Ухвала
від 06.03.2020 по справі 607/4044/20
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06.03.2020 Справа №607/4044/20

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 погоджене керівником Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів, у кримінальному проваджені №12018210010001700,-

встановив:

Слідчий СУГУНП вТернопільській області ОСОБА_3 звернулась дослідчого суддііз клопотанням про надання тимчасового доступу до речей та документів, в рамках кримінального провадження №12018210010001700 від 13 червня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 140 КК України.

У клопотаннізазначено: «13.06.2018 у Тернопільський ВП ГУНП в Тернопільській області надійшла заява ОСОБА_5 про те, що через халатність медичних працівників КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які неналежно виконували свої професійні обов`язки, що призвело до смерті її малолітньої дитини ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Того ж дня відомості внесено до ЄРДР із кримінально-правовою кваліфікацією, передбаченою ч.2 ст.140 КК України.

За результатами проведеної комісійної судово-медичної експертизи №08-308/18/пп від 23 січня 2019 року встановлено, що причиною смерті ОСОБА_6 стала інфекція (вірогідніше респіраторного характеру), що призвела до розвитку менінгіту із генералізацією процесу у вигляді сепсису та наступною тяжкою ендогенною інтоксикацією організму із набряком набуханням головного мозку.

В ході досудового розслідування встановлено, що дитина хворіє з 30.05.2018, а з 01.06.2018 у дитини почала підніматись висока температура, яка не регулювалась жарознижуючим засобом і додалась блювота у зв`язку з чим тричі біло викликано бригаду Е(Ш)МД.

Зокрема 04.06.2018, близько 11 години викликано швидку. Лікар оглянула зів дитини і відмітила, що у дитини на мигдалинах гнійні пробки, тому було виписано антибіотик «Амоксиклав».

04.06. мати самостійно звернулась до дільничного педіатра без дитини (проте у амбулаторній карті описано педіатром огляд дитини).

Педіатр виписала «Парацетамол», або «Нурофен», або «Ефералган», свічки на 3 роки, Кверцетинову мазь для знеболення горла 3 рази на день, ре гідрон оптім, по 1 п. на літри, тепле пиття, «домри» сироп.

Приймаючи до уваги те, що у відповідності до Інструкції щодо заповнення первинної медичної документації №076/о у медичних установах ведеться « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що затверджено наказом МОЗ України №110 від 14.02.2012 «Про затвердження форм первинної облікової документації та інструкції щодо їх заповнення, що використовуються в закладах охорони здоров`я не залежно від форм власності та підпорядкування», лікар педіатр дільничний зобов`язаний вести облікові записи у «Журналі реєстрації амбулаторних пацієнтів», осіб, що прибули на прийом.

Саме у цих журналах відображається час, анкетні дані, та місце реєстрації осіб, які прибули на прийом до лікаря педіатра дільничного.

У зв`язку з цим, необхідно здійснити тимчасовий доступ до оригіналу вказаних журналів, які вела лікар педіатр дільничний ОСОБА_7 за травень-липень 2018з можливістю їх вилучення.

Разом з цим встановлено, що 18.05. 2018 ОСОБА_7 звернулась із письмовою заявою до директора КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » про замісництво 0,3 ставки дільничного педіатра педіатричного відділення №6 з 18.05.2018 за час щорічної відпустки дільничного педіатра педіатричного відділення ОСОБА_8 .

Наказом №232-к від 18.05.2018 відділу охорони здоров`я та медичного забезпечення КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ОСОБА_7 дільничному педіатру педіатричного відділення №6 поліклінічного відділу, надано сумісництво 0,3 ставки дільничного педіатра педіатричного відділення №6 поліклінічного відділу на час щорічної відпустки дільничного педіатра педіатричного відділення №6 поліклінічного відділу ОСОБА_8 з 29.05.2018, а тому прошу надати тимчасовий доступ до оригіналу «Журналу реєстрації амбулаторних пацієнтів» лікаря педіатра дільничного ОСОБА_8 за травень-липень 2018 року».

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 пояснила, що клопотання підтримує повністю та просить задовільнити, окрім цього просить провести розгляд клопотання в порядку ч. 2 ст. 163 КПК України, прошу розглянути клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться, оскільки інформування володільця документами може призвести до знищення документів чи спотворення їх іншим чином існує реальна загроза зміни даних.

Відповідно довимог п.п.1,2ч.5,ч.6ст.163КПК,України,слідчий суддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи:перебувають абоможуть перебуватиу володіннівідповідної фізичноїабо юридичноїособи;самі пособі абов сукупностіз іншимиречами ідокументами кримінальногопровадження,у зв`язкуз якимподається клопотаннямають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні.Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи те, у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що дані речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, підтвердити факт вчинення вказаного кримінального правопорушення та викриття повної злочинної діяльності слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Керуючись ст. 159, 162, 163, 164, 309 КПК України, -

постановив:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СУ ГУНП в Тернопільській області майору поліції ОСОБА_3 на тимчасовий доступ до оригіналів документів, а саме «Журналів реєстрації амбулаторних пацієнтів» лікарів педіатрів дільничних КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » педіатричного відділення №6 поліклінічного відділу ОСОБА_7 та ОСОБА_8 за травень-липень 2018 року, які зберігаються у педіатричному відділенні №6 поліклінічного відділу КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 », що за адресою АДРЕСА_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а у випадку передачі їх до архіву, у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 », що за адресою АДРЕСА_2 , (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з можливістю їх вилучення.

Строк дії ухвали встановити протягом місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення вказаних речей та документів.

Ухвала є остаточною, оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.03.2020
Оприлюднено06.02.2023

Судовий реєстр по справі —607/4044/20

Ухвала від 06.03.2020

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Багрій Т. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні