Ухвала
від 23.03.2020 по справі 154/880/20
ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

154/880/20

1-кс/154/134/20.

КОПІЯ.

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про тимчасовий доступ до речей і документів

23 березня 2020 року м. Володимир-Волинський

Слідчий суддя Володимир-Волинського міського суду Волинської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання сторони кримінального провадження за №12020030060000151 від 23.02.2020 року,слідчого СВ Володимир-Волинського відділу поліції ГУ НП у Волинській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

З клопотання вбачається, що Володимир-Волинським відділом поліції ГУ НП у Волинській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12020030060000151 від 23.02.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. З ст. 191 КК України.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у вказаному кримінальному провадженні здійснюється прокурорами Володимир-Волинської місцевої прокуратури Волинської області.

З матеріалів кримінального провадження №12020030060000151 вбачається, що 22.02.2020 року до Володимир-Волинського відділу поліції надійшло звернення гр. ОСОБА_4 , про можливе привласнення бюджетних коштів службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 та комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » під час проведення у 2017 році поточного ремонту шляхового покриття вулиць І. Тургєнєва, П. Тичини, П. Мирного та провулку Соснового в м. Володимирі-Волинському.

Під час проведення досудового розслідування було встановлено, що в ІНФОРМАЦІЯ_3 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 . знаходяться матеріали тендерної документації на виконання робіт з поточного ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг ( покриття вулиць Івана Тургєнєва, Павла Тичин, Панаса Мирного та АДРЕСА_2 ); договори про надання послуг з поточного ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг, укладених між ІНФОРМАЦІЯ_3 (покриття АДРЕСА_3 , ОСОБА_5 , Панаса Мирного та АДРЕСА_2 ); документи , що стосуються безпосереднього виконання робіт( довідки форми КБ-3, акти виконаних робіт КБ-2в, платіжні доручення про перерахування коштів за виконані роботи), в ході розгляду яких можуть бути встановлені обставини, що мають значення для кримінального провадження №12020030060000151.

Беручи до уваги те, що у матеріалах тендерної документації на виконання робіт з поточного ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг ( покриття вулиць Івана Тургєнєва, Павла Тичин, Панаса Мирного та АДРЕСА_2 ); договорах про надання послуг з поточного ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг, укладених між ІНФОРМАЦІЯ_3 (покриття вулиць Івана Тургєнєва, Павла Тичин, Панаса Мирного та АДРЕСА_2 ); документах , що стосуються безпосереднього виконання робіт (довідки форми КБ-3, акти виконаних робіт КБ-2в, платіжні доручення про перерахування коштів за виконані роботи) міститься інформація, яку можна використати для доведення обставин, які передбачається довести за допомогою цих документів та ці відомості не можливо отримати в інший спосіб, тому виникла необхідність у здійснені тимчасового доступу до цих документів.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни чи знищення такої інформації, розгляд даного клопотання необхідно провести без участі працівника ІНФОРМАЦІЯ_3 , у володінні якого знаходиться інформація, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

В судове засідання слідчий не з`явився, надав заяву в якій просить розглядати клопотання у його відсутність.

З урахуванням заяви слідчого, відповідно до ч.4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по них, приходжу до висновку, що клопотання підлягає до задоволення з наступних підстав.

Відповідно до ст.160 КПК України слідчий має право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням за погодженням з прокурором про тимчасовий доступ до документів, зазначивши підстави та мотиви такого звернення.

Статтею 159 цього Кодексу визначено, що тимчасовий доступ до документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Беручи до уваги вищенаведене, та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні, слідчий суддя вважає, що стороні кримінального провадження необхідно надати тимчасовий доступ до документів зазначених в клопотанні слідчого .

Враховуючи вищенаведене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст. ст. 163-165, 369-372 КПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ :

Зобов`язати ІНФОРМАЦІЯ_3 (адреса: АДРЕСА_1 ) надати слідчому СВ Володимир-Волинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області ОСОБА_3 , або за його дорученням іншій уповноваженій особі тимчасовий доступ до матеріалів тендерної документації на виконання робіт з поточного ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг (покриття вулиць Івана Тургенєва, Павла Тичин, Панаса Мирного та АДРЕСА_2 ); договорів про надання послуг з поточного ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг, укладених між ІНФОРМАЦІЯ_3 (покриття вулиць Івана Тургенєва, Павла Тичин, Панаса Мирного та АДРЕСА_2 ); документів , що стосуються безпосереднього виконання робіт( довідки форми КБ- 3, акти виконаних робіт КБ-2в, платіжні доручення про перерахування коштів за виконані роботи), що знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_3 , що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю здійснення їх виїмки, для використання у кримінальному провадженні №12020030060000151 від 23.02.2020 року.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає .

Слідчий суддя : /-/ підпис.

Суддя Володимир-Волинського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.03.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88355678
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —154/880/20

Ухвала від 23.03.2020

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Вітер І. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні