Ухвала
від 20.03.2020 по справі 208/8475/19
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА 

справа № 208/8475/19

№ провадження 1-кс/208/293/20

УХВАЛА

20 березня 2020 р. м. Кам`янське

Слідчий суддя Заводського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Кам`янського ВП ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 «Про тимчасовий доступ до документів та їх виїмку», -

в с т а н о в и в:

Слідчий, в провадженні якого знаходяться матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019040160002365 від 22.12.2019р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 КК України, звернувся до суду із погодженим з прокурором клопотанням, в якому просить суд надати слідчому можливість ознайомитися, та, з метою проведення судово-медичної експертизи, надати можливість вилучити рентгенівські знімки, медичні документи, що містять інформацію відносно гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проходила курс лікування в КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

В судове засідання слідчий не з`явився, надав суду письмову заяву, у якій просив суд здійснити розгляд клопотання за його відсутності.

В судове засідання представник особи, у володінні якої знаходяться зазначені у клопотанні документи не з`явився.

Вивчивши матеріали клопотання, суд дійшов наступного висновку.

Згідно ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч.1 ст.162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать, зокрема, відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Згідно ч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч.6 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч.5 цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно ч.7 ст.163 КПК України, слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Як встановлено судом в ході розгляду даного клопотання, 22.12.2019р. органом досудового розслідування внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019040160002365 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 КК України, а саме за фактом неналежного виконання своїх професійних обов`язків завідувачем відділення реанімації та анестезіології ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_5 , що призвело до тяжких наслідків для хворих.

Як вбачається з матеріалів клопотання, потерпіла ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проходила курс лікування в КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

З метою проведення судово-медичної експертизи, виникла необхідність здійснити виїмку зазначених у клопотанні медичних документів потерпілої ОСОБА_4 ..

Встановивши, таким чином, в ході розгляду даного клопотання, що, без використання інформації, що міститься в зазначених у клопотанні документах, неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за їх допомогою, слідчий суддя, приймаючи до уваги те, що, вилучення вищезазначених документів необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів дійшов висновку про те, що, дане клопотання є обґрунтованим, та таким, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.159-164 КПК України, суд -

У х в а л и в:

Клопотання слідчого задовольнити.

Керівництву КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »( АДРЕСА_1 ) надати слідчому СВ Кам`янського ВП ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ та можливість вилучити рентгенівські знімки, медичні документи, що містять інформацію відносно гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ..

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Згідно ч.1 ст.165 КПК України, особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду.

Згідно ч.4 ст.165 КПК України, на вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених оригіналів документів. Копії документів, які вилучаються або оригінали яких вилучаються, виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч.1 ст.166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.03.2020
Оприлюднено07.02.2023

Судовий реєстр по справі —208/8475/19

Ухвала від 22.12.2022

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Ізотов В. М.

Ухвала від 16.12.2021

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Ізотов В. М.

Ухвала від 10.06.2021

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Ізотов В. М.

Ухвала від 24.12.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Нельга Д. В.

Ухвала від 14.12.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Ізотов В. М.

Ухвала від 17.02.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Нельга Д. В.

Ухвала від 17.02.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Нельга Д. В.

Ухвала від 17.02.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Нельга Д. В.

Ухвала від 25.03.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Нельга Д. В.

Ухвала від 25.03.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Нельга Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні