Ухвала
від 01.04.2020 по справі 922/959/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

"01" квітня 2020 р. м ХарківСправа № 922/959/20

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Ольшанченка В.І.

розглянувши матеріали

позовної заяви Акціонерного товариства "Укргазвидобування" (м. Київ) до Приватного підприємства "Регіон 21" (м. Харків) простягнення 8709,54 грн,

ВСТАНОВИВ:

Акціонерне товариство "Укргазвидобування" (позивач) надало Господарському суду Харківської області позовну заяву до Приватного підприємства "Регіон 21" (відповідач), в якій просить стягнути з Приватного підприємства "Регіон 21" пеню у розмірі 1919,54 грн, штраф у розмірі 2099,50 грн. Також позивач просить стягнути з відповідача 2102,00 грн витрат на судовий збір. Свої позовні вимоги обґрунтовує не належним виконанням відповідачем своїх зобов`язань за договором поставки №8/2 від 23.07.2019 щодо здійснення повної та своєчасної поставки товару у визначених договором обсягах та строки.

Дослідивши вищезазначені матеріали позовної заяви, суд дійшов до висновку про залишення їх без руху, оскільки вони подані без додержання вимог п. 3, ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України), про що суд зазначає наступне.

Відповідно до п. 3 ч. 3 ст. 162 ГПК України, позовна заява повинна містити зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються.

Однак, позовна заява не містить обґрунтованого розрахунку суми позову (пені та штрафу).

Також, вимогами п. 7 ч. 3 ст. 162 ГПК України визначено, що позовна заява повинна містити відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися.

Попри те, АТ "Укргазвидобування" у позовній заяві не вказало відомостей про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися.

Крім того, суд зазначає, що в статті 164 ГПК України встановлено перелік документів, що додаються до позовної заяви.

Так, згідно з ч. 2 ст. 164 ГПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

У позовній заяві позивач вказує, що відповідач не здійснив повну та своєчасну поставку товару у визначених договором обсягах та строки.

Докази на підтвердження викладених обставин, зокрема, щодо належного виконання своїх зобов`язань за договором та неналежного виконання відповідачем своїх зобов`язань за договором позивач не додав до позовної заяви. Витягу державного реєстратора з ЄДР на відповідача станом на час розгляду справи до позовної заяви також не додано.

Відповідно до ст. 174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин, позовна заява на підставі ст. 174 ГПК України підлягає залишенню без руху для усунення вищезазначених недоліків.

Керуючись статтями 162, 164, 172, 174, 232 - 235 Господарського процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

1. Залишити без руху позовну заяву Акціонерного товариства "Укргазвидобування".

2. Надати Акціонерному товариству "Укргазвидобування" строк 10 днів з дня вручення йому цієї ухвали для усунення недоліків, а саме на подання Господарському суду Харківської області:

- обґрунтованого розрахунку суми позову;

- відомостей про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися;

- всі наявні докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, зокрема, щодо належного виконання своїх зобов`язань за договором та неналежного виконання відповідачем своїх зобов`язань за договором;

- витягу державного реєстратора з ЄДР на відповідача станом на час розгляду справи.

3. Зобов`язати позивача у випадку виправлення зазначених у цій ухвалі недоліків та подання нових доказів невідкладно надіслати відповідні документи відповідачу. Докази про це надати суду.

Роз`яснити, що якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Повне судове рішення складено та підписано 01.04.2020.

Суддя В.І. Ольшанченко

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення01.04.2020
Оприлюднено06.04.2020
Номер документу88556513
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/959/20

Рішення від 15.07.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Ольшанченко В.І.

Ухвала від 24.06.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Ольшанченко В.І.

Ухвала від 02.06.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Ольшанченко В.І.

Ухвала від 25.05.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Ольшанченко В.І.

Ухвала від 12.05.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Ольшанченко В.І.

Ухвала від 16.04.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Ольшанченко В.І.

Ухвала від 01.04.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Ольшанченко В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні