Ухвала
від 24.03.2020 по справі 340/3420/19
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

24 березня 2020 року м. Кропивницький справа № 340/3420/19

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі судді Жука Р.В., за участю секретаря Черної О.Ю. та представників:

позивача : не з`явились;

відповідача : не з`явились,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовомУправління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області (вул. Пашутінська, 1, м. Кропивницький, 25015, код ЄДРПОУ - 38613719 ) до Комунального некомерційного підприємства Кропивницької районної ради "Кропивницька центральна районна лікарня" (вул. Центральна, 42, с. Аджамка, Кропивницький район, Кіровоградська область, 27620, код ЄДРПОУ - 01995120 ) прозастосування заходів реагування, -

ВСТАНОВИВ:

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області звернулось до суду з адміністративним позовом в якому просить до повного усунення порушень вимог пожежної безпеки, зазначених у даному позові, застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до комунального некомерційного підприємства Кропивницької районної ради "Кропивницька центральна районна лікарня" (ЄДРПОУ 01995120) у вигляді заборони експлуатації будівель головного стаціонару, дитячого інфекційного корпусу, поліклініки та господарчого корпусу комунального некомерційного підприємства Кропивницької районної ради "Кропивницька центральна районна лікарня", розташованих за адресою: вул. О. Паршутіна, 5, м. Кропивницький, Кіровоградська область, шляхом заборони їх використання (експлуатації) комунальним некомерційним підприємством Кропивницької районної ради Кропивницька центральна районна лікарня та опечатування (опломбування) вхідних дверей до вказаних будівель.

Ухвалою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 08.01.2020 року у справі відкрито провадження та призначено розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомлення (викликом) сторін.

Разом з тим, під час підготовчого провадження у справі, позивачем неодноразово подавались клопотання про відкладення розгляду справи у зв`язку із бажанням позивача знайти компромісний варіант вирішення спору із відповідачем. Також, позивачем подавалась заява щодо надання додаткового часу на досягнення примирення.

Ухвалою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 21.01.2020 року задоволено клопотання представників сторін та зупинено провадження у справі до 03.03.2020 року.

Відповідно до протоколу судового засідання від 03.03.2020 року розгляд клопотань про продовження процесуального строку зупинення провадження у справі відкладено до 11.03.2020 року.

В судовому засіданні 11.03.2020 року оголошено перерву до 24.03.20210 року.

В судове засідання 24.03.2020 року представники позивача та відповідача не прибули, подавши заяви про примирення сторін, затвердження умов та закриття провадження у справі які просять розглянути за їх відсутності у порядку письмового провадження (а.с.183-187, 198-202).

Заяви про примирення сторін вмотивовані тим, що з 13 порушень, що виявлені під час первинної перевірки, у повному обсязі усунуто 10 порушень, а саме:

- демонтовано металеві грати на шляхах евакуації (сходова клітка) з 4 поверху відділення хірургії у будівлі головного стаціонару;

- грати, встановлені на вікнах в приміщеннях першого поверху будівлі головного стаціонару та поліклініки, зняті;

- дерев`яні елементи горищного покриву (крокви, лати) будівель головного стаціонару та господарчого корпусу оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності;

- двері, встановлені у сходових клітинах (вхід до коридорів) у будівлях головного стаціонару, дитячого інфекційного корпусу та поліклініки, обладнано пристроями для самостійного зачинення;

- приміщення будівель головного стаціонару, дитячого інфекційного корпусу та поліклініки забезпечено первинними засобами пожежогасіння (вогнегасники) згідно з нормами належності;

- пожежні кран-комплекти в приміщеннях будівлі стаціонару укомплектовано пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля;

- пофарбовано зовнішню пожежну драбину будівлі головного стаціонару та господарчого корпусу;

- заборонено користування електронагрівальними приладами у приміщеннях центральної районної лікарні;

- територію закладу охорони здоров`я забезпечено пожежними щитами для розміщення первинних засобів пожежогасіння;

- працівників забезпечено засобами радіаційного та хімічного захисту. Разом з тим 3 порушення, зазначених у позові, залишаються не усунутими і продовжують створювати загрозу для життя і здоров`я людей.

Наведене підтверджується актом позапланового заходу державного нагляду №365 від 16.03.2020 року (а.с.203-211)

Разом з тим 3 порушення залишаються не усунутими і продовжують створювати загрозу для життя і здоров`я людей.

Відповідно до умов примирення сторони дійшли згоди, що комунальне некомерційне підприємство Кропивницької районної ради "Кропивницька центральна районна лікарня" зобов`язується добровільно у строк до 22.04.2021 року усунути усі порушення:

- до 01.04.2021 року обладнати приміщення будівель головного стаціонару та дитячого інфекційного корпусу системою протипожежного захисту (автоматичною пожежною сигналізацією, системою оповіщення про пожежу та управлінням евакуацією людей);

- до 20.10.2020 року обладнати будівлі головного стаціонару та господарчого корпусу захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів;

- до 15.08.2020 року відокремити в будівлях головного стаціонару, дитячого інфекційного корпусу та поліклініки, приміщення електрощитової від інших приміщень сертифікованими протипожежними дверима з нормованою межою вогнестійкості.

Сторони мають належне уявлення про сутність угоди про примирення і всіх її елементів. Не існує ніяких факторів, які могли б вплинути на їх уявлення про мету цієї угоди про примирення. Сторони підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і породжують настання бажаних наслідків, які відповідають їх дійсним інтересам. Сторони погоджуються, що їх волевиявлення, викладене в цій угоді про примирення, є вільним та здійсненним без будь-якого примусу.

Згідно з ч. 5 ст. 47 КАС України сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії судового процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Відповідно до ч.ч.1, 3, 4, 5 ст.190 КАС України, сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов`язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб`єкта владних повноважень.

Умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з примиренням сторін суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін у праві вчинити відповідні дії.

Умови примирення сторін затверджуються ухвалою суду. Затверджуючи умови примирення сторін, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Відповідно до частини першої статті 191 Кодексу адміністративного судочинства України, ухвала про затвердження умов примирення виконується сторонами в порядку і строки, які нею визначені.

Так, враховуючи, що підставою для звернення до суду стало виявлення порушень Кодексу цивільного захисту України, Правил пожежної безпеки в Україні, затверджених наказом МВС України від 30.12.2014 №1417, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05.03.2015 за №252/26697 та Державних будівельних норм України Системи протипожежного захисту , затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 13.11.2014 №312, Державних будівельних норм України Пожежна безпека об`єктів будівництва , затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 31.10.2016 №287, Порядку забезпечення населення і працівників формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами індивідуального захисту, приладами радіаційної та хімічної розвідки, дозиметричного і хімічного контролю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.08.2002 №1200 суд, ознайомившись з поданими заявами, прийшов до висновку, що спірні правовідносини себе вичерпали, сторонами знайдено компроміс для примирення. Відповідачем запропоновано послідовність та строки усунення залишених порушень, з умовами усунення якими позичав погодився, а відтак судова тяжба припинена.

Таким чином, дослідивши умови примирення, судом встановлено, що умови примирення не суперечать чинному законодавству, та не порушують чиї-небудь права, свободи або охоронювані законом інтереси.

Відтак, беручи до уваги вищевикладене, а також те, що, викладені сторонами умови примирення не суперечать чинному законодавству, та не порушують чиї-небудь права, свободи або охоронювані законом інтереси, суд вважає за можливе затвердити умови примирення сторін по справі за адміністративним позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області до Комунального некомерційного підприємства Кропивницької районної ради "Кропивницька центральна районна лікарня" про застосування заходів реагування по справі №340/3420/19 та відповідно до приписів п.3 ч.1 ст.238 КАС України закрити провадження у справі.

Керуючись статтями 2, 47, 190, 238, 243, 256 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В:

Затвердити умови примирення сторін у справі за позовною заявою Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області (вул. Пашутінська,1, м. Кропивницький, 25015, код ЄДРПОУ - 38613719) до Комунального некомерційного підприємства Кропивницької районної ради "Кропивницька центральна районна лікарня" (вул. Центральна, 42, с. Аджамка, Кропивницький район, Кіровоградська область, 27620, код ЄДРПОУ - 01995120) про застосування заходів реагування по справі №340/3420/19, викладені у плані від 19.03.2020 року, на наступних умовах:

Відповідач - Комунальне некомерційне підприємство Кропивницької районної ради "Кропивницька центральна районна лікарня" (вул. Центральна, 42, с. Аджамка, Кропивницький район, Кіровоградська область, 27620, код ЄДРПОУ - 01995120) зобов`язується добровільно у строк до 22.04.2021 року усунути усі не виправлені порушення, а саме:

- до 01.04.2021 року обладнати приміщення будівель головного стаціонару та дитячого інфекційного корпусу системою протипожежного захисту (автоматичною пожежною сигналізацією, системою оповіщення про пожежу та управлінням евакуацією людей);

- до 20.10.2020 року обладнати будівлі головного стаціонару та господарчого корпусу захистом від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів;

- до 15.08.2020 року відокремити в будівлях головного стаціонару, дитячого інфекційного корпусу та поліклініки, приміщення електрощитової від інших приміщень сертифікованими протипожежними дверима з нормованою межою вогнестійкості.

Закрити провадження у справі за позовною заявою Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області (вул. Пашутінська,1, м. Кропивницький, 25015, код ЄДРПОУ - 38613719) до Комунального некомерційного підприємства Кропивницької районної ради "Кропивницька центральна районна лікарня" (вул. Центральна, 42, с. Аджамка, Кропивницький район, Кіровоградська область, 27620, код ЄДРПОУ - 01995120) про застосування заходів реагування.

Наслідки укладення даної мирової угоди сторонам роз`яснені та зрозумілі.

Позивач і відповідач заявляють, що ні в процесі укладення цієї мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб.

Сторони підтверджують, що вищезазначені умови відповідають їх волевиявленню і породжують настання бажаних наслідків, які відповідають їх дійсним бажанням.

Роз`яснити сторонам, що ухвала про затвердження умов примирення виконується сторонами в порядку і строки, які нею визначені. У разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень .

Ухвала суду може бути оскаржена до Третього апеляційного адміністративного суду в строки визначені ст. 295 КАС України. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку визначеному ст. 256 КАС України. Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку на апеляційне оскарження, а у разі, якщо ухвалу було оскаржено та не скасовано судом апеляційної інстанції, така ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Повний текст ухвали складено та підписано 24.03.2020 року.

Суддя

Кіровоградського окружного

адміністративного суду Р.В. Жук

Дата ухвалення рішення24.03.2020
Оприлюднено25.03.2020
Номер документу88378291
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —340/3420/19

Ухвала від 24.03.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 21.01.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 08.01.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні