Ухвала
від 06.04.2020 по справі 686/26365/19
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/26365/19

Провадження № 1-кс/686/4462/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 квітня 2020 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_3 , погодженого з прокурором, про тимчасовий доступ до документів, у кримінальному провадженні № 62019240000000601,

встановив:

02.04.2020 року с слідчий з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Хмельницької області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ) з можливістю вилучення оригіналів документів.

В обґрунтування даного клопотання слідчим зазначено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у період з 2016 по 2018 роки, з метою відображення реального походження сільськогосподарської продукції та незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість, в бухгалтерському та податковому обліках підприємства, відобразили придбання ТМЦ у вигодотранспортуючих підприємств ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ФГ « ОСОБА_5 » та інших. Таке придбання здійснювалось лише документально, з метою надання статусу законно придбаної (вирощеної, виготовленої), тобто введення в товарообіг та незаконного формування податкового кредиту з ПДВ. Відповідно до статистичної та податкової звітності ФГ « ОСОБА_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » не вирощували та не придбавали сільськогосподарську продукцію, яка реалізована ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». За рахунок проведення зазначених операцій службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » умисно ухилились від сплати податків в особливо великих розмірах, тобто вчинили кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст.212 КК України.

За вказаним фактом 22.07.2019 року слідчим з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_3 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №62019240000000601 про кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 212, ч.2 ст. 364 КК України та розпочато досудове розслідування.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » здійснило реалізацію придбаних в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ФГ « ОСОБА_5 » ТМЦ в режимі експорт на адресу підприємств нерезидентів, що зареєстровані в країнах з пільговим оподаткуванням Республіка Кіпр та Швейцарська Конфедерація, фактично реалізовані ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » товарно-матеріальні цінності реалізовувались підприємствам Малайзії та Таїланду.

Проведення безтоварних операцій з вищезазначеними операціями до порушення вимог податкового законодавства, що підтверджується висновками акту №0089/22-01-14-01/38776215 від 15.02.2019 «Про результати документальної планової виїзної перевірки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства», відповідно до яких встановлено заниження податку на прибуток підприємств в сумі 12 208 435 грн. та податку на додану вартість в сумі 8 662 501 грн.

Окрім того, ІНФОРМАЦІЯ_7 було проведено позапланову документальну виїзну перевірку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з питань своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податку на додану вартість при здійсненні фінансово-господарських операцій за серпень, жовтень, листопад, грудень 2018 року із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » та за жовтень, листопад 2018 року із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». За результатами якої складено акт №0253/22-01-14-07/38776215 від 25.04.2019, відповідно до висновків якого встановлено, що у період жовтня-листопада 2018 року по взаємовідносинах із ФГ « ОСОБА_5 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » занижено податок на додану вартість в загальній сумі 2 508 847,84 грн., а також завищено суму від`ємного значення, що зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного періоду на суму 5 753 775,00 грн.

За вказаних обставин у кримінальному провадженні має важливе доказове значення оригінали установчих, реєстраційних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (розташована за адресою: АДРЕСА_1 ).

Вищевказані документи містять відомості щодо осіб, які підписували документи для проведення державної реєстрації даного товариства; основні напрямки його діяльності; засвідчують перебування службових осіб підприємства на займаних посадах та виконання останніми організаційно-розпорядчих функцій; містять вільні зразки підписів службових осіб підприємства, які необхідні для проведення судово-почеркознавчих експертиз та мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Зважаючи на викладене та на те на те, що будь яким іншим шляхом вказаних відомостей отримати не можливо, виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей та документів ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ) з можливістю отримання інформації та відомостей, які можуть бути використані, як докази.

Слідчий в судове засідання не з`явився, проте у клопотанні міститься прохання про проведення розгляду даного клопотання без його участі, в якому він підтримує подане клопотання та просить його задовольнити.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 в судове засідання не з`явився, був повідомлений у встановлений законом порядок.

Дослідивши матеріали клопотання, приходжу до висновку, що воно підлягає задоволенню з наступних підстав.

Слідчим наведено підстави, передбачені ч.5 ст.163 КПК України, зокрема, що документи, доступ до яких просить надати слідчий, в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, є всі підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, в зв`язку з чим клопотання слідчого підлягає задоволенню, оскільки іншими способами встановити та довести обставини, які передбачається з`ясувати за допомогою цих документів, неможливо.

Керуючись ст.ст.163, 164 КПК України,

постановив:

Клопотання слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_3 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_6 , заступнику начальника управління начальнику другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_7 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_8 , старшому слідчому з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_9 тимчасовий доступ до оригіналів установчих, реєстраційних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (розташована за адресою: АДРЕСА_1 ) з можливістю вилучення оригіналів документів.

Службовим особам ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ) забезпечити тимчасовий доступ та надати можливість отримати вищезазначені документи.

Ухвала діє по 04 травня 2020 року.

Відповідно до ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Хмельницького

міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.04.2020
Оприлюднено06.02.2023

Судовий реєстр по справі —686/26365/19

Ухвала від 20.05.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Баєв С. М.

Ухвала від 20.05.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Баєв С. М.

Ухвала від 15.01.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Баєв С. М.

Ухвала від 18.11.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 18.11.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 06.11.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Баєв С. М.

Ухвала від 05.11.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Баєв С. М.

Ухвала від 10.04.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Баєв С. М.

Ухвала від 10.04.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Баєв С. М.

Ухвала від 14.04.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні