Ухвала
від 24.03.2020 по справі 914/2276/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

24.03.2020 Справа № 914/2276/19

Господарський суд Львівської області у складі судді Іванчук С.В., за матеріалами позовної заяви: Товариства з обмеженою відповідальністю «ВР Компані» , м.Київ

до відповідача: Комунального підприємства «Комбінат міського господарства» , м.Дрогобич Львівської області

про стягнення заборгованості.

Ціна позову - 65700,96грн.

В С Т А Н О В И В:

Розглядається справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ВР Компані» до Комунального підприємства «Комбінат міського господарства» про стягнення заборгованості в сумі 65700,96грн., з якої 50000,00грн. - основний борг, 13210,96грн. - пеня, 1130,00грн. - 3% річних та 1360,00грн. - інфляційних втрат.

Хід розгляду справи викладений в попередніх ухвалах суду. В судовому засіданні 25.02.2020р. відкладено підготовче засідання на 10.03.2020р. Ухвалою Господарського суду Львівської області від 10.03.2020р. закрито підготовче провадження та призначено справу до розгляду по суті на 31.03.2020р. о 11:40 год.

Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» , прийнятої відповідно до ст. 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» , установлено на усій території України карантин з 12 березня до 3 квітня 2020 р.

Радою суддів України у листі від 16.03.2020 № 9рс-186/20 рекомендовано на період з 16 березня до 03 квітня 2020 року встановити особливий режим роботи судів України, зокрема: роз`яснити громадянам можливість відкладення розгляду справи у зв`язку із карантинними заходами; учасникам судових засідань подавати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами; утриматися від відвідування приміщення суду, а всі необхідні документи надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд» , факсом або дистанційними засобами зв`язку.

Рішенням обласної комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Львівської обласної державної адміністрації від 16.03.2020р. рекомендовано, зокрема, обмежити дозволені збори людей у групах до 10 осіб, обмежити пересування населення на адміністративних територіях, запровадити дистанційний режим роботи працівників тощо.

Відповідно до змін внесених до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2020 р. № 215 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» заборонено з 12 год. 00 хв. 18 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р.: регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями); з 12 год. 00 хв. 18 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та дальньому).

Положеннями пункту 1 статті 6 Конвенції про захист прав і основоположних свобод від 04.11.1950р., ратифікованої Верховною Радою України, встановлено, що кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення.

Відповідно до рішень Європейського суду з прав людини, що набули статусу остаточного, зокрема "Іззетов проти України", "Пискал проти України", "Майстер проти України", "Субот проти України", "Крюков проти України", "Крат проти України", "Сокор проти України", "Кобченко проти України", "Шульга проти України", "Лагун проти України", "Буряк проти України", "ТОВ "ФПК "ГРОСС" проти України", "Гержик проти України" суду потрібно дотримуватись розумного строку для судового провадження. Розумним, зокрема, вважається строк, що є об`єктивно необхідним для виконання процесуальних дій, прийняття процесуальних рішень та розгляду і вирішення справи з метою забезпечення своєчасного (без невиправданих зволікань) судового захисту. З огляду на практику Європейського суду з прав людини, критеріями розумних строків є: правова та фактична складність справи; поведінка заявника, а також інших осіб, які беруть участь у справі, інших учасників процесу; поведінка органів державної влади (насамперед суду); характер процесу та його значення для заявника. При цьому, згідно з практикою Європейського суду з прав людини щодо тлумачення положення "розумний строк" вбачається, що строк, який можна визначити розумним, не може бути однаковим для всіх справ. Критеріями оцінки розумності строку є, зокрема, складність справи та поведінка заявників.

Враховуючи наведене вище, та вжиті державою заходи щодо попередження розповсюдження запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, з метою забезпечення реалізації учасниками справи своїх процесуальних прав та обов`язків, а також враховуючи практику Європейського суду з прав людини щодо розумності строків розгляду, з метою створення учасникам справи необхідних умов для встановлення фактичних обставин і правильного застосування законодавства, суд дійшов висновку, щодо необхідності відкладення розгляду справи, з повідомленням учасників справи про дату і час судового засідання додатково.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 216, 234, 235 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Відкласти розгляд справи №914/2276/20.

Про дату і час судового засідання учасники справи будуть повідомлені додатково ухвалою суду.

Запропонувати учасникам справи подати до господарського суду письмові міркування щодо можливості розгляду справи за відсутності уповноважених представників за наявними у справі матеріалами.

У зв`язку із відсутністю коштів на відправку поштової кореспонденції та запровадженням в Україні карантину, запропонувати сторонам для забезпечення можливості подавати до суду процесуальні документи (заяви, клопотання тощо) в електронному форматі та здійснювати оперативний обмін процесуальними документами (надсилання та отримання документів) в електронній формі між судом та учасниками судового процесу, користування сервісом "Електронний суд", зареєструвавши офіційну електронну адресу ( https://cabinet.court.gov.ua ) та подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронній формі по конкретній справі, яку роздрукувати на офіційному веб-порталі Судової влади України (https://court.gov.ua).

В якості допомоги під час реєстрації офіційної електронної адреси рекомендуємо попередньо переглянути відеоінструкцію ("Відеодопомога") з покроковим алгоритмом дій, розміщеної за посиланням: https://id.court.gov.ua.

Підсистема "Електронний суд" забезпечує обмін процесуальними документами (надсилання та отримання документів) в електронній формі між судами, органами та установами системи правосуддя, між судом та учасниками судового процесу, між учасниками судового процесу.

За допомогою сервісу Електронного суду учасники судового процесу можуть подавати до суду процесуальні документи ( заяви, клопотання тощо) в електронному форматі.

Після успішної відправки учасник судового процесу може відслідковувати рух та стан розгляду свого документа в суді. Інформація про доставку документа, його реєстрацію та інші відомості надсилаються до Електронного кабінету автора в автоматичному режимі.

Інформація щодо руху справи розміщена в мережі Інтернет на інформаційному сайті за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua та на офіційному веб-порталі судової влади України за посиланням: http://court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили у порядку та строки передбачені ст. 235 ГПК України.

Суддя Іванчук С.В.

Дата ухвалення рішення24.03.2020
Оприлюднено26.03.2020

Судовий реєстр по справі —914/2276/19

Рішення від 10.11.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Іванчук С.В.

Ухвала від 13.10.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Іванчук С.В.

Ухвала від 13.10.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Іванчук С.В.

Ухвала від 15.09.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Іванчук С.В.

Ухвала від 23.07.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Іванчук С.В.

Ухвала від 24.03.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Іванчук С.В.

Ухвала від 10.03.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Іванчук С.В.

Ухвала від 25.02.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Іванчук С.В.

Ухвала від 17.12.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Іванчук С.В.

Ухвала від 03.12.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Іванчук С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні