Ухвала
від 06.04.2020 по справі 918/305/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд Рівненської області

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013


УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

06 квітня 2020 р. м. Рівне Справа № 918/305/20

Господарський суд Рівненської області у складі головуючого судді Торчинюка В.Г. , розглянувши матеріали справи

за позовом: Акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія

"Нафтогаз України"

до відповідача: Громадської організації "КАНТ"

про стягнення заборгованості в сумі 1 410 грн. 51 коп.

ВСТАНОВИВ:

В квітні 2020 року Акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" звернулося у Господарський суд Рівненської області із позовною заявою до відповідача Громадської організації "Кант" про стягнення в сумі 1 410 грн. 51 коп.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст. 162 Господарського процесуального кодексу України.

Підстави для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

За умовами статті 247 Господарського процесуального кодексу України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Пунктом 1 частини 5 статті 12 Господарського процесуального кодексу України визначено, що малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Отже, враховуючи наведені вище правові норми, зважаючи на обраний позивачем спосіб захисту, ціну позову, категорію та складність справи, кількість сторін у справі, а також клопотання позивача, суд вважає за можливе розгляд справи здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. ст. 176, 233, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

Керуючись статтями 176, 234 та 235 ГПК України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 918/305/20 за позовною заявою Акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" до відповідача Громадської організації "Кант" про стягнення в сумі 1 410 грн. 51 коп.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

3. Судове засідання для розгляду справи по суті призначити на "05" травня 2020 р. на 10:40 год.

4. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Рівненської області за адресою: м. Рівне, вул. Набережна, 26-А, каб. № 16.

5. Запропонувати сторонам подати суду :

а) позивачу: будь-які, належні та допустимі додаткові докази в обґрунтування позовних вимог (у разі їх наявності);

б) відповідачу: відповідно до ст. 165 Господарського процесуального кодексу України відзив на позовну заяву і всі докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову (у разі їх наявності) у строк 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі; одночасно надіслати позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи по суті в порядку спрощеного провадження.

в) позивачу: відповідно до ст. 166 ГПК України подати відповідь на відзив у 5-денний строк з дня отримання відзиву.

Роз`яснити позивачу , що відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 46 ГПК позивач вправі збільшити або зменшити розмір вимог до початку першого судового засідання якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, а також відповідно до ч. 3 ст. 46 ГПК позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі, що розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Роз`яснити відповідачу , що він має право у строк до 24 квітня 2020 року подати заяву із запереченнями проти розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження (ч.4 ст.176 ГПК України).

6. Суд звертає увагу сторін що подання доказів у справі здійснюється відповідно до ст.80 ГПК України.

7. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст.60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників. Явка представників сторін у судове засідання не визнається обов`язковою.

8. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://rv.arbitr.gov.ua/sud5019/ .

Звернути увагу сторін на те, що відповідно до ст. 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

Суддя В.Г. Торчинюк

Віддруковано 3 примірники:

1 - до справи;

2 - позивачу рекомендованим (01601, м.Київ, вул. Б. Хмельницького, 6);

3 - відповідачу рекомендованим ( 33001 , Рівненська обл., м. Рівне , вул. Коперника , буд. 6, кімната 4 ).

Дата ухвалення рішення06.04.2020
Оприлюднено07.04.2020

Судовий реєстр по справі —918/305/20

Ухвала від 01.07.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

Ухвала від 02.06.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

Ухвала від 05.05.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

Ухвала від 06.04.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні