Ухвала
від 06.04.2020 по справі 918/215/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

33013 , м. Рівне, вул. Набережна, 26-А


УХВАЛА

"06" квітня 2020 р. м. Рівне

Справа № 918/215/20

Господарський суд Рівненської області у складі головуючого судді Політики Н.А. , за участі секретаря судового засідання Андишули Ю.С. ,

розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження у відкритому cудовому засіданні в залі суду матеріали справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Аркад Агро Сервіс"

до Товариства з обмеженою відповідальністю сільськогосподарського підприємства "Імені Воловікова"

про стягнення заборгованості в сумі 167 688 грн 55 коп. ,

у судове засідання учасники справи не з`явилися.

ВСТАНОВИВ:

У березні 2020 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Аркад Агро Сервіс" звернулося до Господарського суду Рівненської області із позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю сільськогосподарського підприємства "Імені Воловікова" (далі - відповідач) про стягнення заборгованості в сумі 167 688 грн 55 коп.

Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем умов договору № ААS-018/19 від 5 вересня 2019 року про надання послуг.

Ухвалою суду від 6 березня 2020 року позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Аркад Агро Сервіс" від 26.02.2020 р. прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, розгляд справи вирішено здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін та призначено судове засідання на 6 квітня 2020 року.

23 березня 2020 року від позивача на адресу суду надійшла заява про зменшення позовних вимог, згідно якої останній просить стягнути з відповідача 87 688 грн 55 коп. Заява прийнята судом до розгляду.

6 квітня 2020 року на електронну адресу суду надійшла спільна письмова заява сторін про укладення мирової угоди, в якій останні просять затвердити мирову угоду та закрити провадження у даній справі. До заяви додано мирову угоду від 30 березня 2020 року.

У судове засідання 6 квітня 2020 року учасники справи не з`явилися, про дату, час і місце даного засідання повідомлялися належним чином, однак про причини неявки суд не повідомили.

Суд, дослідивши відповідну заяву та мирову угоду, вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до ч. 7 ст. 46 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії. Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі (ч. ч. 1-4 ст. 192 ГПК України).

За своїм змістом мирова угода - це договір, який укладається між сторонами з метою припинення спору та вирішення всіх спірних питань, за для яких і було подано позов, на умовах, погоджених сторонами. Мирова угода не приводить до вирішення спору по суті. Сторони не вирішують спору, не здійснюють правосуддя, що є прерогативою судової влади, а досягнувши угоди між собою, припиняють спір. Така угода призводить до врегулювання спору шляхом визначення її сторонами певних дій, які та чи інша сторона угоди має вчинити. У зв`язку з цим, укладення мирової угоди, як способу реалізації процесуальних прав, закріплених у вказаних вище процесуальних нормах, є правом сторони, яке, відповідно до процесуального Закону, неможливо реалізувати тільки за наявності умов - якщо такі дії суперечать законодавству, або це призводить до порушення чиїх-небудь прав і охоронюваних законом інтересів. Таким чином, умови мирової угоди мають бути викладені чітко та недвозначно з тим, щоб не виникало неясності і спорів з приводу її змісту під час виконання. Господарський суд не затверджує мирову угоду, якщо вона не відповідає закону, або за своїм змістом вона є такою, що не може бути виконана у відповідності з її умовами, або якщо така угода остаточно не вирішує спору чи може призвести до виникнення нового спору. Укладення мирової угоди неможливе і в тих випадках, коли ті чи інші відносини твердо врегульовано законом і не можуть змінюватись волевиявленням сторін.

Дослідивши текст поданої суду мирової угоди, судом встановлено, що її умови стосуються прав та обов`язків сторін щодо предмету позову. Мирова угода укладена в інтересах сторін, не зачіпає інтересів третіх осіб і не суперечить вимогам чинного законодавства.

Приписами ст. 193 ГПК України унормовано, що виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і строки, передбачені цією угодою. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України "Про виконавче провадження". У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Судом встановлено, що мирову угоду підписано повноважними особами, від Товариства з обмеженою відповідальністю "Аркад Агро Сервіс" - директором, від Товариства з обмеженою відповідальністю сільськогосподарського підприємства "Імені Воловікова" - генеральним директором.

За таких обставин, суд затверджує мирову угоду у справі № 918/215/20.

Господарський суд закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом (п. 7 ч. 1 ст. 231 ГПК України).

У зв`язку із затвердженням мирової угоди провадження у справі № 918/215/20 підлягає закриттю на підставі п. 7 ч. 1 ст. 231 ГПК України.

Згідно з ч. 4 ст. 231 ГПК України про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету.

Відповідно до ч. 4 ст. 130 ГПК України, якщо сторони під час укладення мирової угоди не передбачили порядку розподілу судових витрат, кожна сторона у справі несе половину судових витрат.

Як вбачається із змісту мирової угоди, сторонами передбачено порядок розподілу судових витрат.

Керуючись ст. ст. 46, 123, 130, 192, 231, 234, 235 ГПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

І. Спільну письмову заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Аркад Агро Сервіс" та Товариства з обмеженою відповідальністю сільськогосподарського підприємства "Імені Воловікова" про укладення мирової угоди - задовольнити .

ІІ. Затвердити мирову угоду від 30 березня 2020 року, укладену між Товариством з обмеженою відповідальністю "Аркад Агро Сервіс" та Товариством з обмеженою відповідальністю сільськогосподарського підприємства "Імені Воловікова" у наступній редакції:

МИРОВА УГОДА

м. Тернопіль 30 березня 2020 року

Товариство з обмеженою відповідальністю сільськогосподарське підприємство "Імені Воловікова" (Відповідач), місцезнаходження: 35433, Рівненська обл., Гощанськнй район, село Горбанів, вул. Шкільна, код ЄДРПОУ 03775871, в особі генерального директора Гаврилова Гліба Валерійовича, що діє на підставі Статуту, з однієї сторони та

Товариство з обмеженою відповідальністю "Аркад Агро Сервіс" (Позивач), місцезнаходження: 46400, м. Тернопіль, вул. Гайова, 50, код ЄДРПОУ 37837863, в особі директора Мадриги Дениса Олександровича, який діє на підставі Статуту, з іншої сторони, що є сторонами у справі № 918/263/20, провадження у якій відкрите Господарським судом Рівненської області (далі - Судом), з метою врегулювання спору, на підставі статті 192 Господарського процесуального кодексу України уклали цю мирову угоду (Угода) про таке:

1. Товариство з обмеженою відповідальністю сільськогосподарського підприємства "Імені Воловікова" визнає та зобов`язується здійснити оплату основного боргу в розмірі 73 983 грн 98 коп. (сімдесят три тисячі дев`ятсот вісімдесят три гривні 98 коп.) до умов Договору надання послуг N AAS-018/19 від 05.09.2019 року (виконання якого стало предметом розгляду у судовій справі № 918/215/20) у строк до 17 травня 2020 року.

А саме наступними платежами:

до 31.03.2020 року ТОВ СП "Імені Воловікова" відшкодує судові і юридичні витрати (юридичні послуги та судовий збір),

до 17.04.2020 року ТОВ СП "Імені Воловікова'' погашає 50 000 грн. (п`ятдесят тисяч гривень),

до 17.05.2020 року ТОВ СП "Імені Воловікова" погашає 23 983 грн 98 коп. (двадцять три тисячі дев`ятсот вісімдесят три гривні 98 копійок).

2. Товариство з обмеженою відповідальністю "Аркад Агро Сервіс" відмовляється від частини позовних вимог, а саме: про стягнення пені в сумі - 13 704 грн 57 коп. (тринадцять тисяч сімсот чотири гривні 57 копійок).

3. Відповідач зобов`язаний відшкодувати Позивачу сто відсотків витрат на оплату судового збору у розмірі 2 515 грн 33 коп. (дві тисячі п`ятсот п`ятнадцять гривень 33 копійки) та витрати на надання правової допомоги у розмірі 2 000 грн 00 коп. (дві тисячі гривень 00 коп.) у строк до 31.03.2020 року.

4. Відповідач має право на дострокове погашення боргу.

5. Відповідно до цієї мирової угоди Відповідач здійснює перерахування основного боргу в розмірі 73 983 грн 98 коп. (сімдесят три тисячі дев`ятсот вісімдесят три гривні 98 коп.), сплаченого судового збору у розмірі 2 515 грн. 33 коп. (дві тисячі п`ятсот п`ятнадцять гривень 33 копійки) та витрати на надання правової допомоги у розмірі 2 000 грн 00 коп. (дві тисячі гривень 00 коп.) за наступними реквізитами: Товариство з обмеженою відповідальністю "Аркад Агро Сервіс", ЄДРПОУ 37837863, р/р НОМЕР_1 , МФО 300614, банк АТ "Креді Агріколь Банк".

6. Сторони підтверджують, що після виконання ними умов даної мирової угоди не матимуть одна до одної будь-яких претензій щодо виконання зобов`язань по Договору надання послуг № AAS-018/19 (далі - Договір).

7. Сторони мають належне уявлення про сутність цієї Угоди й усіх її елементів.

8. Сторони підтверджують, що дана Угода стосується лише прав та обов`язків Позивача та Відповідача щодо предмета позову у справі 918/215/20.

9. Сторони підтверджують, що в процесі укладення цієї Угоди, та в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб.

10. З моменту підписання Сторонами та затвердження Господарським судом Рівненської області Угоди, провадження по справі № 918/215/20 припиняється.

11. Сторонам зрозумілі наслідки укладення Угоди.

12. У випадку невиконання та/або прострочення виконання Відповідачем умов цієї Угоди Позивач має право передати ухвалу про затвердження мирової угоди на примусове виконання.

13. Одностороння відмова від цієї Угоди не допускається.

14. Угоду укладено у трьох примірниках - один примірник для Позивача, один - для Відповідача та один для Господарського суду Рівненської області.

15. Угода набирає чинності з моменту затвердження її Господарським судом Рівненської області та діє до повного виконання Відповідачем своїх зобов`язань за угодою.

16. Реквізити сторін:

Відповідач Позивач

Товариство з обмеженою відповідальністю Товариство з обмеженою відповідальністю сільськогосподарське підприємство "Аркад Агро Сервіс"

"Імені Воловікова" 46400, м. Тернопіль, вул. Гайова, 50

35433, Рівненська обл., Гощанський р-н, код ЄДРПОУ 37837863

с. Горбаків, вул. Шкільна, ІПН 378378619185

код ЄДРПОУ 03775871 р/р НОМЕР_1

Інд. под. № 037758717030 в АТ "Креді Агріколь Банк", МФО 300614

п/р НОМЕР_4 Тел./Факс: +38(0352 ) 52-55-11

в АБ "УКРГАЗБАНК", МФО 320478

Генеральний директор (підпис) /Г.В. Гаврилов/ Директор (підпис) /Д.О. Мадрига/

ІІІ. Закрити провадження у справі № 918/215/20.

ІV. Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 3 Закону України "Про виконавче провадження" дана ухвала є виконавчим документом.

V. Дана ухвала може бути пред`явлена до примусового виконання через органи Державної виконавчої служби України, в порядку, передбаченому Законом України "Про виконавче провадження" протягом дії мирової угоди та з урахуванням трирічного строку пред`явлення виконавчих документів до виконання, встановленого ст. 12 Закону України "Про виконавче провадження". Строк пред`явлення цієї ухвали до виконання встановлюється після закінчення строку платежу, визначеного умовами мирової угоди, а саме: до 17.05.2023 року включно.

VІ. Стягувачем за даною ухвалою є Товариство з обмеженою відповідальністю "Аркад Агро Сервіс" (46400, м. Тернопіль, вул. Гайова, 50, код ЄДРПОУ 37837863).

VІІ. Боржником за даною ухвалою є Товариство з обмеженою відповідальністю сільськогосподарське підприємство "Імені Воловікова" (35433, Рівненська обл., Гощанський р-н, с. Горбаків, вул. Шкільна, код ЄДРПОУ 03775871).

Ухвала згідно частини 2 статті 235 ГПК України підписана та набрала законної сили 6 квітня 2020 року та відповідно до підпункту 17.5 пункту 17 Розділу XI "Перехідні положення" Господарського процесуального кодексу України може бути оскаржена в апеляційному порядку до Північно-західного апеляційного господарського суду через Господарський суд Рівненської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня набрання нею законної сили.

Суддя Політика Н.А.

Віддруковано 3 примірники:

1 - до справи;

2 - позивачу рекомендованим (46400, м. Тернопіль, вул. Гайова, 50);

3 - відповідачу рекомендованим (35433, Рівненська обл., Гощанський р-н, с. Горбаків, вул. Шкільна).

Дата ухвалення рішення06.04.2020
Оприлюднено07.04.2020
Номер документу88612350
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості в сумі 167 688 грн 55 коп. , у судове засідання учасники справи не з`явилися

Судовий реєстр по справі —918/215/20

Ухвала від 06.04.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 06.03.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні