Ухвала
від 14.03.2020 по справі 757/11263/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/11263/20-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 березня 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Києві клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №6 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Київської місцевої прокуратури №6 ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю вилучення їх оригіналів, які знаходяться у фактичному володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , або за іншим місцезнаходженням речей та документів та в яких містяться відомості про фінансово-господарську діяльність ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

В обґрунтування клопотання посилається на те, що cлідчим відділом Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019101060000368 від 18.12.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

У ході досудового сдідства встановлено, що група суб`єктів господарювання, а саме ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_7 ) та ФОП ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_8 ) отримує 90 % усіх підрядних робіт від ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Зокрема, протягом 2017-2019 років ІНФОРМАЦІЯ_7 за результатами проведення процедур публічних закупівель уклало з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) 154 договори на загальну суму 64 млн грн, з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) 150 договорів на 49 млн грн, з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) 34 договори на 18,2 млн грн, з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) 8 договорів на 1,7 млн грн, з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) 7 договорів на 2,7 млн грн, з ФОП ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_7 ) 39 договорів на 13,6 млн грн та з ФОП ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_8 ) 4 договори на 1,5 млн грн. Таким чином, протягом вказаного періоду зазначена група суб`єктів господарювання отримала підрядів на 150,7 млн. грн. лише від ІНФОРМАЦІЯ_7 без врахування інших розпорядників бюджетних коштів міста Києва.

Також, встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) здійснювали вхід до аукціонів публічних закупівель з однієї ІР-адреси, що додатково підтверджує пов`язаність вказаних суб`єктів господарювання (відповідь ДП « ІНФОРМАЦІЯ_8 » від 11.10.2019 № 206/2744/03).

Наведені факти підтверджуються аудиторським звітом від 29.11.2017 № 070-5-13/59 ІНФОРМАЦІЯ_9 . Відповідно до вказаного звіту встановлено пов`язаність ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ФОП ОСОБА_4 , факти завищення вартості робіт, в тендерних вимогах Управління вказуються дискримінаційні вимоги, виявлено порушення щодо термінів оприлюднення договорів в електронній системі « ІНФОРМАЦІЯ_8 », умови договорів вказаних учасників не відповідають тендерним вимогам та багато інших порушень.

Крім того, за результатами аналізу господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), які являються основними підприємствами із вказаної групи та найбільше отримують підрядів в ІНФОРМАЦІЯ_7 , виявлені факти виведення бюджетних коштів у тіньовий сектор економіки.

Зокрема, для виконання субпідрядних робіт ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) залучало підприємства з ознаками фіктивності та транзитності, які вказані в клопотанні.

При цьому, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) для виконання субпідрядних робіт залучало ті ж підприємства з ознаками фіктивності та транзитності.

Про безтоварність зазначених господарських взаємовідносин та фіктивність субпідрядних організацій вказує те, що в них по ланцюгу постачання виявлене невідповідність придбаних та реалізованих товарів/послуг, у видах діяльності відсутній інжиніринг та будівництво, відсутні трудові, матеріальні, фінансові ресурси, що свідчить про неможливість виконання зазначених субпідрядних робіт.

Прокурор зазначає, що оригінали зазначених фінансово-господарських документів необхідно вилучити у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), оскільки вони необхідні для проведення експертного дослідження, встановлення осіб, які підписували документи та приймали участь в ході фінансово-господарських взаємовідносин, а також, з метою визначення кола осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення, тому просить надати тимчасовий доступ до вказаних документів.

Прокурор ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився від нього надійшла заява про розгляд клопотання без його участі. Клопотання підтримав в повному обсязі та просив його задовольнити з підстав наведених судом вище.

Слідчий суддя, вивчивши клопотання, матеріали, якими воно обґрунтовується, приходить до наступного висновку.

Судовим розглядом встановлено, що cлідчим відділом Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019101060000368 від 18.12.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

У відповідності до положень ч. 1 ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, в якому мають обґрунтувати можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи обставини вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні прокурора, правове обґрунтування клопотання, яке відповідає вимогам ст. ст. 93, 161, 162 КПК України, приходжу до висновку про обґрунтованість клопотання та наявність правових підстав для тимчасового доступу до речей та документів, які знаходяться у фактичному володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , або за іншим місцезнаходженням речей та документів та в яких містяться відомості про фінансово-господарську діяльність ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), оскільки фактичні дані якої можуть мати значення для встановлення обставин, які підлягають доказуванню в кримінальному провадженні згідно ст. 91 КПК України, а в інший спосіб їх отримати неможливо.

Разом з тим, необхідність вилучення оригіналів запитуваних документів слідчим суддею не встановлена і прокурором не доведена, а відтак, клопотання підлягає задоволенню частково, з наданням можливості вилучення належним чином завірених копій.

На підставі викладеного і керуючись ст. 107, 160, 162, 163, 164, 166, 309, 376, 562 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №6 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити частково.

Надати дозвіл прокурору Київської місцевої прокуратури № 6 ОСОБА_3 , а також прокурорам Київської місцевої прокуратури № 6 ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та за їх дорученням оперативним співробітникам ГУ СБ України у м. Києві та Київській області старшому оперуповноваженому на ОВО ОСОБА_11 , старшому оперуповноваженому ОСОБА_12 на тимчасовий доступ до до речей та документів, з можливістю вилучення їх копій, які знаходяться у фактичному володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , або за іншим місцезнаходженням речей та документів та в яких містяться відомості про фінансово-господарську діяльність ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме: до документів (договори з додатками, змінами та доповненнями, специфікаціями, додаткові угоди, договірна ціна, відомості ресурсів, відомості обсягів робіт, календарні графіки виконання робіт, проектно-кошторисна документація (зі змінами та доповненнями), зведений кошторис, локальні кошториси, графіки фінансування зазначених робіт, акти приймання-передачі, податкові накладні, видаткові накладні, товаротранспортні накладні, платіжні доручення, банківські виписки за ТМЦ (наданні послуги, виконанні роботи), сертифікати якості та технічна документація на ТМЦ, оборотно-сальдові відомості по рахунку 631, акти взаємозвірок в односторонньому порядку, акти виконаних робіт (КБ-2В, КБ-3), акти вартості будівельних робіт та матеріалів, план-схеми по об`єктам робіт, акти прихованих робіт, дефектні акти, документи та відомості, що підтверджують передачу-отримання зворотних матеріалів; накладні на матеріали, журнали робіт, схеми транспортування ґрунтів та сміття, підтверджуючі документи щодо вивезення сміття та утилізації, виконавчі креслення та матеріали фотофіксації робіт), які супроводжували укладання та виконання угод ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з ІНФОРМАЦІЯ_7 (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ) у період з 01.01.2019 по дату постановлення ухвали слідчим суддею.

В решті клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах судового провадження.

Примірник № 2 наданий прокурору ОСОБА_3

Слідчий суддя - ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.03.2020
Оприлюднено07.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/11263/20-к

Ухвала від 14.03.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Константінова К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні