Ухвала
від 31.03.2020 по справі 9/66
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

31 березня 2020 року м. Ужгород№ 9/66 Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Луцович М.М. розглянувши заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області про заміну стягувача у виконавчому листі по справі №9/66, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Перечинського району в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду в Перечинському районі звернувся до Господарського суду Закарпатської області з позовною заявою до Приватного підприємства приватна виробничо-комерційна фірма "ВКТ" про стягнення заборгованості.

Постановою Господарського суду Закарпатської області від 05.05.2008 року в адміністративній справі № 9/66 частково задоволено позов про стягнення заборгованості з приватної виробничо-комерційної фірми "ВКТ" на користь управління Пенсійного фонду України у Перечинському районі Закарпатської області в сумі 2710,85 грн., включаючи суми недоїмки, фінансових санкцій, пені.

20.03.2020 року до Закарпатського окружного адміністративного суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області про заміну стягувача у виконавчому листі №9/66, а саме: позивача (стягувача) - Управління Пенсійного фонду України в Перечинському районі Закарпатської області на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

Представники сторін в судове засідання не з`явилися, хоча судом вживалися заходи для належного повідомлення про дату, час та місце судового розгляду.

У відповідності до ч. 2 ст. 379 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно з п. 18.2 Розділу VII Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України): оформлення і видача судових рішень, якими вносяться зміни до виконавчих документів (у тому числі про виправлення помилки у виконавчому документі; визнання виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню; стягнення на користь боржника безпідставно одержаного стягувачем за виконавчим документом; поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання; відстрочку чи розстрочку виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання; зупинення виконання судового рішення; заміну сторони виконавчого провадження), здійснюються в паперовій формі судом, який розглядав справу як суд першої інстанції, за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Відповідно до ст. 4 КАС України письмове провадження - розгляд і вирішення адміністративної справи або окремого процесуального питання в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанції без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи у випадках, встановлених цим Кодексом.

У відповідності до ч. 4 ст. 229 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Враховуючи вище викладене, суд вважає за можливе розглянути заяву про заміну стягувача у виконавчому листі в порядку письмового провадження.

Розглянувши подану заяву про заміну стягувача у виконавчому листі, дослідивши необхідні для розгляду заяви матеріали адміністративної справи, суд приходить наступних висновків.

На виконання постанови суду по даній справі Господарським судом Закарпатської області 24.06.2008 року було видано виконавчий лист.

Ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду від 27.07.2017 року було замінено сторону виконавчого провадження (виконавчий лист 9/66 від 05.05.2008 року виданий Господарським судом Закарпатської області), а саме: (стягувача) Управління Пенсійного фонду України у Перечинському районі Закарпатської області (ідентифікаційний код 20449699) на його правонаступника - Перечинське об`єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області (ідентифікаційний код 40384254).

Постановою головного державного виконавця від 28.02.2020 року було повернуто виконавчий документ стягувачу.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 року №628 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" Перечинське об`єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області. 26.06.2019 року в Єдниний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення діяльності Перечинського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області як юридичної особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно ч. 2 ст. 379 КАС України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи.

Відповідно до ч. 4 ст. 379 КАС України положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Пункт 5 частини 3 статті 2 КАС України визначає, як один з принципів адміністративного судочинства обов`язковість судового рішення.

Відповідно до ч. 2 ст. 14 КАС України судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України.

Згідно з ст. 370 КАС України судове рішення, яке набрало законної сили, є обов`язковим для учасників справи, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, або за принципом взаємності, - за її межами.

Таким чином, враховуючи наведені вище норми законодавства України, заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області про заміну стягувача у виконавчому листі слід задовольнити.

На підставі наведеного та керуючись статтями 243, 248, 379 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

1.Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області про заміну стягувача у виконавчому листі №9/66- задовольнити.

2.Замінити у виконавчому листі №9/66 позивача (стягувача), а саме: Перечинське об`єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області (м. Перечин, пл. Народна, 6, код ЄДРПОУ 40384254) на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області (88008, Закарпатська область, м. Ужгород, пл. Народна, 4, код ЄДРПОУ 20453063).

3. Ухвала суду може бути оскаржена до Восьмого апеляційного адміністративного суду в строки визначені ст. 295 КАС України. Апеляційна скарга подається у відповідності до вимог п. 15.5 Розділу VII «Перехідних положень» КАС України. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку визначеному ст. 256 КАС України.

СуддяМ.М. Луцович

Дата ухвалення рішення31.03.2020
Оприлюднено01.04.2020
Номер документу88498382
СудочинствоАдміністративне
Сутьзаміну стягувача у виконавчому листі по справі №9/66

Судовий реєстр по справі —9/66

Ухвала від 31.03.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 27.07.2017

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 10.04.2017

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 22.11.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Кравець Т.В.

Ухвала від 17.06.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Коваленко Олександр Вікторович

Ухвала від 28.10.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Шевель О. В.

Ухвала від 25.11.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Судовий наказ від 26.11.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 26.10.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 18.10.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні