Ухвала
від 25.03.2020 по справі 923/1194/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

про поновлення провадження у справі

25 березня 2020 року м. Херсон Справа № 923/1194/17

Господарський суд Херсонської області у складі судді Немченко Л.М. , розглянувши справу

за заявою кредитора: Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі (73026, м. Херсон, пр-т Ушакова, 75, код ЄДРПОУ 43143201)

до боржника: Комунального підприємства "Таврійський" виконавчого комітету Херсонської міської ради (вул. Карбишева, буд. 19, м. Херсон, 73000, код ЄДРПОУ 34786387)

за участі кредитора: Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсонрегіонгаз" (код ЄДРПОУ 39500143, 73025, м. Херсон, вул. Михайлівська, 18)

третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні боржника: Товарної біржі "Елада" (код ЄДРПОУ 35788364, 73034, м. Херсон, Миколаївське шосе, буд. 25)

заінтересованої особи з правами третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні боржника: Херсонської міської ради (пр.Ушакова,37, м. Херсон, 73000)

про банкрутство

без участі представників сторін

в с т а н о в и в:

Справа знаходиться в ліквідаційній процедурі введеній постановою Господарського суду Херсонської області від 26.09.2018, повноваження ліквідатора виконує арбітражний керуючий Ляшко Олександр Віталійович.

03.07.2019 від Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі до Господарського суду Херсонської області надійшла заява про визнання протиправним та скасування акту (рішення) суб`єкту господарювання та його органів, в якій заявник просить суд визнати протиправними та скасувати рішення Херсонської міської ради від 14.03.2019 року № 1890 "Про незастосування до Комунального підприємства "Таврійський", яке має суспільну та іншу цінність, передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" процедур та закриття провадження у справі про банкрутство".

Дослідивши матеріали заяви, суд дійшов висновку, що заява про визнання протиправним та скасування акту (рішення) суб`єкту господарювання та його органів підлягає поверненню, мотивування було викладено в ухвалі від 08.07.2019.

Постановою Південно-західного апеляційного господарського суду від 24.09.2019 за результатами розгляду апеляційної скарги Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі було скасовано ухвалу суду першої інстанції.

Постановою Верховного суду від 19.11.2019 за результатами розгляду касаційної скарги ГУ ДПС у Херсонській області постанову Південно-західного апеляційного господарського суду від 24.09.2019 та ухвалу господарського суду Херсонської області від 08.07.2019 скасовано заяву Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі до Господарського суду Херсонської області про визнання протиправним та скасування акту (рішення) суб`єкту господарювання та його органів, в якій заявник просить суд визнати протиправними та скасувати рішення Херсонської міської ради від 14.03.2019 року № 1890 "Про незастосування до Комунального підприємства "Таврійський", яке має суспільну та іншу цінність, передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" процедур та закриття провадження у справі про банкрутство" направлено до Господарського суду Херсонської області для розгляду.

25.10.2019 до Господарського суду Херсонської області від Херсонської міської ради надійшла заява про виключення майна з ліквідаційної маси банкрута та зобов`язання ліквідатора передати майно Херсонській міській раді.

Ухвалою від 28.10.2019 заява Херсонської міської ради призначена до розгляду у відкритому судовому засіданні за участю сторін на 11.11.2019.

Однак, у зв`язку з надходженням апеляційної скарги Херсонської міської ради на ухвалу Господарського суду Херсонської області від 18.09.2019 та надходженням запиту від апеляційної інстанції про направлення матеріалів справи, суд зупинив провадження у справі до повернення матеріалів справи.

Постановою Південно-західного апеляційного господарського суду Херсонської області від 18.02.2020 апеляційне провадження у справі №923/1194/17 зупинено до набрання законної сили рішення Господарського суду Херсонської області заяву Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі до Господарського суду Херсонської області про визнання протиправним та скасування акту (рішення) суб`єкту господарювання та його органів, в якій заявник просить суд визнати протиправними та скасувати рішення Херсонської міської ради від 14.03.2019 року № 1890 "Про незастосування до Комунального підприємства "Таврійський", яке має суспільну та іншу цінність, передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" процедур та закриття провадження у справі про банкрутство".

Постановою Південно-західного апеляційного господарського суду від 27.02.2020 розглянув апеляційну скаргу Херсонської міської ради на ухвалу господарського суду Херсонської області від 04.10.2019 та залишив ухвалу суду першої інстанції без змін.

З супровідним листом 23.03.2020 від Південно-західного апеляційного господарського суду надійшли матеріали справи до Господарського суду Херсонської області.

У зв`язку з цим, відпали підстави для зупинення провадження у справі.

Між тим, підпунктами 1,2 пункту 2 Перехідних положень Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 установлено, що на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов`язаних із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 : роботодавець може доручити працівникові, у тому числі державному службовцю, службовцю органу місцевого самоврядування, виконувати протягом певного періоду роботу, визначену трудовим договором, вдома, а також надавати працівнику, у тому числі державному службовцю, службовцю органу місцевого самоврядування, за його згодою відпустку; власником підприємства, установи, організації або уповноваженим органом може змінюватися режим роботи органів, закладів, підприємств, установ, організацій, зокрема щодо прийому та обслуговування фізичних та юридичних осіб. Інформація про такі зміни повинна доводитися до відома населення з використанням веб-сайтів та інших комунікаційних засобів.

Відповідно до ст. 3 Конституції України людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов`язком держави.

Враховуючи введення в Україні з 12.03.2020р. по 03.04.2020р. карантину через спалах у світі коронавірусу та з метою забезпечення безпеки учасників справи, що у даному випадку має пріоритет у порівнянні із дотриманням строку розгляду заяв, поданих в межах справи про банкрутство суд вважає за необхідне розглянути заяву Херсонської міської ради про виключення майна з ліквідаційної маси банкрута та зобов`язання ліквідатора передати майно Херсонській міській раді та заяву Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі до Господарського суду Херсонської області про визнання протиправним та скасування акту (рішення) суб`єкту господарювання та його органів, в якій заявник просить суд визнати протиправними та скасувати рішення Херсонської міської ради від 14.03.2019 року № 1890 поза межами встановленого Кодексом з процедур банкрутства строку, у розумний строк згідно ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, визначити дату розгляду, визначення якої буде здійснено додатково при усуненні обставин, які спричинили введення в Україні карантину.

Відповідно до ч. 1 ст. 230 ГПК України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Таким чином, оскільки обставини, що зумовили зупинення провадження у справі усунені, провадження у цій справі підлягає поновленню.

При цьому дата та час судового засідання буде визначена судом після відміни обмежувальних протиепідемічних заходів. Про дату та час наступного судового засідання учасники справи будуть повідомлені додатково.

Керуючись нормами ст.ст.58, 60 Кодексу з процедури банкрутства, ст. ст. 230, 234 ГПК України, суд

п о с т а н о в и в :

1.Провадження по справі поновити.

2.Провести розгляд заяви Херсонської міської ради про виключення майна з ліквідаційної маси банкрута та зобов`язання ліквідатора передати майно Херсонській міській раді та заяву Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі до Господарського суду Херсонської області про визнання протиправним та скасування акту (рішення) суб`єкту господарювання та його органів, в якій заявник просить суд визнати протиправними та скасувати рішення Херсонської міської ради від 14.03.2019 року № 1890 у розумний строк, тривалість якого обумовлюється запровадженням в Україні карантину через спалах у світі коронавірусу COVID-19 та терміном його дії.

3.Запропонувати учасникам справи ініціювати розгляд заяв справи № 923/1194/17 без участі осіб, які беруть участь у справі, у судовому засіданні, на підставі наявних документів, у зв`язку зі встановленням на усій території України карантину відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №211 від 11.03.2020 Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 , подавши до господарського суду Херсонської області відповідне клопотання (заяву).

4.Про дату та час розгляду справи №923/1194/17 повідомити учасників справи додатково відповідною ухвалою.

5.Повідомити учасників справи про можливість подати процесуальні документи, письмові та електронні докази тощо, вчинити інші процесуальні дії в електронній формі, з використанням власного електронного цифрового підпису, прирівняного до власноручного підпису відповідно до Закону України Про електронний цифровий підпис .

6.Повідомити учасників судового процесу, що учасники справи, адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки та інші особи мають право доступу до матеріалів справи в електронному вигляді в системі Електронний суд після реєстрації своїх офіційних електронних адрес в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі.

7.Звернути увагу учасників справи на те, що подання учасниками судового процесу документів до суду можливо здійснювати за допомогою електронних чи поштових засобів зв`язку. Учасникам справи необхідно повідомити суду та іншим учасникам справи свої офіційні електронні адреси для забезпечення належного обміну процесуальними документами.

8.Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя Л.М. Немченко

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення25.03.2020
Оприлюднено27.03.2020
Номер документу88430517
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/1194/17

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 09.04.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 12.03.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 26.02.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 12.12.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 17.10.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 17.10.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 17.10.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 16.10.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні