Вирок
від 26.03.2020 по справі 561/137/20
ЗАРІЧНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 561/137/20

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 березня 2020 року смт Зарічне

Зарічненський районний суд Рівненської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

з участю:

секретаря судових засідань ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

представника потерпілого ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Зарічненського районного суду кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019180120000273 від 16 грудня 2019 року про обвинувачення ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та жителя АДРЕСА_1 , громадянина України, з повною середньою освітою, розлученого, не працюючого, раніше не судимого, за ч.1 ст.185 КК України, -

в с т а н о в и в:

Судом визнано доведеним, що 10 листопада 2019 року приблизно о 22 годині, ОСОБА_4 , скориставшись відсутністю стороннього нагляду, умисно, з корисливих мотивів, з території фельдшерсько-акушерського пункту с. Олександрове, таємно викрав три металеві стовпчики з паркану, що перебувають на балансі комунального некомерційного підприємства "Зарічненський центр первинної медико-санітарної допомоги". В подальшому, ОСОБА_4 викрадене здав на металобрухт. Внаслідок своїх протиправних дій, ОСОБА_4 заподіяв комунальному некомерційному підприємству "Зарічненський центр первинної медико-санітарної допомоги" матеріальну шкоду на суму 270 гривень.

Своїми умисними діями, які виразились у таємному викраденні чужого майна, ОСОБА_4 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 185 КК України.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 винним себе визнав повністю. Визнав всі обставини вчинення інкримінованого йому кримінального правопорушення. Суду показав, що дійсно 10 листопада 2019 року, він виламав три металеві стовпчики з паркану фельдшерсько-акушерського пункту с.Олександрове, завантажив на гужову підводу та здав на металобрухт. Матеріальну шкоду відшкодував повністю. В скоєному щиро кається.

У відповідності ч. 3 ст. 349 КПК України, визнавши недоцільним дослідження доказів стосовно фактичних обставин справи, які ніким не оспорюються, з`ясувавши правильне розуміння обвинуваченим змісту цих обставин, за відсутності сумнівів у добровільності та істинності його позицій, роз`яснивши йому, що у такому випадку він буде позбавлений права оспорювати ці фактичні обставини справи у апеляційному порядку, суд вважає винуватість обвинуваченого ОСОБА_4 доведеною і кваліфікує його дії за ч. 1 ст. 185 КК України, як таємне викрадення чужого майна.

При призначенніобвинуваченому ОСОБА_4 покарання, суд згідноз вимогамист.65КК України,враховує ступіньтяжкості вчиненогокримінального правопорушення,дані проособу винного,обставини,що пом`якшуютьта обтяжуютьпокарання.

Суд також враховує, що ОСОБА_4 скоїв умисний злочин, який є злочином середньої тяжкості у відповідності ст. 12 КК України.

Як особа, ОСОБА_4 по місцю проживання характеризується посередньо, вперше притягується до кримінальної відповідальності.

Обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченого згідно ст. 66 КК України, є щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, відшкодування шкоди потерпілому.

Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого у відповідності до ст.67 КК України, судом не встановлено.

У відповідності до ч. 2 ст. 50 КК України, покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засудженого, а також запобігання вчиненню нових злочинів як засудженим, так і іншими особами.

Як вбачається з дослідженої в судову засіданні досудової доповіді Зарічненського районного сектору пробації у Рівненській області, виправлення ОСОБА_4 можливе без позбавлення або обмеження волі.

Враховуючи викладене, суд вважає, що виправлення і перевиховання обвинуваченого ОСОБА_4 можливе без ізоляції від суспільства .

При визначенні покарання, суд враховує те, що ОСОБА_4 щиро розкаявся в скоєному, шкоду добровільно відшкодував, що істотно знижує суспільну небезпечність вчиненого ним кримінального правопорушення, є фізично здоровим, а тому суд вважає за доцільне призначити покарання обвинуваченому у виді штрафу у мінімальному розмірі, передбаченому санкцією ч. 1 ст. 185 КК України.

Таке покарання буде необхідним і достатнім для виправлення обвинуваченого та попередженню нових злочинів.

Цивільний позов у справі не заявлявся.

Речові докази відсутні.

Запобіжний захід не обирався.

На підставі наведеного, керуючись ст.374 КПК України, суд, -

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_4 визнативинуватим зач.1ст.185КК Україниі призначитийому покаранняу видіштрафу врозмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень.

Вирок може бути оскаржений до Рівненського апеляційного суду через Зарічненський районний суд Рівненської області виключно з підстав, передбачених ст. 394 КПК України, протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Копію даного вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору.

Інші учасники судового провадження мають право отримати копію вироку в суді.

Головуючий ОСОБА_1

СудЗарічненський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення26.03.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88441456
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —561/137/20

Вирок від 26.03.2020

Кримінальне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Зейкан Н.М.

Ухвала від 18.03.2020

Кримінальне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Зейкан Н.М.

Ухвала від 17.02.2020

Кримінальне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Зейкан Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні