Ухвала
від 18.02.2020 по справі 234/2592/20
КРАМАТОРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 234/2592/20

Провадження № 2/234/1706/20

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

18 лютого 2020 року м. Краматорськ

Суддя Краматорського міського суду Донецької області Заборський В.О., перевіривши відповідність вимогам закону позовної заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Департаменту реєстрації Харківської міської ради в особі Центру надання адміністративних послуг м. Харків, Виконавчого комітету Біленьківської селищної ради про визнання дій незаконними, зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 та ОСОБА_2 звернулися до суду з позовом до Департаменту реєстрації Харківської міської ради в особі Центру надання адміністративних послуг м. Харків, Біленьківської селищної ради в особі виконкому про визнання дій Департаменту реєстрації Харківської міської ради в особі Центру надання адміністративних послуг м. Харкова Індустріального району територіального району територіального підрозділу Центру надання адміністративних послуг м. Харкова та Біленьківської селищної ради Донецької області в особі виконкому щодо зняття з реєстрації ОСОБА_1 та ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1 у звьязку з вибуттям до нового місця проживання: АДРЕСА_2 з 15.09.2016 року незаконними та такими, що порушують права позивача та зобов`язати Департаменту реєстрації Харківської міської ради в особі Центру надання адміністративних послуг м. Харкова Індустріального району територіального району територіального підрозділу Центру надання адміністративних послуг м. Харкова та Біленьківської селищної ради Донецької області в особі виконкому скасувати реєстрацію ОСОБА_1 та ОСОБА_2 у зв`язку з вибуттям до нового місця проживання за адресою: АДРЕСА_2 , з 15.09.2016 року, а Біленьківську селищну раду зареєструвати місце проживання ОСОБА_1 та ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1 .

Провадження по справі не може бути відкрито у зв`язку з тим, що в порушення ч.4 ст.177 ЦПК України до позовної заяви не додано документи, що підтверджують сплату співпозивачем ОСОБА_2 судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення її від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно ч.2 ст.133 ЦПК України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Відповідно до ст. 4 Закону України Про судовий збір , з 01.01.2020 року розмір ставки судового збору за подання до суду фізичною особою позовної заяви майнового характеру становить 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (840,80 грн.) та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (10510,00 грн.).

Крім того, в позовній заяві не викладені обставини, які свідчать про наявність або відсутність спору про право власності на об`єкт нерухомого майна, що відповідно до ч.1 ст.19 ЦПК України є підставою для розгляду вимог реєстраційних дій у порядку цивільного судочинства, які повинні бути похідними від спору щодо такого майна. Також в позові не зазначено, на якій підставі позивачі були зареєстровані за адресою: АДРЕСА_1 , та хто є власником даного будинку на теперішній час.

Частиною 1 ст. 185 ЦПК України визначено, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу , протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин, позовну заяву слід залишити без руху, про що повідомити позивачів і надати їм строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десять днів з дня вручення ухвали, а саме зазначити обставини, на які звернув увагу суд та сплатити судовий збір.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 175 , 177, 185 ЦПК України , суддя, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Департаменту реєстрації Харківської міської ради в особі Центру надання адміністративних послуг м. Харків, Виконавчого комітету Біленьківської селищної ради про визнання дій незаконними, зобов`язання вчинити певні дії - залишити без руху.

Повідомити позивачів про необхідність виправити зазначені недоліки позовної заяви протягом строку, який не може перевищувати десять днів з дня вручення ухвали.

У разі якщо у встановлений строк вимоги ухвали суду будуть виконані, позовна заява буде вважатися поданою в день первісного її подання, а інакше заява буде вважатися неподаною і повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.О.Заборський

СудКраматорський міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення18.02.2020
Оприлюднено01.04.2020
Номер документу88508554
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —234/2592/20

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєсєда Г. В.

Ухвала від 18.02.2020

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Заборський В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні