Ухвала
від 07.04.2020 по справі 360/1147/20
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

07 квітня 2020 року СєвєродонецькСправа № 360/1147/20

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Секірська А.Г., розглянувши клопотання Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області до Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) Комбінованого типу Зірочка про вжиття заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю),

ВСТАНОВИВ:

18.03.2020 до Луганського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області (далі - позивач) до Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) Комбінованого типу Зірочка (далі- відповідач), в якій просить Застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) Комбінованого типу Зірочка у вигляді зупинення експлуатації будівель та приміщень, розташованих за адресою: 91480, Луганська обл., Новоайдарський р., м. Щастя, вул. Гагаріна, буд. 8А до повного усунення всіх порушень вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки в зазначеній будівлі, вказаних в Акті перевірки.

Ухвалою Луганського окружного адміністративного суду від 23.03.2020 позовну заяву прийнято до розгляду, справу вирішено розглядати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

03.04.2020 засобами поштового зв`язку, від відповідача на адресу суду надійшло клопотання, в якому останній просив суд розглядати дану справу за правилами загального позовного провадження.

В обґрунтування клопотання зазначено, що на думку відповідача, спрощене провадження з урахуванням способу захисту позивачем у справі лише незначним чином може прискорити її розгляд, проте унеможливить повне і всебічне з`ясування обставин даної справи. Також відповідач зазначив, що дана справа має значний суспільний інтерес, який обумовлений значною кількістю людей, чиї інтереси стосуються можливості роботи (експлуатації) об`єкту, використовувати як постійне місце роботи, у разі неповного або необ`єктивного розгляду справи будуть порушені права людини в тому числі на розміщення та працю, під час розгляду справи судом повинно бути здійснено виявлення, встановлення ризиків для здоров`я людей, їх настання та можливих наслідків.

Щодо строків звернення із запереченнями проти розгляду справи в спрощеному позовному провадженні, відповідач зазначив, що був позбавлений можливості своєчасно звернутись до суду із заявою, адже дошкільний навчальний заклад немає постійного адвоката до якого можна звернутись за правничою допомогою, у зв`язку із введенням та території країни загальнонаціонального карантину всі адвокатські контори зачинені.

Розглянувши клопотання відповідача, суд дійшов такого.

Частинами першою, другою та третьою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до частини четвертої статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача протягом двох днів із дня її надходження до суду постановляє ухвалу про: 1) залишення заяви відповідача без задоволення; 2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

З метою повного та всебічного з`ясування обставин у справі суд вважає за можливе задовольнити клопотання відповідача, здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження та замінити засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Керуючись ст. ст. 9, 12, 248, 256, 260 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу Зірочка про розгляд справи № 360/1147/20 за правилами загального позовного провадження задовольнити.

Розглядати справу № 360/1147/20 за правилами загального позовного провадження.

Замінити засідання для розгляду справи, призначене на 23 квітня 2020 року на 15 год. 30 хв., підготовчим засіданням.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена.

Суддя А.Г. Секірська

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.04.2020
Оприлюднено09.04.2020
Номер документу88618312
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —360/1147/20

Ухвала від 14.08.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

Ухвала від 11.08.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

Ухвала від 11.08.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

Ухвала від 14.07.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 07.04.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 23.03.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні