Ухвала
від 31.03.2020 по справі 200/2236/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони

31 березня 2020 р. Справа №200/2236/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Бабіч С.І., розглянувши у порядку письмового провадження клопотання представника Вугледарського коледжу Донецького державного університету управління про заміну неналежного відповідача у адміністративній справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Вугледарського коледжу Донецького державного університету управління про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об`єкту,

В С Т А Н О В И В:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області (далі - позивач) звернулось до суду з позовною заявою до Вугледарського коледжу Донецького державного університету управління (далі - відповідач) про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об`єкту.

Вугледарським коледжем Донецького державного університету управління через канцелярію суду надано клопотання про заміну неналежного відповідача, в обґрунтування якого зазначено, що відповідно до п. 5.7. Статуту Донецького державного університету управління та п. 2.1.Положення про Вугледарський коледж державного управління коледжу, коледж є відокремленим підрозділом Донецького університету управління без права юридичної особи.

Представник Вугледарського коледжу Донецького державного університету управління вважає, що належним відповідачем у даній справі є Донецький державний університет управління (код ЄДРПОУ 00173427).

31 березня 2020 року представник позивача надав клопотання про заміну неналежного відповідача, відповідно до якого не заперечував проти заміни неналежного відповідача - Вугледарський коледж Донецького державного університету управління на Донецький державний університет управління.

Розглянувши заявлені клопотання, суд зазначає наступне.

Згідно з ч.ч.1-3 ст. 95 Цивільного кодексу України, філією є відокремлений підрозділ юридичної особи, що розташований поза її місцезнаходженням та здійснює всі або частину її функцій.

Представництвом є відокремлений підрозділ юридичної особи, що розташований поза її місцезнаходженням та здійснює представництво і захист інтересів юридичної особи.

Філії та представництва не є юридичними особами. Вони наділяються майном юридичної особи, що їх створила, і діють на підставі затвердженого нею положення.

Відповідно до ч.ч 4-5 ст. 46 КАС України відповідачем в адміністративній справі є суб`єкт владних повноважень, якщо інше не встановлено цим Кодексом.

Громадяни України, іноземці чи особи без громадянства, громадські об`єднання, юридичні особи, які не є суб`єктами владних повноважень, можуть бути відповідачами лише за адміністративним позовом суб`єкта владних повноважень:

1) про тимчасову заборону (зупинення) окремих видів або всієї діяльності громадського об`єднання;

2) про примусовий розпуск (ліквідацію) громадського об`єднання;

3) про затримання іноземця або особи без громадянства чи примусове видворення за межі території України;

4) про встановлення обмежень щодо реалізації права на свободу мирних зібрань (збори, мітинги, походи, демонстрації тощо);

5) в інших випадках, коли право звернення до суду надано суб`єкту владних повноважень законом.

Отже, відповідачем у даній справі (який не є суб`єктом владних повноважень) може бути лише юридична особа.

Судом встановлено, що за кодом ЄДРПОУ 24468328, вказаним позивачем у позовній заяві, у ЄДРПОУ відсутні будь-які відомості щодо зареєстрованих юридичних осіб.

У той же час, з витягу з ЄДРПОУ судом встановлено, що за кодом ЄДРПОУ 00173427 зареєстровано Донецький державний університет управління, який є юридичною особою та належним відповідачем у даній справі (відомості про Вугледарський коледж Донецького державного університету управління містяться у даному витягу).

Відповідно до ч. 3 ст. 48 Кодексу адміністративного судочинства України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Враховуючи викладене та згоду позивача, суд вважає за можливе клопотання представника відповідача задовольнити та замінити первісного відповідача у справі № 200/2236/20-а - Вугледарський коледж Донецького державного університету управління, на належного - Донецький державний університет управління (місцезнаходження: вул. Карпинського, буд. 58, м. Маріуполь, Донецька область, 87513, код ЄДРПОУ 00173427).

Згідно з ч. 6 ст. 48 Кодексу адміністративного судочинства України після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

Враховуючи вищенаведене, суд вважає за необхідне розпочати розгляд даної справи спочатку, в порядку спрощеного провадження без проведення судового засідання чи виклику сторін.

Керуючись ст. 48, 205, 223, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Клопотання представника Вугледарського коледжу Донецького державного університету управління про заміну неналежного відповідача по справі - задовольнити.

Замінити первісного відповідача у справі № 200/2236/20-а - Вугледарський коледж Донецького державного університету управління на належного - Донецький державний університет управління (місцезнаходження: вул. Карпинського, буд. 58, м. Маріуполь, Донецька область, 87513, код ЄДРПОУ 00173427).

Розпочати розгляд даної справи спочатку, в порядку спрощеного провадження без проведення судового засідання чи виклику сторін.

Встановити Донецькому державному університету управління строк на подання відзиву не пізніше 26 квітня 2020 року.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Ухвала складена та підписана 31 березня 2020 року.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд з одночасним надсиланням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя С.І. Бабіч

Дата ухвалення рішення31.03.2020
Оприлюднено02.04.2020
Номер документу88524467
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об`єкту

Судовий реєстр по справі —200/2236/20-а

Ухвала від 30.11.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

Рішення від 28.09.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 08.09.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 05.08.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 25.05.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабіч С.І.

Ухвала від 31.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабіч С.І.

Ухвала від 03.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабіч С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні