Ухвала
від 26.03.2020 по справі 420/2602/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/2602/20

УХВАЛА

26 березня 2020 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Балан Я.В., розглянувши у порядку письмового провадження заяву Спільного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю ДУНАЙ-ТРАНЗІТ до Другого Малиновського відділу державної виконавчої служби міста Одеса Головного управління юстиції в Одеській області, про вжиття заходів забезпечення позову до подання позовної заяви, -

В С Т А Н О В И В:

До Одеського окружного адміністративного суду звернулось Спільне підприємство у формі товариства з обмеженою відповідальністю ДУНАЙ-ТРАНЗІТ до Другого Малиновського відділу державної виконавчої служби міста Одеса Головного управління юстиції в Одеській області, з заявою про вжиття заходів забезпечення позову до позовної заяви, шляхом заборони посадовим особам Другого Малиновського відділу державної виконавчої служби міста Одеса Головного управління юстиції в Одеській області здійснювати будь-які дії у рамках виконавчого провадження №58665486 до розгляду по суті справи щодо визнання неправомірними дії головного державного виконавця Другого Малиновського відділу державної виконавчої служби міста Одеса Головного управління юстиції в Одеській області Скрябіної А.Я., щодо списання коштів з рахунків СП ТОВ ДУНАЙ-ТРАНЗІТ за постановою про арешт коштів боржника ВП№58665486 від 18.09.2019 року при примусовому виконанні постанови про стягнення виконавчого збору №ВП58665486 від 28.08.2017 року.

Вирішуючи питання щодо відповідності заяви про вжиття заходів забезпечення позову до подання позовної заяви Спільного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю ДУНАЙ-ТРАНЗІТ статті 152 Кодексу адміністративного судочинства України, суд зазначає наступне.

Приписами статті 152 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) встановлено вимоги до змісту та форми заяви про забезпечення позову.

Заява про забезпечення позову подається у письмовій формі і повинна містити, зокрема, повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності; або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку, офіційну електронну адресу або адресу електронної пошти; предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову; захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності.

СП ТОВ ДУНАЙ-ТРАНЗИТ вищевказані вимоги - не виконано, а саме, згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, за кодом ЄДРПОУ41405463 значиться юридична особа з повною назвою - ДРУГИЙ МАЛИНОВСЬКИЙ ВІДДІЛ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ У МІСТІ ОДЕСІ ПІВДЕННОГО МІЖРЕГІОНАЛЬНОГО УПРАВЛІННЯ МІНІСТЕРТСВА ЮСТИЦІЇ (М. ОДЕСА), а не Другий Малиновський відділ державної виконавчої служби міста Одеса Головного управління юстиції в Одеській області. Також, відсутнє належне обґрунтування необхідності вжиття заходів забезпечення позову.

Крім того, якщо заява про забезпечення позову подається до відкриття провадження у справі, у такій заяві додатково зазначаються повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) інших осіб, які можуть отримати статус учасника справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, а також відомі заявнику: реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб), за його наявності, або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

Суд звертає увагу, що Андрейченко І.М., може отримати статус учасника справи, проте у порушення ч.2 статті 152 КАС України СП ТОВ ДУНАЙ-ТРАНЗИТ дану особу у заяві про вжиття заходів забезпечення позову до позовної заяви стороною чи учасником справи - не вказано.

Також, частиною 4 статті 152 визначено, що до заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Проте, доказів сплати судового збору за подання заяви про вжиття заходів забезпечення позову СП ТОВ ДУНАЙ-ТРАНЗИТ суду - не надано.

Відповідно до частини 1 статті 154 Кодексу адміністративного судочинства України заява про забезпечення позову розглядається судом, у провадженні якого перебуває справа або до якого має бути поданий позов, не пізніше двох днів з дня її надходження, без повідомлення учасників справи.

За приписами частини 7 статті 154 Кодексу адміністративного судочинства України суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 152 цього Кодексу, повертає її заявнику без розгляду, про що постановляє ухвалу.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов до висновку, що заява СП ТОВ ДУНАЙ-ТРАНЗИТ про вжиття заходів забезпечення позову до подання позовної заяви, подана без додержання вимог статті 152 Кодексу адміністративного судочинства України, а тому, суд вважає за необхідне повернути її заявникові без розгляду.

Керуючись статтями 150 - 154, 243, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву Спільного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю ДУНАЙ-ТРАНЗІТ (65005, м. Одеса, вул. Бугаївська 21, офіс 301, код ЄДРПОУ 22450821) до Другого Малиновського відділу державної виконавчої служби міста Одеса Головного управління юстиції в Одеській області (65005, м. Одеса, вул. Бабеля 6, код ЄДРПОУ 41405463), про вжиття заходів забезпечення позову до подання позовної заяви шляхом заборони посадовим особам Другого Малиновського відділу державної виконавчої служби міста Одеса Головного управління юстиції в Одеській області здійснювати будь-які дії у рамках виконавчого провадження №58665486 до розгляду по суті справи щодо визнання неправомірними дії головного державного виконавця Другого Малиновського відділу державної виконавчої служби міста Одеса Головного управління юстиції в Одеській області Скрябіної А.Я., щодо списання коштів з рахунків СП ТОВ ДУНАЙ-ТРАНЗІТ за постановою про арешт коштів боржника ВП№58665486 від 18.09.2019 року при примусовому виконанні постанови про стягнення виконавчого збору №ВП58665486 від 28.08.2017 року - повернути заявникові без розгляду.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України, та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України, з урахуванням приписів пп. 15.5 п. 15 Розділу VII Перехідні положення Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Я.В. Балан

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.03.2020
Оприлюднено27.03.2020
Номер документу88427774
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/2602/20

Ухвала від 26.03.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні