Ухвала
від 24.03.2020 по справі 796/165/18
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

справа № 796/165/18

провадження № 22-з/824/372/2020

24 березня 2020 року м. Київ

Київський апеляційний суд у складі судді-доповідача Г. М. Кирилюк, вирішуючи питання про призначення справи за клопотанням Товариства з обмеженою відповідальністю " Фінансова компанія "Фортіфай" про скасування заходів забезпечення позову у справі за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Еверест Істейт , Приватного підприємства Едельвейс-2000 , Приватного акціонерного товариства Фортуна , Приватного акціонерного товариства ЮБК-Інвест , Товариства з обмеженою відповідальністю Нива-Тур , Товариства з обмеженою відповідальністю Імме , Приватного підприємства Планета , Товариства з обмеженою відповідальністю Крим дівелопмент , Приватного акціонерного товариства Аеробуд , Товариства з обмеженою відповідальністю Приватофіс , Товариство з обмеженою відповідальністю Дайріс , Товариства з обмеженою відповідальністю Ділайн ЛТД , Товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія Жиса , Товариства з обмеженою відповідальністю Приватленд , Товариства з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями Дан-панорама , Товариства з обмеженою відповідальністю Санаторій Енергетик , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Фінансовий капітал , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Фінансовий вектор , ОСОБА_1 про визнання та надання дозволу на виконання рішення міжнародного комерційного арбітражу - Арбітражного суду (м. Гаага, Королівство Нідерландів) від 02 травня 2018 року у справі ПТС № 2015-36 про стягнення сум з боржника - Російської Федерації, в особі Міністерства юстиції Російської Федерації, як компенсації за відповідне нерухоме майно,

встановив:

Ухвалою Апеляційного суду м. Києва від 05 вересня 2018 року заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Еверест Істейт , Приватного підприємства Едельвейс-2000 , Приватного акціонерного товариства Фортуна , Приватного акціонерного товариства ЮБК-Інвест , Товариства з обмеженою відповідальністю Нива-Тур , Товариства з обмеженою відповідальністю Імме , Приватного підприємства Планета , Товариства з обмеженою відповідальністю Крим дівелопмент , Приватного акціонерного товариства Аеробуд , Товариства з обмеженою відповідальністю Приватофіс , Товариство з обмеженою відповідальністю Дайріс , Товариства з обмеженою відповідальністю Ділайн ЛТД , Товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія Жиса , Товариства з обмеженою відповідальністю Приватленд , Товариства з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями Дан-панорама , Товариства з обмеженою відповідальністю Санаторій Енергетик , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Фінансовий капітал , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Фінансовий вектор , ОСОБА_1 про вжиття заходів забезпечення позову у справі за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Еверест Істейт , Приватного підприємства Едельвейс-2000 , Приватного акціонерного товариства Фортуна , Приватного акціонерного товариства ЮБК-Інвест , Товариства з обмеженою відповідальністю Нива-Тур , Товариства з обмеженою відповідальністю Імме , Приватного підприємства Планета , Товариства з обмеженою відповідальністю Крим дівелопмент , Приватного акціонерного товариства Аеробуд , Товариства з обмеженою відповідальністю Приватофіс , Товариство з обмеженою відповідальністю Дайріс , Товариства з обмеженою відповідальністю Ділайн ЛТД , Товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія Жиса , Товариства з обмеженою відповідальністю Приватленд , Товариства з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями Дан-панорама , Товариства з обмеженою відповідальністю Санаторій Енергетик , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Фінансовий капітал , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Фінансовий вектор , ОСОБА_1 про визнання та надання дозволу на виконання рішення міжнародного комерційного арбітражу - Арбітражного суду (м. Гаага, Королівство Нідерландів) від 02 травня 2018 року у справі ПТС № 2015-36 про стягнення сум з боржника - Російської Федерації, в особі Міністерства юстиції Російської Федерації, як компенсації за відповідне нерухоме майно задоволено.

Постановою Верховного Суду від 25 січня 2019 року ухвалу Апеляційного суду м. Києва від 05 вересня 2018 року змінено.

Заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Еверест Істейт , Приватного підприємства Едельвейс-2000 , Приватного акціонерного товариства Фортуна , Приватного акціонерного товариства ЮБК-Інвест , Товариства з обмеженою відповідальністю Нива-Тур , Товариства з обмеженою відповідальністю Імме , Приватного підприємства Планета , Товариства з обмеженою відповідальністю Крим дівелопмент , Приватного акціонерного товариства Аеробуд , Товариства з обмеженою відповідальністю Приватофіс , Товариство з обмеженою відповідальністю Дайріс , Товариства з обмеженою відповідальністю Ділайн ЛТД , Товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія Жиса , Товариства з обмеженою відповідальністю Приватленд , Товариства з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями Дан-панорама , Товариства з обмеженою відповідальністю Санаторій Енергетик , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Фінансовий капітал , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Фінансовий вектор , ОСОБА_1 про забезпечення позову задоволено частково.

Накладено арешт на прості іменні акції Публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (код ЄДРПОУ 00039002, міжнародний ідентифікатор номер цінних паперів UA4000136329, юридична адреса: 01001,м. Київ-1, пров.Шевченка, 12),які належать боржнику - Російській Федерації.

Заборонено Публічному акціонерному товариству "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (код ЄДРПОУ 00039002, міжнародний ідентифікатор номер цінних паперів UA4000136329, юридична адреса: 01001,м. Київ-1, пров.Шевченка, 12) здійснювати будь-які дії, направлені на відчуження рухомого та нерухомого майна, яке належить боржнику - Російській Федерації, та будь-яким способом відчужувати його.

Накладено арешт на прості іменні акції Акціонерного товариства "Сбербанк" (код ЄДРПОУ 25959784, міжнародний ідентифікаційний номер цінних паперів UA1004171005,адреса: України ,01601, м. Київ, вул.Володимирська, 46), які належать боржнику - Російській Федерації.

Заборонено Акціонерному товариству "Сбербанк" (код ЄДРПОУ 25959784, міжнародний ідентифікаційний номер цінних паперів UA 1004171005,адреса: України ,01601, м. Київ, вул.Володимирська, 46), здійснювати будь-які дії, направлені на відчуження рухомого та нерухомого майна, яке належить боржнику - Російській Федерації, та будь-яким способом відчужувати його.

Накладено арешт на прості іменні акції Акціонерного товариства "ВТБ Банк" (код ЄДРПОУ 14359319, міжнародний ідентифікаційний номер цінних паперів UA4000012702,адреса: 01004, м. Київ, б-р Тараса Шевченка /вул. Пушкінська, 8/26), які належать боржнику - Російській Федерації.

Заборонено Акціонерному товариству "ВТБ Банк" (код ЄДРПОУ 14359319, міжнародний ідентифікаційний номер цінних паперів UA 4000012702,адреса: 01004, м. Київ, б-р Тараса Шевченка /вул. Пушкінська, 8/26) здійснювати будь-які дії, направлені на відчуження рухомого та нерухомого майна, яке належить боржнику - Російській Федерації, та будь-яким способом відчужувати його.

В іншій частині ухвалу Апеляційного суду м. Києва від 05 вересня 2018 року залишено без змін з урахуванням мотивувальної та резолютивної частин цієї постанови.

23 березня 2020 року Товариство з обмеженою відповідальністю " Фінансова компанія "Фортіфай" звернулось до суду з заявою про скасування заходів забезпечення позову в даній справі в частині накладення арешту на прості іменні акції Публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (код ЄДРПОУ 00039002, міжнародний ідентифікатор номер цінних паперів UA4000136329, юридична адреса: 01001,м. Київ-1, пров.Шевченка, 12), в кількості 5 080 310 373 шт. (99,7726% від їх загальної кількості), SSIN - UA4000136329, які перебувають на розрахунковому рахунку, відкритому власником акцій в депозитарній установі Товаристві з обмеженою відповідальністю "ІНВІНТУМ" (код ЄДРПОУ 38511128, місцезнаходження 01042,м. Київ, вул.Чигоріна буд.18, кабінет 21).

Відповідно до ч.1, 2 ст.158 ЦПК України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи. Клопотання про скасування заходів забезпечення позову розглядається в судовому засіданні не пізніше п`яти днів з дня надходження його до суду.

З огляду на викладене, керуючись ст. 158 ЦПК України

ухвалив:

Призначити справу за клопотанням Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Фортіфай" про скасування заходів забезпечення позову у справі за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Еверест Істейт , Приватного підприємства Едельвейс-2000 , Приватного акціонерного товариства Фортуна , Приватного акціонерного товариства ЮБК-Інвест , Товариства з обмеженою відповідальністю Нива-Тур , Товариства з обмеженою відповідальністю Імме , Приватного підприємства Планета , Товариства з обмеженою відповідальністю Крим дівелопмент , Приватного акціонерного товариства Аеробуд , Товариства з обмеженою відповідальністю Приватофіс , Товариство з обмеженою відповідальністю Дайріс , Товариства з обмеженою відповідальністю Ділайн ЛТД , Товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія Жиса , Товариства з обмеженою відповідальністю Приватленд , Товариства з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями Дан-панорама , Товариства з обмеженою відповідальністю Санаторій Енергетик , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Фінансовий капітал , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Фінансовий вектор , ОСОБА_1 про визнання та надання дозволу на виконання рішення міжнародного комерційного арбітражу - Арбітражного суду (м. Гаага, Королівство Нідерландів) від 02 травня 2018 року у справі ПТС № 2015-36 про стягнення сум з боржника - Російської Федерації, в особі Міністерства юстиції Російської Федерації, як компенсації за відповідне нерухоме майно, в судове засідання на 31 березня 2020 року 14.00 год. в приміщенні Київського апеляційного суду за адресою: місто Київ, вул. Солом`янська, 2-А.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Г. М. Кирилюк

Дата ухвалення рішення24.03.2020
Оприлюднено25.03.2020
Номер документу88400962
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення сум з боржника - Російської Федерації, в особі Міністерства юстиції Російської Федерації, як компенсації за відповідне нерухоме майно

Судовий реєстр по справі —796/165/18

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Гаращенко Дмитро Русланович

Ухвала від 02.12.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Гаращенко Дмитро Русланович

Ухвала від 07.12.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Пікуль Антоніна Адольфівна

Постанова від 06.08.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Постанова від 06.08.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Ухвала від 09.07.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Постанова від 18.06.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Постанова від 18.06.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Ухвала від 05.06.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

null від 21.05.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні