Ухвала
від 07.04.2020 по справі 640/26394/19
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 Вн. №27/362

У Х В А Л А

07 квітня 2020 року м. Київ № 640/26394/19

за позовом Предстоятеля Церкви, Патріарха Київський і Всієї Русі-України Філарета до Міністерства культури України про зобов`язати вчинити дії Суддя О.В.Головань

Представники:

без виклику сторін

Обставини справи:

Предстоятель Церкви, Патріарх Київський і Всієї Русі-України Філарет (громадянин України ОСОБА_1 ) звернувся до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом до Міністерства культури України про:

визнання протиправною та скасування в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань реєстраційної дії про визнання та засвідчення факту переходу повноважень керівника Релігійної організації "Київська патріархія Української Православної Церкви Київського Патріархату (Київська Патріархія УПЦ КП), код 22894788, від Патріарха Київського і Всієї Русі-України Філарета-ОСОБА_1 - до ліквідаційної комісії (комісії з припинення);

визнання протиправною та скасування в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань реєстраційної дії про визнання та засвідчення факту переходу повноважень підписанта Релігійної організації "Київська патріархія Української Православної Церкви Київського Патріархату (Київська Патріархія УПЦ КП), код 22894788 від Патріарха Київського і Всієї Русі-України Філарета-ОСОБА_1 - до Яременка Олега Васильовича як голови ліквідаційної комісії з припинення або ліквідатора.

Ухвалою суду від 16.03.2020 року відкрито провадження по справі та призначено до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

30.03.2020 року до суду надійшла заява Релігійної організації "Київська Митрополія Української православної Церкви (Православної Церкви України)" про вступ у справу в якості 3-ої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Заява обґрунтована тим, що РО "Київська Митрополія УПЦ (ПЦУ)" є релігійним центром релігійного об`єднання ПЦУ (до якого увійшло релігійне об`єднання УПЦ КП, релігійним центром якого була РО " Київська патріархія УПЦ КП"), за результатом рішення статутного органу якого і було створено ліквідаційну комісію РО "Київська патріархія УПЦ КП" та призначено Яременка О. В. головою ліквідаційної комісії РО "Київська патріархія УПЦ КП", а також РО "Київська Митрополія УПЦ (ПЦУ)" є правонаступником всіх прав та обов`язків РО "Київська Патріархія УПЦ КП".

Згідно ч. 2, 5 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи.

Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Ознайомившись з заявою, суд вважає її обґрунтованою та задовольняє, оскільки прав та обов`язків РО "Київська Митрополія УПЦ (ПЦУ)" безпосередньо стосується спір, так як рішення Окружного адміністративного суду м. Києва у справі № 640/5078/20 може виплинути на права РО "Київська Митрополія УПЦ (ПЦУ)" щодо представництва релігійних організацій, які входять до релігійного об`єднання "Православна Церква України", частина з яких до 15.12.2018 року входила до релігійного об`єднання "УПЦ КП", щодо забезпечення діяльності релігійного об`єднання "Православна Церква України" та щодо канонічного і організаційного керівництва релігійними організаціями, які входять до релігійного об`єднання "Православна Церква України", частина з яких до 15.12.2018 року входила до релігійного об`єднання "УПЦ КП", а також як правонаступника всіх прав та обов`язків РО "Київська Патріархія УПЦ КП".

На підставі вищевикладеного, ст. 49 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Залучити Релігійну організацію " Київська Митрополія Української Православної Церкви (Православної Церкви України)" (01601, м. Київ, вул. Трьохсвятительська, 6, код 42783113) до участі у справі № 640/26394/19 в якості 3-ї особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача.

2. Запропонувати 3-й особі надати пояснення щодо позовних вимог.

3. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується.

Суддя О.В. Головань

Дата ухвалення рішення07.04.2020
Оприлюднено08.04.2020

Судовий реєстр по справі —640/26394/19

Ухвала від 13.07.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Головань О.В.

Ухвала від 07.04.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Головань О.В.

Ухвала від 16.03.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Головань О.В.

Ухвала від 10.02.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Головань О.В.

Ухвала від 14.01.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Головань О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні