Ухвала
від 24.03.2020 по справі 620/2144/19
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 620/2144/19

У Х В А Л А

24 березня 2020 року м. Київ

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого Василенка Я.М.,

суддів Кузьменка В.В., Шурка О.І.,

при секретарі Баглай О.Є.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Менської міської ради Менського району Чернігівської області на рішення Чернігівського окружного адміністративного суду від 19.11.2019 у справі за адміністративним позовом Менської міської ради Менського району Чернігівської області до головного інспектора будівельного нагляду інспекційного відділу управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області Ющенка Віталія Михайловича про визнання протиправними та скасування постанови, припису, -

В С Т А Н О В И В:

Менська міська рада Менського району Чернігівської області звернулась до суду першої інстанції з позовом, в якому просила:

- визнати протиправним та скасувати припис головного інспектора будівельного нагляду інспекційного відділу управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області Ющенка В.М. від 03.07.2019 № 37;

- визнати протиправною та скасувати постанову про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності головного інспектора будівельного нагляду інспекційного відділу Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області Ющенка В.М. від 11.07.2019 № 6/1039.

Ухвалою Чернігівського окружного адміністративного суду від 19.11.2019 провадження у справі за позовом Менської міської ради Менського району Чернігівської області до головного інспектора будівельного нагляду інспекційного відділу управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області Ющенка Віталія Михайловича про визнання протиправними та скасування постанови та припису в частині позовних вимог про визнання протиправним та скасування припису головного інспектора будівельного нагляду інспекційного відділу управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області Ющенка В.М. від 03.07.2019 № 37 - закрито.

Рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду від 19.11.2019 в задоволенні позову Менської міської ради Менського району Чернігівської області до головного інспектора будівельного нагляду інспекційного відділу управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області Ющенка Віталія Михайловича про визнання протиправною та скасування постанови відмовлено.

Не погоджуючись з рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду від 19.11.2019 Менська міська рада Менського району Чернігівської області звернулась із апеляційною скаргою, в якій просить скасувати оскаржуване рішення, як таке, що прийняте із порушенням норм матеріального і процесуального права, та прийняти нове рішення, яким позов задовольнити.

Ухвалами Шостого апеляційного адміністративного суду від 03.02.2020 відкрито апеляційне провадження у справі та призначено її до розгляду на 10.03.2020, після чого розгляд справи було перенесено на 24.03.2020.

24.03.2020 на адресу Шостого апеляційного адміністративного суду від Менської міської ради Менського району Чернігівської області та управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області надійшли клопотання про відкладення розгляду справи, в яких вони просять перенести розгляд даної справи на іншу дату після закінчення карантинних заходів.

Заслухавши суддю-доповідача, перевіривши матеріали справи та доводи клопотань про відкладення розгляду справи, колегія суддів вважає, що вказані клопотання є обґрунтованими підлягають задоволенню.

При цьому, відповідно до ч. 1 ст. 309 КАС України апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції має бути розглянута протягом шістдесяти днів з дня постановлення ухвали про відкриття апеляційного провадження, а апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції - протягом тридцяти днів з дня постановлення ухвали про відкриття апеляційного провадження.

В той же час, положеннями ч. 2 ст. 309 КАС України передбачено, що у виняткових випадках апеляційний суд за клопотанням сторони та з урахуванням особливостей розгляду справи може продовжити строк розгляду справи, але не більш як на п`ятнадцять днів, про що постановляє ухвалу.

Враховуючи необхідність оголошення перерви у судовому засідання, а також враховуючи, що з моменту відкриття провадження у справі шестидесятиденний строк розгляду адміністративної справи сплине, колегія суддів, виконуючи вимоги процесуального законодавства, приходить до висновку про необхідність продовження строку розгляду даної справи у зв`язку з вищезазначеними обставинами.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 223, 309, 321, КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяви Менської міської ради Менського району Чернігівської області та управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області задовольнити.

Оголосити у справі за апеляційною скаргою Менської міської ради Менського району Чернігівської області на рішення Чернігівського окружного адміністративного суду від 19.11.2019 у справі за адміністративним позовом Менської міської ради Менського району Чернігівської області до головного інспектора будівельного нагляду інспекційного відділу управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області Ющенка Віталія Михайловича про визнання протиправними та скасування постанови, припису перерву до 11 год. 30 хв. 14.04.2020.

Продовжити строк розгляду справи за апеляційною скаргою Менської міської ради Менського району Чернігівської області на рішення Чернігівського окружного адміністративного суду від 19.11.2019 у справі за адміністративним позовом Менської міської ради Менського району Чернігівської області до головного інспектора будівельного нагляду інспекційного відділу управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області Ющенка Віталія Михайловича про визнання протиправними та скасування постанови, припису.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Головуючий: Василенко Я.М.

Судді: Кузьменко В.В.

Шурко О.І.

Дата ухвалення рішення24.03.2020
Оприлюднено25.03.2020
Номер документу88381155
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування постанови, припису

Судовий реєстр по справі —620/2144/19

Ухвала від 23.09.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Кравчук В.М.

Ухвала від 10.08.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Кравчук В.М.

Постанова від 26.05.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Постанова від 26.05.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Ухвала від 24.03.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Ухвала від 03.02.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Ухвала від 03.02.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Ухвала від 13.01.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Ухвала від 13.12.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Баргаміна Н.М.

Рішення від 19.11.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Баргаміна Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні