Ухвала
від 23.03.2020 по справі 405/1588/20
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/1588/20

1-кс/405/735/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"23" березня 2020 р. м. Кропивницький

слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 розглянувши у кримінальному провадженні №42019121160000042, клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів,-

ВСТАНОВИВ:

З матеріалів провадження вбачається, що протягом 2016-2019 років службові особи СП ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » зловживаючи своїми повноваженнями, умисно, з метою одержання неправомірної вигоди для себе та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » використовуючи свої службові повноваження діючи всупереч Правил підготовки теплових мереж господарства до опалювального періоду 2019-2020 років здійснили неналежну підготовку теплового господарства СП ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » до опалювального періоду, що завдало тяжких наслідків охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян, громадським інтересам а також інтересам юридичних осіб.

Згідно Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду затверджених Наказом ІНФОРМАЦІЯ_3 ,

ІНФОРМАЦІЯ_4 , 10.12.2008 № 620/378, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 31 грудня 2008 року за №1310/16001 (надалі Правила) встановлено, що для своєчасної підготовки теплових господарств до роботи в наступному опалювальному періоді поточного року власники теплових господарств у термін до 15 квітня видають розпорядчі документи (накази, розпорядження тощо), щодо розробки планів організаційно-технічних заходів. У період підготовки до опалювального періоду власники теплових господарств зобов`язані: уточнити приєднані теплові навантаження, виконати перерахунок гідравлічного режиму (за необхідності), провести контроль встановлених розрахункових лімітних звужувальних пристроїв у споживачів теплової енергії; перевірити у встановленому порядку надійність електро-, газо- і водопостачання об`єктів теплопостачання та споживачів; укласти договори купівлі-продажу теплової енергії або надання послуг з централізованого опалення та ГВП.

Перед початком опалювального періоду суб`єкти відносин у сфері теплопостачання проводять перевірку готовності систем опалення та системи теплопостачання у цілому шляхом виконання пробного пуску з метою визначення їх готовності до роботи.

До 1 жовтня поточного року повинні бути закінчені всі планові роботи на устаткуванні ДТ, ТМ, ТП, системах опалення, вентиляції та гарячого водопостачання та усунуті всі порушення і дефекти, виявлені в період підготовки до опалювального періоду.

Крім цього для визначення стану готовності теплових господарств ДТ до роботи в опалювальний період відповідними розпорядчими документами власників (керівників) цих господарств створюються комісії з перевірки готовності цих господарств до роботи в опалювальний період. Очолювати ці комісії повинні власники (керівники) цих господарств або уповноважені ними особи (заступники).

Копії розпорядчих документів щодо підготовки до опалювального періоду надаються у 5-денний термін до уповноважених органів, яким вони підпорядковані, та до Державної інспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії, ІНФОРМАЦІЯ_5 (далі державні інспекції) відповідно до покладених на них функцій. До складу комісій мають бути включені представники відповідної державної інспекції, керівники і фахівці уповноваженого органу, керівний персонал та провідні фахівці теплових господарств ДТ. Перевірка готовності до роботи теплових господарств в опалювальний період повинна бути закінчена у термін не пізніше 15 вересня поточного року.

Висновки про готовність теплових господарств ДТ до роботи в опалювальний період приймаються комісіями, створеними згідно з пунктом 1.2 Правил, на підставі акта стану готовності до роботи в опалювальний період форма якого наведена у додатку 1, та висновку про готовність до роботи в опалювальний період, форма якого наведена в додатку 2, наданого відповідною державною інспекцією. Висновок відповідної державної інспекції надається у випадку виявлення порушення (невиконання) вимог Правил та надсилається власникам (керівникам) теплових господарств ДТ, яким підпорядковані ці об`єкти. Одночасно із видачею висновку представником відповідної державної інспекції складається акт та видається припис про усунення виявлених порушень відповідно до Інструкції з організації проведення заходів державного енергетичного нагляду за суб`єктами електроенергетики, суб`єктами відносин у сфері теплопостачання і споживачами електричної енергії та оформлення їх результатів.

За умови виконання вимог щодо готовності теплових господарств ДТ до роботи в опалювальний період, передбачених у Правилах, в повному обсязі комісіями в термін до 25 вересня поточного року видається власнику (керівнику) теплового господарства ДТ акт готовності до роботи в опалювальний період, форма якого наведена у додатку 3. Копії актів готовності надсилаються згідно з підпорядкованістю об`єкта до уповноважених органів.

З урахуванням вимог Правил, умови яких обов`язкові для виконання суб`єктам господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва, постачання, транспортування теплової енергії та надання послуг теплопостачання (опалення) незалежно від організаційно-правових форм та форм власності, службові особи СП ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у опалювальному періоді 2019-2020 років не вжили заходів передбачених ЗУ «Про житлово-комунальні послуги», ЗУ «Про теплопостачання», спрямованих на належну підготовку Господарства до опалювального періоду, у результаті чого у період часу з жовтня по листопад 2019 року в різних районах міста Світловодська відбулись багаточисленні пориви труб на тепломагістральних шляхах та без опалення залишилось соціально значимі споживачі м. Світловодськ, а саме: 2 лікарні, 14 дошкільних навчальних закладів, 8 шкіл, ПТУ №5, 1 коледж, а також музична школа, будинок культури, музей, ДЦЮТ, художня школа, УДЮТ та 246 житлових будинків.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що посадові особи СП ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у період з 2016 по 2019 роки здійснювали поточні ремонтні роботи систем теплопостачання та тепломагістральних шляхах. Виконавцем підрядних робіт виступало пов`язане з даним Товариством ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Крім цього в ході слідства встановлено, що з метою ліквідації надзвичайної ситуації пов`язаної із відсутністю опалення у м. Світловодськ згідно до звіту ІНФОРМАЦІЯ_6 , ряд підприємств комунальної власності залучено до ліквідації поривів на тепломагістральних шляхах СП ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у м. Світловодськ, силами та засобами підприємств.

26.12.2019 керівнику СП ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_3 повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 КК України.

26.02.2020 проведено виїмку документів у ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », які подавались СП ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », в ході проведення якої встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », юридична та фактична адреса АДРЕСА_1 , на замовлення СП ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » проводили перевірку стану димових труб та боронів котельних.

На даний час у органу досудового розслідування з метою встановлення кола причетних осіб до вчинення даного злочину, а також з метою використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, з метою встановлено фактів можливості здійснення подачі теплової пари мешканцям міста Світловодськ СП ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », виникла необхідність у проведенні тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », код НОМЕР_1 , юридична та фактична адреса АДРЕСА_1 , а саме договорів виконання робіт, додаткових угод, актів виконання робіт, платіжних доручень, податкових та видаткових накладних, актів перевірки стану димової труби та боронів котельної за період 01.01.2016протоколів повірки лічильників газу, за період 01.01.2016 по теперішній час.

Учасники на розгляд клопотання не з`явились, слідчим надано заяву про розгляд клопотання без його участі та підтримав клопотання.

Інших заяв, клопотань не надходило, а відтак слідчим суддею прийнято рішення про розгляд справи за даної явки.

Дослідивши надані стороною кримінального провадження матеріали, слідчий суддя прийшов до таких висновків.

Статтею 159КПК Українивизначено,що тимчасовийдоступ доречей ідокументів полягаєу наданністороні кримінальногопровадження особою,у володінніякої знаходятьсятакі речіі документи,можливості ознайомитисяз ними,зробити їхкопії тавилучити їх(здійснитиїх виїмку).

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя зазначає, що останнє подане у відповідності до ст.160 КПК України, речі та документи дійсно перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », та мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні. Відомості, що містяться в цих документах можуть використовуватися як докази, та є неможливим іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи викладене, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим, доведеним, а тому його необхідно задовольнити.

Керуючись ст.ст.160-164 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Надати слідчому відділу СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_4 , слідчому відділу СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_5 , слідчому відділу СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_6 , слідчому відділу СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_7 , дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », код НОМЕР_1 , юридична та фактична адреса: АДРЕСА_1 , по взаємодії з СП ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме:

-договорів виконання робіт, додаткових угод, актів виконання робіт, платіжних доручень, податкових та видаткових накладних, актів перевірки стану димової труби та боронів котельної за період 01.01.2016 по 23.03.2020.

Надати слідчому відділу СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_4 , слідчому відділу СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_5 , слідчому відділу СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_6 , слідчому відділу СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_7 можливість вилучити вище зазначені речі і документи в належним чином завірених копіях.

Строк дії ухвали визначити до 23.04.2020 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Роз`яснити, що у разі невиконання даної ухвали слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Слідчий суддя Ленінського

районного суду м. Кіровограда ОСОБА_8

СудЛенінський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення23.03.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88584148
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —405/1588/20

Ухвала від 23.03.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Загреба А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні