Ухвала
від 01.04.2020 по справі 757/11796/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/11796/20-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 квітня 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Печерського районного суду міста Києва клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів,-

ВСТАНОВИВ:

До провадження слідчого судді Печерського районного суду міста Києва надійшло клопотання слідчого в ОВС слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором групи прокурорів прокуратури м. Києва ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів.

Слідчий у судове засідання не з`явився, проте подав письмову заяву про розгляд клопотання за його відсутності, в якій клопотання з викладених у ньому підстав підтримав, просив задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Згідно норми ч. 4 ст. 107 КПК України фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею не здійснювалась.

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається, що Слідчим управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42019100000000518, відомості про яке внесені 21.08.2019 до Єдиного реєстру досудових розслідувань прокуратурою м. Києва, за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом можливого привласнення бюджетних коштів посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 , ПП « ОСОБА_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в особливо великих розмірах на загальну суму понад 600 млн. грн.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення: ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження встановлено, ремонтні роботи по улаштуванню асфальтобетонного покриття на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення виконувались з технологічними порушеннями, недодержанням умов проектно-кошторисної документації, що призвело до лущення, викришування асфальтобетонного покриття, неякісно влаштованих технологічних стиків, появи сітки тріщин на покритті тощо. Також встановлено, що підрядними організаціями використовувались неякісні матеріали, які не відповідають ДБН.

Крім того, з метою завищення обсягів та вартості робіт, використаних будівельних матеріалів, подальшого переведення в готівку частини бюджетних коштів, до актів виконаних робіт включені видатки, здійснені на користь суб`єктів господарювання із ознаками фіктивності.

Вищевказані дані свідчать, що використання неякісних матеріалів та підприємств постачальників з ознаками фіктивності обумовлено можливою злочинною змовою посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 , ПП « ОСОБА_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та інших підрядних організацій, направленою на привласнення бюджетних коштів, отриманих внаслідок завищення вартості та обсягів виконаних робіт.

На даний час у даному кримінальному провадженні, для повного, всебічного та об`єктивного дослідження всіх обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні та з метою в подальшому проведення судової будівельно-технічної та судово-економічної експертиз щодо фактичного виконання обсягів виконаних будівельних робіт по вищевказаним договорам, необхідно залучити спеціалістів, які володіють спеціальними знаннями у сфері будівництва та обслуговування доріг для відібрання (вирубок), кернів улаштованого асфальтобетонного покриття та основ за допомогою спеціального обладнання, у відповідності до вимог чинних держаних будівельних норм та стандартів з метою замірів товщини шарів дорожнього покриття з подальшим проведенням лабораторних досліджень їх фізико-механічних властивостей на рахунок використаного для його влаштування типу, марки асфальтобетону, коефіцієнту його ущільнення, інших шарів влаштованого дорожнього покриття тощо.

Поряд із тим, матеріали кримінального провадження дають підстави вважати, що вказані речі та документи (відомості та інформація), до яких необхідно отримати тимчасовий доступ, перебувають на балансі ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ; адреса: АДРЕСА_1 ).

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Як вбачається із змісту ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей з можливістю їх вилучення з метою забезпечення експертного дослідження.

Керуючись ст. ст. 108, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому в ОВС слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , дозвіл на тимчасовий доступ до документів та речей, а саме зразків асфальтобетонного покриття:

- зразків асфальтобетонного покриття за договором підряду № 46Д-18 від 19.09.2018 на послуги з поточного середнього ремонту автомобільної дороги М-05 «Київ-Одеса» на ділянці км 128+028 км 143+028 вартістю 649 999 000 грн. з ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (республіка АДРЕСА_2 ; реєстраційний номер 100067972 представництво в Україні: АДРЕСА_3 ) у кількості необхідної для проведення лабораторних досліджень на фізико-механічні властивості з метою надання результатів випробувань в подальшому судовому експерту;

- зразків асфальтобетонного покриття за договором підряду № 418Д-18 від 07.11.2018 на послуги з поточного середнього ремонту автомобільної дороги Т-10-22 «Миронівка-Богуслав» (Р-04) км 0+000 км 5+180 (окремими ділянками) вартістю 71 800 000 грн. з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) у кількості необхідної для проведення лабораторних досліджень на фізико-механічні властивості з метою надання результатів випробувань в подальшому судовому експерту;

- зразків асфальтобетонного покриття за договором підряду № 411Д-18 від 03.10.2018 на поточний середній ремонт автомобільної дороги Н-02 (М-06) «Кременець-Біла Церква-Ржищів-Канів-Софіївка. Під`їзд до м. Біла Церква» км 0+900 км 3+300 вартістю 28 031 600 грн. у кількості необхідної для проведення лабораторних досліджень на фізико-механічні властивості з метою надання результатів випробувань в подальшому судовому експерту;

- зразків асфальтобетонного покриття за договором підряду № 410Д-18 від 02.10.2018 на поточний середній ремонт автомобільної дороги Р-17 «Біла Церква-Тетіїв-Липовець-Гуменне» км 14+800 км 16+400 вартістю 6 659 990 грн. з ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) у кількості необхідної для проведення лабораторних досліджень на фізико-механічні властивості з метою надання результатів випробувань в подальшому судовому експерту.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

Ухвала виготовлена у двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання № 757/11796/20-к.

Примірник № 2 наданий слідчому ОСОБА_3 .

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.04.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу88591642
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —757/11796/20-к

Ухвала від 01.04.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні