Ухвала
від 24.03.2020 по справі 509/1317/20
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/1317/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 березня 2020 року Овідіопольський районний суд в Одеській області у складі:

головуючого судді: Кириченко П.Л.

при секретарі Осадченко С.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Овідіополь Одеської області заяву позивача ОСОБА_1 , представник позивача: адвоката Кучеренко Сергій Михайловичпро забезпечення позову до подання позовної заяви, -

ВСТАНОВИВ:

23 березня 2020 року до Овідіопольського районного суду Одеської області надійшла заява про забезпечення позову до подачі позову шляхом накладення арешту на:

- квартиру АДРЕСА_1 ;

- квартиру АДРЕСА_2 ;

- земельну ділянку АДРЕСА_3 ;

- земельну ділянку № НОМЕР_1 в ДБК Кінбурн Таїровської селищної ради АДРЕСА_3 ;

- садовий будинок АДРЕСА_4 в ДБК Кінбурн Таїровської селищної ради АДРЕСА_3 ;

- земельну ділянку АДРЕСА_5 ;

- корпоративні права ТОВ АВІАРЕМОНТ АІР (ЄДРПОУ 32839431)

- корпоративні права ТОВ АИР СЕРВИС СП (ЄДРПОУ 34321652);

- квартиру АДРЕСА_6 ;

- житловий будинок АДРЕСА_3 загальною площею 328,6 кв.м., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 1723831951237 із забороною відчуження вказаного майна, внесення у відповідний реєстр відомостей про накладення арешту.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає, що заява про забезпечення позову до подання позовної заяви не підлягає задоволенню із наступних підстав.

Відповідно до ст. 149 ч.2 ЦПК України забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Так судом встановлено, що дійсно вищевказана заява була подава в порядку ст. 149 ч.2 ЦПК України. З урахуванням предмету заяви, з якої вбачається, що спірне нерухоме майно є спадковим майном.

Відсутність документів підтвердження родинних відносин між померлими та заявницею, відсутність документів підтверджуючих право власності на майно у вигляді квартир, що розташовані у місті Одесі та місті Києві.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що підстав для задоволення заяви про застосування заходів забезпечення позову немає, так як позивачем не зазначені ризики, які б перешкоджали в подальшому виконанню судового рішення, тому заява про забезпечення позову не знайшла свого обґрунтування, а тому задоволенню не підлягає

Керуючись ст.ст. 149-153 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

В задоволенні заяви ОСОБА_1 про забезпечення позову до подання позовної заяви - відмовити.

Копію ухвали направити зацікавленим особам.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги через суд першої інстанції в п`ятнадцятиденний строк з дня її проголошення.

Суддя: Кириченко П.Л.

Дата ухвалення рішення24.03.2020
Оприлюднено25.03.2020
Номер документу88394244
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —509/1317/20

Ухвала від 24.03.2020

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні