду через Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо у судовому засіданні було проголошено лише вступну і резолютивну частину судового рішення або у разі розгляду (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, цей строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Позивач: ОСОБА_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , ІПН НОМЕР_1 .

Відповідач: ОСОБА_2 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 .

Третя особа: Комунальне комерційне підприємство Керуюча компанія Східна , юридична адреса: м.Маріуполь, вул.Олімпійська,161, код ЄДРПОУ 38349142.

Третя особа: ОСОБА_3 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 .

Повний текст судового рішення складено 20 березня 2020 року.

Суддя


І.М. Міхєєва

Дата ухвалення рішення17.03.2020
Оприлюднено23.03.2020
Номер документу88349721
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням,

Судовий реєстр по справі —265/8000/19

Рішення від 17.03.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Міхєєва І. М.

Рішення від 17.03.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Міхєєва І. М.

Ухвала від 03.02.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Міхєєва І. М.

Ухвала від 16.12.2019

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Міхєєва І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні