Ухвала
від 26.03.2020 по справі 686/7912/20
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/7912/20

Провадження № 1-кс/686/4041/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 березня 2020 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Хмельницькому клопотання слідчого відділу СУ ГУНП в Хмельницькій області капітана поліції ОСОБА_3 , погодженого з прокурором, про тимчасовий доступ до речей та документів, у кримінальному провадженні №12020240000000075,

ВСТАНОВИВ:

24.03.2020 року слідчий відділу СУ ГУНП в Хмельницькій області капітан поліції ОСОБА_3 звернулася до слідчого судді Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області з клопотанням, погодженим з прокурором відділу прокуратури Хмельницької області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ та вилучення речей та документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ( АДРЕСА_1 ).

В обґрунтування даного клопотання слідчим зазначено, що до СУ ГУНП в Хмельницькій області надійшли матеріали з УПН ГУНП в Хмельницькій області про те, що група осіб, через мережу «Інтернет» незаконно займається збутом наркотичних засобів та психотропних речовин на території Хмельницької області.

Дане кримінальне правопорушення 25.02.2020 року зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань №12020240000000075, правова кваліфікація правопорушення ч.2 ст.307 КК України.

В ході розслідування даного кримінального провадження встановлено, що невстановлена особа незаконно займається збутом наркотичних засобів та психотропних речовин, із використанням електронно - обчислювальної техніки, а саме за допомогою месенджера Telegram, на території Хмельницької області.

Вказана особа, за допомогою чату месенджера «Telegram», під час листування, надсилає асортимент товару та надає номер гаманця платіжної системи « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Після оплати замовлених наркотичних засобів чи психотропних речовин на вказаний електронний гаманець, покупець отримує фото з місцем прихованого наркотичного засобу чи психотропної речовини (закладкою), яку в свою чергу залишають невстановлені на даний час особи.

Грошові кошти за наркотичні засоби надходять на наступні електронні гаманці платіжної системи НОМЕР_1 , НОМЕР_2 .

Зметою встановленнябанківських рахунків,на якіздійснюється переведенняотриманих внаслідокнезаконного збутунаркотичних засобівта психотропнихречовин грошовихкоштів,що всвою чергунадало бзмогу встановитиособу,яка проводитьтакі операціївиникла необхідністьв тимчасовомудоступі доінформації (з можливістю її вилучення в електронному вигляді на цифровому носії інформації), що перебуває у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_1 , а саме відомості про банківські рахунки, на які переводились грошові кошти із електронних гаманців НОМЕР_1 , НОМЕР_2 з моменту їх створення по теперішній час, із розшифруванням контрагентів, оскільки є підстави вважати, що вказані відомості містять інформацію про осіб, які здійснюють злочинну діяльність у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин.

Слідчим у клопотанні міститься прохання про проведення розгляду даного клопотання без її участі, в якій вона підтримує подане клопотання та просить його задовольнити.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » про день та час судового розгляду повідомлений в установленому законом порядку.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Вивчивши надані матеріали, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Слідчим наведено підстави, передбачені ч. 5 ст.163 КПК України, зокрема, що документи, доступ до яких просить надати слідчий, в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можуть бути використані як доказ в кримінальному провадженні.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, є всі підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, в зв`язку з чим клопотання слідчого підлягає задоволенню, оскільки іншими способами встановити особу, яка вчинила злочин, та довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

Керуючись ст.ст.163, 164 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Надати дозвіл т.в.о. начальника ВРОТЗ СУ ГУНП в Хмельницькій області майору поліції ОСОБА_5 , заступнику начальника ВРОТЗ СУ ГУНП в Хмельницькій області підполковнику поліції ОСОБА_6 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Хмельницькій області майору поліції ОСОБА_7 ; старшому слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області майору поліції ОСОБА_8 ; старшому слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області капітану поліції ОСОБА_9 ; слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області капітану поліції ОСОБА_10 ; старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Хмельницькій області майору поліції ОСОБА_11 ; слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області капітану поліції ОСОБА_3 , слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області капітану поліції ОСОБА_12 , слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області капітану поліції ОСОБА_13 , старшому слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області капітану поліції ОСОБА_14 , старшому слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області капітану поліції ОСОБА_15 , слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_16 , на тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення їх копій на електронному носії із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ( АДРЕСА_1 ), а саме відомості про банківські рахунки, на які переводились грошові кошти із електронних гаманців, номера телефонів на які вони реєструвались, та іншу наявну інформацію по наступних номерах електронних гаманців: НОМЕР_1 , НОМЕР_2 з моменту їх створення по час виконання ухвали, із розшифруванням контрагентів, оскільки є підстави вважати, що вказані від омості містять інформацію про осіб, які здійснюють злочинну діяльність у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин.

Службовим особам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ( АДРЕСА_1 ) забезпечити тимчасовий доступ та надати можливість вилучити вищезазначені документи.

Ухвала діє по 25 квітня 2020 року.

Відповідно до ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення26.03.2020
Оприлюднено08.02.2023

Судовий реєстр по справі —686/7912/20

Ухвала від 26.03.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Заворотна О. Л.

Ухвала від 27.03.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Заворотна О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні