Ухвала
від 26.03.2020 по справі 317/1591/14-ц
ЗАПОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 317/1591/14-ц

Провадження № 2/317/318/2020

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 березня 2020 року м. Запоріжжя

Запорізький районний суд Запорізької області у складі:

головуючого судді Яркіної С.В.,

за участю секретаря судового засідання Ігнатченко Ю.О.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом Запорізької місцевої прокуратури № 2 Запорізької області в інтересах держави в особі Головного управління Держземагенства у Запорізькій області до ОСОБА_1 , Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області, треті особи: Державна інспекція сільського господарства у Запорізькій області, Обслуговуючий садівничий кооператив Гриф-2006 про визнання недійсним та скасування державного акту на право приватної власності на земельну ділянку, витребування земельної ділянки та повернення її власнику,

В С Т А Н О В И В:

У грудні 2019 року з Верховного Суду у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду до Запорізького районного суду Запорізької області надійшла на новий розгляд цивільна справа за вищевказаним позовом.

26.03.2020 на адресу суду від виконувача обов`язків керівника Запорізької місцевої прокуратури № 2 надійшло клопотання про залучення до участі у справі правонаступника у спірних правовідносинах та виключення третіх осіб у справі. У клопотанні просив: - залучити до участі у справі Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області як правонаступника Головного управління Держземагенства у Запорізькій області; - виключити з числа третіх осіб у справі Запорізьку районну державну адміністрацію Запорізької області; - замінити у справі первісного відповідача Реєстраційну службу Запорізького районного управління юстиції Запорізької області на належного відповідача - Запорізьку районну державну адміністрацію Запорізької області; - виключити з числа третіх осіб у справі Державну інспекцію сільського господарства в Запорізькій області.

Учасники справи до суду не з`явились, про дату, час і місце проведення підготовчого судового засідання повідомлялись належним чином.

Згідно з ч. 1 ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до Постанови КМУ від 10 вересня 2014 року № 442 Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади , постановлено утворити Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру, реорганізувавши Державне агентство земельних ресурсів України шляхом перетворення.

Постановою Кабінету Міністрів України від 14 січня 2015 р. № 5 утворено як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру за переліком згідно з додатком 1. Вказаний додаток, серед інших, містить територіальний орган Держгеокадастру, який утворюється, а саме - Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області.

Пунктом 2 цієї ж постанови Кабінету Міністрів України від 14 січня 2015 року № 5 Про утворення територіальних органів Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру , серед іншого, передбачено реорганізувати Головне управління Держземагентства у Запорізькій області шляхом його приєднання до Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань до зазначеного реєстру від 27 травня 2016 внесено запис № 11031120010033369 про проведення державної реєстрації - припинення юридичної особи Головного Управління Держземагентства у Запорізькій області, ідентифікаційний код юридичної особи 38461250. Юридичною особою-правонаступником зазначено Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області.

Відтак, суд вбачає необхідним залучити до участі у справі Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області як правонаступника Головного управління Держземагенства у Запорізькій області.

Стосовно вимоги клопотання про заміну у справі первісного відповідача Реєстраційну службу Запорізького районного управління юстиції Запорізької області на належного відповідача - Запорізьку районну державну адміністрацію Запорізької області та виключення з числа третіх осіб у справі Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області, слід зазначити наступне.

Ухвалою Запорізького районного суду Запорізької області від 10 травня 2016 року у справі № 317/1591/14-ц у справі за позовом Запорізької місцевої прокуратури № 2 Запорізької області в інтересах держави в особі органа уповноваженого державою на здійснення відповідних функцій у спірних правовідносинах: Головного управління Держземагенства у Запорізькій області до ОСОБА_1 , Реєстраційної служби Запорізького районного управління юстиції Запорізької області, треті особи: Запорізька районна державна адміністрація, Обслуговуючий садівничий кооператив Гриф-2006 , Державна інспекція сільського господарства у Запорізькій області, про визнання недійсним та скасування державного акту на право приватної власності на земельну ділянку, витребування земельної ділянки та повернення її власнику, відповідача - Реєстраційну службу Запорізького районного управління юстиції Запорізької області замінено на належного відповідача - Запорізьку районну державну адміністрацію Запорізької області (сектор з питань державної реєстрації Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області) та виключено Запорізьку районну державну адміністрацію з кола третіх осіб у справі.

Відтак у задоволенні вказаних вимог клопотання слід відмовити.

Стосовно вимоги клопотання про виключення з числа третіх осіб у справі Державну інспекцію сільського господарства в Запорізькій області, слід зазначити наступне.

Згідно з п. 1 Постанови Кабінету Міністрів України від 30.06.2015 № 447, юридичні особи публічного права територіальні органи Державної інспекції сільського господарства, зокрема Державна інспекція сільського господарства в Запорізькій області - ліквідована.

Відповідно до інформації, яка міститься у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, 21.02.2018 внесено відомості про припинення юридичної особи - Державної інспекції сільського господарства в Запорізькій області.

Враховуючи, що Державна інспекція сільського господарства в Запорізькій області ліквідована, а її функції і повноваження покладено на Державну службу з питань геодезії, картографії та кадастру, яка є позивачем у даній цивільній справі, суд вважає за необхідне виключити з числа третіх осіб Державну інспекцію сільського господарства в Запорізькій області.

Враховуючи вищевикладене, клопотання підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст.ст. 43, 55, 196-200, 259-261, 353 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання виконувача обов`язків керівника Запорізької місцевої прокуратури № 2 про залучення до участі у справі правонаступника у спірних правовідносинах та виключення третіх осіб у справі - задовольнити частково.

Залучити до участі у справі Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області (69095, м. Запоріжжя, вул. Українська, 50, ЄДРПОУ 39820689) як правонаступника Головного управління Держземагенства у Запорізькій області (код ЄДРПОУ 38461250).

Виключити з числа третіх осіб у справі Державну інспекцію сільського господарства в Запорізькій області (69063, м. Запоріжжя, вул. Дзержинського, 5, код ЄДРПОУ 38024630).

В інший частині - відмовити.

Копію ухвали направити на адресу Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області (69095, м. Запоріжжя, вул. Українська, 50) та Державної інспекції сільського господарства в Запорізькій області (69063, м. Запоріжжя, вул. Дзержинського, 5).

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Суддя С.В. Яркіна

Дата ухвалення рішення26.03.2020
Оприлюднено31.03.2020

Судовий реєстр по справі —317/1591/14-ц

Рішення від 17.09.2020

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Яркіна С. В.

Рішення від 08.09.2020

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Яркіна С. В.

Ухвала від 04.06.2020

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Яркіна С. В.

Ухвала від 26.03.2020

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Яркіна С. В.

Ухвала від 26.12.2019

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Яркіна С. В.

Ухвала від 04.12.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Журавель Валентина Іванівна

Постанова від 04.12.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Журавель Валентина Іванівна

Ухвала від 29.06.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Ізмайлова Тетяна Леонідівна

Ухвала від 16.11.2016

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Ізмайлова Тетяна Леонідівна

Ухвала від 07.10.2016

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Ізмайлова Тетяна Леонідівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні