Ухвала
від 07.04.2020 по справі 311/1057/20
ВАСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 311/1057/20

Провадження № 2/311/567/2020

07.04.2020

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження у справі

07 квітня 2020 року м. Василівка

Суддя Василівського районного суду Запорізької Сидоренко Ю.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (зареєстрована та фактично мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ) до Василівської районної державної адміністрації Запорізької області (адреса місцезнаходження: бульв.Центральний буд.4 м.Василівка Запорізької області), Підгірненської сільської ради Василівського району Запорізької області (адреса місцезнаходження: вул.Чкалова буд.101 с.Підгірне Василівського району Запорізької області), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області (місцезнаходження: вул.Українська буд.50 м.Запоріжжя), Відділ у Василівському районі Головного Управління Держгеокадастру у Запорізькій області (місцезнаходження: вул.Театральна буд.1 м.Василівка Запорізької області) про визнання права на земельну частку (пай), -

В С Т А Н О В И В :

01 квітня 2020 року до Василівського районного суду Запорізької області надійшов позов ОСОБА_1 до Василівської районної державної адміністрації Запорізької області, Підгірненської сільської ради Василівського району Запорізької області, треті особи: Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області, Відділ у Василівському районі Головного Управління Держгеокадастру у Запорізькій області про визнання права на земельну частку (пай), та в якому позивачка ОСОБА_1 просить: 1) поновити пропущений нею строк на звернення до суду з позовом про визнання права власності на земельну частку (пай); 2) визнати за нею, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ідентифікаційний код НОМЕР_1 , право на земельну частку (пай) КСП Світанок (рос. Рассвет ) с.Широке Василівського району Запорізької області в розмірі 8,27 умовних кадастрових гектарів.

07 квітня 2020 року судом отримані відомості з Єдиного державного реєстру підприємств, установ, організацій, та відповідно до яких вбачається, що відповідач по справі: Василівська районна державна адміністрація Запорізької області (ЄДРПОУ 02140857) розташована за адресою: бульв.Центральний буд.4 м.Василівка Запорізької області та є юридичною особою, на теперішній час в процесі припинення не перебуває.

07 квітня 2020 року, з метою визначення підсудності справи у відповідності до положень ст.27 ЦПК України, судом отримані відомості з Єдиного державного реєстру підприємств, установ, організацій, та відповідно до яких вбачається, що відповідач по справі: Підгірненська сільська рада Василівського району Запорізької області (ЄДРПОУ 25220205) розташована за адресою: місцезнаходження: вул.Чкалова буд.101 с.Підгірне Василівського району Запорізької області, є юридичною особою, і на теперішній час в процесі припинення не перебуває.

Оглянувши матеріали позовної заяви та додані до неї документи, вважаю, що підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі суд не вбачає, є підстави для призначення підготовчого судового засідання.

Враховуючи, що ч.4 ст.19 ЦПК України для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні, передбачено загальне позовне провадження, тому вважаю за необхідне провести розгляд зазначеної справи за правилами загального позовного провадження та призначити підготовче судове засідання, з викликом (повідомленням) сторін та осіб, які беруть участь у справі.

Приймаючи до уваги вищевикладене, керуючись ст. ст. 19, 175, 177, 187, 259-261, 274, 277 ЦПК України, суддя -

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження у цивільній справі № 311/1057/20 за позовом ОСОБА_1 до Василівської районної державної адміністрації Запорізької області, Підгірненської сільської ради Василівського району Запорізької області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області, Відділ у Василівському районі Головного Управління Держгеокадастру у Запорізькій області, про визнання права на земельну частку (пай).

Розгляд цивільної справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання у Василівському районному суді Запорізької області на 14 годин 00 хвилин 14 травня 2020 року в приміщенні зали судових засідань Василівського районного суду Запорізької області, розташованої за адресою: Запорізька область м.Василівка вул.Державна, буд.2.

Про час та місце розгляду справи повідомити сторони та інших осіб, які беруть участь у справ та викликати їх в судове засідання.

Направити учасникам судового процесу копію даної ухвали, відповідачам та третім особам направити копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всіх письмових та електронних доказів, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Зобов`язати відповідачів, відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам цивільного процесу.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами, згідно ч.8 ст.178 ЦПК України.

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачеві п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, який має відповідати вимогам ч.3-5 ст.178, ст.179 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи .

Учасники цивільного процесу можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://vs.zp.court.gov.ua/.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо порушення правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги до Запорізького апеляційного суду через Василівський районний суд Запорізької області протягом п`ятнадцяти днів з дня складання ухвали. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

У відповідності до п.п.15.5) п.п.15 п.1 Розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України в новій редакції, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Суддя

Василівського районного суду

Запорізької області Ю.В. СИДОРЕНКО

Дата ухвалення рішення07.04.2020
Оприлюднено08.04.2020
Номер документу88632109
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на земельну частку (пай

Судовий реєстр по справі —311/1057/20

Рішення від 03.03.2021

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

Рішення від 03.03.2021

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 08.10.2020

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 25.06.2020

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 10.06.2020

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 14.05.2020

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 07.04.2020

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні