Ухвала
від 13.03.2020 по справі 757/11780/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/11780/20-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 березня 2020 року слідчий суддяПечерського районногосуду м.Києва ОСОБА_1 ,за участюсекретаря ОСОБА_2 ,прокурора ОСОБА_3 розглянувши узакритому судовомузасіданні взалі судув м.Києві клопотання слідчого другого слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань Державного бюро розслідувань ОСОБА_4 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

До провадження слідчого судді Печерського районного судум. Києва ОСОБА_1 в межах кримінального провадження № 42019000000001317 надійшло клопотання слідчого другого слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань Державного бюро розслідувань ОСОБА_4 ,погоджене прокуроромвідділу ОфісуГенерального прокурора ОСОБА_5 про надання дозволу на проведення обшуку за місцем здійснення господарської діяльності ПП «Дорстрой» (код ЄДРПОУ 33819662), за адресою: Черкаська обл., м. Христинівка, вул. Н. Терещенка, 1А, що належить на праві приватної власності ТОВ «Лукрум-2007» (код ЄДРПОУ 35110852).

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Другим слідчим відділом Першого управління організації досудових розслідувань Державного бюро розслідувань здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42019000000001317 від 20.06.2019 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5. ст. 191, ч. 4 ст. 358 КК України.

З матеріалів клопотання вбачається, що службові особи Державного агентства автомобільних доріг України (ЄДРПОУ 37641918) та його регіональних підрозділів, а також суб`єктів господарювання з використанням завідомо підроблених офіційних документів, які подавались ними для участі та перемозі у тендерних закупівлях щодо проведення ремонтних робіт автомобільних доріг України та шляхів сполучення, а саме атестатів виробництва та сертифікатів відповідності дорожньо-будівельних матеріалів, заволоділи державними коштами в особливо великих розмірах, виділених на ремонт автомобільних доріг і штучних споруд загального користування державного та місцевого значення.

За результатами проведених слідчих дій, зокрема оглядів змісту Інтернет-сайту https://prozorro.gov.ua/, а також матеріалами, наданими співробітниками оперативного підрозділу на виконання письмового доручення слідчого встановлено, що серед підприємств, якими здійснювалось використання завідомо підроблених атестатів, нібито виданих ДП «Науково-технічний центр «Дорожній контроль якості» є ПП «Дорстрой» (кодЄДРПОУ 33819662), яке з метою перемоги у тендерах щодо ремонту автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення, використовувало завідомо підроблений документ «Атестат АБЗ» АВ.ОДС.044.078-17.

Так, згідно офіційної відповіді ДП «Науково-технічний центр «Дорожній контроль якості» на запит органу досудового розслідування зазначено, що взагалі відсутні будь-які відомості щодо видачі атестату асфальтобетонного заводу АВ.ОДС.044.078-17 ПП «Дорстрой»(кодЄДРПОУ 33819662) будь-яких атестаційних документів.

Також встановлено, що ПП «Дорстрой» (код ЄДРПОУ 33819662) здійснює своюгосподарську діяльність,та розміщуєвиробничі потужностіу приміщенняхза адресою: Черкаська обл., м.Христинівка, вул.Н.Терещенка, 1А.

Встановлено, що приміщення, яке знаходиться за адресою: Черкаська обл.,м.Христинівка,вул.Н.Терещенка,1А, відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, належить на праві приватної власності ТОВ «Лукрум-2007» (код ЄДРПОУ 35110852).

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримав, просив задовольнити.

Заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, слідчий суддя надходить наступних висновків.

Відповідно доч.1ст.234КПК Україниобшук проводитьсяз метоювиявлення тафіксації відомостейпро обставинивчинення кримінальногоправопорушення,відшукання знаряддякримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, в даній ухвалі не наводить зміст документів доданих до клопотання (доказів), оскільки він обмежений таємницею досудового розслідування згоду на розкриття якої слідчим, прокурором йому не надано. Судове засідання проведено у закритому режимі відповідно до КПК України.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши клопотання та докази, якими обґрунтовано клопотання, у тому числі, що наявні в матеріалах, дані дають достатні підстави вважати, що відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, мають значення для досудового розслідування, дійшов до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання та надання дозволу на проведення обшуку.

Непроведення обшуку могло б перешкодити меті кримінального провадження.

Керуючись ст. 234, 235, 309, 535 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати прокурорам Офісу Генерального прокурора, які входять до складу групи прокурорів, слідчим центрального апарату Державного бюро розслідувань, які входять до складу слідчої групи у вказаному кримінальному провадженні дозвіл на проведення обшуку за місцем здійснення господарської діяльності ПП «Дорстрой» (код ЄДРПОУ 33819662), за адресою: Черкаська обл., м. Христинівка, вул. Н. Терещенка, 1А, що належить на праві приватної власності ТОВ «Лукрум-2007» (код ЄДРПОУ 35110852), з метою відшукання та вилучення документів чи їх копій, як на паперових, так і на електронних носіях, що стосуються ПП «Дорстрой» (код ЄДРПОУ 33819662), а саме участі у тендерних процедурах та виконання ними дорожньо-будівельних робіт, постачання ними будівельних матеріалів протягом 2016-2018 років, в тому числі:

- заявки на участь у тендерних процедурах, тендерні пропозиції, протоколи,

- зведені кошторисні розрахунки, висновки комплексної інвестиційної експертизи кошторисних частин робочих проектів,

- договори підряду, субпідряду із додатками та змінами до них,

- календарні плани виконання робіт;

- договори, контракти про виконання робіт та додаткові угоди до них,

- акти приймання виконаних робіт КБ-2, КБ-3, з первинною документацією, що стала підставою для їх складання та перевірки;

- платіжні доручення, касові ордери, рахунки-фактури, видаткові та податкові накладні;

- акти огляду прихованих робіт;

- договори та журнали з ведення технічного та авторського нагляду,

- матеріали обстежень та перевірок будівництва органами державного та іншого нагляду;

- протоколи випробувань інспекційного контролю основних дорожньо-будівельних матеріалів;

- акти відомчого контролю замовника якості робіт;

- акти введення в експлуатацію та постановки на гарантійне обслуговування об`єктів будівництва;

- сертифікати відповідності будівельних матеріалів (щебню, бітуму, асфальтобетонних сумішей тощо);

- тендерна документація у складі якої подано підроблені атестати;

- атестати чи сертифікати відповідності продукції, атестати виробництва асфальтобетонних та щебенево-мастикових сумішей, атестати відповідності машин для нанесення дорожньої розмітки, що нібито видані від імені

ДП «Науково-технічний центр «Дорожній контроль якості» (ДП «Дорцентр»),

- документи по взаємовідносинам з ДП «Науково-технічний центр «Дорожній контроль якості», (заявки на проведення атестації, програми атестації, акти перевірки виробництва, тощо),

- інші предмети, речі та документи, що зберегли на собі сліди кримінального правопорушення.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/11780/20-к.

Примірник 2 наданий прокурору ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.03.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88423998
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/11780/20-к

Ухвала від 13.03.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні