Рішення
від 24.03.2020 по справі 524/8859/19
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 524/8859/19

Провадження № 2/524/829/20

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.03.2020 року Автозаводський районний суд м. Кременчука в складі:

головуючого судді - Предоляк О.С.

при секретарі судового засідання - Бондаренко Н.О.

розглянувши в спрощеному провадженні у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Кременчуці цивільну справу за позовом Акціонерного товариства Полтаваобленерго до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В

У грудні 2019 року АТ Полтаваобленерго звернулося до суду з позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за послуги з теплопостачання у вигляді централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води.

В обґрунтування позову зазначають, що відповідач зареєстрована в Кременчуцькій філії ПАТ Полтаваобленерго як споживач послуг з теплопостачання у вигляді централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води за адресою: АДРЕСА_1 , по особовому рахунку № НОМЕР_1 .

06.06.2018 року між ПАТ Полтаваобленерго та ОСОБА_1 укладено договір про надання послуг з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води № 80534/57606.

Відповідно до п.1 договору відповідач зобов`язувався своєчасно надавати відповідачеві відповідної якості послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, а відповідач зобов`язувався своєчасно оплачувати надані послуги за встановленими тарифами у строки і на умовах, передбачених договором.

Позивач надає відповідачеві послуги з теплопостачання в повному обсязі у відповідності до якісних показників згідно вимог нормативно-технічних документів, однак відповідач в порушення норм чинного законодавства та умов договору, не виконує обов`язки та не оплачує своєчасно і у повному обсязі вартість наданих позивачем послуг.

Просять стягнути з відповідача борг за надані послуги з теплопостачання у вигляді централізованого опалення та гарячого водопостачання на загальну суму 13435,46 грн., індекс інфляції боргу в розмірі 943,85 грн., 3% річних від суми боргу 398,55 грн. та у повернення сплаченого судового збору - 1921 грн.

Представник позивача АТ Полтаваобленерго у судове засідання не з`явився, просить розглянути справу за його відсутності, позов підтримує та просить задовольнити, про що надав письмову заяву.

Відповідач ОСОБА_1 у судове засідання не з`явилась, про час, дату розгляду справи повідомлялась належним чином - засобами рекомендованого поштового зв`язку, про причини своєї неявки суд не повідомляла.

Суд, вивчивши матеріали справи, встановив наступне.

Відповідно ст. 525 ЦК України одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено законом або договором.

Згідно ст. 526 ЦК України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов і вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

У відповідності до ст. 625 ЦК України боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов`язання.

Боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Згідно п.5 ч.3 ст.20 Закону України Про житлово-комунальні послуги , споживач зобов`язаний оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом.

У відповідності до п.18 Правил надання населенню послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення , затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 року № 630 (в редакції станом на день розгляду справи) споживач, якому надаються послуги з теплопостачання у вигляді гарячого водопостачання та опалення повинен не пізніше 20 числа місяця, наступного за розрахунковим періодом (місяцем) розрахуватися за спожиті послуги, якщо договором не встановлено інший строк.

Судом встановлено, що відповідач ОСОБА_1 зареєстрована в Кременчуцькій філії ПАТ Полтаваобленерго як споживач послуг з теплопостачання у вигляді централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води за адресою: АДРЕСА_1 , по особовому рахунку № НОМЕР_1 .

06.06.2018 року між ПАТ Полтаваобленерго та ОСОБА_1 укладено договір про надання послуг з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води № 80534/57606.

Відповідно до п.1 договору позивач зобов`язувався своєчасно надавати відповідачеві відповідної якості послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, а відповідач зобов`язувався своєчасно оплачувати надані послуги за встановленими тарифами у строки і на умовах, передбачених договором.

Між сторонами визначені всі істотні умови, зокрема: предмет зобов`язання, строки дії, права, обов`язки та відповідальність сторін.

Відповідач в порушення норм чинного законодавства та умов договору не своєчасно та не у повному обсязі оплачує вартість наданих послуг.

Станом на 22.11.2019 року борг відповідача по оплаті наданих позивачем послуг з теплопостачання у вигляді централізованого опалення та центрального постачання гарячої води за період з квітня 2015 року по квітень 2019 року становить 13435,46 грн., із них: сума боргу за послугу з централізованого опалення 9887,03 грн.; - сума боргу за послугу з централізованого постачання гарячої води 3548,46 грн.

Відповідач не надав суду належних і допустимих доказів на спростування позову та встановлених судом обставин.

За таких обставин, позов підлягає задоволенню.

Необхідно стягнути з відповідача на користь позивача заборгованість по оплаті вартості за надані послуги теплопостачання у вигляді централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води в розмірі 13435,46 грн., індекс інфляції боргу в розмірі 943,85 грн., 3% річних від суми боргу 398,55 грн. та у повернення сплаченого судового збору - 1921 грн.

Керуючись ст. ст. 525, 526, 530, 625 ЦК України, ст. ст. 4, 5, 10-13, 18, 76-81, 83, 258, 264, 265, 273, 280, 281, 282, 283, 284, 289, 352, 354 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В

Позов Акціонерного товариства Полтаваобленерго до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості - задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 ,на користь Акціонерного товариства Полтаваобленерго в особі Кременчуцької філії, що розташоване за адресою: м.Кременчук, просп. Свободи, 8, код ЄДРПОУ 00131819 заборгованість за надані послуги з теплопостачання у вигляді централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води в розмірі 13435,46 грн., індекс інфляції боргу в розмірі 943,85 грн., 3% річних від суми боргу 398,55 грн., а всього 14777,86 грн.

Стягнути з ОСОБА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , на користь Акціонерного товариства Полтаваобленерго в особі Кременчуцької філії у повернення сплаченого судового збору 1921 грн.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача.

Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного тексту заочного рішення суду.

Строк на подання заяви про перегляд заочного рішення може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку рішення суду повністю або частково.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне рішення не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Суддя: О.С.Предоляк

Дата ухвалення рішення24.03.2020
Оприлюднено30.03.2020

Судовий реєстр по справі —524/8859/19

Рішення від 24.03.2020

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

Ухвала від 24.03.2020

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

Ухвала від 11.01.2020

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні