Ухвала
від 06.04.2020 по справі 200/2693/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про передачу справи до іншого суду

06 квітня 2020 р. Справа № 200/2693/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Михайлик А.С., розглянувши в порядку письмового провадження питання про передачу до іншого суду справи за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського в особі Краматорського коледжу Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського про застосування заходів реагування, -

В С Т А Н О В И В:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області звернулось до Донецького окружного адміністративного суду із позовом (з урахуванням уточненої позовної заяви від 31.03.2020) до Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського в особі Краматорського коледжу Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) Краматорського коледжу Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, розташованого за адресою: Донецька обл., місто Краматорськ, вулиця Машинобудівельників, будинок 40 (навчальний корпус), місто Краматорськ, вулиця Уральська, будинок 6 (гуртожиток) до повного усунення порушень, шляхом заборони експлуатації об`єкту.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суддя після одержання позовної заяви з`ясовує чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності.

Згідно з ч. 2 ст. 26 КАС України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцем знаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим кодексом.

Як вбачається з відомостей у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, зареєстрованим місцезнаходженням відповідача, Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (код ЄДРПОУ 01566057) є: 50042, Дніпропетровська обл., місто Кривий Ріг, вулиця Курчатова, будинок 13; місцезнаходженням його відокремленого підрозділу, Краматорського коледжу Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського є: 84313, Донецька обл., місто Краматорськ, бульвар Машинобудівників, будинок 40.

При цьому, відповідно до ч. 1 ст. 43 КАС України здатність мати процесуальні права та обов`язки в адміністративному судочинстві (адміністративна процесуальна правоздатність) визнається за громадянами України, іноземцями, особами без громадянства, органами державної влади, іншими державними органами, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування, їх посадовими і службовими особами, підприємствами, установами, організаціями (юридичними особами).

Враховуючи, що здатність мати процесуальні права та обов`язки в адміністративному судочинстві визнається за юридичними особами та те, що позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцем знаходженням, а також беручи до уваги, що юридична особа відповідача розташована у м. Кривий Ріг Дніпропетровської області, дана адміністративна справа має вирішуватись адміністративним судом, юрисдикція якого поширюється на Дніпропетровську область.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 29 КАС України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч.ч. 5, 6, 8 ст. 29 КАС України питання про передачу адміністративної справи, крім випадків, визначених пунктами 4-6 частини першої цієї статті, розглядається судом у порядку письмового провадження або, за ініціативою суду, в судовому засіданні. Питання про передачу адміністративної справи, крім випадку, визначеного пунктами 4-6 частини першої цієї статті, суд вирішує ухвалою. Ухвалу про передачу адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого може бути оскаржено. Передача адміністративної справи з одного суду до іншого на підставі відповідної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснюється не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Враховуючи наведене, суд вважає за необхідне передати дану справу на розгляд Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

З огляду на наведене та керуючись ст.ст. 25, 29, 171, 243, 248, 256, 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

У Х В А Л И В:

Адміністративну справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського в особі Краматорського коледжу Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського про застосування заходів реагування, - передати на розгляд до Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо справу було розглянуто в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

У відповідності до пп. 15.5 п. 15 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Суддя А.С. Михайлик

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.04.2020
Оприлюднено09.04.2020
Номер документу88614808
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/2693/20-а

Рішення від 12.07.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона Олена Віталіївна

Ухвала від 12.07.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона Олена Віталіївна

Ухвала від 02.12.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона Олена Віталіївна

Ухвала від 01.12.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона Олена Віталіївна

Ухвала від 24.07.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона Олена Віталіївна

Ухвала від 23.06.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона Олена Віталіївна

Ухвала від 06.04.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Михайлик А.С.

Ухвала від 16.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Михайлик А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні