Ухвала
від 03.04.2020 по справі 638/509/19
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД


Справа № 638/509/19 Головуючий суддя І інстанції Іващенко С. О.

Провадження № 22-ц/818/1926/20 Суддя доповідач Яцина В.Б.

Категорія: Справи у спорах про відшкодування шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органу, що здійснює оперативно-розшукову діяльність, досудове розслідування, прокуратури або суду

У Х В А Л А

про призначення розгляду справи в режимі відеоконференції

03 квітня 2020 року м. Харків.

Харківський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати у цивільних справах:

головуючого Яцини В.Б.

суддів колегії Бурлака І.В., Хорошевського О.М.,

розглянувши заяву ОСОБА_1 про розгляд у режимі відеоконференції цивільної справи за апеляційними скаргами Державної казначейської служби України та Головного управління Національної поліції в Харківській області на рішення Фрунзенського районного суду м. Харкова від 16 січня 2020 року, ухвалене у складі судді Іващенко С.О., по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державної казначейської служби України, Вовчанського районного суду Харківської області, Головного управління Національної поліції в Харківській області про відшкодування моральної шкоди,

В С Т А Н О В И В :

Рішенням Фрунзенського районного суду м. Харкова від 16 січня 2020 року частково задоволено позовні вимоги ОСОБА_1 до ДКСУ, Вовчанського районного суду Харківської області, ГУ НП в Харківській області про відшкодування моральної шкоди.

Вказане рішення ДКСУ та ГУ НП в Харківській області оскаржили до апеляційного суду.

Під час апеляційного розгляду справи 30.03.2020 ОСОБА_1 подав заяву про розгляд справи в режимі відеоконференції, яка була отримана суддею-доповідачеві після повернення з відпустки 02.04.2020.

З огляду на введення карантину задля припинення поширення коронавірусу СОVID-19 та забезпечення реалізації права на судовий захист згідно зі ст. 55 Конституції України ОСОБА_1 просить провести з ним наступне судове засідання дистанційно, у режимі відеоконференції з Фрунзенським районним судом м. Харкова.

Відповідно до ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання. Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Враховуючи вищенаведене, з метою забезпечення реалізації права на доступ до суду та особисту участь позивача у слуханні справи, суд апеляційної інстанції вважає за можливе задовольнити заяву ОСОБА_1 про слухання справи у режимі відеоконференції.

Суд апеляційної інстанції, з урахуванням викладеного та відповідно до передбаченого ст. 11 ЦПК України принципу пропорційності, у контексті вимог ч.ч. 1, 2 ст. 2 ЦПК України роз`яснює, що інші учасники справи, чия явка у судове засідання не є обов`язковою, мають право долучитися до участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Частиною 9 статті 212 ЦПК України передбачено, що суд, який забезпечує проведення відеоконференції, перевіряє явку і встановлює особи тих, хто з`явився, а також перевіряє повноваження представників.

Керуючись ст. 212 ЦПК України суд апеляційної інстанції

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_1 про розгляд у режимі відеоконференції цивільної справи - задовольнити.

Призначити справу за апеляційними скаргами Державної казначейської служби України та Головного управління Національної поліції в Харківській області на рішення Фрунзенського районного суду м. Харкова від 16 січня 2020 року, ухвалене у складі судді Іващенко С.О., по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державної казначейської служби України, Вовчанського районного суду Харківської області, Головного управління Національної поліції в Харківській області про відшкодування моральної шкоди, до розгляду апеляційним судом в судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні Фрунзенського районного суду м. Харкова на 09 год. 30 хв. 16 квітня 2020 року за адресою 61099, м. Харків, бул. Б. Хмельницького, 32/38.

Доручити забезпечення участі ОСОБА_1 та проведення відеоконференції Фрунзенському районному суду м. Харкова .

Учасників справи повідомлених про дату, час і місце розгляду справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий В.Б. Яцина.

Судді колегії І.В. Бурлака.

О.М. Хорошевський.

Дата ухвалення рішення03.04.2020
Оприлюднено06.04.2020
Номер документу88592692
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —638/509/19

Постанова від 03.03.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Яремко Василь Васильович

Ухвала від 15.02.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Яремко Василь Васильович

Ухвала від 30.06.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Яремко Василь Васильович

Ухвала від 19.06.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Яремко Василь Васильович

Ухвала від 16.06.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Яремко Василь Васильович

Ухвала від 29.05.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Яремко Василь Васильович

Ухвала від 15.05.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Яремко Василь Васильович

Постанова від 16.04.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

Постанова від 16.04.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

Ухвала від 03.04.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні