Постанова
від 24.03.2020 по справі 904/4678/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.03.2020 Справа № 904/4678/19

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Примак С.А.

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю підприємство матеріально-технічного постачання "СПЕЦСНАБ"

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю підприємство матеріально-технічного постачання "СПЕЦСНАБ"

про визнання банкрутом

Представники:

заявник: не з`явився;

боржник не з`явився;

розпорядник майна: не з`явився;

ТОВ "КОНТИНЕНТ-ПРЕСТИЖ": не з`явився.

ВСТАНОВИВ:

05.12.2019 ухвалою господарського суду відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю підприємство матеріально-технічного постачання "СПЕЦСНАБ". Введено мораторій на задоволення вимог кредиторів. Введено процедуру розпорядження майном боржника строком до 170 календарних днів, до 25.05.2020р. Розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Штельманчука Михайло Сергійовича (свідоцтво № 194 від 28.02.2013 р.; 49000, м. Дніпро, а/с 189). Призначено попереднє засідання суду на 13.02.2020 на 10:55.

13.02.2020 ухвалою господарського суду затверджено грошові вимоги кредитора Товариство з обмеженою відповідальністю "КОНТИНЕТ-ПРЕСТИЖ" на суму 3 842,00 грн (судовий збір) - 1 черга задоволення вимог кредиторів, 1 600 400,00 грн - 4 черга задоволення вимог кредиторів. Встановлено дату підсумкового судового засідання у справі на 24.03.2020 на 10:10.

20.03.2020 розпорядник майна подав до господарського суду клопотання про визнання ТОВ ПМТП "СПЕЦСНАБ" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Штельманчука М.С.

До вказаного клопотання додані:

- звіт за результатами проведеного аналізу фінансової, господарської та інвестиційної діяльності від 11.03.2020;

- звіт щодо ходу процедури розпорядження майном;

- протоколи зборів кредиторів та комітету кредиторів.

Також 20.03.2020 від ТОВ "Континент-Престиж" та від розпорядника майна надійшли клопотання про розгляд справи без їх участі.

Враховуючи наведене, господарський суд вважає за необхідне розглянути справу без участі представників сторін за наявними в матеріалах справи документами.

Розглянувши матеріали справи, господарським судом встановлено наступне.

У звіті за результатами проведеного аналізу фінансової, господарської та інвестиційної діяльності, а також аналіз на предмет виявлення ознак фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства станом на 11.03.2020 зазначається, що ТОВ ПМТП "Спецснаб" перебуває у скрутному фінансовому стані, подальша діяльність підприємства є нерентабельною.

Також у звіті зазначається, що у процесі аналізу фінансового стану ТОВ ПМТП "СПЕЦСНАБ" встановлено:

- відсутність ознак доведення до банкрутства ТОВ ПМТП "СПЕЦСНАБ";

- відсутність ознак приховування банкрутства ТОВ ПМТП "СПЕЦСНАБ";

- відсутність ознак фіктивного банкрутства ТОВ ПМТП "СПЕЦСНАБ".

Пунктом 4 ч. 5 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що до компетенції кредиторів належить право про прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про введення наступної процедури у справі про банкрутство.

У відповідності до ст. 49 Кодексу України з процедур банкрутства у підсумковому засіданні суду у процедурі розпорядження майном боржника здійснюється перехід до наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації) або закривається провадження у справі. До закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів приймають одне з таких рішень: схвалити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і затвердження плану санації; подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

У підсумковому засіданні господарський суд ухвалює одне з таких судових рішень: ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном у межах граничних строків, визначених цим Кодексом; ухвалу про введення процедури санації та затвердження плану санації у разі схвалення плану санації боржника зборами кредиторів та погодження його забезпеченими кредиторами в порядку, встановленому цим Кодексом; постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство.

Щодо питання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

21.02.2020 на зборах кредиторів ТОВ ПМТП "СПЕЦСНАБ" було обрано комітет кредиторів у складі одного кредитора - ТОВ "Континент-Престиж".

На засіданні комітету кредиторів 11.03.2020 було вирішено зобов`язати розпорядника майна Штельманчука М.С. на подачу до господарського суду клопотання про визнання ТОВ ПМТП "СПЕЦСНАБ" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури; обов`язки ліквідатора ТОВ ПМТП "СПЕЦСНАБ" покласти на арбітражного керуючого Штельманчука М.С.

Станом на 24.03.2020 до Господарського суду Дніпропетровської області не надходило заперечень щодо відкриття ліквідаційної процедури та визнання боржника банкрутом.

З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов`язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, у відповідності до ч.3 ст. 59 Кодексу України з процедур банкрутства, здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-порталі судової влади України.

Вирішуючи питання щодо призначення ліквідатора банкрута судом враховано наступне.

Пунктом 4 ч.8 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого, припинення повноважень арбітражного керуючого та про призначення іншого арбітражного керуючого.

З матеріалів справи вбачається, що на засіданні комітету кредиторів ТОВ ПМТП "СПЕЦСНАБ" 11.03.2020 прийнято рішення обрати ліквідатором арбітражного керуючого Штельманчука М.С.

20.03.2020 до господарського суду надійшла заява арбітражного керуючого Штельманчука М.С. про згоду на участь у справі про банкрутство.

Інших кандидатур для призначення ліквідатором боржника у справі до суду, станом на 24.03.2020, не надходило.

Враховуючи вищевикладене, господарський суд вважає за необхідне призначити ліквідатором ТОВ ПМТП "СПЕЦСНАБ" арбітражного керуючого Штельманчука М.С., зобов`язавши його здійснювати заходи ліквідаційної процедури у відповідності до вимог Кодексу України з процедур банкрутства.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури (ст. 59 Кодексу України з процедур банкрутства) господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу, крім укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу у процедурі ліквідації тощо; строк виконання всіх грошових зобов`язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов`язань, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов`язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю; продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Кодексом; скасовуються арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, та інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, члени виконавчого органу (керівник) банкрута звільняються з роботи у зв`язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (органу, уповноваженого управляти майном) майна банкрута.

Керуючись ст.ст. 30, 48, 58, 59 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Закрити процедуру розпорядження майном боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю підприємство матеріально-технічного постачання "СПЕЦСНАБ", код ЄДРПОУ 25533002, 49101, м.Дніпро, вул. Б. Хмельницького, буд. 14.

Припинити повноваження розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю підприємство матеріально-технічного постачання "СПЕЦСНАБ" арбітражного керуючого Штельманчука М.С.

Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю підприємство матеріально-технічного постачання "СПЕЦСНАБ" (код ЄДРПОУ 25533002, 49101, м.Дніпро, вул. Б. Хмельницького, буд. 14) - банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру у справі строком на 12 місяців, до 24.03.2021.

Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю підприємство матеріально-технічного постачання "СПЕЦСНАБ" (код ЄДРПОУ 25533002, 49101, м.Дніпро, вул. Б. Хмельницького, буд. 14) призначити арбітражного керуючого Штельманчука Михайла Сергійовича (свідоцтво № 194 від 28.02.2013; 49000, м. Дніпро, а/с 189).

З метою виявлення кредиторів банкрута оприлюднити господарським судом Дніпропетровської області повідомлення про визнання ТОВ ПМТП "СПЕЦСНАБ" банкрутом на офіційному веб - порталі судової влади України.

Заявлення кредиторських вимог в обов`язковому порядку здійснюється кредиторами до Господарського суду Дніпропетровської області зі сплатою судового збору відповідно до вимог Закону України "Про судовий збір" та ліквідатору в порядку ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури (ст. 59 Кодексу України з процедур банкрутства) господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу, крім укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу у процедурі ліквідації тощо; строк виконання всіх грошових зобов`язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов`язань, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов`язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю; продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Кодексом; скасовуються арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, та інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, члени виконавчого органу (керівник) банкрута звільняються з роботи у зв`язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (органу, уповноваженого управляти майном) майна банкрута.

Зобов`язати ліквідатора Штельманчука М.С. виконувати заходи ліквідаційної процедури згідно з Кодексом України з процедур банкрутства.

Зобов`язати ліквідатора банкрута Штельманчука М.С. у строк до 24.03.2021 подати на затвердження до господарського суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Копію постанови направити сторонам, держреєстратору та ДПІ за місцезнаходженням банкрута.

Постанова набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена у 20-ти денний строк з дня її підписання до Центрального апеляційного господарського суду через Господарський суд Дніпропетровської області.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Суддя С.А. Примак

Дата ухвалення рішення24.03.2020
Оприлюднено26.03.2020
Номер документу88406726
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/4678/19

Ухвала від 14.12.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 08.04.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 25.03.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 11.03.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 18.02.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 22.12.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 10.11.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 23.07.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 18.06.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 12.05.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні