Рішення
від 21.02.2020 по справі 320/4190/19
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 лютого 2020 року № 320/4190/19

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Горобцової Я.В., за участю секретаря судового засідання Андреєвої К.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ПАНДА до Офісу великих платників ДФС України про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,

о б с т а в и н и с п р а в и:

До Київського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю ПАНДА до Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення, в якому позивач просить суд:

- визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення № 0000485009 від 10 травня 2019 року, прийняте Офісом великих платників податків ДФС.

Позовні вимоги обґрунтовано тим, що висновки контролюючого органу щодо заниження позивачем податку на прибуток за 3-4 квартали 2017 року та 1-2 квартали 2018 року є безпідставними та не відповідають дійсності. Основним видом діяльності ТОВ ПАНДА є виробництво цукру. Протягом 2017-2018 років, в ході власної господарської діяльності, Товариство (як продавець) здійснювало господарські операції з контрагентами (покупцями), які в подальшому стали предметом перевірки з боку контролюючого органу. Фактичне здійснення спірних операцій підтверджується належними документами. Спірні операції жодним чином не сприяли мінімалізації податкових зобов`язань Товариства, в тому числі шляхом формування податкового кредиту, а навпаки були підставою для виникнення податкових зобов`язань. Послуги транспортування товару за спірними операціями зі складів ТОВ ПАНДА надавалися не безпосередньо контрагентам, а залученим ними посередникам. Відсутність в Єдиному реєстрі податкових накладних інформації про складені на користь контрагентів податкові накладні з наданням транспортних послуг не може беззаперечно свідчити, що такі послуги ними взагалі не отримувались. Посилання відповідача на факт відсутності подальшої реалізації контрагентами отриманого від позивача товару, як на підставу фактичного здійснення господарських операцій, в даному випадку не мають відношення до формування податкового обліку за участю позивача. Також не стосується спірних операцій й посилання контролюючого органу на подібні кримінальні провадження, оскільки вони не стосуються обставин здійснення спірних операцій. Відтак, висновками акту перевірки не підтверджується безтоварність проведених господарських операцій між ТОВ ПАНДА та його контрагентами, а твердження про необхідність оподаткування грошових коштів, отриманих від контрагентів є нічим іншим як спробою здійснити повторне оподаткування.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 7 серпня 2019 року відкрито провадження у даній адміністративній справі за правилами загального позовного провадження, розпочато підготовку справи до судового розгляду, призначено підготовче засідання.

13 вересня 2019 року представник відповідача через службу діловодства суду подав відзив на позовну заяву, в якому просив відмовити в задоволенні позовних вимог. Стверджував, що позивачем не надано суду жодного доказу щодо спростування доводів контролюючого органу, які в сукупності з іншими доказами у справі свідчать, що документи, на підставі яких платник податків сформував показники декларації з податку на прибуток підприємства, містять інформацію, яка не відповідає дійсності. В ході здійснення заходів, щодо підтвердження або спростування факту перевезення товару (цукру) на адресу покупців, встановлено, що операції з постачання товару (цукру) контрагентам позивача - покупцям фактично не відбулися, а мало місце лише документальне оформлення операцій з реалізації цукру, встановлені обставини реалізації цукру іншим особам. Згідно з даними декларацій з ПДВ та Єдиного реєстру податкових накладних, звітністю 1-ДФ та НАІС ДДАІ МВС України не підтверджує факт самостійного транспортування або придбання підприємствами послуг транспортування або послуг оренди транспортних засобів. Позивачем не спростовано доводів відповідача, які підтверджують факт відсутності основних засобів по підприємствам-покупцям ТОВ ПАНДА , а також доказів, які підтверджують факт подальшої реалізації цукру контрагентами-покупцями, придбаного від ТОВ ПАНДА . За даними декларацій з ПДВ та Єдиного реєстру податкових накладних, не підтверджується факт подальшої реалізації цукру. Крім того, позивачем не спростовано факт наявності кримінальних проваджень по його контрагентам. Факт реалізації позивачем цукру невстановленим перевіркою особам підтверджується даними бухгалтерського обліку ТОВ ПАНДА (оборотно-сальдовими відомостями, журналами - ордерами, регістрами бухгалтерського обліку, аналізом руху ТМЦ по складу).

28 жовтня 2019 року представник позивача через службу діловодства суду подав відповідь на відзив на позовну заяву. Зазначив, що як в акті перевірки, так і у відзиві на позовну заяву контролюючий орган посилається на листи/пояснення власників транспортних засобів, які заперечують здійснення перевезень за спірними операціями. Разом з тим, контролюючий орган не наводить повної інформації зазначеної у вищевказаних листах. Так, із деяких листів власників транспортних засобів, вбачається, що надання послуг перевезення все ж таки мало місце, однак такі послуги надавалися не безпосередньо контрагентам Товариства, а певним фізичним особам, фізичним особам-підприємцям чи юридичним особам. Іншими словами, послуги перевезення надавалися не безпосередньо контрагентам Товариства, а залученим ним посередникам. Однак, будь-яка інформація щодо направлення контролюючим органом таким посередникам запитів про перевезення товару за спірними операціями в акті перевірки відсутня. Отже, якщо такі запити не направлялися, то це вказує на вибірковість контролюючого органу при аналізі обставин транспортування товару та їх неповне з`ясування. А якщо такі запити були направлені, однак відповіді на них контролюючим органом не надано, то це може свідчити, що відповідні посередники підтвердили здійснення транспортування товару.

22 листопада 2019 року представник відповідача через службу діловодства суду подав заперечення на відповідь на відзив на позовну заяву. Вказав, що Харківським управлінням Офісу ВПП ДФС здійснено аналіз Єдиного реєстру податкових накладних з метою встановлення наявності отримання транспортних послуг контрагента покупцями в період взаємовідносин з ТОВ ПАНДА та встановлено, що всі контрагенти позивача, якими було реалізовано продукцію не отримували будь-яких транспортних послуг. Згідно НАІС ДДАІ МВС України встановлено, що по підприємствам-контрагентам ТОВ ПАНДА відсутні дані щодо наявності власних транспортних засобів. Також встановлено відсутність виплат фізичним особам за 157 ознакою, що виключає факт отримання послуг транспортування продукції транспортування продукції контрагентами ТОВ ПАНДА від фізичних осіб. Таким чином не підтверджено факт самостійного транспортування або придбання вищенаведеними підприємствами послуг транспортування або послуг оренди транспортних засобів. В ході проведеного аналізу наявності основних засобів по підприємствам-покупцям, встановлено відсутність складських приміщень для зберігання цукру, придбаного від ТОВ ПАНДА , а також встановлено відсутність подальшої реалізації придбаного цукру. Повернення товару на адресу ТОВ ПАНДА не відбулося, договори відповідального зберігання не укладалися. Позивач не спростовує факт наявності кримінальних проваджень щодо його контрагентів. В даному випадку, ТОВ ПАНДА виписано податкові накладні та відображено в податковому бухгалтерському обліку фінансово-господарської операції з підприємствами з ознаками фіктивності без мети реального настання правових наслідків, з метою заниження об`єкту оподаткування несплати податків по ланцюгу постачання, у зв`язку з чим вказані дії призвели до втрат доходів частини Державного бюджету України та дали змогу мінімізації податкових зобов`язань для реального сектору економіки.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 6 грудня 2019 року закрито підготовче провадження, призначено судове засідання для розгляду справи.

В судовому засіданні 21 лютого 2020 року на підставі ч.3 ст. 243 КАС України проголошено вступну та резолютивну частини рішення.

Розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з`ясувавши усі фактичні обставини справи, на яких ґрунтується позов, об`єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд

в с т а н о в и в:

Товариство з обмеженою відповідальністю ПАНДА зареєстроване як юридична особа 06.11.2000 (код ЄДПРОУ 31189253), за адресою: 08600, Київська область, м. Васильків, вул. Грушевського, будинок 23, офіс 1.

Основними видами діяльності позивача є: Код КВЕД 10.81 - виробництво цукру (основний).

На підставі наказу від 16.10.2018 № 1907 та направлень виданих Харківським управлінням Офісу великих платників податків ДФС від 16.10.2018 № 161, № 162, відповідно до п.п. 78.1.1, 78.14, п. 78.1 ст. 78 ПК України, посадовими особами контролюючого органу проведена позапланова виїзна документальна перевірка Товариства з обмеженою відповідальністю ПАНДА з питань дотримання вимог податкового законодавства з податку на додану вартість по взаємовідносинах з ТОВ ВНЕШПРОДТОРГ КОМПАНІ , за період жовтень 2017 року, листопад 2017 року, грудень 2017 року, січень 2018 року, TOB АСКАНТ , за період вересень 2017 року, ТОВ АГРОКОМПАНІЯ ФОРТЕЦЯ , за період вересень 2017 року, жовтень 2017 року, ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС , за період жовтень 2017 року, листопад 2017 року, ТОВ ЗАХІДЕНЕРГОТРЕЙД , за період вересень 2017 року, ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ , за період вересень 2017 року, жовтень 2017 року, ТОВ СЕНСІС ЛТД , за період вересень 2017 року, жовтень 2017 року, ТОВ ФІНАНС ГАРАНТ СІТІ за період вересень 2017 року, ТОВ БРЕСТОЛІЯ за період жовтень 2017 року, листопад 2017 року, ТОВ КОМПЛЕКТЦЕНТР , за період вересень 2017 року, жовтень 2017 року, ТОВ БАЛТІК ЛЕНД (зміна назви РОЗУМНИЙ КЛІФТ ) за період січень 2018 року, ТОВ ВЕСТ КОМПАНІ ГРУП (код ЄДРПОУ 41535149) за період січень 2018 року, ТОВ ЛАГЕРТА ЛТД , за період січень 2018 року, ТОВ СПАЛАР , за період січень 2018 року, березень 2018 року, TOB ТІНВАС , за період січень 2018 року, TOB ВІ3АТЕН КОМПАНІ за період січень 2018 року, квітень 2018 року, ТОВ ПРОЛОДЖІ за період лютий 2018 року, березень 2018 року, ТОВ АРКАНДО за період лютий 2018 року, ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ за період квітень 2018 року, травень 2018 року, червень 2018 року, ТОВ СУДУВА за період червень 2018 року, ТОВ ПРОДОС за період лютий 2018 року, ТОВ ДЕНВІЛЬ (зміна назви РОСКФІТ ) за період січень 2018 року, ТОВ ТД АГРОРЕСУРС-2017 за період січень 2018 року, ТОВ Мегасан Інвест за період вересень 2017 року, ТОВ ФАБІЯ-К (зміна назви БАФАІР ) за період січень 2018 року, ТОВ ДІАМАНТ ОПТ ГРУПП за період січень 2018 року, ТОВ Компанія ПРОФІ-СТРОЙ за період лютий 2018 року та з податку на прибуток за 2017 рік та за І півріччя 2018 року по взаємовідносинам з вищенаведеними підприємствами.

За результатами перевірки контролюючим органом складено Акт № 33/28-10-50-09-10/31189253 від 11.04.2019, на підставі якого прийнято податкове повідомлення-рішення від 10.05.2019 № 0000485009 яким збільшено суму грошового зобов`язання з податку на прибуток підприємств на загальну суму 25 674 132,50 грн., з яких за податковими зобов`язаннями - 20 539 306,00 грн., а за штрафними санкціями (штрафами) - 5 134 826,50 грн.

Так, згідно висновків перевірки, позивачем, зокрема, порушено, ст.22,ст. 23, п,п. 14.1.179 п. 14.1 ст. 14, н.п.14,1.36. п.14 ст.14, п.п. 134.1.1 а 134.1 ст. 134, Податкового Кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI (зі змінами та доповненнями), ст. 1, п. 2 ст. З, ст. 4, п. 1, п. 2 ст. 9, Закону України Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні від 16.07.1999 p. Ке 996 (зі змінами та доповненнями), п. 1.2 ст. 1, п. 2.1 ст. 2 Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.05.1995р. № 88 і зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 05.06.1995р. за № 168/704, П(С)БО № 15 Доходи , затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.11.1999р. № 290, в результаті чого занижено податок на прибуток на загальну суму 20 539 306 гри., у тому числі по періодам:

- за 3 квартал 2017 року на суму 5 201 842 грн.;

- за 4 квартал 2017 року на суму 4 682 898 грн.;

- за 1 квартал 2018 року на суму 7 297 476 грн.;

- за 2 квартал 2018 року на суму 3 357 090 грн.

Надаючи правову оцінку спірним відносинам, що виникли між сторонами у справі, суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 2 ст. 6 та ч. 2 ст. 19 Конституції України, органи законодавчої, виконавчої та судової влади здійснюють свої повноваження у встановлених цією Конституцією межах і відповідно до законів України.

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Відносини, що виникають у сфері справляння податків і зборів регулює Податковий кодекс України (надалі - ПК України, в редакції, яка діяла на момент виникнення спірних правовідносин), він, зокрема, визначає вичерпний перелік податків та зборів, що справляються в Україні, та порядок їх адміністрування, платників податків та зборів, їх права та обов`язки, компетенцію контролюючих органів, повноваження і обов`язки їх посадових осіб під час здійснення податкового контролю, а також відповідальність за порушення податкового законодавства.

За приписами пп. 134.1.1 п.134.1 ст.134 ПК України об`єктом оподаткування є:

прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень цього Кодексу.

Якщо відповідно до цього розділу передбачено здійснення коригування шляхом збільшення фінансового результату до оподаткування, то в цьому разі відбувається: зменшення від`ємного значення фінансового результату до оподаткування (збитку); збільшення позитивного значення фінансового результату до оподаткування (прибутку).

Якщо відповідно до цього розділу передбачено здійснення коригування шляхом зменшення фінансового результату до оподаткування, то в цьому разі відбувається: збільшення від`ємного значення фінансового результату до оподаткування (збитку); зменшення позитивного значення фінансового результату до оподаткування (прибутку).

Згідно з вимогами п. 187.1 ст. 187 ПК України датою виникнення податкових зобов`язань з постачання товарів/послуг вважається дата, яка припадає на податковий період, протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталася раніше:

а) дата зарахування коштів від покупця/замовника на банківський рахунок платника податку як оплата товарів/послуг, що підлягають постачанню, а в разі постачання товарів/послуг за готівку - дата оприбуткування коштів у касі платника податку, а в разі відсутності такої - дата інкасації готівки у банківській установі, що обслуговує платника податку;

б) дата відвантаження товарів, а в разі експорту товарів - дата оформлення митної декларації, що засвідчує факт перетинання митного кордону України, оформлена відповідно до вимог митного законодавства, а для послуг - дата оформлення документа, що засвідчує факт постачання послуг платником податку.

Пунктом 185.1. ст. 185 ПК України визначено, що об`єктом оподаткування є операції платників податку з:

а) постачання товарів, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до статті 186 цього Кодексу, у тому числі операції з безоплатної передачі та з передачі права власності на об`єкти застави позичальнику (кредитору), на товари, що передаються на умовах товарного кредиту, а також з передачі об`єкта фінансового лізингу в користування лізингоотримувачу/орендарю;

б) постачання послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до статті 186 цього Кодексу;

в) ввезення товарів на митну територію України;

г) вивезення товарів за межі митної території України;

е) постачання послуг з міжнародних перевезень пасажирів і багажу та вантажів залізничним, автомобільним, морським і річковим та авіаційним транспортом.

Відповідно до вимог п. 188.1 ст. 188 ПК України база оподаткування операцій з постачання товарів/послуг визначається виходячи з їх договірної вартості з урахуванням загальнодержавних податків та зборів (крім акцизного податку на реалізацію суб`єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, збору на обов`язкове державне пенсійне страхування, що справляється з вартості послуг стільникового рухомого зв`язку, податку на додану вартість та акцизного податку на спирт етиловий, що використовується виробниками - суб`єктами господарювання для виробництва лікарських засобів, у тому числі компонентів крові і вироблених з них препаратів (крім лікарських засобів у вигляді бальзамів та еліксирів).

При цьому база оподаткування операцій з постачання товарів/послуг не може бути нижче ціни придбання таких товарів/послуг, база оподаткування операцій з постачання самостійно виготовлених товарів/послуг не може бути нижче звичайних цін, а база оподаткування операцій з постачання необоротних активів не може бути нижче балансової (залишкової) вартості за даними бухгалтерського обліку, що склалася станом на початок звітного (податкового) періоду, протягом якого здійснюються такі операції (у разі відсутності обліку необоротних активів - виходячи із звичайної ціни), за винятком: товарів (послуг), ціни на які підлягають державному регулюванню; газу, який постачається для потреб населення.

До складу договірної (контрактної) вартості включаються будь-які суми коштів, вартість матеріальних і нематеріальних активів, що передаються платнику податків безпосередньо покупцем або через будь-яку третю особу у зв`язку з компенсацією вартості товарів/послуг. До складу договірної (контрактної) вартості не включаються суми неустойки (штрафів та/або пені), три проценти річних та інфляційні, що отримані платником податку внаслідок невиконання або неналежного виконання договірних зобов`язань.

До бази оподаткування включаються вартість товарів/послуг, які постачаються (за виключенням суми компенсації на покриття різниці між фактичними витратами та регульованими цінами (тарифами) у вигляді виробничої дотації з бюджету та/або суми відшкодування орендодавцю - бюджетній установі витрат на утримання наданого в оренду нерухомого майна, на комунальні послуги та на енергоносії), та вартість матеріальних і нематеріальних активів, що передаються платнику податків безпосередньо отримувачем товарів/послуг, поставлених таким платником податку.

У випадках, передбачених статтею 189 цього Кодексу, база оподаткування визначається з урахуванням положень статті 189 цього Кодексу.

Абзацом 1 п. 44.1 ст. 44 ПК України встановлено, що для цілей оподаткування платники податків зобов`язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов`язаних з визначенням об`єктів оподаткування та/або податкових зобов`язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов`язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.

Платникам податків забороняється формування показників податкової звітності, митних декларацій на підставі даних, не підтверджених документами, що визначені абзацом першим цього пункту (абз. 2 п. 44.1 ст. 44 ПК України).

Як убачається з абз. 1 п. 201.10 ст. 201 ПК України, при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку - продавець товарів/послуг зобов`язаний в установлені терміни скласти податкову накладну, зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних та надати покупцю за його вимогою.

Податкова накладна, складена та зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, є для покупця таких товарів/послуг підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту (абз. 2 п. 201.10 ст. 201 ПК України).

Під господарською діяльністю розуміється діяльність суб`єктів господарювання у сфері суспільного виробництва, спрямована на виготовлення та реалізацію продукції, виконання робіт чи надання послуг вартісного характеру, що мають цінову визначеність (ст. 3 Господарського кодексу України).

Згідно з вимогами пп. 14.1.36 п. 14.1 ст. 14 ПК України господарська діяльність - діяльність особи, пов`язана з виробництвом (виготовленням) та/або реалізацією товарів, виконанням робіт, наданням послуг, спрямована на отримання доходу і проводиться такою особою самостійно та/або через свої відокремлені підрозділи, а також через будь-яку іншу особу, що діє на користь першої особи, зокрема за договорами комісії, доручення та агентськими договорами.

Як вбачається з наведених норм, обов`язковими ознаками господарської діяльності є здійснення її суб`єктами господарювання у сфері суспільного виробництва, яка спрямована на виготовлення та реалізацію продукції, виконання робіт чи надання послуг; результати зазначеної діяльності - продукція, роботи чи послуги - мають вартісний характер і цінове вираження. Господарська діяльність здійснюється у загальній економічній сфері, а тому має економічні властивості, що неможливе без вартісної оцінки і взаємооцінки, еквівалентності обміну, відповідних обчислень і розрахунків.

Обов`язок підтвердити правомірність та обґрунтованість задекларованих у податковій звітності показників податкового кредиту та витрат первинними документами покладається на платника податків.

Первинний документ - це документ, який містить відомості про господарську операцію.

Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затверджене наказом Міністерства фінансів України від 24 травня 1995 р. № 88, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 5 червня 1995 року за №168/704, встановлює порядок створення, прийняття і відображення у бухгалтерському обліку, а також зберігання первинних документів, облікових регістрів, бухгалтерської звітності підприємствами, їх об`єднаннями та госпрозрахунковими організаціями (крім банків) незалежно від форм власності (надалі - підприємства), установ та організацій, основна діяльність яких фінансується за рахунок коштів бюджету (надалі - установи).

Відповідно до п. 2.1 вказаного Положення первинні документи - це документи, створені у письмовій або електронній формі, які містять відомості про господарські операції, включаючи розпорядження та дозволи адміністрації (власника) на їх проведення. Господарські операції - це факти підприємницької та іншої діяльності, що впливають на стан майна, капіталу, зобов`язань і фінансових результатів.

Отже, будь-які документи (у тому числі договори, накладні, рахунки тощо) мають силу первинних документів лише в разі фактичного здійснення господарської операції.

Якщо ж фактичного здійснення господарської операції не було, відповідні документи не можуть вважатися первинними документами для цілей ведення податкового обліку навіть за наявності всіх формальних реквізитів таких документів, що передбачені чинним законодавством.

З урахуванням викладеного для підтвердження даних податкового обліку можуть братися до уваги лише ті первинні документи, які складені в разі фактичного здійснення господарської операції.

Згідно з вимогами статтею 1 Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" від 16 липня 1999 року № 996-XIV господарською операцією є дія або подія, яка викликає зміни в структурі активів та зобов`язань, власному капіталі підприємства.

Таким чином, визначальною ознакою господарської операції є те, що вона повинна спричиняти реальні зміни майнового стану платника податків.

Про відсутність факту здійснення господарської операції можуть свідчити, зокрема, такі обставини:

- всупереч даним податкового обліку будь-кого з учасників операції відсутні зміни активів, зобов`язань чи власного капіталу принаймні в одного з таких учасників (наприклад, збільшення статутного капіталу особи за рахунок активів, що не мають ринкової вартості, зокрема фіктивних цінних паперів, тобто цінних паперів, обіг яких на момент вчинення операції був припинений після оприлюднення даних щодо скасування свідоцтва про реєстрацію їх випуску);

- отримання майнової вигоди чи права на таку вигоду будь-кого з учасників операції виключно шляхом зменшення бази оподаткування з певного податку та/або отримання коштів із Державного бюджету за одночасної відсутності об`єктивної можливості отримати майнову вигоду від цієї операції в інший спосіб (наприклад, експорт товару на підставну особу, яка не має відповідної реєстрації чи не веде будь-якої господарської діяльності, виключно з метою отримання документів, що підтверджують право на бюджетне відшкодування з податку на додану вартість;

- тимчасова поставка товару (тобто з подальшим поверненням того самого товару без обґрунтованої економічної причини в наступних податкових періодах постачальнику від покупця безпосередньо або через ланцюг посередників) тим платником податку, в якого за результатами певного податкового періоду наявне від`ємне значення податкових зобов`язань із податку на додану вартість тому учаснику, який має зобов`язання до сплати в бюджет тощо;

- результати, відображені у даних податкового обліку будь-кого з учасників господарської операції фактично не настали внаслідок відсутності відповідних дій будь-кого з учасників такої операції (наприклад, відображення отримання послуг без їх фактичного надання або в разі їх надання іншою особою, ніж та, що вказана у даних податкового обліку чи первинних документах; імітація купівлі товару в особи, яка ніколи його не продавала тощо).

Відповідно до вимог частин 1, 2 статті 3 Господарського кодексу України, під господарською діяльністю розуміється діяльність суб`єктів господарювання у сфері суспільного виробництва, спрямована на виготовлення та реалізацію продукції, виконання робіт чи надання послуг вартісного характеру, що мають цінову визначеність. Господарська діяльність, що здійснюється для досягнення економічних і соціальних результатів та з метою одержання прибутку, є підприємництвом, а суб`єкти підприємництва - підприємцями. Господарська діяльність може здійснюватись і без мети одержання прибутку (некомерційна господарська діяльність).

Згідно вимог ч. 1 ст. 43 Господарського кодексу України підприємці мають право без обмежень самостійно здійснювати будь-яку підприємницьку діяльність, яку не заборонено законом.

Таким чином, законодавством надано позивачу право як суб`єкту господарювання на укладення будь-яких угод та здійснення будь-якої підприємницької діяльності, які не заборонені законом.

З метою встановлення факту здійснення господарської операції, формування витрат для цілей визначення об`єкта оподаткування податком на прибуток або податкового кредиту з податку на додану вартість обов`язковому з`ясуванню підлягають обставини щодо руху активів у процесі здійснення господарської операції; установлення спеціальної податкової правосуб`єктності учасників господарської операції; установлення зв`язку між фактом придбання товарів (послуг), спорудженням основних фондів, імпортом товарів (послуг), понесенням інших витрат і господарською діяльністю платника податку.

При цьому дослідженню підлягають усі первинні документи, які належить складати залежно від певного виду господарської операції: договори, акти виконаних робіт, документи про перевезення, зберігання товарів тощо. В обов`язковому порядку необхідно досліджувати наявність господарської мети при вчиненні відповідних дій платника податку.

Суд зазначає, що за змістом положень ПК України наявність господарських операцій з придбання товарів (робіт, послуг), призначених для використання у власній господарській діяльності платника податків, є визначальною умовою для виникнення у платника податку права на формування податкового кредиту та витрат, за наявності необхідних підтверджувальних документів первинного бухгалтерського обліку.

Поряд з цим, суд звертає увагу, що формування витрат та податкового кредиту на підставі правочинів, у межах яких було здійснено виключно обмін документами первинного бухгалтерського обліку та перерахування грошових коштів, чинним законодавством не передбачено.

Таким чином, при визначенні права платника податків на формування витрат та податкового кредиту, судом має бути перевірено чи мали операції між платником податків та його контрагентами реальний товарний характер, можливість здійснення таких операцій з урахуванням оперативності проведення операцій та віддаленості контрагентів один від одного, подальше використання платником податків придбаних у контрагентів товарів та послуг. При цьому, суд має виходити з того, що наявність у покупця належно оформлених документів, які відповідно до закону необхідні для віднесення певних сум до податкового кредиту або формування витрат, зокрема, виданих продавцями податкових накладних, не є безумовною підставою для формування податкового кредиту з податку на додану вартість, якщо податковий орган доведе, що відомості в таких документах не відповідають дійсності, наприклад, у випадку, коли не проводилися самі операції, або належного доведення допустимими доказами факту фіктивного підприємництва контрагентів позивача.

Також, суд звертає увагу на те, що первинні документи для надання їм юридичної сили та доказовості повинні мати обов`язкові реквізити, передбачені статтею 9 Закону № 996-XIV.

Так, ч. 1 ст. 9 Закону № 996-XIV визначено, що підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи. Для контролю та впорядкування оброблення даних на підставі первинних документів можуть складатися зведені облікові документи.

Первинні та зведені облікові документи можуть бути складені у паперовій або в електронній формі та повинні мати такі обов`язкові реквізити: назву документа (форми); дату складання; назву підприємства, від імені якого складено документ; зміст та обсяг господарської операції, одиницю виміру господарської операції; посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення; особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції (ч. 2 ст. 9 Закону № 996-XIV).

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 9 Закону № 996-XIV первинні документи, складені в електронній формі, застосовуються у бухгалтерському обліку за умови дотримання вимог законодавства про електронні документи та електронний документообіг.

Згідно з вимогами ч. 4 ст. 9 Закону № 996-XIV неістотні недоліки в документах, що містять відомості про господарську операцію, не є підставою для невизнання господарської операції, за умови, що такі недоліки не перешкоджають можливості ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції, та містять відомості про дату складання документа, назву підприємства, від імені якого складено документ, зміст та обсяг господарської операції тощо.

Також, відповідно до вимог п. 2.4 ст. 2 Положення № 88 первинні документи повинні мати такі обов`язкові реквізити: найменування підприємства, установи, від імені яких складений документ, назва документа (форми), дата складання, зміст та обсяг господарської операції, одиниця виміру господарської операції (у натуральному та/або вартісному виразі), посади і прізвища осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення, особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції.

Аналіз вказаних норм свідчить про те, що будь-які документи (у тому числі договори, накладні, рахунки тощо) мають силу первинних документів лише в разі фактичного здійснення господарської операції. Якщо ж фактичне здійснення господарської операції відсутнє, відповідні документи не можуть вважатися первинними документами для цілей ведення податкового обліку навіть за наявності всіх формальних реквізитів таких документів, що передбачені законодавством.

Проведеною перевіркою встановлено, зокрема, що первинні документи по взаємовідносинах ТОВ ПАНДА з ТОВ ВНЕШПРОДТОРГ КОМПАНІ , TOB АСКАНТ , ТОВ АГРОКОМПАНІЯ ФОРТЕЦЯ , ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС , ТОВ ЗАХІДЕНЕРГОТРЕЙД , ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ , TOB СЕНСІС ЛТД , ТОВ ФІНАНС ГАРАНТ СІТІ , ТОВ БРЕСТОЛІЯ , ТОВ КОМПЛЕКТЦЕНТР , ТОВ БАЛТІК ЛЕНД , ТОВ ВЕСТ КОМПАНІ ГРУП , ТОВ ЛАГЕРТА ЛТД , ТОВ СПАЛАР , TOB ТІНВАС , ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ , ТОВ ПРОЛОДЖІ , ТОВ АРКАНДО , ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ , ТОВ СУДУВА , ТОВ ПРОДОС , ТОВ ДЕНВІЛЬ , ТОВ ТД АГРОРЕСУРС-2017 , ТОВ Мегасан Інвест , ТОВ ФАБІЯ-К , ТОВ ДІАМАНТ ОПТ ГРУПП , ТОВ Компанія ПРОФІ-СТРОЙ надані до перевірки, не відповідають фактичному руху (його відсутності дійсності) активів, останні не можуть враховуватися в даних податкового облікую.

Перевіркою не підтверджено реалізацію ТМЦ на адресу ТОВ ВНЕШПРОДТОРГ КОМПАНІ , TOB АСКАНТ , ТОВ АГРОКОМПАНІЯ ФОРТЕЦЯ , ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС , ТОВ ЗАХІДЕНЕРГОТРЕЙД , ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ , TOB СЕНСІС ЛТД , ТОВ ФІНАНС ГАРАНТ СІТІ , ТОВ БРЕСТОЛІЯ , ТОВ КОМПЛЕКТЦЕНТР , ТОВ БАЛТІК ЛЕНД , ТОВ ВЕСТ КОМПАНІ ГРУП , ТОВ ЛАГЕРТА ЛТД , ТОВ СПАЛАР , TOB ТІНВАС , ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ , ТОВ ПРОЛОДЖІ , ТОВ АРКАНДО , ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ , ТОВ СУДУВА , ТОВ ПРОДОС , ТОВ ДЕНВІЛЬ , ТОВ ТД АГРОРЕСУРС-2017 , ТОВ Мегасан Інвест , ТОВ ФАБІЯ-К , ТОВ ДІАМАНТ ОПТ ГРУПП , ТОВ Компанія ПРОФІ-СТРОЙ .

За результатами перевірки конролюючий орган діійшов висновку, що в порушення п. 188.1 ст. 188 Податкового Кодексу України від 02.12.10 № 2755- IV, ГОВ Панда по взаємовідносинах з ТОВ ВНЕШПРОДТОРГ КОМПАНІ , TOB АСКАНТ , ТОВ АГРОКОМПАНІЯ ФОРТЕЦЯ , ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС , ТОВ ЗАХІДЕНЕРГОТРЕЙД , ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ , TOB СЕНСІС ЛТД , ТОВ ФІНАНС ГАРАНТ СІТІ , ТОВ БРЕСТОЛІЯ , ТОВ КОМПЛЕКТЦЕНТР , ТОВ БАЛТІК ЛЕНД , ТОВ ВЕСТ КОМПАНІ ГРУП , ТОВ ЛАГЕРТА ЛТД , ТОВ СПАЛАР , TOB ТІНВАС , ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ , ТОВ ПРОЛОДЖІ , ТОВ АРКАНДО , ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ , ТОВ СУДУВА , ТОВ ПРОДОС , ТОВ ДЕНВІЛЬ , ТОВ ТД АГРОРЕСУРС-2017 , ТОВ Мегасан Інвест , ТОВ ФАБІЯ-К , ТОВ ДІАМАНТ ОПТ ГРУПП , ТОВ Компанія ПРОФІ-СТРОЙ завищено:

- податкові зобов`язання на загальну суму 95 089 129,65 грн., в т. ч. за вересень 2017 року - 24 082 600,05 грн., жовтень 2017 року - 15 208 250 грн., листопад 2017 року - 5 445 166,65 грн., грудень 2017 року - 1 026 666,65 грн., січень 2018 року - 23 291 083,25 грн., лютий 2018 року - 5 820 808,35 грн., березень 2018 року - 4 672 470,8 грн., квітень 2018 року - 4 285 317,2 грн., травень 2018 року - 3 238 666,7 грн., червень 2018 року - 8 018 100,0 грн. (т.1 а.с. 119).

При вирішенні спорів щодо правомірності формування платниками податків своїх даних податкового обліку, зокрема якщо предметом спору є достовірність первинних документів та підтвердження інших обставин реальності відображених у податковому обліку господарських операцій, суд враховує, що відповідно до вимог статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України, обов`язок доведення відповідних обставин у спорах між особою та суб`єктом владних повноважень покладається на суб`єкта владних повноважень, якщо він заперечує проти позову.

У разі надання контролюючим органом доказів, які в сукупності з іншими доказами у справі свідчать, що документи подані суб`єктом господарювання містять інформацію, що не відповідає дійсності, платник податків має спростовувати ці доводи. Наведене випливає зі змісту частини першої статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України, згідно з якою кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 78 цього Кодексу.

Таким чином, на підтвердження фактичного здійснення господарських операцій, враховуючи специфіку таких операцій та договорів, що їх регламентують, підприємство повинно мати відповідні належно оформлені первинні документи, які в сукупності мають свідчити про беззаперечний факт реального вчинення господарських операцій, що є підставою для формування платником податкового обліку.

Аналогічної правової позиції дотримується Верховний Суд в постановах від 19.06.2018 у справі №808/2447/17 та від 31.07.2018 у справі №820/3119/17.

Відтак, досліджуючи зміст фінансово-господарських операцій позивача з його контрагентами, на підставі яких позивачем сформовано суми податку на додану вартість, судом встановлено наступні обставини.

Матеріалами справи підтверджено, що основним видом діяльності ТОВ ПАНДА є виробництво цукру. Протягом 2017-2018 років в ході власної господарської діяльності Товариство, як продавець, здійснювало господарські операції з Товариствами контрагентами (покупцями), які в подальшому стали предметом перевірки з боку контролюючого органу.

Так, з матеріалів справи слідує, що 20 вересня 2017 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю МЕГАСАН ІНВЕСТ (покупець) укладено договір № 20/09-5. За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але у будь-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

20 вересня 2017 року ТОВ МЕГАСАН ІНВЕСТ видано на ім`я ОСОБА_1 довіреність № 2009, якою уповноважило останнього отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою №20/09-5 від 20 вересня 2017 року, а саме цукор-білий.

Виконання умов договору підтверджується:

- рахунком-фактурою від 20 вересня 2017 року № 20/09-5 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ МЕГАСАН ІНВЕСТ цукру білого та мішка вартістю 1 246 666,67 грн., з ПДВ 1 496 000,00 грн.;

- накладними від 21.09.2017 № 1566, 1567, 1568, 1569, від 26 вересня 2017 року № 1658, згідно яких платник отримав зазначений товар (місце складання товару - вул. Гроса, 2, м . Тальне, Черкаська область );

- пропусками на вивіз товару від 21 вересня 2017 року № 1218, № 1219, № 1220, № 1221, від 26 вересня 2017 року № 1250 виданих ТОВ МЕГАСАН ІНВЕСТ через ОСОБА_104, ОСОБА_105, ОСОБА_106, ОСОБА_107, ОСОБА_108;

- інструкціями на відвантаження товару від 20 вересня 2017 року та від 25 вересня 2019 року № 1 (із заявкою на часткову відміну завантаження), № 2, № 3, за адресою: м. Тальне, Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2017 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, а також посвідченнями водіїв зі свідоцтвами про реєстрацію транспортних засобів;

- платіжним дорученням від 20 вересня 2017 року № 9 про оплату ТОВ МЕГАСАН ІНВЕСТ вартості цукру згідно рахунку № 20/09-5 від 20.09.2017 у розмірі 1 496 000,00 грн.;

- податковою накладною від 20 вересня 2017 року № 87, копією довідки-зведення за вересень 2017 року та копією картки контрагента (т.1 а.с. 150-169).

27 червня 2017 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю АСКАН (покупець) укладено договір № 27/06-8. За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але у будь-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

13 вересня 2017 року, 18 вересня 2017 року, 19 вересня 2017 року, 26 вересня 2017 року, 27 вересня 2017 року ТОВ АСКАНТ видано директору Пилипенко Ользі Анатоліївні довіреності № 130917/1, № 18/09-1, № 19/09-2, № 26/09-1, № 270917/1 якими уповноважило останню отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукор.

Виконання умов договору підтверджується:

- рахунком-фактурою від 11 вересня 2017 року № 11/09-5 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ АСКАНТ цукру білого та мішка вартістю 529 833,33 грн., з ПДВ 635 800,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 12 вересня 2017 року № 12/09-5 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ АСКАНТ цукру білого та мішка вартістю 529 833,33 грн., з ПДВ 635 800,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 12 вересня 2017 року № 15/09-5 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ АСКАНТ цукру білого та мішка вартістю 522 500,00 грн., з ПДВ 627 000,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 18 вересня 2017 року № 18/09-5 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ АСКАНТ цукру білого та мішка вартістю 1 170 833,33 грн., з ПДВ 1 405 000,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 26 вересня 2017 року № 26/09-5 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ АСКАНТ цукру білого та мішка вартістю 938 666,67 грн., з ПДВ 1 126 400,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 28 вересня 2017 року № 28/09-5 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ АСКАНТ цукру білого та мішка вартістю 230 083,33 грн., з ПДВ 276 100,00 грн.;

- видатковими накладними та накладними від 14.09.2017 № 1458, від 18.09.2017 № 1500, від 20.09.2017 № 1540, від 20.09.2017 № 1541, від 20.09.2017 № 1539, від 20.09.2017 № 1538, від 20.09.2017 № 1527, від 19.09.2017 № 1519, від 20.09.207 № 1542, від 20.9.2017 № 1543, від 21.09.2017 № 1556, від 21.09.2017 № 1558, від 22.09.2017 № 1601, від 27.09.2017 № 1679, від 27.09.2017 № 1678, від 28.09.2017 № 1688, від 28.09.2017 № 1687, від 29.09.2017 № 1699;

- платіжним дорученням від 11 вересня 2017 року № 443 про оплату ТОВ АСКАНТ вартості цукру згідно рахунку № 11/09-5 від 11.09.2017 у розмірі 635 800,00 грн.;

- платіжним дорученням від 12 вересня 2017 року № 451 про оплату ТОВ АСКАНТ вартості цукру згідно рахунку № 12/09-5 від 12.09.2017 у розмірі 635 800,00 грн.;

- платіжним дорученням від 15 вересня 2017 року № 467 про оплату ТОВ АСКАНТ вартості цукру згідно рахунку № 15/09-3 від 15.09.2017 у розмірі 627 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 19 вересня 2017 року № 489 про оплату ТОВ АСКАНТ вартості цукру згідно рахунку № 18/09-5 від 18.09.2017 у розмірі 927 300,00 грн.;

- платіжним дорученням від 26 вересня 2017 року № 508 про оплату ТОВ АСКАНТ вартості цукру згідно рахунку № 26/09-5 від 26.09.2017 у розмірі 1 126 400,00 грн.

- платіжним дорученням від 28 вересня 2017 року № 514 про оплату ТОВ АСКАНТ вартості цукру згідно рахунку № 28/09-5 від 28.09.2017 у розмірі 276 100,00 грн.

- податковими накладними від 11.09.2017 № 15, від 12.09.2017 № 17, від 15.09.2017 № 53, від 19.09.2017 № 75, від 26.0.2017 № 127, від 28.09.2017 № 141;

- пропусками на вивіз товару від 14 вересня 2017 року, 18 вересня 2017 року, 19 вересня 2017 року, 20 вересня 2017 року, 21 вересня 2017 року, 22 вересня 2017 року, 27 вересня 2017 року, 28 вересня 2017 року, 29 вересня 2017 року № 1167, № 1134, № 1194, № 1181, 1208, № 1195, № 1273, № 1247, № 1196, № 1187, № 1210, № 1187, № 1265, № 1272, № 1284, № 1264 виданих ТОВ АСКАНТ через ОСОБА_109, ОСОБА_110, ОСОБА_111, ОСОБА_112, ОСОБА_113, ОСОБА_114, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_115, ОСОБА_116, ОСОБА_117, ОСОБА_118, ОСОБА_119, ОСОБА_120;

- інструкціями на відвантаження товарів від 13.09.2017 № 130917/1, від 18.09.2017 № 180917/1, від 20.09.2017 № 5, від 20.9.2017 № 4, від 19.09.2017 № 2, від 19.09.2017 № 1 (із посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу), від 20.09.2017 № 3, від 20.09.2017 № 200917/1, від 21.09.2017 № 5, від 27.09.2017 № 7 (з посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу), від 26.09.2017 № 6, від 28.09.2017 № 8 (із посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу) від 28.09.2017 № 8, від 27.09.2017 №280917/2;

- засвідченою копією картки контрагента (т.1 а.с. 1170-235).

27 червня 2017 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю ЗАХІДЕНЕРГОТРЕЙД (покупець) укладено договір № 27/06-5. За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але у будь-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

20 вересня 2017 року ТОВ ЗАХІДЕНЕРГОТРЕЙД видано директору Цяпало Тарасу Степановичу довіреність № 215 якою уповноважило останнього отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукор-пісок та мішок.

Виконання умов договору підтверджується:

- рахунком-фактурою від 19 вересня 2017 року № 19/09-5 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ЗАХІДЕНЕРГОТРЕЙД цукру білого та мішка вартістю 1 246 666,67 грн., з ПДВ 1 496 000,00 грн.;

- накладними від 20 вересня 2017 року № 1550, від 21 вересня 2017 року № 1563, від 21 вересня 2017 року № 1564, від 23 вересня 2017 року № 1626, від 23 вересня 2017 року № 1651;

- платіжним дорученням від 20 вересня 2017 року № 1759 про оплату ТОВ ЗАХІДЕНЕРГОТРЕЙД вартості цукру згідно рахунку № 19/09-5 від 19.09.2017 у розмірі 1 496 000,00 грн.;

- податковою накладною від 20 вересня 2017 року № 88;

- пропусками на вивіз товару від 20 вересня 2017 року № 1550, від 25 вересня 2017 № 1244, від 21 вересня 2017 року № 1216, від 21 вересня 2017 року № 1217, від 23 вересня 2017 року № 1267;

- інструкціями на відвантаження товару від 20.09.2017 № 1, від 20.09.2017 № 2, від 22.09.2017 № 3, від 25.09.2017 № 4;

- засвідченою копією картки контрагента (т.1 а.с.236-250, т.2 а.с. 1- 8).

12 травня 2019 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю СЕНСІС ЛТД (покупець) укладено договір № 12/05-2. За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2017 року, але у буд-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

20 вересня 2017 року, 22 вересня 2017 року, 3 жовтня 2017 року, 9 жовтня 2017 року, 24 жовтня 2017 року ТОВ СЕНСІС ЛТД видано директору Бабаян Сурену Рубіковичу довіреності № 1575, № 1577, № 1583, № 0910-01, № 1607 якими уповноважило останнього отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукор-пісок, цукор білий та мішки.

Виконання умов договору підтверджується:

- рахунком-фактурою від 20 вересня 2017 року № 20/09-6 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ СЕНСІС ЛТД цукру білого та мішка вартістю 589 33,33 грн., з ПДВ 707 200,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 21 вересня 2017 року № 21/09-6 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ СЕНСІС ЛТД цукру білого та мішка вартістю 247 500,00 грн., з ПДВ 297 000,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 3 жовтня 2017 року № 03/10-2 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ СЕНСІС ЛТД цукру білого та мішка вартістю 219 083,33 грн., з ПДВ 262 900,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 9 жовтня 2017 року № 09/10-5 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ СЕНСІС ЛТД цукру білого та мішка вартістю 1 045 000,00 грн., з ПДВ 1 254 000,00 грн.

- видатковими накладними від 20.09.2017 № 1553, від 21.09.2017 № 1594, від 21.09.2017 № 1595, від 22.09.2017 №1621, від 03.10.2017 № 1720, від 17.10.2017 № 1822, від 25.10.2017 № 1898, від 25.10.2017 №1899, від 27.10.2017 № 1928, від 02.11.2017 № 2010;

- платіжним дорученням від 20 вересня 2017 року № 261 про оплату ТОВ СЕНСІС ЛТД вартості цукру-піску та мішку згідно рахунку № 20/09-6 від 20.09.17 у розмірі 299 200,00 грн.;

- платіжним дорученням від 21 вересня 2017 року № 265 про оплату ТОВ СЕНСІС ЛТД вартості цукру-піску та мішку згідно рахунку № 21/09-2 від 21.09.17 у розмірі 297 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 3 жовтня 2017 року № 285 про оплату ТОВ СЕНСІС ЛТД вартості цукру-піску та мішку згідно рахунку № 03/10-2 від 03.10.17 у розмірі 262 900,00 грн.;

- платіжним дорученням від 9 жовтня 2017 року № 310 про оплату ТОВ СЕНСІС ЛТД вартості цукру-піску та мішку згідно рахунку № 09/10-3 від 09.10.17 у розмірі 1 254 000,00 грн.;

- податковими накладними від 20 вересня 2017 року № 80, від 21.09.2017 № 98, від 03.10.2017 № 8, від 09.10.2017 № 42;

- пропусками на вивіз товару від 22 вересня 2017 року № 1263, від 20 вересня 2017 № 1205, від 17 жовтня 2017 року № 1317, від 22 вересня 2017 року № 1243, від 25 жовтня 2017 року № 1425, від 25 жовтня 2017 року № 1424, від 27 жовтня 2017 року № 1437, від 3 жовтня 2017 року № 1302, від 2 листопада 2017 року № 1496, виданих ТОВ СЕНСІС ЛТД через ОСОБА_121, ОСОБА_122, ОСОБА_123, ОСОБА_124, ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_125, ОСОБА_126;

- інструкціями на відвантаження товару про здійснення на користь покупця завантаження на складі постачальника за адресою: с. Селище Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2017 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, а також посвідченнями водіїв зі свідоцтвами про реєстрацію транспортних засобів за 2017 рік б/н (9 штук);

- довідками-зведеннями за вересень листопад 2017 року;

- засвідченою копією картки контрагента (т.2 а.с 9- 66).

13 вересня 2017 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Комплектцентр (покупець) укладено договір № 212. За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але у будь-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

13 вересня 2017 року, 26 вересня 2017 року, 28 вересня 2017 року, 4 жовтня 2017 року, 6 жовтня 2017 року, 9 жовтня 2017 року, 10 жовтня 2017 року, 17 жовтня 2017 року, 25 жовтня 2017 року, 27 жовтня 2017 року, ТОВ Комплектцентр видано ОСОБА_8 довіреності № 67, № 3, № 4, № 6, № 9, № 10, № 11, №12, № 15, № 18, № 5 якими уповноважило останню отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукор, цукор-пісок та мішки.

Виконання умов договору підтверджується:

- рахунком на оплату товару від 13 вересня 2017 року № 212, від 26.09.2017 №221, від 28.09.2017 № 222, від 28.09.2017 № 222/1, від 04.10.2017 № 243, від 06.10.2017 № 246, від 09.10.2017 № 252, від 10.10.2017 № 254, від 10.10.17 № 255, від 12.10.2017 № 256, від 25.10.2017 № 274, від 27.10.2017 № 284;

- платіжним дорученням від 13 вересня 2017 року № 8 про оплату ТОВ Комплектцентр вартості цукру-піску згідно рахунку № 212 від 13.09.17 у розмірі 633 600,00 грн.;

- платіжним дорученням від 26 вересня 2017 року № 14 про оплату ТОВ Комплектцентр вартості цукру-піску згідно рахунку № 221 від 26.09.17 у розмірі 283 800,00 грн.;

- платіжним дорученням від 28 вересня 2017 року № 15 про оплату ТОВ Комплектцентр вартості цукру-піску згідно рахунку № 222 від 28.09.17 у розмірі 275 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 28 вересня 2017 року № 16 про оплату ТОВ Комплектцентр вартості цукру-піску згідно рахунку № 222/1 від 28.09.17 у розмірі 275 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 29 вересня 2017 року № 17 про оплату ТОВ Комплектцентр вартості цукру-піску згідно рахунку № 222/1 від 28.09.17 у розмірі 137 500,00 грн.;

- платіжним дорученням від 4 жовтня 2017 року № 20 про оплату ТОВ Комплектцентр вартості цукру-піску згідно рахунку № 243 від 04.10.2017 у розмірі 257 400,00 грн.;

- платіжним дорученням від 6 жовтня 2017 року № 26 про оплату ТОВ Комплектцентр вартості цукру-піску згідно рахунку № 246 від 06.10.2017 у розмірі 250 800,00 грн.;

- платіжним дорученням від 9 жовтня 2017 року № 4 про оплату ТОВ Комплектцентр вартості цукру-піску згідно рахунку № 252 від 09.10.2017 у розмірі 249 700,00 грн.;

- платіжним дорученням від 10 жовтня 2017 року № 1 про оплату ТОВ Комплектцентр вартості цукру-піску згідно рахунку № 254 від 10.10.2017 у розмірі 251 900,00 грн.;

- платіжним дорученням від 10 жовтня 2017 року № 2 про оплату ТОВ Комплектцентр вартості цукру-піску згідно рахунку № 255 від 10.10.2017 у розмірі 255 200,00 грн.;

- платіжним дорученням від 12 жовтня 2017 року № 7 про оплату ТОВ Комплектцентр вартості цукру-піску згідно рахунку № 256 від 12.10.2017 у розмірі 525 800,00 грн.;

- платіжним дорученням від 25 жовтня 2017 року № 19 про оплату ТОВ Комплектцентр вартості цукру-піску згідно рахунку № 274 від 25.10.2017 у розмірі 261 800,00 грн.;

- платіжним дорученням від 27 жовтня 2017 року № 22 про оплату ТОВ Комплектцентр вартості цукру-піску згідно рахунку № 284 від 27.10.2017 у розмірі 3 800,00 грн.;

- платіжним дорученням від 27 жовтня 2017 року № 21 про оплату ТОВ Комплектцентр вартості цукру-піску згідно рахунку № 284 від 27.10.2017 у розмірі 258 000,00 грн.;

- видатковими накладними від 13.09.2017 № 1443, від 13.09.2017 № 1444, від 13.09.2017 № 1445, від 26.09.2017 № 1669, від 28.09.2017 № 1696, від 29.09.2017 № 1701, від 30.09.2017 № 1705, від 04.10.2017 № 1731, від 06.10.2017 № 1738, від 09.10.2017 № 1748, від 1010.2017 № 1757, від 17.10.2017 № 1828, від 17.10.2017 № 1829, від 25.10.2017 № 1906, від 27.10.2017 № 1936;

- податковими накладними від 13.09.2017 року № 31, від 26.09.2017 № 123, від 28.09.2017 № 140, від 29.09.2017 № 152, від 04.10.2017 № 16, від 06.10.2017 № 28, від 09.10.2017 № 38, від 10.10.2017 № 44, від 12.10.2017 № 61, від 25.10.2017 № 100, 27.10.2017 № 110;

- пропусками на вивіз товару від 30 вересня 2017 року № 1289, від 29 вересня 2017 № 1285, від 28 вересня 2017 року № 1280, від 13 вересня 2017 року № 1123, від 13 вересня 2017 року № 1124, від 26 вересня 2017 року № 1259, від 13 вересня 2019 року № 1125, від 17 жовтня 2017 року № 1328, від 10 жовтня 2017 року № 1329, від 25 жовтня 2017 року № 1428, від 18 жовтня 2017 року № 1379,від 27 жовтня 2017 року № 1443, від 6 жовтня 2017 року № 1314, від 4 жовтня 2017 року № 1310, від 10 жовтня 2017 року № 1330, від 9 жовтня 2017 року № 1321, виданих ТОВ Комплектцентр через ОСОБА_127, ОСОБА_128, ОСОБА_129, ОСОБА_130, ОСОБА_131, ОСОБА_132, ОСОБА_133, ОСОБА_41, ОСОБА_134, ОСОБА_135;

- інструкціями на відвантаження товару про здійснення на користь покупця завантаження на складі постачальника за адресою: с. Селище Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2017 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, від 13.09.2017 № 14, від 13.09.2017 № 15, від 13.09.2017 № 16, від 26.09.2017 № 20, від 28.09.2017 № 22, від 28.09.2017 № 21, від 29.09.2017 № 23, від 04.10.2017 № 24, від 06.10.2017 № 25, від 09.10.2017 № 26, від 1010.2017 № 28, від 10.10.2017 № 28/1, від 17.102017 № 29, від 1710.2017 № 30, від 25.10.2017 № 32;

- довідками-зведеннями за вересень-жовтень 2017 року;

- засвідченою копією картки контрагента (т.2 а.с. 67 - 164).

25 жовтня 2017 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю БРЕСТОЛІЯ (покупець) укладено договір №25/10-3. За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але у будь-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

25 жовтня 2017 року, 31 жовтня 2017 року, 16 листопада 2017 року, ТОВ БРЕСТОЛІЯ видано директору Шевченку Володимиру Вікторовичу довіреності № 2510-3, № 31/10-1, № 16/11-1 якими уповноважило останнього отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукор.

Виконання умов договору підтверджується:

- рахунком-фактурою від 25 жовтня 2017 року № 25/10-3 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ БРЕСТОЛІЯ цукру білого та мішка вартістю 218 166,67 грн., з ПДВ 261 800,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 30 жовтня 2017 року № 30/10-2 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ БРЕСТОЛІЯ цукру білого та мішка вартістю 427 166,67 грн., з ПДВ 512 600,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 6 листопада 2017 року № 06/11-06 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ БРЕСТОЛІЯ цукру білого та мішка вартістю 1 054 166,67 грн., з ПДВ 1 265 000,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 16 листопада 2017 року № 16/11-03 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ БРЕСТОЛІЯ цукру білого та мішка вартістю 1 026 666,67 грн., з ПДВ 1 232 000,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 16 листопада 2017 року № 16/11-4 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ БРЕСТОЛІЯ цукру білого та мішка вартістю 1 026 666,67 грн., з ПДВ 1 232 000,00 грн.;

- видатковими накладними від 26.10.2017 № 1914,від 31.10.2017 № 1968, від 01.11.2017 № 1984, від 07.11.2017 № 2062, від 07.11.2017 № 2063, від 07.11.2017 № 2066, від 07.11.2017 № 2074, від 08.112017 №2085, від 17.11.2017 № 2184, від 17.11.2017 № 2185, від 17.11.2017 № 2186, від 17.11.2017 № 2194, від 17.11.2017 № 2195, від 17.11.2017 № 2201, від 18.11.2017 № 2202, від 18.11.2017 № 2203, від 2011.2017 № 2215, від 20.11.2017 № 2219;

- платіжним дорученням від 25 жовтня 2017 року № 27 про оплату ТОВ БРЕСТОЛІЯ вартості цукру-піску згідно рахунку № 25/10-03 25.10.2017 у розмірі 261 800,00 грн.;

- платіжним дорученням від 30 жовтня 2017 року № 40 про оплату ТОВ БРЕСТОЛІЯ вартості цукру-піску згідно рахунку № 30/10-032 30.10.2017 у розмірі 512 600,00 грн.;

- платіжним дорученням від 6 листопада 2017 року № 88 про оплату ТОВ БРЕСТОЛІЯ вартості цукру-піску згідно рахунку № 06/11-06.11.2017 у розмірі 561 500,00 грн.;

- платіжним дорученням від 6 листопада 2017 року № 87 про оплату ТОВ БРЕСТОЛІЯ вартості цукру-піску згідно рахунку № 06/11-06.11.2017 у розмірі 600 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 6 листопада 2017 року № 89 про оплату ТОВ БРЕСТОЛІЯ вартості цукру-піску згідно рахунку № 06/11-06.11.2017 у розмірі 103 500,00 грн.;

- платіжним дорученням від 16 листопада 2017 року № 134 про оплату ТОВ БРЕСТОЛІЯ вартості цукру-піску згідно рахунку № 16/11-03 від 16.11.2017 у розмірі 632 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 16 листопада 2017 року № 133 про оплату ТОВ БРЕСТОЛІЯ вартості цукру-піску згідно рахунку № 16/11-03 від 16.11.2017 у розмірі 600 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 16 листопада 2017 року № 138 про оплату ТОВ БРЕСТОЛІЯ вартості цукру-піску згідно рахунку № 16/11-4 від 16.11.2017 у розмірі 750 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 16 листопада 2017 року № 139 про оплату ТОВ БРЕСТОЛІЯ вартості цукру-піску згідно рахунку № 16/11-4 від 16.11.2017 у розмірі 482 000,00 грн.;

- податковими накладними від 25.10.2017 року № 96, від 30.10.2017 № 127, від 06.11. 2017 № 39, від 16.11.2017 № 96;

- пропусками на вивіз товару від 26 жовтня 2017 року № 1432, від 31 жовтня 2017 № 1465, від 7 листопада 2017 року № 1540, від 1 листопада 2017 року № 1475, від 7 листопада 2017 року № 1544, від 7 листопада 2017 року № 1541, від 9 листопада 2019 року № 1550, від 8 листопада 2017 року № 1552, від 17 листопада 2017 року № 1619, від 17 листопада 2017 року № 1618, від 17 листопада 2017 року № 1625,від 17 листопада 2017 року № 1620, від 17 листопада 2017 року № 1631, від 17 листопада 2017 року № 1626, від 18 листопада 2017 року № 1632, від 18 листопада 2017 року № 1633,від 20 листопада 2017 року № 1644, від 20 листопада 2017 року № 1641 виданих ТОВ БРЕСТОЛІЯ через ОСОБА_136, ОСОБА_137, ОСОБА_138, ОСОБА_139, ОСОБА_140, ОСОБА_51, ОСОБА_141, ОСОБА_142;

- інструкціями на відвантаження товару про здійснення на користь покупця завантаження на складі постачальника за адресою: с. Селище Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2017 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, від 25.10.2017 № 1, від 31.10.2017 № 1, від 01.11.2017 № 1, від 07.11.2017 № 1, від 07.11.2017 № 2, від 07.11.2017 № 1, від 07.11.2017 №1, від 07.11.2017 № 1, від 16.11.2017 № 3;

- довідками-зведеннями за вересень-жовтень 2017 року.

- засвідченою копією картки контрагента (т.2 ас.с 165- 241).

18 жовтня 2017 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю ВНЕШПРОДТОРГ КОМПАНІ (покупець) укладено договір № 18/10-2 За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але у будь-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

18 жовтня 2017 року, 17 листопада 2017 року, 23 листопада 2017 року, 27 грудня 2017 року, 15 січня 2018 року, 16 січня 2018 року ТОВ ВНЕШПРОДТОРГ КОМПАНІ видано директору Савченко Олені Анатоліївні довіреності № 33, № 45, № 51, № 90, 9, № 11, № 17 якими уповноважило останнього отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукор.

Виконання умов договору підтверджується:

- інструкціями на відвантаження товару про здійснення на користь покупця завантаження на складі постачальника за адресою: с. Селище Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2017 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, від 19.10.2017 № 1,від 21.11.2017 № 1, від 21.112017 № 2, від 23.11.2017 № 1, від 28.12.2017 № 1, від 29.12.2017 № 1, від 15.01.2018 № 1, від 16.01.2018 № 1, від 17.01.2018 № 1. Від 17.01.2018 № 2, від 17.01.2018 № 3, від 18.01.2018 № 1, від 23.01.2018 № 1, від 24.01.2018 № 1;

- рахунком-фактурою від 18 жовтня 2017 року № 18/10-3 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ВНЕШПРОДТОРГ КОМПАНІ цукру- піску та мішка вартістю 1 145 833,33 грн., з ПДВ 1 375 000,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 30 жовтня 2017 року № 17/11-1 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ВНЕШПРОДТОРГ КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 2 071 666,67 грн., з ПДВ 2 486 000,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 23 листопада 2017 року № 23/11-2 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ВНЕШПРОДТОРГ КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 57 000,00 грн., з ПДВ 68 400,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 27 грудня 2017 року № 27/12-2 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ВНЕШПРОДТОРГ КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 1 026 666,67 грн., з ПДВ 1 232 000,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 15 січня 2018 року № 15/01-8 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ВНЕШПРОДТОРГ КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 2 071 666,67 грн., з ПДВ 2 486 000,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 16 січня 2018 року № 165/01-3 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ВНЕШПРОДТОРГ КОМПАНІ цукру-піску та мішка вартістю 1 040 416,67 грн., з ПДВ 1 248 500,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 22 січня 2018 року № 22/01-2 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ВНЕШПРОДТОРГ КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 77 333,33 грн., з ПДВ 92 800,00 грн.;

- видатковими накладними від 19.10.2017 № 1852, від 19.10.2017 № 1853, від 19.10.2017 № 1854, від 19.10.2017 № 1855, від 19.10.2017 № 1856, від 21.11.2017 № 2232, від 21.11.2017 № 2233, від 21.11.2017 № 2234, від 21.11.2017 № 2235, від 21.11.2017 № 2236, від 22.11.2017 № 2237, від 22.11.2017 № 2238, від 22.11.2017 № 2239, від 22.11.2017 № 2243, від 24.11.2017 № 2257, від 24.11.2017 № 2258, від 28.12.2017 № 2370, від 28.12.2017 № 2369, від 28.12.2017 № 2371, від 29.12.2017 № 2374, від 29.12.2017 № 2375, від 16.01.2018 № 69, від 16.01.2018 № 70, від 16.1.2018 № 71, від 16.01.2018 № 71, від 16.01.2018 № 72, від 1601.2018 № 73, від 16.01.2018 № 77, від 17.01.2018 № 93, від 17.01.2018 № 94, від 17.01.2018 № 95, від 17.01.2018 № 96, від 17.01.2018 № 97, від 19.01.2018 № 109, від 19.01.2018 № 108, від 22.01.2018 № 116, від 25.01.2018 № 143, від 25.01.2018 № 155, від 25.01.2018 № 156;

- платіжним дорученням від 22 січня 2018 року № 444 про оплату ТОВ ВНЕШПРОДТОРГ КОМПАНІ вартості цукру-піску згідно рахунку № 22/01-2 22.01.2018 у розмірі 92 800,00 грн.;

- платіжним дорученням від 16 січня 2018 року № 415 про оплату ТОВ ВНЕШПРОДТОРГ КОМПАНІ вартості цукру-піску згідно рахунку № 16/01-3 16.01.2018 у розмірі 1 248 500,00 грн.;

- платіжним дорученням від 15 січня 2018 року № 411 про оплату ТОВ ВНЕШПРОДТОРГ КОМПАНІ вартості цукру-піску згідно рахунку № 15/01-8 15.01.2018 у розмірі 1 243 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 15 січня 2018 року № 410 про оплату ТОВ ВНЕШПРОДТОРГ КОМПАНІ вартості цукру-піску згідно рахунку № 15/01-8 15.01.2018 у розмірі 1 243 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 27 грудня 2017 року № 329 про оплату ТОВ ВНЕШПРОДТОРГ КОМПАНІ вартості цукру-піску згідно рахунку № 27/12-2 15.12.2017 у розмірі 1 232 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 23 листопада 2017 року № 128 про оплату ТОВ ВНЕШПРОДТОРГ КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 23/11-2 23.11.2017 у розмірі 68 400,00 грн.;

- платіжним дорученням від 17 листопада 2017 року № 114 про оплату ТОВ ВНЕШПРОДТОРГ КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 17/11-1 17.11.2017 у розмірі 2 486 0000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 18 жовтня 2017 року № 64 про оплату ТОВ ВНЕШПРОДТОРГ КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 18/10-2 18.10.2017 у розмірі 1 375 000,00 грн.;

- податковими накладними від 22.01.2018 № 77, від 18.10.2017 № 78, від 17.11.2017 № 102, від 23.112017 № 125, від 27.12.2017 № 67, від 15.01.2018 № 53, від 16.01.2018 № 64;

- пропусками на вивіз товару від 19 жовтня 2017 року № 1396, від 19 жовтня 2017 № 1397, від 19 жовтня 2017 року № 1398, від 19 жовтня 2017 року № 1399, від 19 жовтня 2017 року № 1400, від 21 листопада 2017 року № 1654, від 22 листопада 2017 року № 1656, від 22 листопада 2017 року № 1657, від 22 листопада 2017 року № 1658, від 22 листопада 2017 року № 1659, від 22 листопада 2017 року № 1660, від 22 листопада 2017 року № 1661, від 22 листопада 2017 року № 1663, від 24 листопада 2017 року № 1675, від 28 грудня 2017 року № 1725, від 28 грудня 2017 оку № 1734, від 28 грудня 2017 року № 1736, від 29 грудня 2017 року № 1738, від 29 грудня 2017 року № 1739, від 16 січня 2018 року № 52, № 53, від 17 січня 2018 року № 55, № 56, № 59, № 71, № 72, № 72, № 73, № 74, від 22 січня 2018 року № 87, № 86, № 93, від 25 січня 2018 року № 116, від 26 січня 2018 року № 125, виданих ТОВ ВНЕШПРОДТОРГ КОМПАНІ через Надежда, Корохода, Ілієва, Крижаноського, Мизнікова, ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_143, ОСОБА_144, ОСОБА_145, ОСОБА_146, ОСОБА_147, ОСОБА_13 , ОСОБА_148, ОСОБА_149, ОСОБА_14 , ОСОБА_150, ОСОБА_151, ОСОБА_152, ОСОБА_153, ОСОБА_154, ОСОБА_155, ОСОБА_156, ОСОБА_15 , ОСОБА_157, ОСОБА_158, ОСОБА_159, ОСОБА_160, ОСОБА_161;

- інструкціями на відвантаження товару про здійснення на користь покупця завантаження на складі постачальника за адресою: с. Селище Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2017 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, від 25.10.2017 № 1, від 31.10.2017 № 1, від 01.11.2017 № 1, від 07.11.2017 № 1, від 07.11.2017 № 2, від 07.11.2017 № 1, від 07.11.2017 №1, від 07.11.2017 № 1, від 16.11.2017 № 3;

- довідками-зведеннями за вересень-грудень 2017 року, січень 2018 року.

- засвідченою копією картки контрагента (т.2 а.с 242 -249, т.3 а.с. 1-111).

9 січня 2018 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю БАЛТІК ЛЕНД (покупець) укладено договір № 09/01-5 За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але у будь-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

9 січня 2018 року, 10 січня 2018 року, 11 січня 2018 року ТОВ БАЛТІК ЛЕНД видано директору Скачку Віталію Миколайовичу довіреності №0901, №1001, №1101 якими уповноважило останнього отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукор-пісок.

Виконання умов договору підтверджується:

- рахунком-фактурою від 9 січня 2018 року № 09/01-5 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ БАЛТІК ЛЕНД цукру білого та мішка вартістю 616 000,00 грн., з ПДВ 739 200,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 10 січня 2018 року № 10/01-3 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ БАЛТІК ЛЕНД цукру білого та мішка вартістю 616 000,00 грн., з ПДВ 739 200,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 11 січня 2018 року № 11/01-5 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ БАЛТІК ЛЕНД цукру білого та мішка вартістю 825 000,00 грн., з ПДВ 990 000,00 грн.;

- видатковими накладними та накладними від 12.01.2018 № 42, № 43, № 44, № 45, від 15.01.2018 № 56, № 57, від 11.01.2018 № 24, № 25, від 15.01.2018 № 61, № 62, від 02.02.2018 № 210, від 09.02.2018 № 260;

- платіжним дорученням від 9 січня 2018 року № 11 про оплату ТОВ БАЛТІК ЛЕНД вартості цукру згідно рахунку № 09/01-5 09.01.2018 у розмірі 220 240,00 грн.;

- платіжним дорученням від 9 січня 2018 року № 12 про оплату ТОВ БАЛТІК ЛЕНД вартості цукру згідно рахунку № 09/01-5 09.01.2018 у розмірі 275 300,00 грн.;

- платіжним дорученням від 9 січня 2018 року № 13 про оплату ТОВ БАЛТІК ЛЕНД вартості цукру згідно рахунку № 09/01-5 09.01.2018 у розмірі 231 252,00 грн.;

- платіжним дорученням від 9 січня 2018 року № 14 про оплату ТОВ БАЛТІК ЛЕНД вартості цукру згідно рахунку № 09/01-5 09.01.2018 у розмірі 12 408,00 грн.;

- платіжним дорученням від 10 січня 2018 року № 15 про оплату ТОВ БАЛТІК ЛЕНД вартості цукру згідно рахунку № 10/01-3 10.01.2018 у розмірі 22 024,00 грн.;

- платіжним дорученням від 10 січня 2018 року № 17 про оплату ТОВ БАЛТІК ЛЕНД вартості цукру згідно рахунку № 10/01-3 10.01.2018 у розмірі 132 144,00 грн.;

- платіжним дорученням від 10 січня 2018 року № 16 про оплату ТОВ БАЛТІК ЛЕНД вартості цукру згідно рахунку № 10/01-3 10.01.2018 у розмірі 220 240,00 грн.;

- платіжним дорученням від 10 січня 2018 року № 18 про оплату ТОВ БАЛТІК ЛЕНД вартості цукру згідно рахунку № 10/01-3 10.01.2018 у розмірі 176 192,00 грн.;

- платіжним дорученням від 10 січня 2018 року № 21 про оплату ТОВ БАЛТІК ЛЕНД вартості цукру згідно рахунку № 10/01-3 10.01.2018 у розмірі 12 408,00 грн.;

- платіжним дорученням від 10 січня 2018 року № 19 про оплату ТОВ БАЛТІК ЛЕНД вартості цукру згідно рахунку № 10/01-3 10.01.2018 у розмірі 176 192,00 грн.;

- платіжним дорученням від 11 січня 2018 року № 23 про оплату ТОВ БАЛТІК ЛЕНД вартості цукру згідно рахунку № 11/01-5 11.01.2018 у розмірі 275 300,00 грн.;

- платіжним дорученням від 11 січня 2018 року № 24 про оплату ТОВ БАЛТІК ЛЕНД вартості цукру згідно рахунку № 11/01-5 11.01.2018 у розмірі 178 319,44 грн.;

- платіжним дорученням від 12 січня 2018 року № 25 про оплату ТОВ БАЛТІК ЛЕНД вартості цукру згідно рахунку № 11/01-5 11.01.2018 у розмірі 210 178,00 грн.;

- платіжним дорученням від 12 січня 2018 року № 26 про оплату ТОВ БАЛТІК ЛЕНД вартості цукру згідно рахунку № 11/01-5 11.01.2018 у розмірі 276 550,00 грн.;

- платіжним дорученням від 12 січня 2018 року № 27 про оплату ТОВ БАЛТІК ЛЕНД вартості цукру згідно рахунку № 11/01-5 11.01.2018 у розмірі 49 652,56 грн.;

- податковими накладними від 09.01.2018 № 9, від 10.01.2018 № 18, від 11.01.2018 № 33, від 12.01.2018 № 38;

- пропусками на вивіз товару від 12.01.2018 № 9, від 10.01.2018 № 18, від 11.1.2018 № 33, від 12.01.2018 № 38, виданих ТОВ БАЛТІК ЛЕНД через ОСОБА_16, ОСОБА_17, ОСОБА_18, ОСОБА_19, ОСОБА_20;

- інструкціями на відвантаження товару про здійснення на користь покупця завантаження на складі постачальника за адресою: с. Селище Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2017 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, від 11.01.2018 №, № 4, від 15.01.2018 № 6, від 11.01.2018 № 1, від 15.01.2018 № 7, від 01.02.2018 № 1, від 09.02.2018 № 1;

- довідками-зведеннями за січень-лютий 2018 року.

- засвідченою копією картки контрагента (т.3 а.с. 112-160).

5 липня 2017 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю ВІЗАТЕН КОМПАНІ (покупець) укладено договір № 05/07-8. За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але у будь-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

12 січня 2018 року, 15 січня 2018 року, 30 січня 2018 року, 1 лютого 2018 року, 25 квітня 2018 року, від 5 квітня 2018 оку, від 6 квітня 2018 року, 12 квітня 2018 року, 18 квітня 2018 року, 24 квітня 2018 року ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ видано ОСОБА_17 довіреності №2, № 6, № 30, №1, № 25к, №05/2к, №05к, №06к, №12к, №18к, №24к, якими уповноважило останнього отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукор та мішок.

Виконання умов договору підтверджується:

- рахунком-фактурою від 12 січня 2018 року № 12/01-1 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 412 500,00 грн., з ПДВ 495 000,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 15 січня 2018 року № 15/01-3 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 262 500,00 грн., з ПДВ 315 000,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 31 січня 2018 року № 31/01-2 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 328 666,00 грн., з ПДВ 394 400,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 5 квітня 2018 року № 05/04-3 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 199 833,33 грн., з ПДВ 239 800,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 5 квітня 2018 року № 05/04-4 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 399 666,67 грн., з ПДВ 479 600,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 5 квітня 2018 року № 05/04-7 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 397 833,33 грн., з ПДВ 477 400,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 12 квітня 2018 року № 12/04-2 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 592 900,00 грн., з ПДВ 711 480,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 12 квітня 2018 року № 18/04-1 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 577 500,00 грн., з ПДВ 693 000,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 23 квітня 2018 року № 23/04-5 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 189 750,00 грн., з ПДВ 227 700,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 25 квітня 2018 року № 25/04-2 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 188 833,33 грн., з ПДВ 226 600,00 грн.;

- накладними від 15.01.2018 № 59, № 60, від 17.01.2018 № 100, від 30.01.2018 № 183, від 01.02.2018 № 203, № 204, від 06.04.2018 № 697, № 698, № 707, № 708, від 10.04.2018 № 716, від 13.04.2018 № 716, № 751, № 758, від 19.04.2018 № 786, № 787, № 788, від 25.4.2018 № 851, від 04.05.2018 № 968;

- платіжним дорученням від 12 січня 2018 року № 424 про оплату ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 12/01-1 12.01.2018 у розмірі 247 500,00 грн.;

- платіжним дорученням від 12 січня 2018 року № 426 про оплату ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 15/01-3 15.01.2018 у розмірі 315 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 31 січня 2018 року № 436 про оплату ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 31/01-2 31.01.2018 у розмірі 394 400,00 грн.;

- платіжним дорученням від 5 квітня 2018 року № 477 про оплату ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 05/04-3 05.04.2018 у розмірі 239 800,00 грн.;

- платіжним дорученням від 5 квітня 2018 року № 479 про оплату ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 05/04-4 05.04.2018 у розмірі 229 600,00 грн.;

- платіжним дорученням від 6 квітня 2018 року № 481 про оплату ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 05/04-7 05.04.2018 у розмірі 238 700, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 6 квітня 2018 року № 480 про оплату ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 05/04-7 05.04.2018 у розмірі 238 700, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 12 квітня 2018 року № 484 про оплату ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку №12/04-2 12.04.2018 у розмірі 474 320, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 12 квітня 2018 року № 483 про оплату ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку №12/04-2 12.04.2018 у розмірі 237 160, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 18 квітня 2018 року № 485 про оплату ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку №18/04-1 18.04.2018 у розмірі 462 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 18 квітня 2018 року № 486 про оплату ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку №18/04-1 18.04.2018 у розмірі 231 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 23 квітня 2018 року № 488 про оплату ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку №23/04-5 23.04.2018 у розмірі 227 700, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 25 квітня 2018 року № 489 про оплату ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку №25/04-2 23.04.2018 у розмірі 226 600, 00 грн.;

- пропусками на вивіз товару від 15.01.2018 № 44, № 45, від 17.01.2018 № 78, від 30.01.2018 № 147, від 01.02.2018 № 165, № 166, від 06.04.2018 № 503, № 504, № 506, №507, від 10.04.2018 № 512, від 13.04.2018 № 535, № 536, № 539, від 19.04.2018 № 560, № 561, № 562, від 25.04.2018 № 607, від 05.05.2018 № 691, виданих ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ через ОСОБА_21, ОСОБА_22, ОСОБА_23, ОСОБА_24, ОСОБА_25, ОСОБА_26, ОСОБА_27, ОСОБА_18 , ОСОБА_28, ОСОБА_29, ОСОБА_24, ОСОБА_32, ОСОБА_30, ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_31;

- інструкціями на відвантаження товару про здійснення на користь покупця завантаження на складі постачальника за адресою: м. Тальне Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2017 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, від 15.012018 № 1, №2, від 16.01.2018 № 1, від 01.02.2018 № 2, від 05.04.2018 № 1, № 2, від 06.04.2018 № 3, №4, №5, від 12.4.2018 № 1, №1, від 13.04.2018 № 1, від 19.04.2018 № 1, № 2, №3, від 24.04.2018 № 1, від 04.05.2018 № 1;

- довідками-зведеннями за січень, лютий, квітень, травень 2018 року.

- засвідченою копією картки контрагента (т.3 а.с. 161 - 248, т.4 а.с. 1-5) .

3 січня 2018 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю ВЕСТ КОМПАНІ ГРУП (покупець) укладено договір № 03/01-3. За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але у буд-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

9 січня 2018 року, 12 січня 2018 року ТОВ ВЕСТ КОМПАНІ ГРУП видано директору Жигулівській Соломії Ярославівні довіреності № 5, №8, якими уповноважило останню отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукор-пісок та мішок.

Виконання умов договору підтверджується:

- рахунком-фактурою від 9 січня 2018 року № 9/01-3 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ВЕСТ КОМПАНІ ГРУП цукру білого та мішка вартістю 410 666,67,00 грн., з ПДВ 492 800,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 12січня 2018 року № 12/01-1 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ВЕСТ КОМПАНІ ГРУП цукру білого та мішка вартістю 618 750,00 грн., з ПДВ 742 500,00 грн.;

- видатковими накладними та накладними від 10.01.2018 № 9, від 12.01.2018 № 36, від 16.01.2018 № 67, від 24.01.2018 № 127, від 2901.2017 № 169;

- платіжним дорученням від 9 січня 2018 року № 215 про оплату ТОВ ВЕСТ КОМПАНІ ГРУП вартості цукру згідно рахунку № 09/01-3 09.01.2018 у розмірі 246 400,00 грн.;

- платіжним дорученням від 9 січня 2018 року № 234 про оплату ТОВ ВЕСТ КОМПАНІ ГРУП вартості цукру згідно рахунку № 12/01-1 12.01.2018 у розмірі 742 500,00 грн.;

- податковими накладними від 09.01.2018 № 14, від 12.012018 № 41;

- пропусками на вивіз товару від 10.01.2018 № 6, від 12.01.2018 № 27, від 16.01.2018 № 50, від 24.01.2018 № 102, від 2901.2018 № 136, виданих ТОВ ВЕСТ КОМПАНІ ГРУП через ОСОБА_22, ОСОБА_53, ОСОБА_162, ОСОБА_163, ОСОБА_164;

- інструкціями на відвантаження товару про здійснення на користь покупця завантаження на складі постачальника за адресою: Корсунь-Шевченківський район, с. Селище, Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2017 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, від 15.012018 № 1, №2, від 16.01.2018 № 1, від 01.02.2018 № 2, від 05.04.2018 № 1, № 2, від 06.04.2018 № 3, №4, №5, від 12.4.2018 № 1, №1, від 13.04.2018 № 1, від 19.04.2018 № 1, № 2, №3, від 24.04.2018 № 1, від 04.05.2018 № 1;

- довідками-зведеннями за січень 2018 року.

- засвідченою копією картки контрагента (т.1 а.с. 6-32).

9 січня 2018 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю ЛАГЕРТА ЛТД (покупець) укладено договір № 09/01-3. За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але у будь-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

9 січня 2018 року, 10 січня 2018 року, 11 січня 2018 року, 23 січня 2018 року, від 22 січня 2018 року ТОВ ЛАГЕРТА ЛТД видано ОСОБА_23 довіреності № 0901-1, № 1001-1, №1101-1, № 2301/1, № 2201/1, якими уповноважило останню отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукор.

Виконання умов договору підтверджується:

- рахунком-фактурою від 9 січня 2018 року № 09/01-18 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ЛАГЕРТА ЛТД цукру білого та мішка вартістю 1 026 666,67 грн., з ПДВ 1 232 000,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 10 січня 2018 року № 10/01-3 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ЛАГЕРТА ЛТД цукру білого та мішка вартістю 1 026 666,67 грн., з ПДВ 1 232 000,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 11 січня 2018 року № 11/01-3 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ЛАГЕРТА ЛТД цукру білого та мішка вартістю 1 875 000,00 грн., з ПДВ 2 250 000,00 грн.;

- видатковими накладними та накладними від 10.01.2018 № 13, №14, від 11.01.2018 № 29, №30, від 11.012018 № 29, №30, від 12.01.2018 № 40, №41, від 16.01.2018 № 74, № 75, № 78, № 84, від 17.01.2018 № 91, від 92, № 106, від 26.01.2018 №; 151, від 31.01.2018 № 190, від 01.02.2018 № 200, №202, від 02.02.2018 № 211, від 08.02.2018 № 252, від 14.02.2018 № 300, від 22.02.2018 № 380;

- платіжним дорученням від 9 січня 2018 року № 94 про оплату ТОВ ЛАГЕРТА ЛТД вартості цукру згідно рахунку № 09/01-18 09.01.2018 у розмірі 380 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 9 січня 2018 року № 2 про оплату ТОВ ЛАГЕРТА ЛТД вартості цукру згідно рахунку № 09/01-18 09.01.2018 у розмірі 370 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 9 січня 2018 року № 3 про оплату ТОВ ЛАГЕРТА ЛТД вартості цукру згідно рахунку № 09/01-18 09.01.2018 у розмірі 240 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 9 січня 2018 року № 95 про оплату ТОВ ЛАГЕРТА ЛТД вартості цукру згідно рахунку № 09/01-18 09.01.2018 у розмірі 242 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 10 січня 2018 року № 8 про оплату ТОВ ЛАГЕРТА ЛТД вартості цукру згідно рахунку № 10/01-3 10.01.2018 у розмірі 410 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 10 січня 2018 року № 9 про оплату ТОВ ЛАГЕРТА ЛТД вартості цукру згідно рахунку № 10/01-3 10.01.2018 у розмірі 400 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 10 січня 2018 року № 7 про оплату ТОВ ЛАГЕРТА ЛТД вартості цукру згідно рахунку № 10/01-3 10.01.2018 у розмірі 422 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 11 січня 2018 року № 10 про оплату ТОВ ЛАГЕРТА ЛТД вартості цукру згідно рахунку № 10/01-3 10.01.2018 у розмірі 227 200,00 грн.;

- платіжним дорученням від 11 січня 2018 року № 2 про оплату ТОВ ЛАГЕРТА ЛТД вартості цукру згідно рахунку № 11/01-3 11.01.2018 у розмірі 450 369,80 грн.;

- податковими накладними від 10.01.2018 № 13, від 10.01.2018 № 24, від 11.01.2018 № 31;

- пропусками на вивіз товару від 11.01.2018 № 8, від 10.01.2018 № 9, від 12.01.2018 № 22, № 23, № 31, від 16.01.2018 № 57, № 58, 65, від 17.01.2018 № 70, № 84, від 26.01.2018 № 121, від 31.01.2018 № 153, від 01.02.2018 № 162, від 02.02.2018 № 164, № 171, від 08.02.2018 № 203, від 15.02.2018 № 244, від 23.02.2018 № 299, виданих ТОВ ЛАГЕРТА ЛТД через ОСОБА_165, ОСОБА_166, ОСОБА_168, ОСОБА_169, ОСОБА_170, ОСОБА_171, ОСОБА_172 , ОСОБА_173, ОСОБА_174, ОСОБА_175, ОСОБА_176, ОСОБА_177, ОСОБА_178, ОСОБА_179, ОСОБА_167 , ОСОБА_180;

- інструкціями на відвантаження товару про здійснення на користь покупця завантаження на складі постачальника за адресою: с. Селище, Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2017 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, від 10.01.2018 №1, № 3, № 2, № 4, №7, № 8, № 5, 36, № 9, від 11.01.2018 № 10, №12, №13, від 01.02.2018 №18, від 11.01.2018 № 14, від 3101.2018 № 16, від 05.02.2018 №19, від 14.02.2018 № 20, від 22.02.2018 № 21;

- довідками-зведеннями за січень-лютий 2018 року.

- засвідченою копією картки контрагента (т.4 а.с. 33 - 121).

10 січня 2018 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю ТІНВАС (покупець) укладено договір № 10/01-6. За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але у будь-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

10 січня 2018 року ТОВ ТІНВАС видано директору Бондарю Віктору Івановичу довіреність № 1001-1, якою уповноважило останнього отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукру-піску та мішка.

Виконання умов договору підтверджується:

- рахунком-фактурою від 10 січня 2018 року № 10/01-6 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ТІНВАС цукру білого та мішка вартістю 1 031 250,00 грн., з ПДВ 1 237 500,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 10 січня 2018 року № 10/01-3 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ТІНВАС цукру білого та мішка вартістю 1 026 666,67 грн., з ПДВ 1 232 000,00 грн.;

- накладними та накладними від 11.01.2018 № 21, № 27, від 15.01.2018 № 52, № 51, від 16.01.2018 № 68;

- платіжним дорученням від 10 січня 2018 року № 5 про оплату ТОВ ТІНВАС вартості цукру згідно рахунку № 10/01-6 у розмірі 590 684,00 грн.;

- платіжним дорученням від 10 січня 2018 року № 4 про оплату ТОВ ТІНВАС вартості цукру згідно рахунку № 10/01-6 у розмірі 646 816,00 грн.;

- податковою накладною від 10.01.2018 № 26;

- пропусками на вивіз товару від 11.01.2018 № 15, № 20, від 15.01.2018 № 39, № 38, від 16.01.2018 № 51, виданих ТОВ ТІНВАС через ОСОБА_181, ОСОБА_182, ОСОБА_183, ОСОБА_184;

- інструкціями на відвантаження товару про здійснення на користь покупця завантаження на складі постачальника за адресою: с. Селище, Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2017 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, від 11.01.2018 № 2, від 15.01.2018 № 3, № 5;

- довідками-зведеннями за січень 2018 року.

- засвідченою копією картки контрагента (т. 4 а.с. 122- 141).

15 січня 2018 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Спалар (покупець) укладено договір № 15/01. За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але у будь-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

17 січня 2018 року, 22 січня 2018 року, 23 січня 2018 року, 24 січня 2018 року, 25 січня 2018 року, 25 січня 2018 року, 29 січня 2018 року, 30 січня 2018 року, 31 січня 2018 року , 1 лютого 2018 року, 2 лютого 2018 року, 5 лютого 2018 року, 6 лютого 2018 року, 7 лютого 2018 року, 12 лютого 2018 року, 14 лютого 2018 року, 21 лютого 2018 року, 12 березня 2018 роук13 березня 2018 року, 14 березня 2018 року, 15 березня 2018 року, 20 березня 2018 року, 21 березня 2018 року, 26 березня 2018 року, 28 березня 2018 року, 29 березня 2018 року ТОВ Спалар видано водіям ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 , ОСОБА_28 , ОСОБА_29 , ОСОБА_30 , ОСОБА_31 , ОСОБА_32 , ОСОБА_33 , ОСОБА_34 , ОСОБА_35 , ОСОБА_36 , ОСОБА_37 , директору Шакіній А.В. № 17/1, № 17/2, 22/1, № 23/1, №24/2, № 25/3, № 24/2, № 25/2, № 24/3, № 29/02, № 30/1, № 30/3, № 31/3, № 31/1, № 31/2, № Ѕ, №2/2, № 2/3, № 2/4, 3 2/5, № 5/2, № 5/1, № 6/2, № 6/4, № 6/3, № 7/1, 3 6/5, № 6/1, № 2/13, № 2/14, № 3/16, № 3/15, № 3/14, №21/2, № 1203-2, № 13, № 14, № 15, № 20, № 21, 3 26, № 28, № 29, якими уповноважило останніх отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукру-піску та мішка.

Виконання умов договору підтверджується:

- рахунком на оплату від 15 січня 2018 року № 5 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ Спалар цукру білого та мішка вартістю 6 120 000,00 грн., з ПДВ 7 344 000,00 грн.;

- рахунком на оплату від 23 січня 2018 року № 10 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ Спалар цукру-піску та мішка вартістю 1 933 33,33 грн., з ПДВ 2 320 000,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 12 березня 2018 року № 12/03-03 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ Спалар цукру білого та мішка вартістю 956 250.00 грн., з ПДВ 1 147 500, 00 грн.;

- рахунком на оплату від 13 березня 2018 року № 77 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ Спалар цукру-піску та мішка вартістю 942 187,50 грн., з ПДВ 1 130 625,00 грн.;

- рахунком на оплату від 20 березня 2018 року № 82 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ Спалар цукру-піску та мішка вартістю 888 000 грн., з ПДВ 1 065 600,00 грн.;

- рахунком на оплату від 26 березня 2018 року № 85 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ Спалар цукру-піску та мішка вартістю 405 166,67 грн., з ПДВ 486 200,00 грн.;

- рахунком на оплату від 28 березня 2018 року № 106 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ Спалар цукру білого та мішка вартістю 403 700,00 грн., з ПДВ 484 440,00 грн.;

- видатковими накладними від 170.01.2018 № 104, № 105, від 22.01.2018 № 121, від 23.01.2018 № 124, від 24.01.2018 № 134, від 26.01.2018 № 152, № 153, № 154, № 164, від 29.01.2018 № 168, від 30.01.2018 № 184, № 185, від 31.01.2018 № 186, № 191, № 192, від 01.02.2018 № 196, № 197, № 201, від 02.02.2018 № 213, № 216, від 05.02.2018 № 224, від 06.02.2018 № 226, № 232, № 233, № 234, від 07.02.2018 № 242, № 243, № 241, № 240, від 13.02.2018 № 278, від 14.02.2018 № 294, № 302, від 15.02.2018 № 303, № 307, від 22.02.2018 № 379, від 13.03.2018 № 466, № 467, № 468, № 469, від 14.03.2018 № 495, від 13.03.20178 № 477, № 478, від 14.3.2018 № 487, № 4888, від 15.03.2018 № 512, від 21.03.2018 № 551, № 549, № 550, № 555, від 23.03.2018 № 570, від 26.03.2018 № 585, від 29.03.2018 № 628, № 629, № 632;

- платіжним дорученням від 15 січня 2018 року № 14 про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 5 від 15.01.2018 у розмірі 650 500,00 грн.;

- платіжним дорученням від 15 січня 2018 року № 13 про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 5 від 15.01.2018 у розмірі 500 500,00 грн.;

- платіжним дорученням від 15 січня 2018 року № 15 про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 5 від 15.01.2018 у розмірі 400 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 15 січня 2018 року № 16 про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 5 від 15.01.2018 у розмірі 449 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 15 січня 2018 року № 17 про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 5 від 15.01.2018 у розмірі 620 250,00 грн.;

- платіжним дорученням від 15 січня 2018 року № 18 про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 5 від 15.01.2018 у розмірі 530 500,00 грн.;

- платіжним дорученням від 15 січня 2018 року № 20 про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 5 від 15.01.2018 у розмірі 635 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 15 січня 2018 року № 21 про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 5 від 15.01.2018 у розмірі 590 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 15 січня 2018 року № 19 про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 5 від 15.01.2018 у розмірі 680 250,00 грн.;

- платіжним дорученням від 15 січня 2018 року № 24про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 5 від 15.01.2018 у розмірі 594 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 15 січня 2018 року № 22 про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 5 від 15.01.2018 у розмірі 600 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 15 січня 2018 року № 23про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 5 від 15.01.2018 у розмірі 500 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 15 січня 2018 року № 28 про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 10 від 23.01.2018 у розмірі 550 500,00 грн.;

- платіжним дорученням від 23 січня 2018 року № 27 про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 10 від 23.01.2018 у розмірі 650 500,00 грн.;

- платіжним дорученням від 23 січня 2018 року № 30 про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 10 від 23.01.2018 у розмірі 559 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 23 січня 2018 року № 29 про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 10 від 23.01.2018 у розмірі 560 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 12 березня 2018 року № 63 про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 12/03-03 від 12.03.2018 у розмірі 602 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 12 березня 2018 року № 62 про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 12/03-03 від 12.03.2018 у розмірі 545 500,00 грн.;

- платіжним дорученням від 13 березня 2018 року № 70 про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 77 від 13.03.2018 у розмірі 635 625,00 грн.;

- платіжним дорученням від 14 березня 2018 року № 86 про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 77 від 13.03.2018 у розмірі 247 500,00 грн.;

- платіжним дорученням від 14 березня 2018 року № 87 про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 77 від 13.03.2018 у розмірі 247 500,00 грн.;

- платіжним дорученням від 20 березня 2018 року № 118 про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 82 від 20.03.2018 у розмірі 375 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 20 березня 2018 року № 119 про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 82 від 20.03.2018 у розмірі 345 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 20 березня 2018 року № 117 про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 82 від 20.03.2018 у розмірі 345 600,00 грн.;

- платіжним дорученням від 20 березня 2018 року № 147 про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 85 від 26.03.2018 у розмірі 486 200,00 грн.;

- платіжним дорученням від 28 березня 2018 року № 170 про оплату ТОВ Спалар вартості цукру згідно рахунку № 106 від 28.03.2018 у розмірі 484 440,00 грн.;

- пропусками на вивіз товару від 17.01.2018 №82, № 83, від 22.01.2018 № 96, від 23.01.2018 № 98, від 25.01.2018 № 109, від 2601.2018 № 122, № 123, № 124, № 131, від 29.01.2018 № 135, від 31.01.2018 № 148, № 149, від 01.02.2018 № 154,№ 155, , № 158, № 159, № 163, від 02.02.2018 № 175, від 05.02.2018 № 181, від 06.02.2018 № 183, 187, 188, від 07.022018 № 193, 194, 192 від 13.02.2018 №225, від 14.02.2018 № 238, від 15.02.2018 № 246, 247, 249, від 22.02.2018 № 298, від 13.03.2018 № 355, № 356,Ю від 15.03.2018 № 376, від 13.03.2018 362, від 14.03.2018 № 369, від 15.03.2018 № 370, № 385, від 22.03.2018 № 410, від 22.03.2018 № 410, від 21.03.2018 № 408, № 409, від 22.03.2018 № 414, від 23.03.2018 № 426, від 27.03.2018 № 433, від 29.03.2018 № 460, № 461, № 463, виданих на ім`я ТОВ Спалар через ОСОБА_185, ОСОБА_48, ОСОБА_186, ОСОБА_187, ОСОБА_188, ОСОБА_189, ОСОБА_190, ОСОБА_116, ОСОБА_191, ОСОБА_192, ОСОБА_193, ОСОБА_194, ОСОБА_39 , ОСОБА_195, ОСОБА_196, ОСОБА_40 , ОСОБА_66, ОСОБА_41 , ОСОБА_197, ОСОБА_198, ОСОБА_186, ОСОБА_199, ОСОБА_200, ОСОБА_201, ОСОБА_202, ОСОБА_203, ОСОБА_204, ОСОБА_205, ОСОБА_206, ОСОБА_207, ОСОБА_208, ОСОБА_198, ОСОБА_209, ОСОБА_210, ОСОБА_211, ОСОБА_212, ОСОБА_213, ОСОБА_214, ОСОБА_215, ОСОБА_216, ОСОБА_19 , ОСОБА_42 , ОСОБА_43 , ОСОБА_44 , ОСОБА_45 , ОСОБА_46 , ОСОБА_217, ОСОБА_218;

- інструкціями на відвантаження товару про здійснення на користь покупця завантаження на складі постачальника за адресою: м. Тальне, Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2017 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, від 23.01.2018 № 1, від 16.01.2018 № 1, 25.01.2018 № 4, № 3, № 4, від 29.01.2018 № 4, від 30.01.2018 № 6, від 31.01.2018 № 7, від 01.02.2018 № 7, № 7, від 02.02.2018 №; 7, № 8, від 05.02.2018 № 8, від 06.02.2018 № 10, від 07.02.2018 № 8, від 06.02.2018 № 18, № 9, від 13.02.20178 № 1, від 14.02.2018 № 2, від 05.02.2018 № 8, від 22.02.2018 № 1, від 12.03.2018 № 1, від 14.03.2018 № 2, від 13.03.2018 № 1, від 14.03.2018 № 13, від 15.03.2018 № 3, від 20.03.2018 № 3, від 21.032018 № 4, від 23.03.2018 № 8, від 29.02.2018 № 4, від 28.03.2018 № 4;

- довідками-зведеннями за січень-березень 2018 року.

- засвідченою копією картки контрагента (т.4 а.с. 142-250, т.5 а.с. 1-75).

14 лютого 2018 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю АРКАНДО (покупець) укладено договір № 14/02-1. За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але у будь-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

15 лютого 2018 року, 16 лютого 2018 року, 5 березня 2018 року ТОВ АРКАНДО видано директору Кузьміну Володимиру Павловичу довіреності № 1502/1-18, № 1602/1-18, № 0503/1-18, якими уповноважило останнього отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукру-піску та мішка.

Виконання умов договору підтверджується:

- рахунком-фактурою від 14 лютого 2018 року № 14/02-1 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ АРКАНДО цукру білого та мішка вартістю 1 045 000, 00 грн., з ПДВ 1 254 000,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 16 лютого 2018 року № 16/02-1 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ АРКАНДО цукру білого та мішка вартістю 1 045 000, 00 грн., з ПДВ 1 254 000,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 27 лютого 2018 року № 27/02-1 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ АРКАНДО цукру білого та мішка вартістю 274 291, 67 грн., з ПДВ 329 150,00 грн.;

- видатковими накладними від 16.02.2018 № 314, № 315, від 19.02.2018 № 322, 323, 326, 333, 334, від 20.02.2018 № 335, № 336, № 343, № 346, від 21.02.2018 № 361, від 06.03.2018 443, від 12.03.2018 № 450, 451, від 15.02.2018 № 130, 131,, 129, 137, 143, 142, 144, 146, 145, від 16.02.2018 № 162, 166, 160, 164, 168, 163, 167, 161, 165, від 27.02.2018 № 303, 302, від 27.02.2018 № 301;

- податковими накладними від 15.02.2018 № 50, від 16.02.2018 № 53, від 27.02.2018 № 102;

- пропусками на вивіз товару від 16.02.2017 № 255, від 19.02.2018 № 261, 262, 267, від 20.02.2018 № 268, від 21.02.2018 № 272, 274, 285, від 06.03.2018 № 339, від 12.03.2018 № 345, 346, виданих на ТОВ АРКАНДО через ОСОБА_219, ОСОБА_220, ОСОБА_221, ОСОБА_222, ОСОБА_223, ОСОБА_224, ОСОБА_225, ОСОБА_47 , ОСОБА_48 , ОСОБА_147;

- інструкціями на відвантаження товару про здійснення на користь покупця завантаження на складі постачальника за адресою: вул.. Гросса, м. Тальне, Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2017 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, від 15.02.2018 № 1, від 16.02.2018 № 2, 19.02.2018 № 3, 4, , 6, 5, від 20.02.2018 № 7, 8, від 05.03.2018 № 9, від 07.03.2018 № 10, № 11, а також посвідченнями водіїв та свідоцтвами про реєстрацію транспортного засобу;

- довідками-зведеннями за лютий-березень 2018 року.

- засвідченою копією картки контрагента (т.6 а.с 24-90).

22 лютого 2018 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю КОМПАНІЯ ПРОФІ-СТРОЙ (покупець) укладено договір № 22/02-3. За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але у буд-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

22 лютого 2018 року ТОВ КОМПАНІЯ ПРОФІ-СТРОЙ видано ОСОБА_49 довіреність № 2202/1, якою уповноважило останнього отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукру.

Виконання умов договору підтверджується:

- рахунком-фактурою від 22 лютого 2018 року № 22/02-3 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ КОМПАНІЯ ПРОФІ-СТРОЙ цукру білого та мішка вартістю 408 500, 00 грн., з ПДВ 490 200,00 грн.;

- видатковими накладними від 22.02.2018 № 381, № 382, № 383;

- податковою накладною від 22.02.2018 № 83;

- платіжним дорученням від 22 лютого 2018 року № 1695 про оплату ТОВ КОМПАНІЯ ПРОФІ-СТРОЙ вартості цукру згідно рахунку № 22/02-03 від 22.02.18 у розмірі 40 200,00 грн.;

- платіжним дорученням від 22 лютого 2018 року № 1704 про оплату ТОВ КОМПАНІЯ ПРОФІ-СТРОЙ вартості цукру згідно рахунку № 22/02-03 від 22.02.18 у розмірі 40 200,00 грн.;

- платіжним дорученням від 22 лютого 2018 року № 1697 про оплату ТОВ КОМПАНІЯ ПРОФІ-СТРОЙ вартості цукру згідно рахунку № 22/02-03 від 22.02.18 у розмірі 50 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 22 лютого 2018 року № 1698 про оплату ТОВ КОМПАНІЯ ПРОФІ-СТРОЙ вартості цукру згідно рахунку № 22/02-03 від 22.02.18 у розмірі 50 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 22 лютого 2018 року № 1699 про оплату ТОВ КОМПАНІЯ ПРОФІ-СТРОЙ вартості цукру згідно рахунку № 22/02-03 від 22.02.18 у розмірі 50 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 22 лютого 2018 року № 1700 про оплату ТОВ КОМПАНІЯ ПРОФІ-СТРОЙ вартості цукру згідно рахунку № 22/02-03 від 22.02.18 у розмірі 50 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 22 лютого 2018 року № 1696 про оплату ТОВ КОМПАНІЯ ПРОФІ-СТРОЙ вартості цукру згідно рахунку № 22/02-03 від 22.02.18 у розмірі 50 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 22 лютого 2018 року № 1701 про оплату ТОВ КОМПАНІЯ ПРОФІ-СТРОЙ вартості цукру згідно рахунку № 22/02-03 від 22.02.18 у розмірі 50 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 22 лютого 2018 року № 1702 про оплату ТОВ КОМПАНІЯ ПРОФІ-СТРОЙ вартості цукру згідно рахунку № 22/02-03 від 22.02.18 у розмірі 50 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 22 лютого 2018 року № 1703 про оплату ТОВ КОМПАНІЯ ПРОФІ-СТРОЙ вартості цукру згідно рахунку № 22/02-03 від 22.02.18 у розмірі 50 000,00 грн.;

- пропусками на вивіз товару від 23.02.2018 № 300, від 22.02.2018 № 301, виданих на ТОВ КОМПАНІЯ ПРОФІ-СТРОЙ через ОСОБА_226 та ОСОБА_180;

- інструкціями на відвантаження товару про здійснення на користь покупця завантаження на складі постачальника за адресою: с. Селище, Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2017 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, від 22.02.2018 № 1;

- довідками-зведеннями за лютий 2018 року.

- засвідченою копією картки контрагента (т. 6 а.с. 91- 110).

27 лютого 2018 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю ПРОДОС (покупець) укладено договір № 27/02-1. За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але у буд-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

27 лютого 2018 року ТОВ ПРОДОС видано директору Осипову Олегу Володимировичу довіреність № 2702, якою уповноважило останнього отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукру-піску.

Виконання умов договору підтверджується:

- рахунком-фактурою від 27 лютого 2018 року № 27/02-1 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ПРОДОС цукру білого та мішка вартістю 208 083,33 грн., з ПДВ 249 700,00 грн.;

- накладною від 03.03.2018 № 432;

- податковою накладною від 27.02.2018 № 104;

- платіжним дорученням від 27 лютого 2018 року № 111 про оплату ТОВ ПРОДОС вартості цукру згідно рахунку № 27/02-1 від 27.02.18 у розмірі 249 700,00 грн.;

- пропуском на вивіз товару від 05.03.2018 № 328, виданого на ТОВ ПРОДОС через ОСОБА_220;

- інструкцією на відвантаження товару про здійснення на користь покупця завантаження на складі постачальника за адресою: вул. Гросса, 2, м. Тальне, Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2017 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, від 02.03.2018 № 1 ;

- довідками-зведеннями за березень 2018 року.

- засвідченою копією картки контрагента (т. 6 а.с. 121 -124).

6 квітня 2018 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю ФЕЛІС КОМПАНІ (покупець) укладено договір № 06/04-2. За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але у будь-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

16 травня 2018 року,6 квітня 2018 року, 26 квітня 2018 року, 15 травня 2018 року, 25 травня 2018, 29 травня 2018 року, 1 червня 2018 року, 4 червня 2018 року, 14 червня 2018 року ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ видано директору Редьку Максиму Валерійовичу довіреності № 16/05-1, 06-04/1-18, 26-04/1-18, 15-05/1-18, 15-05/3-18, 2505/1-18, 2905/1-18, 0106/1-18, 0106/2-18, 1406/1-18, 1406/2-18, якими уповноважило останнього отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукру-білого та мішків.

Виконання умов договору підтверджується:

- рахунком-фактурою від 6 квітня 2018 року № 06/04-2 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 1 224 000,00 грн., з ПДВ 1 468 800,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 26 квітня 2018 року № 26/04-4 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 515 000,00 грн., з ПДВ 618 000,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 8 травня 2018 року № 08/05-4 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 168 333,33 грн., з ПДВ 202 000,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 15 травня 2018 року № 15/05-2 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 782 750,00 грн., з ПДВ 939 300,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 25 травня 2018 року № 25/05-1 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 1 425 083,33 грн., з ПДВ 1 710 100,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 29 травня 2018 року № 29/05-2 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 862 500,33 грн., з ПДВ 1 035 000,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 1 червня 2018 року № 01/06-1 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 817 500,00 грн., з ПДВ 981 000,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 4 червня 2018 року № 04/06-1 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 920 83,33 грн., з ПДВ 1 105 000,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 4 червня 2018 року № 04/06-6 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 920 833,33 грн., з ПДВ 1 105 000,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 7 червня 2018 року № 07/06-1 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ цукру білого та мішка вартістю 1 651 500,00 грн., з ПДВ 1 981 800,00 грн.;

- видатковими накладними та накладними від 10.04.2018 № 717, 11.04.2018 № 720, 721, 722, від 13.04.2018 № 752, 753, від 16.04.2018 № 73, від 02.05.2018 № 916, 918, 919, 917, від 17.05.2018 № 1163, від 21.05.2018 № 1201, 1202, від 23.05.2018 № 123, від 24.05.2018 № 1250, від 23.05.2018 № 1238, від 24.05.2018 № 1250, від 23.05.20178 № 1237, № 1236, від 21.05.2018 № 1203, від 22.05.2018 № 1226, від 30.05.2018 № 1319, від 05.06.2019 № 1360, 1361, від 0606.2017 № 1376, 1390, 1391, 1392, 1393, 1394, 1395, від 07.06.2018 № 1406, 1407, 1408, 1409, 1423, від 10.06.2018 № 1442, від 11.06.2018 № 1443, 1452, від 12.062018 № 1471, 1472, 1473, 1474, 1488, 1489,, 1490, від 13.06.2018 № 1509, 1510, від 14.06.2018 № 1532, 1533, 1541, 1542,1545, 1546, 1543, 1544, 1547, 1548, 1549, від 15.06.2018 № 1559, від 18.06.202018 № 1577, 1578, 1579, від 19.06.2018 № 1590 від 20.06.2018 № 1622;

- платіжним дорученням від 6 квітня 2018 № 134 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 06/04-2 від 06.4.2018 у розмірі 5 600,00 грн.;

- платіжним дорученням від 6 квітня 2018 № 129 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 06/04-2 від 06.4.2018 у розмірі 344 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 6 квітня 2018 № 132 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 06/04-2 від 06.4.2018 у розмірі 63 212,60 грн.;

- платіжним дорученням від 6 квітня 2018 № 131 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 06/04-2 від 06.4.2018 у розмірі 399 996,40 грн.;

- платіжним дорученням від 6 квітня 2018 № 128 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 06/04-2 від 06.4.2018 у розмірі 326 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 6 квітня 2018 № 130 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 06/04-2 від 06.4.2018 у розмірі 329 991,00 грн.;

- платіжним дорученням від 26 квітня 2018 № 221 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 26/04-4 від 26.4.2018 у розмірі 300 00,00 грн.;

- платіжним дорученням від 26 квітня 2018 № 220 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 26/04-4 від 26.4.2018 у розмірі 318 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 15 травня 2018 № 85 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 08/05-4 від 08.05.2018 у розмірі 175 440,00 грн.;

- платіжним дорученням від 15 травня 2018 № 86 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 08/05-4 від 08.05.2018 у розмірі 26 560,00 грн.;

- платіжним дорученням від 16 травня 2018 № 290 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 15/05-2 від 15.05.2018 у розмірі 444 400,00 грн.;

- платіжним дорученням від 16 травня 2018 № 288 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 15/05-2 від 15.05.2018 у розмірі 494 900,00 грн.;

- платіжним дорученням від 25 травня 2018 № 112 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 25/05-1 від 25.05.2018 у розмірі 146 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 25 травня 2018 № 113 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 25/05-1 від 25.05.2018 у розмірі 152 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 25 травня 2018 № 115 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 25/05-1 від 25.05.2018 у розмірі 149 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 25 травня 2018 № 114 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 25/05-1 від 25.05.2018 у розмірі 149 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 25 травня 2018 № 337 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 25/05-1 від 25.05.2018 у розмірі 167 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 25 травня 2018 № 336 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 25/05-1 від 25.05.2018 у розмірі 429 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 25 травня 2018 № 339 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 25/05-1 від 25.05.2018 у розмірі 31 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 25 травня 2018 № 338 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 25/05-1 від 25.05.2018 у розмірі 479 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 29 травня 2018 № 340 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 25/05-1 від 25.05.2018 у розмірі 8 100,00 грн.;

- платіжним дорученням від 29 травня 2018 № 343 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 29/05-2 від 29.05.2018 у розмірі 515 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 29 травня 2018 № 342 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 29/05-2 від 29.05.2018 у розмірі 520 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 1 червня 2018 № 364 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 01/06-1 від 01.06.2018 у розмірі 350 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 1 червня 2018 № 363 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 01/06-1 від 01.06.2018 у розмірі 304 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 1 червня 2018 № 365 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 01/06-1 від 01.06.2018 у розмірі 327 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 4 червня 2018 № 368 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 04/06-1 від 04.06.2018 у розмірі 550 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 4 червня 2018 № 369 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 04/06-1 від 04.06.2018 у розмірі 555 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 5 червня 2018 № 381 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 04/06-6 від 04.06.2018 у розмірі 552 500,00 грн.;

- платіжним дорученням від 6 червня 2018 № 391 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 04/06-6 від 04.06.2018 у розмірі 552 500,00 грн.;

- платіжним дорученням від 8 червня 2018 № 399 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 07/06-1 від 07.06.2018 у розмірі 660 600,00 грн.;

- платіжним дорученням від 8 червня 2018 № 403 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 07/06-1 від 07.06.2018 у розмірі 660 600,00 грн.;

- платіжним дорученням від 12 червня 2018 № 414 про оплату ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ вартості цукру згідно рахунку № 07/06-1 від 07.06.2018 у розмірі 660 600,00 грн.;

- податковими накладними від 06.04.2018 № 49, від 26.04.2018 № 227, від 15.05.2018 № 110, від 16.05.2018 № 134, від 25.05.2018 № 208, від 29.05.2018 № 226, від 01.06.2018 № 6, від 04.06.2018 № 18, від 05.06.2018 № 38, від 06.06.2018 № 48, від 08.06.2018 № 100;

- пропусками на вивіз товару від 10.04.2018 № 513, від 11.04.2018 № 516, 517, від 13.04.20187 № 537, від 16.04.2018 № 543, від 02.05.2018 № 657, 658, 659, від 17.05.2018 № 824, від 21.05.2018 № 851, 876, від 22.05.2018 № 876, від 2305.2018 № 883, 884, від 05.06.2018 № 977, 978, від 0606.2018 № 992, 1006, від 08.06.2018 № 1007, 1017, 1018, 1029, від 11.06.2018 № 1045, 1053, від 12.06.2018 № 1070, від 13.06.2018 № 1071, 1098, від 14.6.2018 № 1099, 1124, 1125, від 15.06.2018 № 1134, 1123, від 18.06.2018 № 1152, 1153, від 19.06.2018 № 1165, від 01.06.2018 № 942, від 07.06.2018 № 1008, від 12.06.2018 № 1081, від 13.06.2018 № 1082, від 14.6.2018 № 1114, 1122,, 1126, від 18.06.2018 № 1154, від 20.06.2018 № 1193, виданого ТОВ ФЕЛІС КОМПАНІ через ОСОБА_227, ОСОБА_228, ОСОБА_229, ОСОБА_222, ОСОБА_230, ОСОБА_231,ОСОБА_232, ОСОБА_233, ОСОБА_234, ОСОБА_235, ОСОБА_134, ОСОБА_147, ОСОБА_236, ОСОБА_237, ОСОБА_238, ОСОБА_239, ОСОБА_240, ОСОБА_241, ОСОБА_50 , ОСОБА_242, ОСОБА_51 , ОСОБА_243, ОСОБА_244, ОСОБА_245, ОСОБА_246, ОСОБА_247, ОСОБА_248, ОСОБА_249, ОСОБА_135, ОСОБА_230, ОСОБА_250, ОСОБА_232, ОСОБА_251, ОСОБА_127

- інструкцією на відвантаження товару про здійснення на користь покупця завантаження на складі постачальника за адресою: с Селище, Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2017 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, від 10.04.2018 № 3, № 2, № 1, від 12.04.2018 № 4, від 16.04.2018 № 4, від 02.05.2018 № 5, № 6, № 7, від 15.05.2018 № 8, від 18.05.2018 № 1, від 21.05.2018 № 1, 1, від 22.05.2018 № 9, 10, від 23.05.2018 № 11, від 30.05.2018 № 12, від 04.06.2018 № 13, від 05.06.2018 № 15, 17, від 06.06.2018 № 17, від 05.06.2018 № 16, від 06.06.2018 № 19, 20, від 07.06.2018 № 21, від 08.06.2018 № 22, від 11.06.2018 № 23, 25, 26, 24 від 12.062018 № 27, 29, 28, від 14.06.2018 № 32, 33, від 13.06.2018 № 31, 30, від 14.06.2018 № 35, 34, 36, від 15.06.2018 № 38, 37, 40, 39, від 19.06.2018 № 41, а також посвідченнями водія та свідоцтвами про реєстрацію транспортного засобу;

- довідками-зведеннями за квітень, травень, червень 2018 року.

- засвідченою копією картки контрагента (т.6 а.с. 125-250, т.7 а.с. 1-51)

6 листопада 2017 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю ДІАМАНТ ОПТ ГРУПП (покупець) укладено договір № 06/11-6. За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але у буд-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

06 січня 2018 року, 15 січня 2018 року, 26 січня 2018 року ТОВ ДІАМАНТ ОПТ ГРУПП видано ОСОБА_52 довіреності № 0601/1, № 15/01-1, № 26/01-1 якими уповноважило останню отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукор-пісок та мішки.

Виконання умов договору підтверджується:

- рахунком на оплату товару від 15 січня 2018 року № 15/01-2;

- платіжним дорученням від 15 січня 2018 року № 615 про оплату ТОВ ДІАМАНТ ОПТ ГРУПП вартості цукру-піску згідно рахунку № 15/01-2 від 15.01.18 у розмірі 742 500,00 грн.;

- видатковими накладними від 22 січня 2018р № 112, від 24.01.2018 № 133, від 26.01.2018 № 157;

- податковими накладними від 15.01.2018 року № 51;

- пропусками на вивіз товару від 26 січня 2018 року № 126, від 22 січня 2018 року № 90, від 24 січня 2018 року № 108 виданих на ім`я ТОВ ДІАМАНТ ОПТ ГРУПП через ОСОБА_252 , ОСОБА_253 , ОСОБА_254 ;

- інструкціями на відвантаження товару про здійснення на користь покупця завантаження на складі постачальника за адресою: с. Селище Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2017 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, від 22 січня 2018 року № 40, від 24 січня 2018 року № 41, від 24 січня 2018 року № 42.

- довідками-зведеннями за січень 2018 року;

- засвідченою копією картки контрагента (т.5 а.с 76- 93).

17 січня 2018 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Фабія-К (покупець) укладено договір № 17/01-2. За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але у будь-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

6 лютого 2018 року, 21 лютого 2018 року ТОВ Фабія-К видано директору Осиповій Ользі Володимирівни довіреності № 060218/1, № 210218/1 якими уповноважило останнього отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукор.

Виконання умов договору підтверджується:

- рахунком-фактурою від 17 січня 2018 року № 17/01-2/1 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ Фабія-К цукру білого та мішка вартістю 651 666,67 грн., з ПДВ 782 000, 00 грн.;

- рахунком-фактурою від 22 січня 2018 року № 22/01-1 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ Фабія-К цукру білого та мішка вартістю 211 750, 00 грн., з ПДВ 257 100, 00 грн.;

- видатковими накладними від 12.02.18 № 268, від 13.02.18 № 277, від 19.02.18 № 330, від 19.02.18 № 331, від 21.02.20 № 359;

- платіжним дорученням від 17 січня 2018 року № 211 про оплату ТОВ Фабія-К вартості цукру-піску згідно рахунку № 17/01-2/1 17.01.2018 у розмірі 782 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 22 січня 2018 року № 227 про оплату ТОВ Фабія-К вартості цукру-піску згідно рахунку № 22/01-1 22.01.2018 у розмірі 254 100, 00 грн.;

- податковими накладними від 22.01.2018 року № 80, від 17.01.2018 року № 69;

- пропусками на вивіз товару від 13 лютого 2018 року № 224, від 12 лютого 2018 року № 215, від 21 лютого 2018 року № 283, від 19 лютого 2018 року № 265 виданих ТОВ Фабія-К через ОСОБА_53 , ОСОБА_255, ОСОБА_256;

- інструкціями на відвантаження товару про здійснення на користь покупця завантаження на складі постачальника за адресою: с. Селище Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2017 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, від 12.02.2018 № 120218/1, від 12.02.2018 № 120218/2, від 19.02.2018 № 190218/1, від 19.02.2018 № 190218/2, від 21.02.2018 № 210218/1;

- довідками-зведеннями за лютий 2018 року.

- засвідченою копією картки контрагента (т.5 а.с. 94-122).

15 січня 2018 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Агроресурс-2017 (покупець) укладено договір № 15/01-1 За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кільість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2019 року, але у будь-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

11 січня 2018 року, 15 січня 2018 року ТОВ Агроресурс-2017 видано директору Горільському Денису Володимировичу довіреності № 11/01/04, № 15/01/01,якими уповноважило останнього отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукор.

Виконання умов договору підтверджується:

- рахунком-фактурою від 11 січня 2018 року № 11/01-1 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ Агроресурс-2017 цукру- піску та мішка вартістю 562 500, 00 грн., з ПДВ 675 000, 00 грн.;

- рахунком-фактурою від 15 січня 2018 року № 15/01-1 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ Агроресурс-2017 цукру білого та мішка вартістю 1 031 250,00 грн., з ПДВ 1 237 500, 00 грн.;

- видатковими накладними від 22.01.2018 № 117, від 22.01.2018 № 118, від 22.01.2018 № 119, від 22.01.2018 № 120, від 24.01.2018 № 128, від 24.01.2018 № 131, від 26.01.2018 № 158, від 26.01.2018 № 159, від 26.01.2018 № 160;

- платіжним дорученням від 11 січня 2018 року № 68 про оплату ТОВ Агроресурс-2017 вартості цукру-піску згідно рахунку № 11/01-1 11.01.2018 у розмірі 675 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 15 січня 2018 року № 71 про оплату ТОВ Агроресурс-2017 вартості цукру-піску згідно рахунку № 15/01-1 15.01.2018 у розмірі 1 237 500, 00 грн.;

- податковими накладними від 11.01.2018 № 36, від 15.01.2018 № 52;

- пропусками на вивіз товару від 26 січня 2018 року № 127, від 22 січня 2018 № 95, від 24 січня 2018 № 106, від 24 січня 2018 року № 103, від 22 січня 2018 № 94, від 26 січня 2018 № 128 виданих ТОВ Агроресурс-2017 через ОСОБА_257, ОСОБА_242, ОСОБА_220, ОСОБА_258, ОСОБА_259, ОСОБА_260;

- - інструкціями на відвантаження товару про здійснення на користь покупця завантаження на складі постачальника за адресою: с. Селище Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2017 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, від 22.01.2018 № 4, від 22.01.2018 № 3, від 23.01.2018 № 1, від 24.01.2018 № 5, від 25.01.2018 № 6, від 26.01.2018 № 7;

- довідками-зведеннями за січень 2018 року

- засвідченою копією картки контрагента (т.5 а.с. 123-155).

16 січня 2018 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Денвіль (покупець) укладено договір № 16/01-4 За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2019 року, але у буд-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

16 січня 2018 року ТОВ Денвіль видано директору Кіщенку Дмитру Володимировичу довіреності № 01-16/16/18 якими уповноважило останнього отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукор-пісок.

Виконання умов договору підтверджується:

- рахунком-фактурою від 16 січня 2018 року № 16/01-4 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ Денвіль цукру білого та мішка вартістю 418 000, 00 грн., з ПДВ 501 600, 00 грн.;

- видатковими накладними та накладними від 17.01.2018 № 98, № 99;

- платіжним дорученням від 16 січня 2018 року № 1 про оплату ТОВ Денвіль вартості цукру згідно рахунку № 16/01-4 16.01.2018 у розмірі 501 600, 00 грн.;

- податковими накладними від 16.01.2018 № 62;

- пропусками на вивіз товару від 17.01.2018 № 76, від 17.01.2018 № 75, виданих ТОВ Денвіль через ОСОБА_261;

- інструкціями на відвантаження товару про здійснення на користь покупця завантаження на складі постачальника за адресою: с. Селище Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2017 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, від 2018 року;

- довідками-зведеннями за січень 2018 року.

- засвідченою копією картки контрагента (т.5 а.с. 156-169).

6 лютого 2018 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Пролоджі (покупець) укладено договір № 06/02-1. За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але у будь-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

09 лютого 2018 року, 19 лютого 2018 року, 19 лютого 2018 року, 20 лютого 2018 року, 21 лютого 2018 року, від 23 лютого 2018 року, від 7 березня 2018 року, 14 березня 2018 року ТОВ Пролоджі видано ОСОБА_54 довіреності №2, № 6, № 5, №7, № 8, № 9, № 10, № 12, якими уповноважило останнього отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукор та мішок.

Виконання умов договору підтверджується:

- рахунком-фактурою від 06 лютого 2018 року № 06/020-4/1 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ Пролоджі цукру білого та мішка вартістю 423 500, 00 грн., з ПДВ 508 200, 00 грн.;

- рахунком-фактурою від 16 лютого 2018 року № 16/02-2 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ Пролоджі цукру білого та мішка вартістю 418 733, 33 грн., з ПДВ 502 480, 00 грн.;

- рахунком-фактурою від 19 лютого 2018 року № 19/02-3 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ Пролоджі цукру білого та мішка вартістю 1 541 700, 00 грн., з ПДВ 1 850 040, 00 грн.;

- рахунком-фактурою від 23 лютого 2018 року № 23/02-2 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ Пролоджі цукру білого та мішка вартістю 456 000, 00 грн., з ПДВ 547 200, 00 грн.;

- рахунком-фактурою від 07 березня 2018 року № 07/03-1 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ Пролоджі цукру білого та мішка вартістю 1 039 500, 00 грн., з ПДВ 1 247 400, 00 грн.;

- рахунком-фактурою від 14 березня 2018 року № 14/03-2 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ Пролоджі цукру білого та мішка вартістю 37 666, 67 грн., з ПДВ 45 200, 00 грн.;

- накладними від 12 лютого № 265, від 15.02.2018 № 311, від 20.02.2018 № 339, від 20.02.2018 № 340, від 20.02.2018 № 351, №352, № 354, № 355, від 21.02.2018 № 356, № 366, № 372, від 13.03.2018 № 470, № 471, № 472, № 474, № 473, № 475, № 476, № 480, від 15.03.2018 № 500, № 507, № 508;

- платіжним дорученням від 09 лютого 2018 року № 5 про оплату ТОВ Пролоджі вартості цукру згідно рахунку № 06/02-4/1 06.02.2018 у розмірі 508 200, 00;

- платіжним дорученням від 16 лютого 2018 року № 9 про оплату ТОВ Пролоджі вартості цукру згідно рахунку № 16/02-2 16.02.2018 у розмірі 502 480, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 19 лютого 2018 року № 10 про оплату ТОВ Пролоджі вартості цукру згідно рахунку № 19/02-3 19.02.2018 у розмірі 548 160, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 20 лютого 2018 року № 14 про оплату ТОВ Пролоджі вартості цукру згідно рахунку № 19/02-3 19.02.2018 у розмірі 753 720, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 21 лютого 2018 року № 15 про оплату ТОВ Пролоджі вартості цукру згідно рахунку № 19/02-3 19.02.2018 у розмірі 548 160, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 23 лютого 2018 року № 20 про оплату ТОВ Пролоджі вартості цукру згідно рахунку № 23/02-2 23.02.2018 у розмірі 547 200, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 12 березня 2018 року № 33 про оплату ТОВ Пролоджі вартості цукру згідно рахунку № 07/03-1 07.03.2018 у розмірі 6 609, 37 грн.;

- платіжним дорученням від 07 березня 2018 року № 31 про оплату ТОВ Пролоджі вартості цукру згідно рахунку №07/03-1 07.03.2018 у розмірі 409 190, 63 грн.;

- платіжним дорученням від 07 березня 2018 року № 29 про оплату ТОВ Пролоджі вартості цукру згідно рахунку №07/03-1 07.03.2018 у розмірі 415 800, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 07 березня 2018 року № 30 про оплату ТОВ Пролоджі вартості цукру згідно рахунку №07/03-1 07.03.2018 у розмірі 415 800, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 14 березня 2018 року № 36 про оплату ТОВ Пролоджі вартості цукру згідно рахунку №14/03-2 14.03.2018 у розмірі 45 200, 00 грн.;

- податковими накладними від 09.02.2018 № 32, від 16.02.2018 №55, від 19.02.2018 № 59, від 20.02.2018 №72, від21.02.2018 №81, від 23.02.2018 № 96, від 12.03.2018 № 22, від 07.03.2018 № 21, від 14.03.2018 № 34;

- пропусками на вивіз товару від 12.02.18 № 213, від 15.02.2018 № 253, від 20.02.2018 № 270, від 20.02.2018 № 271, № 277, № 278, № 279, від 21.02.2018 № 281, № 289, № 292, від 13.03.2018 № 357,№ 358, № 360, № 359, № 361, від 14.03.2018 №364, від 15.03.2018 № 380, № 381, виданих ТОВ Пролоджі через ОСОБА_24;

- інструкціями на відвантаження товару про здійснення на користь покупця завантаження на складі постачальника за адресою: м. Тальне Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2017 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, від 12.02.2018 № 01, від 15.02.2018 № 1, від 20.02.2018 № 2, №6/1, № 5, №4, № 6, №3, від 21.02.2018 №8, від 12.03.2018 №9, № 11, від 21.02.2018 № 7, від 12.03.2018 № 10, 12, від 13.03.2018 №13, № 16, від 14.03.2018 № 17, від 15.03.2018 № 19, № 18 ;

- довідками-зведеннями за лютий, березень 2018 року.

- засвідченою копією картки контрагента (т.5 а.с. 170-250, т.6 а.с. 1- 23).

8 травня 2018 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю Судува (покупець) укладено договір № 08/05-5. За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але у будь-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

4 червня 2018 року, 04 червня 2018 року, 11 червня 2018 року, 18 червня 2018 року, 11 червня 2018 року ТОВ Судува видано директору Яковлєву Дмитру Вікторовичу довіреності № 04/06-1, №0406, №1106, №18/06-3 № 11006, якими уповноважило останню отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукор-пісок та мішок.

Виконання умов договору підтверджується:

- рахунком-фактурою від 04 червня 2018 року № 04/06-2 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ Судува цукру білого та мішка вартістю 1 009 250, 00 грн., з ПДВ 1 211 100,00 грн.;

- рахунком-фактурою від 04 червня 2018 року № 04/06-3 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ Судува цукру білого та мішка вартістю 917 500, 00 грн., з ПДВ 1 101 000, 00 грн.;

- рахунком-фактурою від 11 червня 2018 року № 11/06-4 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ Судува цукру білого та мішка вартістю 532 150, 00 грн., з ПДВ 638 580, 00 грн.;

- рахунком-фактурою від 11 червня 2018 року № 11/06-6 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ Судува цукру білого та мішка вартістю 202 583, 33 грн., з ПДВ 243 100, 00 грн.;

- рахунком-фактурою від 18 червня 2018 року № 18/06-2 на поставку постачальником - ТОВ ПАНДА платнику - ТОВ Судува цукру білого та мішка вартістю 1 045 950, 00 грн., з ПДВ 1 255 140, 00 грн.;

- видатковими накладними та накладними від 05.06.2018 № 1359, від 07.06.2018 № 1415, № 1416, № 1417, № 1418 від 08.06.2018 № 1435, № 1436 від 11.06.2018 № 1445, № 1453, № 1456, № 1459, від 12.06.2018 № 1468, № 1469, № 1470, № 1495, від 14.06.2018 № 1539, від 12.06.2018 № 1487, від 19.06.2018 № 1596, № 1597, № 1598, № 1599, № 1600, № 1607;

- платіжним дорученням від 04 червня 2018 року № 48 про оплату ТОВ Судува вартості цукру згідно рахунку № 04/06-2 04.06.2018 у розмірі 1 211 100, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 04 червня 2018 року № 49 про оплату ТОВ Судува вартості цукру згідно рахунку № 04/06-3 04.06.2018 у розмірі 1 101 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 11 червня 2018 року № 61 про оплату ТОВ Судува вартості цукру згідно рахунку № 11/06-4 11.06.2018 у розмірі 638 580, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 11 червня 2018 року № 59 про оплату ТОВ Судува вартості цукру згідно рахунку № 11/06-6 11.06.2018 у розмірі 243 100, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 18 червня 2018 року № 86 про оплату ТОВ Судува вартості цукру згідно рахунку № 11/06-2 18.06.2018 у розмірі 1 255 140, 00 грн.;

- податковими накладними від 04.06.2018 № 22, від 11.06.2018 № 72, від 18.06.2018 № 177;

- пропусками на вивіз товару від 05.06.2018 № 976, від 08.06.2018 № 1023, від 07.06.2018 № 1024, від 08.06.2018 № 1040, від 11.06.2018 № 1047, № 1054, № 1057, від 12.06.2018 № 1060, № 1068, № 1069, від 13.06.2018 № 1087, від 14.06.2018 № 1120, від 12.06.2018 № 1080, від 19.06.2018 № 1171, № 1172, №1173, № 1174, № 1175, № 1180 виданих ТОВ Судува через ОСОБА_111, ОСОБА_262, ОСОБА_263, ОСОБА_264, ОСОБА_55 , ОСОБА_56 , ОСОБА_57 , ОСОБА_58 , ОСОБА_59 , ОСОБА_60 , ОСОБА_266, ОСОБА_61 , ОСОБА_62 , ОСОБА_63 , ОСОБА_265, ОСОБА_135, ОСОБА_267, ОСОБА_268,

- інструкціями на відвантаження товару про здійснення на користь покупця завантаження на складі постачальника за адресою: Корсунь-Шевченківський район, с. Селище, Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2017 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, від 04.06.2018 № 45, від 06.06.2018 № 2, № 1, від 07.06.2018 № 1, від 11.06.2018 № 55, № 56, № 60, №59, №1, №2, від 12.06.2018 № 61, від 14.06.2018 № 1, від 11.06.2018 № 01, від 18.06.2018 № 64, № 65, № 63, № 71, від 19.06.2018 № 68, № 67;

- довідками-зведеннями за червень 2018 року.

- засвідченою копією картки контрагента (т.7 а.с. 52-123).

13 вересня 2018 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю ФІНАНС ГАРАНТ СІТІ (покупець) укладено договір № 13/09-3. За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але у буд-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

13 вересня 2017 року, 15 вересня 2017 року ТОВ ФІНАНС ГАРАНТ СІТІ видано директору Шамаєвій Наталії Порфирівні довіреності № 1309-1, № 1509-4, якими уповноважило останню отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукор-пісок.

Виконання умов договору підтверджується:

- видатковими накладними від 13.09.2017 № 1433, 1434, 1436, 1435,1440, 14442, від 14.09.2017 № 1449, 1450, 1453, 1454, 1455, 1456, від 17.09.2017 № 1493;

- платіжним дорученням від 13 вересня 2017 року № 131 про оплату ТОВ ФІНАНС ГАРАНТ СІТІ вартості цукру згідно рахунку № 13/09-03 від 13.09.2017 у розмірі 717 50,00 грн.;

- платіжним дорученням від 13 вересня 2017 року № 132 про оплату ТОВ ФІНАНС ГАРАНТ СІТІ вартості цукру згідно рахунку № 13/09-03 від 13.09.2017 у розмірі 430 500,00 грн.;

- платіжним дорученням від 13 вересня 2017 року № 133 про оплату ТОВ ФІНАНС ГАРАНТ СІТІ вартості цукру згідно рахунку № 13/09-03 від 13.09.2017 у розмірі 430 500,00 грн.;

- платіжним дорученням від 13 вересня 2017 року № 135 про оплату ТОВ ФІНАНС ГАРАНТ СІТІ вартості цукру згідно рахунку № 13/09-03 від 13.09.2017 у розмірі 430 500,00 грн.;

- платіжним дорученням від 13 вересня 2017 року № 134 про оплату ТОВ ФІНАНС ГАРАНТ СІТІ вартості цукру згідно рахунку № 13/09-03 від 13.09.2017 у розмірі 430 500,00 грн.;

- платіжним дорученням від 13 вересня 2017 року № 136 про оплату ТОВ ФІНАНС ГАРАНТ СІТІ вартості цукру згідно рахунку № 13/09-03 від 13.09.2017 у розмірі 430 500,00 грн.;

- платіжним дорученням від 13 вересня 2017 року № 137 про оплату ТОВ ФІНАНС ГАРАНТ СІТІ вартості цукру згідно рахунку № 13/09-03 від 13.09.2017 у розмірі 287 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 15 вересня 2017 року № 156 про оплату ТОВ ФІНАНС ГАРАНТ СІТІ вартості цукру згідно рахунку № 153/09-03 від 15.09.2017 у розмірі 316 140,00 грн.;

- податковими накладними від 13.09.2017 № 1115, № 1116, № 1120, 1122, від 14.09.2017 № 1128, № 1131, № 1132, від 17.09.2017 № 1462;

- інструкціями на відвантаження товару про здійснення на користь покупця завантаження на складі постачальника за адресою: с. Селище, Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2016 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, від 13.09.2017 № 1, 2, 3, 4, від 15.09.2017;

- довідками-зведеннями за вересень 2017 року.

- засвідченою копією картки контрагента (т.7 а.с. 124- 162).

13 травня 2017 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю ОХОРОННА КОМПАНІЯ МІСЬКА ФОРТЕЦЯ (покупець) укладено договір № 13/05-3. За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2017 року, але у будь-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

17 жовтня 2017 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю АГРОКОМПАНІЯ ФОРТЕЦЯ (покупець) укладено договір №173/10-3. За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але у буд-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

11 вересня 2017 року, 13 вересня 2017 року ТОВ ОХОРОННА КОМПАНІЯ МІСЬКА ФОРТЕЦЯ видано директору Бондаренку Володимиру Миколайовичу довіреності № 1109-1, № 1309-5, якими уповноважило останнього отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукор-пісок.

17 жовтня 2017 року ТОВ АГРОКОМПАНІЯ ФОРТЕЦЯ видано директору Бондаренку Володимиру Миколайовичу довіреності № 1710-6, якими уповноважило останнього отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукор-пісок.

Виконання умов договору підтверджується:

- видатковими накладними від 11.09.2017 № 1405, № 1406, від 12.09.2017 № 1414, № 1415, № 1416, № 1419, № 1420, № 1421, № 1422, № 1424, № 1425, № 1426, № 1427, від 13092017 № 1428, № 1429, № 1430, № 1439, від 14.09.2017 № 1447, 1448, від 15.09.2017 № 1483, від 16.9.2017 № 1490, від 19.09.2017 № 1525, від 20..2017 № 1530, від 19.10.2017 № 1867, від 20.10.2017 № 1877, № 1874, 1875, від 21.10.2017 № 1879, 1880;

- платіжним дорученням від 11 вересня 2017 року № 414 про оплату ТОВ ОК МІСЬКА ФОРТЕЦЯ вартості цукру згідно рахунку № 11/09-03 від 11.09.2017 у розмірі 1 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 11 вересня 2017 року № 826 про оплату ТОВ ОК МІСЬКА ФОРТЕЦЯ вартості цукру згідно рахунку № 11/09-03 від 11.09.2017 у розмірі 489 600,00 грн.;

- платіжним дорученням від 11 вересня 2017 року № 824 про оплату ТОВ ОК МІСЬКА ФОРТЕЦЯ вартості цукру згідно рахунку № 11/09-03 від 11.09.2017 у розмірі 489 600,00 грн.;

- платіжним дорученням від 11 вересня 2017 року № 413 про оплату ТОВ ОК МІСЬКА ФОРТЕЦЯ вартості цукру згідно рахунку № 11/09-03 від 11.09.2017 у розмірі 215 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 11 вересня 2017 року № 827 про оплату ТОВ ОК МІСЬКА ФОРТЕЦЯ вартості цукру згідно рахунку № 11/09-03 від 11.09.2017 у розмірі 489 600,00 грн.;

- платіжним дорученням від 11 вересня 2017 року № 831 про оплату ТОВ ОК МІСЬКА ФОРТЕЦЯ вартості цукру згідно рахунку № 11/09-03 від 11.09.2017 у розмірі 14 400,00 грн.;

- платіжним дорученням від 11 вересня 2017 року № 831 про оплату ТОВ ОК МІСЬКА ФОРТЕЦЯ вартості цукру згідно рахунку № 11/09-03 від 11.09.2017 у розмірі 14 400,00 грн.;

- платіжним дорученням від 11 вересня 2017 року № 828 про оплату ТОВ ОК МІСЬКА ФОРТЕЦЯ вартості цукру згідно рахунку № 11/09-03 від 11.09.2017 у розмірі 489 600,00 грн.;

- платіжним дорученням від 11 вересня 2017 року № 829 про оплату ТОВ ОК МІСЬКА ФОРТЕЦЯ вартості цукру згідно рахунку № 11/09-03 від 11.09.2017 у розмірі 489 600,00 грн.;

- платіжним дорученням від 11 вересня 2017 року № 830 про оплату ТОВ ОК МІСЬКА ФОРТЕЦЯ вартості цукру згідно рахунку № 11/09-03 від 11.09.2017 у розмірі 489 600,00 грн.;

- платіжним дорученням від 11 вересня 2017 року № 416 про оплату ТОВ ОК МІСЬКА ФОРТЕЦЯ вартості цукру згідно рахунку № 11/09-03 від 11.09.2017 у розмірі 490 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 11 вересня 2017 року № 417 про оплату ТОВ ОК МІСЬКА ФОРТЕЦЯ вартості цукру згідно рахунку № 11/09-03 від 11.09.2017 у розмірі 485 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 11 вересня 2017 року № 418 про оплату ТОВ ОК МІСЬКА ФОРТЕЦЯ вартості цукру згідно рахунку № 11/09-03 від 11.09.2017 у розмірі 309 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 11 вересня 2017 року № 419 про оплату ТОВ ОК МІСЬКА ФОРТЕЦЯ вартості цукру згідно рахунку № 11/09-03 від 11.09.2017 у розмірі 300 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 13 вересня 2017 року № 434 про оплату ТОВ ОК МІСЬКА ФОРТЕЦЯ вартості цукру згідно рахунку № 13/09-03 від 13.09.2017 у розмірі 420 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 13 вересня 2017 року № 433 про оплату ТОВ ОК МІСЬКА ФОРТЕЦЯ вартості цукру згідно рахунку № 13/09-03 від 13.09.2017 у розмірі 480 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 13 вересня 2017 року № 432 про оплату ТОВ ОК МІСЬКА ФОРТЕЦЯ вартості цукру згідно рахунку № 13/09-03 від 13.09.2017 у розмірі 475 680,00 грн.;

- платіжним дорученням від 17 жовтня 2017 року № 442 про оплату ТОВ АГРОКОМПАНІЯ ФОРТЕЦЯ вартості цукру згідно рахунку № 17/10-04 від 17.10.2017 у розмірі 473 100,00 грн.;

- платіжним дорученням від 17 жовтня 2017 року № 443 про оплату ТОВ АГРОКОМПАНІЯ ФОРТЕЦЯ вартості цукру згідно рахунку № 17/10-04 від 17.10.2017 у розмірі 199 200,00 грн.;

- платіжним дорученням від 17 жовтня 2017 року № 441 про оплату ТОВ АГРОКОМПАНІЯ ФОРТЕЦЯ вартості цукру згідно рахунку № 17/10-04 від 17.10.2017 у розмірі 498 000,00 грн.;

- платіжним дорученням від 17 жовтня 2017 року № 26 про оплату ТОВ АГРОКОМПАНІЯ ФОРТЕЦЯ вартості цукру згідно рахунку № 17/10-04 від 17.10.2017 у розмірі 199 200,00 грн.;

- податковими накладними від 11.09.2017 № 10, від 13.09.2017 № 33, від 17.10.2017 № 76;

- пропусками на вивіз товару від 11.09.2017 № 1095, від 12.09.2017 № 1096, № 1100, 1101, 1104, 1105, 1107, 1108, 1109, 1110, від 13.09.2017 № 1111, 1112, 1119, від 14.09.2017 № 1127, від 15.09217 № 1154, від 16.09.2017 № 1459, від 19.09.2017 № 1185, від 20.09.2017 № 1190, 1407, від 20.10.2017 № 1412, 1414, від 27.10.2017 № 1417, від 21.10.2017 № 1416, виданих ТОВ ОК МІСЬКА ФОРТЕЦЯ , ТОВ АГРОКОМПАНІЯ ФОРТЕЦЯ через ОСОБА_269, ОСОБА_232, ОСОБА_122, ОСОБА_270, ОСОБА_271, ОСОБА_272, ОСОБА_273, ОСОБА_274,ОСОБА_275, ОСОБА_64 , ОСОБА_65 , ОСОБА_276, ОСОБА_277, ОСОБА_278, ОСОБА_66 , ОСОБА_279, ОСОБА_51 , ОСОБА_67 , ОСОБА_42 , ОСОБА_68 , ОСОБА_69 ;

- довідками-зведеннями за вересень 2017 року.

- засвідченою копією картки контрагента (т.7 а.с. 163-248, т.8 а.с. 1-7).

19 вересня 2017 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю САНТЕЛ ПРОФІ (покупець) укладено договір № 19/09-3. За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але у будь-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

19 вересня 2017 року, 20 вересня 2017 року, 22 вересня 2017 року, 25 вересня 2017 року, 26 вересня 2017 року, 3 жовтня 2017 року, ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ видано директору Безруку Миколі Олександровичу довіреності № 109-2, № 2009-5, 2209-2, № 1509-1, 2609-1, 0310-3, якими уповноважило останнього отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукор та мішки.

Виконання умов договору підтверджується:

- видатковими накладними та накладними від 19.09.2017 № 1523, 1524, 1526, від 20.09.2017 № 1529, від 21.09.2017 № 1559, 1560, 1561, 1562, 1572, 1596, 1597, від 22.09.2017 № 1610, 1611, 1612, 1613, 1614, 1615, 16166, 1617, 1618, від 23.09.2017 № 1623, 1624, від 25.09.2017 № 1642, 1643, 1644, 1645, 1646, 1647,1648, 1649, 1650, 16555, 1656, 1657, від 26.09.2017 № 1659, 1663, 1659, 1663, 1665, 1666, від 27.09.2017 № 1677, 1684, 1685, від 28.092017 № 1694, 1695, від 04.10.2017 № 1725;

- платіжним дорученням від 19 вересня 2017 року № 218 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 19/09-03 19.09.2017 у розмірі 168 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 19 вересня 2017 року № 214 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 19/09-03 19.09.2017 у розмірі 385 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 19 вересня 2017 року № 215 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 19/09-03 19.09.2017 у розмірі 385 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 20 вересня 2017 року № 230 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 20/09-03 20.09.2017 у розмірі 337 500, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 20 вересня 2017 року № 229 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 20/09-03 20.09.2017 у розмірі 405 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 20 вересня 2017 року № 228 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 20/09-03 20.09.2017 у розмірі 405 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 20 вересня 2017 року № 227 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 20/09-03 20.09.2017 у розмірі 405 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 20 вересня 2017 року № 226 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 20/09-03 20.09.2017 у розмірі 405 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 22 вересня 2017 року № 237 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 22/09-03 22.09.2017 у розмірі 429 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 22 вересня 2017 року № 238 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 22/09-03 22.09.2017 у розмірі 429 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 22 вересня 2017 року № 239 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 22/09-03 22.09.2017 у розмірі 429 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 22 вересня 2017 року № 240 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 22/09-03 22.09.2017 у розмірі 429 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 25 вересня 2017 року № 249 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 25/09-03 25.09.2017 у розмірі 195 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 25 вересня 2017 року № 251 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 25/09-03 25.09.2017 у розмірі 260 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 25 вересня 2017 року № 250 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 25/09-03 25.09.2017 у розмірі 260 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 25 вересня 2017 року № 255 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 25/09-03 25.09.2017 у розмірі 286 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 25 вересня 2017 року № 244 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 25/09-03 25.09.2017 у розмірі 425 750, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 25 вересня 2017 року № 245 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 25/09-03 25.09.2017 у розмірі 425 750, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 25 вересня 2017 року № 246 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 25/09-03 25.09.2017 у розмірі 425 750, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 25 вересня 2017 року № 247 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 25/09-03 25.09.2017 у розмірі 425 750, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 26 вересня 2017 року № 259 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 26/09-03 26.09.2017 у розмірі 473 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 26 вересня 2017 року № 260 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 26/09-03 26.09.2017 у розмірі 473 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 26 вересня 2017 року № 261 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 26/09-03 26.09.2017 у розмірі 473 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 28 вересня 2017 року № 272 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 28/09-03 26.09.2017 у розмірі 226 800, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 3 жовтня 2017 року № 291 про оплату ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ вартості цукру згідно рахунку № 03/10-03 03.10.2017 у розмірі 259 600, 00 грн.;

- податковими накладними від 19.09.2017 № 73,Ю від 20.09.2017 № 2, від 22.09.2017 № 108, від 25.09.2017 № 112, від 26.09.2017 № 125, від 28.09.2017 № 139, від 03.102017 № 7;

- пропусками на вивіз товару від 19.09.2017 № 1184, 1186, від 20.09.2017 № 1189, від 21.09.2017 № 1211, 1213,1214, 1215, 1223, 1244, від 22.09.2017 № 1253, № 1254, 1255, 1256, 1257, 1258, 1259, 1260, від 23.09.2017 № 1265, від 25.09.2017 № 1236, 1237, 1238, 1240, 1243, 1242, 1247, 1248, 1249, від 26.09.2017 1241, 1251, 1254, від 27.09.2017 1256, 1263, 1270, 1271, від 28.09.2017 № 1279, від 04.10.2017 № 1305 виданих ТОВ САНТЕЛ ПРОФІ через ОСОБА_280, ОСОБА_281, ОСОБА_67, ОСОБА_282, ОСОБА_283, ОСОБА_284, ОСОБА_285, ОСОБА_286, ОСОБА_51, ОСОБА_287,ОСОБА_288, ОСОБА_289, ОСОБА_290, ОСОБА_291, ОСОБА_292, ОСОБА_51, ОСОБА_293, ОСОБА_294, ОСОБА_295, ОСОБА_42, ОСОБА_282, ОСОБА_179, ОСОБА_269, ОСОБА_71, ОСОБА_41,ОСОБА_296, ОСОБА_297, ОСОБА_298;

- інструкціями на відвантаження товару про здійснення на користь покупця завантаження на складі постачальника за адресою: Корсунь-Шевченківський район, с. Тальне, Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2017 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, від 19.09.2017 № 1, № 2, № 3, від 20.09.2017 № 1, № 2, № 3, №4, № 5, № 6, № 7, від 22.09.2017 № 1,2,3,4,від 25.09.2017 № 1,2,3,4,5,6,від 26.9.2017 № 1,3,4,5, від 28.09.2017 № 1, від 03.10.2017 № 1;

- довідками-зведеннями за вересень-жовтень 2017 року.

- засвідченою копією картки контрагента (т.8 а.с. 8-138)..

20 липня 2017 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ПАНДА (продавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю ЛЕГО УНІВЕРС (покупець) укладено договір № 20/07-3. За умовами якого, продавець зобов`язується передати у власність покупця цукор-пісок у мішкотарі ДСТУ 4623:2006 (надалі товар), а покупець зобов`язується прийняти товар та здійснити його оплату за власні кошти на умовах даного договору відповідно до рахунку-фактури, яка виставляється на кожну партію товару. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що підлягає продажу за цим договором, визначаються рахунком-фактурами та видатковими накладними. Якість товару, що поставляється, повинна відповідати свідоцтву якості виробника. Товар повинен бути упакований продавцем таким чином, щоб виключити можливість його ушкодження і знищення у період прийняття товару покупцем. Продавець зобов`язується відвантажити партію товару на умовах франко-склад, за узгодженою адресою з продавцем, вказаною у письмовій заявці покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснюються за рахунок покупця. Перехід права власності та ризиків на товар відбувається на місці навантаження при передачі довіреності встановленого зразка. Датою поставки є дата, вказана у видатковій накладній. Ціна товару, кількість та загальна вартість партії товару визначається рахунком-фактурами та видатковими накладними. Покупець здійснює 100% попередню оплату за кожну партію товару згідно встановленого рахунку-фактури продавця. Датою оплати вважається дата надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця. Передача (здача-приймання) товару здійснюється у місці, як воно визначене у п. 3.1 цього договору. Прийом товару за кількістю і якістю здійснюється сторонами таким чином: - по кількості - на місці навантаження, у відповідності з п. 3.1 даного договору, згідно ваги, вказаних у видаткових накладних товару; по якості - згідно свідоцтва про якість та супроводжуючи документами якості товару.

Цей договір набуває чинності з моменту підписання його сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але у буд-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов`язань по договору.

9 жовтня 2017 року, 10 жовтня 2017 року, 12 жовтня 2017 року, 17 жовтня 2017 року, 22 листопада 2017 року, ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС видано директору Коряві Наталії Анатоліївні довіреності № 0910-3, № 0910-4, № 1010-5, № 1010-7, № 1210-1, № 1210-4, № 1710-3, № 2211-3, якими уповноважило останнього отримати від ТОВ ПАНДА цінності за рахунком-фактурою, а саме цукор, цукор-пісок.

Виконання умов договору підтверджується:

- видатковими накладними та накладними від 10.10.2017 № 1754, 1759, 1760, від 11.10.2017 № 1763, 1764, 1765, 1766, 1769, 1770, 1771, від 12.10.2017 № 1773, 1777, 1778, від 13.10.2017 № 1791, 1792, 1793, 1794, 175, від 15.10.2017 № 1811, 1812, від 16.10.2017 № 1818, 1819, від 17.10.2017 № 1824, 1825, 1826, 1827, від 18.10.2017 № 1835, 1836, 1837, 1838, 1839, 1840, 1841, 1842, 1843, 1844, 1845, 1846, 1847, 1848, від 19.10.2017 № 1849, 1861, 1862, 1863, 1864, від 20.10.2017 № 1873, від 22.11.2017 № 2245;

- платіжним дорученням від 9 жовтня 2017 року № 417 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 09/10-04 19.10.2017 у розмірі 418 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 9 жовтня 2017 року № 413 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 09/10-03 09.10.2017 у розмірі 436 975, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 9 жовтня 2017 року № 414 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 09/10-03 09.10.2017 у розмірі 436 975, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 9 жовтня 2017 року № 416 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 09/10-03 09.10.2017 у розмірі 436 975, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 9 жовтня 2017 року № 418 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 09/10-04 09.10.2017 у розмірі 418 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 9 жовтня 2017 року № 419 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 09/10-04 09.10.2017 у розмірі 418 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 10 жовтня 2017 року № 429 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 10/10-03 19.10.2017 у розмірі 339 250, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 10 жовтня 2017 року № 428 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 09/10-03 10.10.2017 у розмірі 339 250, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 10 жовтня 2017 року № 431 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 10/10-03 10.10.2017 у розмірі 339 250, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 10 жовтня 2017 року № 430 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 10/10-03 10.10.2017 у розмірі 339 250, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 10 жовтня 2017 року № 436 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 10/10-04 10.10.2017 у розмірі 464 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 10 жовтня 2017 року № 435 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 10/10-04 10.10.2017 у розмірі 464 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 12 жовтня 2017 року № 452 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 12/10-03 12.10.2017 у розмірі 391 050, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 12 жовтня 2017 року № 453 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 12/10-03 12.10.2017 у розмірі 391 050, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 12 жовтня 2017 року № 455 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 12/10-03 12.10.2017 у розмірі 391 050, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 12 жовтня 2017 року № 454 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 12/10-03 12.10.2017 у розмірі 391 050, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 12 жовтня 2017 року № 457 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 12/10-04 12.10.2017 у розмірі 327 250, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 12 жовтня 2017 року № 456 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 12/10-04 12.10.2017 у розмірі 327 250, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 12 жовтня 2017 року № 459 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 12/10-04 12.10.2017 у розмірі 327 250, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 12 жовтня 2017 року № 458 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 12/10-04 12.10.2017 у розмірі 327 250, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 17 жовтня 2017 року № 479 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 17/10-03 17.10.2017 у розмірі 310 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 17 жовтня 2017 року № 480 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 17/10-03 17.10.2017 у розмірі 310 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 17 жовтня 2017 року № 481 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 17/10-03 17.10.2017 у розмірі 310 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 17 жовтня 2017 року № 483 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 17/10-03 17.10.2017 у розмірі 310 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 17 жовтня 2017 року № 485 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 17/10-03 17.10.2017 у розмірі 310 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 17 жовтня 2017 року № 482 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 17/10-03 17.10.2017 у розмірі 310 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 17 жовтня 2017 року № 484 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 17/10-03 17.10.2017 у розмірі 310 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 17 жовтня 2017 року № 486 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 17/10-03 17.10.2017 у розмірі 310 000, 00 грн.;

- платіжним дорученням від 22 листопада 2017 року № 50 про оплату ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС вартості цукру згідно рахунку № 22/11-03 22.11.2017 у розмірі 250 800, 00 грн.;

- податковими накладними від 09.10.2017 № 39, від 10.10.2017 № 45, від 12.102017 № 60, від 17.10.2017 № 77, від 22.11.2017 № 119;

- пропусками на вивіз товару від 10102017 № 1327, 1332, від 11.10.2017 № 1333, 1335, 1336, 1338, 1339, від 12.10.2017 № 1341, 1344, 1345, від 13.10.2017 № 1351, 1353, 1354, 1355, 1356, 1357, від 5.10.2017 № 1367, від 16.10.2017 № 1370, від 17.10.2017 № 1375, 1376, 1377, від 18.10.2017 № 1383, 1384, 1385, 1386, 1387, 1388, 1389, 1390, 1391, 1932,1393, від 1910.2017 № 1394, 1403, 1404, 1405, 1406, від 20.102017 № 1411, від 22.11.2017 № 1664 виданих ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС через ОСОБА_64, ОСОБА_70, ОСОБА_71, ОСОБА_66, ОСОБА_291, ОСОБА_72, ОСОБА_74, ОСОБА_71 , ОСОБА_72 , ОСОБА_133, ОСОБА_41 , ОСОБА_271, ОСОБА_73, ОСОБА_299, ОСОБА_51 , ОСОБА_300, ОСОБА_301

- інструкціями на відвантаження товару про здійснення на користь покупця завантаження на складі постачальника за адресою: с. Селище, Черкаська область товару: цукру-піску виробленого з цукрового буряку, виробництва 2017 року, в яких вказано марка та реєстраційний номер транспортних засобів, що подаються під завантаження та прізвище водіїв, від 09.10.2017 № 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, від 12.10.2017 № 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,19, 19, 20, 21, 22, від 17.10.2017 № 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, від 22.11.2017 ;

- довідками-зведеннями за жовтень-листопад 2017 року.

- засвідченою копією картки контрагента (т.8 а.с 139-250, т.9 а.с.1-30).

Зміст вищевказаних правочинів, укладених позивачем з його контрагентами та здійсненних на їх підставі операцій полягав в передачі ТОВ ПАНДА (продавець) покупцям цукру, цукру-піску у мішкотарі, а покупці, в свою чергу, після прийняття товару, проводили за нього розрахунок. На виконання умов договорів продавець також зобов`язувався відвантажувати партії товару на умовах франко-склад, за узгодженою з продавцем адресою, вказаною у письмовій заяві покупця. Транспортні витрати на кожну партію товару здійснювались за рахунок покупця, покупець здійснював 100% попередню оплату за кожну партію товару.

Для фактичного виконання зазначених умов покупець повідомляв продавця про необхідні обсяги поставки товару, останній готував та направляв покупцю рахунок-фактуру для оплати товару. Після здійснення оплати товару надсилалися інструкції на відвантаження товару, в яких зазначалися, дата відвантаження, обсяг товару, місце відвантаження товару (склад продавця), транспортний засіб та водій, якому слід відвантажити товар. В подальшому продавець реєстрував в Єдиному реєстрі податкових накладних податкові накладні. На підставі виданих покупцями довіреностей та видаткових накладних продавець здійснював відвантаження товару на користь покупців (відвантаження товару здійснювалось на складі продавця). Вивезення відвантаженого товару зі складу продавця відбувалося на підставі відповідного пропуску на вивіз товарів.

Отже, фактичне здійснення спірних операцій безпосередньо підтверджується вищенаведеними договорами, рахунками-фактури, платіжними дорученнями, податковими накладними, інструкціями на відвантаження товару, довіреностями на отримання товару, видатковими накладними, пропусками на вивіз товару.

За результатами проведення спірних операцій, в яких ТОВ ПАНДА виступало в якості продавця, позивач отримував дохід та як наслідок у нього виникали податкові зобов`язання з податку на прибуток та з податку на додану вартість.

Отже, в даному випадку, здійснення позивачем з його контрагентами господарських операцій не сприяло мінімізації податкових зобов`язань ТОВ ПАНДА .

За результатами дослідження вище перелічених первинних та інших документів суд дійшов висновку, що вони оформлені у відповідності до вимог Закону України Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні від 16.07.1999 №996-ХІV, Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.05.1995 №88, та в повній мірі відображають зміст і характер вчинених господарських операцій.

Судом не приймаються до уваги посилання відповідача на те, що в наданих до перевірки видаткових накладних не зазначено прізвище, ім`я та по батькові посадових осіб, якими відвантажувався та отримувався товар.

Так, аналізуючи видаткові накладні за спірними господарськими операціями судом встановлено, що в графі отримав зазначено прізвище, ім`я та по батькові осіб, якими відвантажувався та отримувався товар. Зі сторони ТОВ ПАНДА видаткові накладні підписані відповідними уповноваженими особами, а саме: ОСОБА_73 , яка діяла на підставі наказів від 21.01.2013, 01.03.2016 № 10-к, № 7-0/к, ОСОБА_74 , яка діяла на підставі наказу від 04.09.2015 № 15, ОСОБА_75 , яка діяла на підставі наказу від 02.06.2016 № 14/к, ОСОБА_76 , який діяв на підставі наказу від 27.03.2017 № 15, ОСОБА_77 , який діяв на підставі наказу від 05.03.2018 № 2/к.

Щодо посилання контролюючого органку на те, що позивачем не було надано для перевірки товарно-транспортні накладні, суд зазначає наступне.

Матеріалами справи підтверджено, що відвантажування товару всім контрагентам позивача відбувалося у Черкаській області, що не суперечить інструкції на відвантаження. При цьому, за умовами договорів укладених з контрагентами ТОВ ПАНДА , транспортні витрати на кожну партію товару здійснювалися за рахунок покупця. Тобто, Товариство не приймало участі в транспортуванні поставленого товару, не надавало послуг транспортування, не укладало договорів перевезення, та як наслідок не забезпечувало доставку товару безпосередньо до своїх контрагентів. У зв`язку з чим, позивач не є суб`єктом у розпорядженні якого повинні знаходитись товарно-транспортні накладні.

Отже, в даному випадку ТОВ ПАНДА не виступало в якості замовника за договором перевезення, тому відсутність товарно-транспортних накладних не можна розцінювати як беззаперечне свідчення безтоварності проведених спірних операцій.

Також в акті перевірки відповідач посилається на інформацію, отриману від власників транспортних засобів, якими здійснювалося транспортування на користь контрагентів позивача.

Разом з тим, оскільки ТОВ ПАНДА не приймало участі в транспортуванні товару із власного складу до контрагентів, тобто не було учасником операцій транспортування, зазначені операції не впливають на обсяг його податкових зобов`язань.

Вказане узгоджується із правовою позицією Верховного Суду викладеною у постанові від 07.02.2019 у справі №813/804/15, в якій зазначено, що судами об`єктивно взято до уваги, що позивач не являється учасником транспортного процесу по доставці товару, не укладав жодних договорів про перевезення вантажу, згідно погоджених умов поставки, доставку товару здійснювали або самі контрагенти або найняті ними перевізники.

Більш того, зі змісту акту перевірки слідує, що заперечення власників транспортних засобів стосуються лише частини контрагентів, оскільки щодо контрагентів: ТОВ ФІНАНС ГАРАНТ СІТІ , ТОВ БАЛТІК ЛЕНД , ТОВ ВЕСТ КОМПАНІ ГРУП , ТОВ ПРОДОС , ТОВ ДЕНВІЛЬ , ТОВ ФАБІЯ-К , ТОВ КОМПАНІЯ ПРОФІ-СТРОЙ відсутня інформація в акті перевірки.

Суд акцентує увагу на тому, що в запереченнях власників транспортних засобів також зазначалося, що перевезення товару здійснювалося за різними маршрутами, які починалися з с. Селище (Корсунь-Шевченківський район, Черкаська область), м. Тальне, Черкаська область. Замовниками даних перевезень були: експедитор ФОП ОСОБА_78 , ФОП ОСОБА_79 , ФОП ОСОБА_80 , ФОП ОСОБА_81 , компанія Ortodox VIA Ltd. При цьому під час перевірки встановлено, що перевезення вантажу здійснювалося, зокрема, транспортними засобами: VOLVO д.н.з. НОМЕР_1 , причеп НОМЕР_2 , вантажопідємність згідно техпаспорту 22 тонни; ДАФ д.н.з. НОМЕР_3 , причеп НОМЕР_4 ; MAN д.н.з. НОМЕР_5 , напівпричеп НОМЕР_6 ; ДАФ д.н.з. НОМЕР_7 , причеп НОМЕР_8 ; Рено д.н.з. НОМЕР_9 вантажопідємність 22 тонни; Сканія д.н.з. НОМЕР_10 , напівпричіп НОМЕР_11 ХК (ст. НОМЕР_12 Акта перевірки).

Зазначене підтверджує транспортування товару за спірними операціями зі складів позивача та вказує на те, що послуги транспортування надавалися, проте не безпосередньо контрагентами ТОВ ПАНДА , а залученими ними посередниками. Чим і пояснюється заперечення власників транспортних засобів щодо надання транспортних послуг контрагентами ТОВ ПАНДА .

Крім того, власники транспортних засобів не заперечували, що автомобілі прибували на склад ТОВ ПАНДА , а лише заперечували факт отримання товару та надання послуг транспортування.

Більш того, в листі ТОВ СК ТРАНС на який посилається контролюючий орган, також зазначено, що у зв`язку з отриманням запиту від контролюючого органу було проведено службове розслідування, в ході якого з`ясовано, що водій ОСОБА_82 за проханням знайомого самовільно здійснив перевезення цукру, у зв`язку з чим останньому було оголошено догану. Водій ОСОБА_83 звільнений 11.04.2018 за власним бажанням, пояснення від нього отримати не вдалося (т.3 а.с. 16, 95; т.5 а.с. 246; т.6 а.с. 14).

З листа ФОП ОСОБА_84 вбачається, що транспортний засіб, зазначений у листі не є власністю ФОП ОСОБА_84 (т.9 а.с. 126).

В листі ПП Олександр вказано, що транспортний засіб переданий підприємством в оренду ФОП ОСОБА_85 (т.9 а.с.165), однак останньому запити контролюючим органом не надсилалися. Матеріали справи не містять доказів зворотнього.

З листа ТОВ АТП-1524 слідує, що Товариство не надавало послуги з перевезень ТОВ ПАНДА зазначеним контролюючим органом автотранспортним засобом та вказаний транспортний засіб не має відношення до Товариства (т.9 а.с. 159).

В листі ФОП ОСОБА_86 зазначено, що інший транспортний засіб був переданий в оренду ФОП ОСОБА_87 ( т.9 а.с. 153), однак останньому запити контролюючим органом не надсилалися. Матеріали справи не містять доказів зворотнього.

З листа ФОП ОСОБА_88 слідує, що останній не підтверджує той факт, що він є власником транспортних засобів, зазначених у запиті контролюючого органу (т. 10 а.с. 35).

В листі ФОП ОСОБА_89 зазначено, що автомобіль ДАФ і прицеп до нього йому ніколи не належав (т.10 а.с.3).

З листа ФОП ОСОБА_90 слідує, що останній 07.02.2018 приїхав в м. Тальне на цукровий завод, що підтверджує його участь у спірних господарських операціях (т .10 а.с.12).

З листа ОСОБА_91 виходить, що власного вантажного автотранспорту він не має, договору про оренду вказаного транспортного засобу не укладав, стосовно зазначених у листі контролюючого органу перевезень цукру від ТОВ ПАНДА підприємству ЛЕГО УНІВЕРС та автотранспортних засобів і причепів інформацію не володіє (т.10 а.с. 78).

Також відповідач посилається на пояснення ОСОБА_92 , який зазначив, що ним не надавалися послуги з перевезення цукру його транспортними засобами. Разом з тим, як в поставлених запитаннях, так і в наданих на них пояснень немає конкретної інформації щодо транспортних засобів, суб`єктів господарювання та дат проведених операцій (т.10 а.с. 135-136).

В поясненнях ОСОБА_93 зазначено, що з травня по грудень 2017 року він здавав свій автомобіль з причепом в оренду ТОВ АТС , йому невідомо чи використовував орендар його автомобіль та причеп під час надання послуг по перевезенню цукру з ТОВ ПАНДА на адресу ТОВ КОМПЛЕКТЦЕНТР (т.10 а.с. 141-142).

Також суд звертає увагу на те, що за результатами опрацювання оперативними управліннями контролюючого органу інших власників трансопртних засобів гр. ОСОБА_94 , ОСОБА_95 , ОСОБА_96 ОСОБА_97 , ОСОБА_98 ОСОБА_99 , ОСОБА_100 , ОСОБА_101 , відповідачем отримано інформацію про відсутність можливості опитати вказаних осіб у зв`язку з їх відсутністю за місцем реєстрації. Однак, наведені обставини не можуть свідчити на користь висновку про відстуність господарських операцій, оскільки в силу приписів ч.1 ст. 2 Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні" громадянам України, а також іноземцям та особам без громадянства, які на законних підставах перебувають в Україні, гарантуються свобода пересування та вільний вибір місця проживання на її території, за винятком обмежень, які встановлені законом.

Стосовно посилання контролюючого органу на протокол опитування ОСОБА_102 (т.10 а.с. 157 - 159) суд звертаєу вагу на те, що остінній вказав, що запитуваний транспортний засіб був проданий приблизно у 2015 році, хоча і числився за ним. Про реалізоцію трансопртного засобу на запит контролюючого органу повідомив також у своїх поясненнях ОСОБА_103 і

Отже зазначені листи та пояснення водіїв не є належними доказами того, що за спірними операціями не відбувалося транспортування товару.

Висновки про неотримання транспортних послуг для транспортування товару зроблені контролюючим органом лише щодо деяких із контрагентів позивача. Відсутність в Єдиному реєстрі податкових накладних інформації про складені на користь контрагентів податкові накладні з надання транспортних послуг та неподання деякими контрагентами позивача звітності за формою 1-ДФ не є беззаперечними доказами, що відповідні послуги ними взагалі не отримувалися. Дана обставина може свідчити про порушення вимог податкового законодавства конрагентами позивача.

Отже, посилання контролюючого органу на не підтвердження факту транспортування товару, поставленого за спірними операціями, не є доказом безтоварності самих операцій поставки. Оскільки операції з транспортування товару відбувалися без безпосередньої участі ТОВ ПАНДА .

Висновки контролюючого органу щодо відсутності подальшої реалізації товару зроблені лише щодо деяких із контрагентів позивача, крім того, з акту перевірки безпосередньо вбачається, що контролюючим органом встановлено факт подальшої реалізації товару, придбаного контрагентами ТОВ ВІЗАТЕН КОМПАНІ , ТОВ КОМПЛЕКТЦЕНТР , ТОВ ЛЕГО УНІВЕРС , ТОВ ТІНВАС, ТОВ СУДОВА , ТОВ СПАЛАР , ТОВ ЛАГЕРТА у ТОВ ПАНДА .

Щодо решти контрагентів, відносно яких контролюючим органом зроблений висновок про відсутність подальшої реалізації придбаного у ТОВ ПАНДА товару, то суд акцентує увагу, що відповідач аналізував дані лише за один звітній місяць. Разом з тим, придбаний товар міг реалізовуватися і в наступних періодах, які залишилися поза увагою контролюючого органу. Крім того, перевіривши подані сторонам докази, судом встановлено, що в більшості випадках товар реалізовувався контрагентам наприкінці місяця. Операції щодо реалізації контрагентами отриманого від позивача товару, не мають відношення до формування податкового обліку позивача.

Щодо зазначення в акті перевірки про відсутність даних про наявність основних засобів, у зв`язку з тим, що підприємство не подало будь-якого звіту. Факт неподання ТОВ ПАНДА звіту, про який зазначено в акті, може свідчити про невиконання вимог законодавства, яким на контрагентів покладено обов`язок за його подання та не може бути доказом відсутності основних засобів у контрагентів позивача.

Крім того, відсутність основних засобів у контрагентів позивача, так само як і податкова інформація про інші порушення податкової дисципліни, допущені контрагентом платника податків або третіми особами у відносинах з контрагентами, не є свідченням відсутності господарських операцій, за умови їх підтвердження належними і допустимими первинними документами, як підставами формування бухгалтерського обліку.

Посилання відповідача на наявність кримінальних проваджень щодо контрагентів позивача також не приймаються судом до уваги, оскільки вони не стосуються спірних операцій між ТОВ ПАНДА та його контрагентами. Сам факт порушення кримінальної справи стосовно контрагента позивача посвідчує виключно цю процесуальну дію, яка сама по собі не впливає на господарські взаємовідносини між суб`єктами господарювання, які реалізували свою господарську компетенцію та не доводить склад податкового правопорушення і не є беззаперечним фактом, що підтверджує відсутність реальних правових наслідків господарських операцій проведених позивачем та його контрагентами (постанови Верховного Суду від 24.01.2019, 05.03.2019 справи № 804/1553/15, № 808/8448/15).

Посилання відповідача на наявність кримінального провадження щодо ТОВ ПАНДА також в даному випадку немає правового значення для вирішення спору, оскільки відповідачем не надано суду, як належний доказ, копію вироку суду яким позивача визнано винним у вчиненні злочину передбаченого ч. 3 ст. 212 КК (умисне ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі).

Протокол допиту директора ТОВ ФІНАНС ГАРАНТ СІТІ від 12.01.2018, на який також посилається контролюючий орган в акті перевірки не є належним доказом в спростування доводів позивача, оскільки, в силу приписів ч.6 ст. 78 КАС України вирок суду в кримінальному провадженні, ухвала про закриття кримінального провадження і звільнення особи від кримінальної відповідальності або постанова суду у справі про адміністративне правопорушення, які набрали законної сили, є обов`язковими для адміністративного суду, що розглядає справу про правові наслідки дій чи бездіяльності особи, стосовно якої ухвалений вирок, ухвала або постанова суду, лише в питанні, чи мали місце ці дії (бездіяльність) та чи вчинені вони цією особою.

Факт реєстрації керівників деяких контрагентів позивача на території зони проведення АТО не свідчить про фактичне проживання осіб за вказаною адресою, а відтак і про необхідність перетину лінії зіткнення зони АТО. Зазначені доводи відповідача також не спростовують факт здійснення господарських операцій. Оскільки відсутність у контрагентів дозволів на перетин лінії зіткнення з населеними пунктами, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснювали свої повноваження, з огляду на доктрину автономії норм податкового законодавства, порушення платником або його постачальниками вимог актів, дотримання яких не контролюється органами державної фіскальної служби, не може бути правовою підставою для визначення грошового зобов`язання. А отже дані обставини є безпідставними для врахування відповідачем при складанні висновків щодо порушень позивачем податкового законодавства, оскільки вони жодним чином не свідчать про нездійснення спірних операцій між позивачем та його контрагентами.

Посилання відповідача на відсутність частини контрагентів позивача за їх місцезнаходженням також не має правового значення при розгляді даного спору, оскільки вказані обставини не є доказом безтоварності спірних операцій, оскільки суб`єкти господарювання не позбавлені права здійснювати свою діяльність й поза межами місця своєї реєстрації.

Також в акті перевірки контролюючий орган зазначає, що в ході перевірки було встановлено реалізацію товару, а саме цукру невстановленим особам. Разом з тим, відповідачем не наведено жодних доводів та не надано суду належних доказів, в підтвердження зазначених обставин.

Відсутність господарських операцій має підтверджуватися належними, допустимими доказами та не може ґрунтуватися на припущеннях. В ході проведення перевірки не було встановлено отримання ТОВ ПАНДА грошових коштів від жодних інших осіб, на користь яких, за переконанням контролюючого органу, нібито були здійснені поставки товару, а також наявність документального підтвердження щодо здійснення поставок товару на користь будь-яких інших осіб, окрім контрагентів позивача.

Водночас відповідачем було встановлено перерахування контрагентами позивача грошових коштів на користь останнього, які належним чином відображені в бухгалтерському обліку, а ТОВ ПАНДА відображено отримання від контрагентів грошових коштів як попередньої оплати за товар (що не спричиняє виникнення доходу відповідно до п. 6.3 П (С)БО 15 Дохід і подальшу реалізацію товару контрагенту (що спричиняє зменшення зобов`язань і є доходом у розумінні П(С)БО 15(Дохід). Судом встановлено, що зазначені кошти були враховані позивачем при розрахунку податку на прибуток підприємств, яким сплачено необхідну суму податку. Вказане підтверджується, як даними бухгалтерського та податкового обліку ТОВ ПАНДА , так і наведеними в акті перевірки первинними документами.

Спірні операції із контрагентами мали місце у період з вересня 2017 року по червень 2018 рік. Доходи отримані від контрагентів у якості оплати за товар були враховані позивачем при визначенні податку на прибуток за 3 та 4 квартали 2017 року, а також за 1 та 2 квартали 2018 року.

Так, сума доходу за операціями зі спірними контрагентами за вересень 2017 року в загальному розмірі 28 899 120,00 грн. була врахована при розрахунку суми податку на прибуток підприємств за третій квартал 2017 року, який визначений у розмірі 9 240 133,00 грн. (код рядка 19) та сплачений згідно платіжного доручення № 1635 від 01.11.2017.

Сума доходу за операціями зі спірними контрагентами за жовтень-грудень 2017 року в загальному розмірі 26 016 100,00 грн. була врахована при розрахунку суми податку на прибуток підприємств за четвертий квартал 2017 року, який визначений у розмірі 7 535 522,00 грн. (код рядка 19) та сплачений згідно платіжного доручення № 1897 від 27.12.2017, № 100 від 24.01.2018, № 247 від 01.03.2019.

Сума доходу за операціями зі спірними контрагентами за січень-березень 2018 року в загальному розмірі 40 657 535,00 грн. була врахована при розрахунку суми податку на прибуток підприємств за перший квартал 2018 року, який визначений у розмірі 1 462 175,00 грн. (код рядка 19) та сплачений згідно платіжного доручення № 683 від 15.05.2018.

Сума доходу за операціями зі спірними контрагентами за квітень-червень 2018 року в загальному розмірі 18 650 500,00 грн. була врахована при розрахунку суми податку на прибуток підприємств за другий квартал 2018 року, який визначений у розмірі 189 771,00 грн. (код рядка 19) та сплачений згідно платіжного доручення № 1421 від 14.09.2018.

Перевіривши вищевикладені обставини, долученими до матеріалів справи доказами підтверджено факт реалізації ТОВ ПАНДА вищевказаного товару (цукру), факт отримання позивачем грошових коштів від своїх контрагентів, як оплату за поставлений ним товар та в свою чергу не підтверджено отримання ТОВ ПАНДА грошових коштів від будь-яких інших осіб та не встановлено наявність інших конкретних осіб, крім контрагентів, на користь яких міг бути або був поставлений товар.

На підтвердження реальності (товарності) спірних операцій позивачем надано до суду копії первинної документації, складеної за результатами фінансово-господарських операцій останнього з контрагентами за результатами дослідження яких підтверджено факти здійснення господарських операцій, що не спростовано відповідачем, як суб`єктом владних повноважень, під час розгляду даної справи.

Наявні у справі документи (бухгалтерські та податкові) свідчать про реальність укладення та виконання вище наведених договорів. У свою чергу, відповідачем не наведено будь-яких доводів щодо здійснення позивачем розглядуваних операцій за відсутності розумних економічних причин (ділової мети) та наміру одержати економічний ефект тощо.

Суд зазначає, що здійснення господарської діяльності контрагентом не може мати наслідків для позивача, оскільки законодавством не передбачений обов`язок суб`єкта підприємницької діяльності бути обізнаним із особливостями господарювання контрагента. Відомості, що є обов`язковими для перевірки підприємством стосовно свого контрагента, це включення його до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а також наявність свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартість на час здійснення господарських операцій.

Разом з тим, відповідачем не надано жодних належних доказів на підтвердження фактичної відсутності у контрагентів позивача об`єктивної неможливості здійснення господарської діяльності.

Суд звертає увагу на презумпцію добросовісності платників та інших учасників правовідносин у сфері економіки. У зв`язку з цим презюмується, що дії платника, результатом яких є отримання податкової вигоди, вважаються економічно виправданими, а відомості, що містяться у податковій та бухгалтерській звітності платника, - достовірні.

Подання платником до контролюючого органу усіх належним чином оформлених первинних документів, передбачених податковим законодавством, з метою отримання податкової вигоди є підставою для її отримання, якщо податковий орган не доведе неправдивість, недостовірність або суперечливість відомостей, що містяться у таких документах. Доводи ж податкового органу про отримання платником необґрунтованої податкової вигоди мають ґрунтуватись на сукупності доказів, що безспірно підтверджують існування обставин, які виключають право платника, зокрема, на включення понесених витрат до податкового кредиту. Разом з тим, у даній справі суд зазначає, що, податковим органом не доведено існування таких обставин.

Суд враховує, що у постанові Верховного Суду від 17 січня 2018 року у справі №826/1244/13-а стосовно поняття добросовісний платник , яке вживається у сфері податкових правовідносин, зазначено, що це не передбачає виникнення у платника додаткового обов`язку з контролю за дотриманням його постачальниками правил оподаткування та податкового законодавства, а тому можливі порушення податкового законодавства з боку контрагента-постачальника, за відсутності доказів протиправної змови учасників операцій з метою отримання позивачем (покупцем) необґрунтованої податкової вигоди, не є безумовною підставою для висновку про порушення саме покупцем вимог податкового законодавства та позбавлення його права сформованих податкових вигод за фактично вчиненою операцією.

Так, господарські операції - це факти підприємницької та іншої діяльності, що впливають на стан майна, капіталу, зобов`язань і фінансових результатів.

Аналіз вказаних норм свідчить про те, що будь-які документи (у тому числі договори, накладні, рахунки тощо) мають силу первинних документів лише в разі фактичного здійснення господарської операції. Якщо ж фактичне здійснення господарської операції відсутнє, відповідні документи не можуть вважатися первинними документами для цілей ведення податкового обліку навіть за наявності всіх формальних реквізитів таких документів, що передбачені законодавством. Визначальною ознакою господарської операції є те, що вона повинна спричиняти реальні зміни майнового стану платника податків. З урахуванням викладеного, для підтвердження даних податкового обліку можуть братися до уваги лише ті первинні документи, які складені в разі фактичного здійснення господарської операції.

На підтвердження реальності (товарності) спірних операцій позивачем надано до суду копії первинної документації, складеної за результатами фінансово-господарських операцій з його контрагентами, за результатами дослідження яких підтверджено факти здійснення господарських операцій, що також не спростовано відповідачем, як суб`єктом владних повноважень, під час розгляду даної справи.

Суд зазначає, що чинне законодавство не ставить умовою виникнення податкових зобов`язань платника у залежність від стану податкового обліку його контрагента, фактичного знаходження його за місцем реєстрації та наявності чи відсутності основних фондів або спеціальних дозволів у останнього. Позивач не може нести відповідальність за невиконання його контрагентом своїх зобов`язань, адже, поняття добросовісний платник , яке вживається у сфері податкових правовідносин, не передбачає виникнення у платника додаткового обов`язку з контролю за дотриманням його постачальниками правил оподаткування, а саме: платник не наділений повноваженнями податкового контролю для виконання функцій, покладених на податкові органи, а тому не може володіти інформацією відносно виконання контрагентом податкових зобов`язань.

За умови не встановлення компетентним органом наявності замкнутої схеми руху коштів, яка б могла свідчити про узгодженість дій позивача та його постачальника для одержання позивачем незаконної податкової вигоди, останній не може зазнавати негативних наслідків внаслідок діянь інших осіб, що перебувають поза межами його впливу.

Також, слід зауважити, що Верховним Судом у постанові від 24 квітня 2018 року у справі №813/8500/13-а зазначено, що норми податкового законодавства не ставлять у залежність достовірність даних податкового обліку платника податків від дотримання податкової дисципліни його контрагентами, якщо цей платник (покупець) мав реальні витрати у зв`язку з придбанням товарів (робіт, послуг), призначених для використання у його господарській діяльності. Порушення певними постачальниками товару (робіт, послуг) у ланцюгу постачання вимог податкового законодавства чи правил ведення господарської діяльності не може бути підставою для висновку про порушення покупцем товару (робіт, послуг) вимог закону щодо формування витрат та податкового кредиту, тому платник податків (покупець товарів (робіт, послуг)) не повинен зазнавати негативних наслідків, за можливу неправомірну діяльність його контрагента за умови, якщо судом не встановлено фактів, які свідчать про обізнаність платника податків щодо такої поведінки контрагента та злагодженість дій між ними.

Відповідно до вимог ч. 5 ст. 242 Кодексу адміністративного судочинства України при виборі і застосуванні норми права до спірних правовідносин суд враховує висновки щодо застосування норм права, викладені в постановах Верховного Суду.

Приписами ч. 2 ст. 61 Конституції України встановлено індивідуальний характер юридичної відповідальності.

Отже, суд, оцінюючи спірні фінансово-господарські операції, передусім виходить з того, що юридична відповідальність згідно норм чинного законодавства України є персоніфікованою.

Підприємство, яке є сумлінним платником податків і виконало усі вимоги, з якими закон пов`язує право на зменшення об`єкта оподаткування податком на додану вартість на суму податкового кредиту, не повинно нести відповідальність за своїх контрагентів.

При цьому, суд вважає за доцільне зазначити, що відповідно до ст. 17 Закону України Про виконання рішень та застосування практики Європейського Суду з прав людини практика Європейського Суду з прав людини є джерелом права та свідчить про те, що якщо державні органи мають інформацію про зловживання в системі оподаткування конкретною компанією, вони повинні застосовувати відповідні заходи саме до цього суб`єкту, а не розповсюджувати негативні наслідки на інших осіб при відсутності зловживання з їх боку (рішення Європейського Суду від 9 січня 2007р. у справі Інтерсплав проти України ).

З урахуванням викладеного, спираючись на наявні у матеріалах справи докази, суд дійшов висновку, що укладені між позивачем та його контрагентами правочини, відповідають вимогам чинного законодавства України, мають своїм наслідком зміну у майновому стані учасників правочинів, є економічно виправданим, факт виконання господарських зобов`язань сторін підтверджується первинними документами бухгалтерської та податкової звітності, які є належними та достатніми доказами того, що господарські операції фактично відбулися, а операції між позивачем та його контрагентом враховані відповідно до їх дійсного економічного змісту, обумовлені розумними економічними причинами (цілями ділового характеру) та відповідають меті здійснення господарської діяльності.

Відповідно до вимог ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

За таких підстав, суд визнає, що відповідачем протиправно було винесено податкове повідомлення-рішення від 10.05.2019 № 0000485009, отже порушено права позивача та не дотримано вимог, передбачених частиною другою статті 2 КАС України.

Позивачем під час розгляду справи було надано належні та допустимі докази на підтвердження обґрунтованості позовних вимог, а наведені ним доводи не було спростовано відповідачем.

Відповідно до частини першої статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 78 цього Кодексу.

В адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача (частина друга статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України).

Стаття 19 Конституції України передбачає, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Згідно вимог ч. 3 ст. 242 КАС України обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені у судовому засіданні, з наданням оцінки всім аргументам учасників справи.

За приписами частини 2 статті 6 КАС України суд застосовує принцип верховенства права з урахуванням судової практики Європейського суду з прав людини.

Відповідно до пункту 30 Рішення Європейського Суду з прав людини у справі Hirvisaari v. Finland від 27.09.2001, рішення судів повинні достатнім чином містити мотиви, на яких вони базуються для того, щоб засвідчити, що сторони були заслухані. Згідно пункту 41 висновку № 11 (2008) Консультативної ради європейських суддів до Комітету Міністрів Ради Європи щодо якості судових рішень, обов`язок суддів наводити підстави для своїх рішень не означає необхідності відповідати на кожен аргумент захисту на підтримку кожної підстави захисту. Обсяг цього обов`язку може змінюватися залежно від характеру рішення. Згідно з практикою Європейського суду з прав людини, очікуваний обсяг обґрунтування залежить від різних доводів, що їх може наводити кожна зі сторін, а також від різних правових положень, звичаїв та доктринальних принципів, а крім того, ще й від різних практик підготовки та представлення рішень у різних країнах.

Виходячи з меж заявлених позовних вимог, системного аналізу положень чинного законодавства України, оцінки поданих сторонами доказів за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об`єктивному розгляді всіх обставин справи в їх сукупності, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення позову.

Згідно з ч. 1 ст. 139 КАС України, при задоволенні позову сторони, яка не є суб`єктом владних повноважень, всі судові витрати, які підлягають відшкодуванню або оплаті відповідно до положень цього Кодексу, стягуються за рахунок бюджетних асигнувань суб`єкта владних повноважень, що виступав відповідачем у справі, або якщо відповідачем у справі виступала його посадова чи службова особа.

При зверненні до суду позивачем було сплачено судовий збір у сумі 19 210,00 грн. згідно з платіжним дорученням від 30.07.2019 № 998, який підлягає відшкодуванню за рахунок бюджетних асигнувань Офісу великих платників ДФС України.

Керуючись статтями 9, 14, 73-78, 90, 139, 143, 242-246, 250, 255, Кодексу адміністративного судочинства України, суд

в и р і ш и в:

Адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю ПАНДА задовольнити.

Визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення Офісу великих платників податків ДФС від 10 травня 2019 року №0000485009.

Стягнути на користь Товариства з обмеженою відповідальністю ПАНДА (код ЄДРПОУ 31189253, адреса: 08600, Київська область, м. Васильків, вул. Грушевського, 23 оф.1) судовий збір у розмірі 19210,00 грн. (дев`ятнадцять тисяч двісті десять гривен 00 копійок) за рахунок бюджетних асигнувань Офісу великих платників податків ДФС (код ЄДРПОУ 40980123, адреса: 61052, м. Харків, вул. Благовіщенська, 30).

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

У разі оголошення судом лише вступної та резолютивної частини рішення, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом тридцяти днів з дня складення повного тексту рішення.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

Повний текст рішення складено 23.03.2020

Суддя Я.В. Горобцова

Дата ухвалення рішення21.02.2020
Оприлюднено24.03.2020

Судовий реєстр по справі —320/4190/19

Ухвала від 12.03.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Чаку Євген Васильович

Ухвала від 22.02.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Чаку Євген Васильович

Ухвала від 22.02.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Чаку Євген Васильович

Ухвала від 05.02.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Чаку Євген Васильович

Ухвала від 22.11.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Чаку Євген Васильович

Рішення від 18.10.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

Ухвала від 11.09.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

Ухвала від 12.06.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

Постанова від 11.04.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Усенко Є.А.

Ухвала від 10.04.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Усенко Є.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні