Ухвала
від 02.03.2020 по справі 521/1935/20
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 521/1935/20

Номер провадження:1-кс/521/901/20

УХВАЛА

02 березня 2020 року м. Одеса

Слідчий суддя Малиновського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого Хмельницького ВП Малиновського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Одеської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_4 по кримінальному провадженню №12018161470002094 від 26.10.2018 року про тимчасовий доступ до речей і документів,-

ВСТАНОВИВ:

З клопотання вбачається, що слідчим відділенням Хмельницького відділення поліції Малиновського відділу поліції в м. Одесі ГУНП в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12018161470002094 від 26.10.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України.

З відомостей, викладених в заяві про кримінальне правопорушення, показань потерпілих ОСОБА_5 , ОСОБА_6 вбачається, що службові особи, які здійснюють управління ІНФОРМАЦІЯ_1 БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », використовуючи завідомо підроблені документи (рішення загальних зборів членів ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », первинні документи господарської діяльності), здійснили незаконну передачу машиномісць у паркінгу будинку, нежитлових приміщень в оренду третім особам тощо, без зарахування грошових коштів, отриманих від передачі зазначеного майна в оренду, на поточні рахунки ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Крім того, вказаними особами організовано незаконне під`єднання третіх осіб до електромереж ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » без зарахування грошових коштів, отриманих від цього на поточні рахунки об`єднання з подальшим «перерозподілом» вартості використаної електроенергії між співвласниками, придбання послуг, робіт та товарів у третіх осіб без проведення тендерів за необгрунтовано завищеними цінами.

Для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, перевірки фактів, викладених в показаннях потерпілих необхідні відомості, які містяться у документах реєстраційної справи юридичної особи ІНФОРМАЦІЯ_1 БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 , юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Слідчий надав суду заяву про розгляд клопотання за його відсутності.

Особа, у володінні якої знаходяться документи, в судове засідання не з`явилась.

Вивчивши клопотання та надані документи, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, згідно із ст. 163 КПК здійснюється в порядку, визначеному законом.

Згідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у надані стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

В ході судового засідання встановлено, що зазначені в клопотанні документи мають значення для встановлення важливих обставин по даному кримінальному провадженню.

Таким чином, враховуючи, що іншим способом отримати органом досудового розслідування необхідні для слідства документи неможливо, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст. 132, 159-166 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Надати слідчому СВ Хмельницького відділу поліції Малиновського відділу поліції в місті Одесі Головного управління Національної поліції в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 або за його дорученням співробітникам оперативних підрозділів Хмельницького ВП Малиновського ВП в м. Одесі Головного управління Національної поліції в Одеській області тимчасовий доступ з можливістю вилучення копій документів реєстраційної справи юридичної особи ОБ`ЄДНАННЯ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », Ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 , які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 , юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали слідчого судді становить 30 (тридцять днів) і обчислюється з моменту її постановлення, тобто з 02.03.2020 року та припиняє свою дію 01.04.2020 року.

Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді.

Роз`яснити особі у володіння якої знаходяться вказані документи, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді щодо надання тимчасового доступу до документів набирає законної сили з моменту її оголошення і підлягає безумовному виконанню.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.03.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88536861
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —521/1935/20

Ухвала від 02.03.2020

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Корой В. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні