Рішення
від 07.04.2020 по справі 608/571/20
ЧОРТКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Копія

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"07" квітня 2020 р. Справа № 608/571/20

Номер провадження2/608/294/2020

Чортківський районний суд Тернопільської області в складі:

головуючого судді Квятковської Л. Й.

з участю секретаря Маришевої Г.М.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в місті Чорткові справу цивільного судочинства за позовом ОСОБА_1 до Мухавської сільської ради Чортківського району Тернопільської області, Нагірянської сільської ради Чортківського району Тернопільської області, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, в. о. державного нотаріуса Чортківської районної державної нотаріальної контори, державного нотаріуса Бучацької державної нотаріальної контори Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Максимович Лесі Василівни про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування, -

В С Т А Н О В И В:

В березні 2020 року позивач ОСОБА_1 через представника ОСОБА_2 звернувся в суд з позовом до відповідачів Мухавської сільської ради Чортківського району Тернопільської області, Нагірянської сільської ради Чортківського району Тернопільської області, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, в. о. державного нотаріуса Чортківської районної державної нотаріальної контори, державного нотаріуса Бучацької державної нотаріальної контори Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Максимович Л.В. про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування після смерті померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 . Згідно з даними Чортківської районної державної нотаріальної контори 16 квітня 2019 року за заявою позивача заведено спадкову справу № 43/2019 до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 . З метою отримання свідоцтва про право на спадщину за законом на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами АДРЕСА_1 , та на земельну ділянку, що розташована на території Нагірянської сільської ради, котрі належали померлому ОСОБА_3 , спадкоємець - ОСОБА_1 , що є двоюрідним братом померлого, звернувся з відповідною заявою до Чортківської районної державної нотаріальної контори. Відповідно до інформації № 563/02-14 від 08 квітня 2019 року в. о. державного нотаріуса Чортківської районної державної нотаріальної контори, державного нотаріуса Бучацької державної нотаріальної контори Максимович Л.В., позивачу відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом, у зв`язку з відсутністю правовстановлюючих документів та державної реєстрації зазначеного права власності. Рекомендовано звернутись до суду для вирішення питання визнання права власності на спадкове майно.

Позивач ОСОБА_1 в порядку ч. 3 ст. 177 Цивільного процесуального кодексу України до позовної заяви додав клопотання про звільнення від сплати судового збору, в якому вказав, що є пенсіонером, місячний середній дохід якого становить 2981,74 грн. Позивач ОСОБА_1 також перебуває на диспансерному обліку у невропатолога з діагнозом: ДЕ II ст. на ґрунті церебрального атеросклерозу та артеріальної гіпертензії ускладнена ішемічним інсультом (16 вересня 2016 року) в басейні правої СМА у вигляді плегії (параліч) лівої руки та не різко вираженого парезу (неповний параліч) лівої ноги. Дифузний кардіосклероз. Гіпертонічна хвороба II ст., 3-й ст. розширення вен н/к. Хронічний тромбофлебіт. Хронічна венозна недостатність II ст. Хворий лежачий. Вказана інформація підтверджується довідкою №11 від 12 лютого 2020 року, виданою головним лікарем комунального некомерційного підприємства Чортківська центральна комунальна районна лікарня Чортківської районної ради Стефанчук С.С., та довідкою №18 від 26 лютого 2020 року, виданою сімейним лікарем амбулаторії загальної практики сімейної медицини комунального некомерційного підприємства Чортківська центральна комунальна районна лікарня Чортківської районної ради Григорчук Г.М. Для позивача ставка судового збору за подання даної заяви до суду в розмірі 840,80 грн. складає значну частину розміру його місячного забезпечення, а також є надто обтяжливою, враховуючи те, що кошти, які він отримує в якості пенсії необхідні йому, перш за все, на лікування, а також на харчування, оплату комунальних та інших супутніх послуг. Тому в зв`язку з важким майновим становищем, позивач змушений клопотати перед судом про звільнення його від сплати судового збору за подання до суду позовної заяви.

ОСОБА_1 в підготовче судове засідання не з`явився, від його представника ОСОБА_2 надійшла заява, в якій просить справу розглядати за відсутності представника позивача, позовні вимоги позивач підтримує в повному обсязі.

Представник відповідача Мухавської сільської ради Чортківського району Тернопільської області в підготовче судове засідання не з`явився, в суд надійшла заява, в якій Мухавська сільська рада позов визнає та дає згоду, щоб суд задовольнив позовні вимоги ОСОБА_1 .

Представник відповідача Нагірянської сільської ради Чортківського району Тернопільської області в підготовче судове засідання не з`явився, в суд надійшла заява, в якій Нагірянська сільська рада просить справу №608/571/20 за позовом ОСОБА_1 розглядати без представника сільської ради та винести судове рішення в користь позивача.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, в. о. державного нотаріуса Чортківської районної державної нотаріальної контори, державний нотаріус Бучацької державної нотаріальної контори Південно-західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) Максимович Л.В. в судове засідання не з`явилася, в суд надійшла заява про слухання справи за її відсутності, при ухваленні рішення покладається на розсуд суду.

Вивчивши та дослідивши письмові докази по справі, суд приходить до висновку, що позов підлягає до задоволення з наступних підстав.

Позивач ОСОБА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , відповідно до свідоцтва про народження серія НОМЕР_2 , повторно виданого 29 січня 2020 року Чортківським міськрайонним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), народився ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Мухавка Чортківського району Тернопільської області. Його батько - ОСОБА_4 , мати - ОСОБА_5 .

ІНФОРМАЦІЯ_1 помер ОСОБА_3 (спадкодавець), ІНФОРМАЦІЯ_3 , що підтверджується свідоцтвом про смерть серії НОМЕР_3 , виданим 05 листопада 2018 року Мухавською сільською радою Чортківського району Тернопільської області.

Згідно з довідкою №74, виданою 03 квітня 2019 року Мухавською сільською радою, ОСОБА_3 проживав та був зареєстрований по АДРЕСА_1 . Разом з ним ніхто не проживав та не був зареєстрований. Дружини та дітей у ОСОБА_3 не було.

Позивач ОСОБА_1 є двоюрідним братом померлого ОСОБА_3 , що підтверджується наступними документами.

Батько позивача - ОСОБА_4 народився ІНФОРМАЦІЯ_4 у селі Мухавка Чортківського повіту - Чортківського району, Тернопільської області. Його батько - ОСОБА_3 , мати - ОСОБА_5 . Родина проживала у будинку НОМЕР_6 . Зазначені відомості містяться у документах Греко-католицькі повітові парафіяльні управління Тернопільського краю Галицького намісництва, з 1921 року Тернопільського воєводства в метричній книзі про народження за 1868-1914 роки, шлюб за 1899-1914 роки, смерть за 1901-1917 роки ц. Покрови П.Д.М. с . Антонів , с. Долина, с. Шульганівки, с. Мухавка Чортківського повіту - Чортківського району Тернопільської області , що підтверджується архівною довідкою № С-54/04-11 від 05 червня 2019 року Державного архіву Тернопільської області Тернопільської обласної державної адміністрації.

У ОСОБА_3 (дід позивача) та ОСОБА_5 (баба позивача) був ще один син - ОСОБА_6 (дядько позивача).

В документах Греко-католицького повітового управління Тернопільського краю Галицького намісництва, з 1921 року Тернопільського воєводства,в метричній книзі про народження за 1868-1914 роки, шлюб за 1899-1914 роки, смерть за 1901-1917 роки ц. Покрови П.Д.М. с. Антонів , с. Долина, с. Шульганівка, с. Мухавка Чортківського повіту -Чортківського району Тернопільської області , відомостей про народження ОСОБА_6 не виявлено, що підтверджується листом № С-55/04-11 від 05 червня 2019 року Державного архіву Тернопільської області Тернопільської обласної державної адміністрації.

Проте, згідно з архівною довідкою №Б-83/04-11 від 02 жовтня 2019 року Державного архіву Тернопільської області Тернопільської обласної державної адміністрації, у документах архівного фонду Окружні виборчі комісії по виборах до польського Сейму та Сенату у списках виборців с. Мухавка Чортківського повіту Тернопільського воєводства (сучасного Чортківського району Тернопільської області) за 1930 рік по виборах в Сейм значаться: ОСОБА_3 (віком 60 років), ОСОБА_5 (віком 61 рік) та ОСОБА_6 (віком 25 років). Родина проживала у будинку НОМЕР_6 .

Відтак, враховуючи наведене, ОСОБА_4 (батько позивача) та ОСОБА_6 (дядько позивача) були рідними братами.

У ОСОБА_6 було двоє дітей: донька - ОСОБА_7 (двоюрідна сестра позивача) та син - ОСОБА_3 (спадкодавець, двоюрідний брат позивача).

ОСОБА_7 народилась ІНФОРМАЦІЯ_5 в с. Мухавка Чортківського району Тернопільської області, що підтверджується свідоцтвом про народження серія НОМЕР_4 , виданим Чортківським райбюро ЗАГС Тернопільської області 17 липня 1953 року, актовий запис №199. Батько: ОСОБА_6 , мати: ОСОБА_8 .

ІНФОРМАЦІЯ_6 ОСОБА_7 (сестра спадкодавця, двоюрідна сестра позивача) померла, що підтверджується актовим записом про смерть №02 від 05 травня 2017 року, складеним Мухавською сільською радою Чортківського району Тернопільської області. Чоловіка та дітей у ОСОБА_7 не було.

ОСОБА_3 (спадкодавець, двоюрідний брат позивача) народився ІНФОРМАЦІЯ_7 в с. Мухавка Чортківського району Тернопільської області, що підтверджується свідоцтвом про народження серія НОМЕР_5 , виданим відділом реєстрації актів громадянського стану Чортківської районної державної адміністрації Тернопільської області 29 жовтня 1997 року, актовий запис №18. Батько: ОСОБА_6 , мати: ОСОБА_8 .

Відповідно до листа №113/115-19 від 20 травня 2019 року відділу у Чортківському районі Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області згідно бази даних програми Реєстрація земельних ділянок та держактів ОСОБА_3 виданий Державний акт на право власності на земельну ділянку від 29 квітня 2009 року для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 1,8303 га (серія ЯИ №851332) на території Нагірянської сільської ради Чортківського району Тернопільської області. Оригінал чи копія вказаного Державного акту на право власності на земельну ділянку у позивача відсутній.

Згідно з довідкою №551 від 06 травня 2019 року Чортківського обласного комунального міжрайонного бюро технічної інвентаризації Управління житлово-комунального господарства Тернопільської обласної державної адміністрації житловий будинок (будинковолодіння) в АДРЕСА_1 колишній № 44 ) зареєстрований в Чортківському обласному комунальному міжрайонному бюро технічної інвентаризації в реєстровій книзі №1 за реєстровим номером №16 (станом на 01.01.2013 року) за ОСОБА_3 .

Відповідно до копії свідоцтва про право власності, виданого 17 липня 2002 року на підставі рішення виконкому Мухавської сільської ради від 20 червня 2002 року №23, в цілому житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами в АДРЕСА_1 , належав ОСОБА_3 на праві приватної власності, проте оригінал цього документу у позивача відсутній.

Згідно з даними Чортківської районної державної нотаріальної контори 16 квітня 2019 року за заявою позивача заведено спадкову справу № 43/2019 до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

З метою отримання свідоцтва про право на спадщину за законом на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами АДРЕСА_1 , та на земельну ділянку, що розташована на території Нагірянської сільської ради, котрі належали померлому ОСОБА_3 , спадкоємець - ОСОБА_3 , що є двоюрідним братом померлого, звернувся з відповідною заявою до Чортківської районної державної нотаріальної контори. До заяви ОСОБА_1 було подано технічний паспорт на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами АДРЕСА_1 , який належав померлому ОСОБА_3 . Технічний паспорт виготовлений 06 травня 2019 року Чортківським обласним комунальним міжрайонним бюро технічної інвентаризації (інвентаризаційна справа №355/19) на замовлення позивача. Однак, оригінали документів, що посвідчують право власності на вищевказане майно, у позивача відсутні, тому відповідно до інформації № 563/02-14 від 08 квітня 2019 року в. о. державного нотаріуса Чортківської районної державної нотаріальної контори, державного нотаріуса Бучацької державної нотаріальної контори Максимович Л.В. позивачу відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом.

Позивачем було замовлено у суб`єкта оціночної діяльності ОСОБА_9 проведення оцінки майна - житлового будинку з господарськими будівлями та спорудами АДРЕСА_1 . Так, згідно з висновком про вартість майна (дата оцінки - 15 травня 2019 року) вартість житлового будинку з господарськими будівлями та спорудами АДРЕСА_1 , становить 23600,00 гривень.

Згідно ст. 1218 ЦК України до складу спадщини також входять всі права та обов`язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинялися внаслідок його смерті.

Видача свідоцтва про право на спадщину, яка підлягає реєстрації, проводиться нотаріусом після подання правовстановлюючих документів про належність цього майна спадкодавцеві.

Згідно ст. 25 Цивільного кодексу України здатність мати цивільні права та обов`язки (цивільну правоздатність) мають усі фізичні особи. Цивільна правоздатність фізичної особи виникає з моменту її народження і припиняється у момент її смерті.

Відповідно до ст. 30 Цивільного кодексу України цивільну дієздатність має фізична особа, яка усвідомлює значення своїх дій та може керувати ними. Цивільною дієздатністю фізичної особи є її здатність своїми діями набувати для себе цивільних прав і самостійно їх здійснювати, а також здатність своїми діями створювати для себе цивільні обов`язки, самостійно їх виконувати та нести відповідальність у разі їх невиконання.

Враховуючи наведене, у разі смерті власника нерухомого майна, первинна реєстрація права власності, на яке не була проведена, питання визначення належності цього майна попередньому власнику та наступного його власника (спадкоємця) повинно вирішуватися в судовому порядку.

Відповідно до ст. 182 ЦК України право власності на нерухомі речі підлягають державній реєстрації.

Згідно ст. 328 Цивільного кодексу України право власності набувається на підставах, що не заборонені законом.

Відповідно до абзацу 3 ч. 2 ст. 331 ЦК України право власності на нерухоме майно виникає з моменту його державної реєстрації. Виходячи з ст. ст. 25, 30 ЦК України мати та набути цивільне право (право власності на нерухоме майно) може лише жива та дієздатна особа. Із змісту ст. ст. 391, 392 ЦК України вбачається, що у разі смерті власника нерухомого майна, первинна реєстрація права власності на яке не була проведена і правовстановлюючий документ відсутній, питання визначення належності цього майна попередньому власнику та наступного його власника (спадкоємця) повинно вирішуватись у судовому порядку.

Статтею 1218 ЦК встановлено, що до складу спадщини входять усі права та обов`язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті.

Умовою для переходу в порядку спадкування права власності на об`єкти нерухомості, в тому числі житловий будинок, інші споруди, земельну ділянку є набуття спадкодавцем зазначеного права у встановленому законодавством України порядку.

За положеннями статті 15 Цивільного кодексу України, кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання.

Згідно із частиною 1 статті 16 Цивільного кодексу України, кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

Згідно з ч. 4 ст. 206 Цивільного процесуального кодексу України у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову.

Визнання відповідачем позову в даній справі не суперечить закону, не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 82 ЦПК України обставини, які визнаються учасниками справи, не підлягають доказуванню, якщо суд не має обґрунтованого сумніву щодо достовірності цих обставин або добровільності їх визнання.

Відповідно до ч. 3 ст. 200 Цивільного процесуального кодексу України за результатами підготовчого провадження суд ухвалює рішення у випадку визнання позову відповідачем.

З огляду на викладене, суд має підстави дійти до висновку про законність і обґрунтованість вимоги щодо спадкування майна спадкодавця за законом, яке складається із житлового будинку з господарськими будівлями та спорудами по АДРЕСА_1 , та земельної ділянки площею 1,8303 га, що знаходиться на території Нагірянської сільської ради Чортківського району, Тернопільської області, які належали померлому ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 , та задовольнити позовні вимоги, визнавши право власності на вказане майно.

При ухваленні рішення слід вирішити питання щодо стягнення судового збору.

У відповідності з вимогами ч. 1 ст. 136 Цивільного процесуального кодексу України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк у порядку, передбаченому законом, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі.

Згідно ч. 3 ст. 136 ЦПК України з підстав, зазначених у частині першій цієї статті, суд у порядку, передбаченому законом, може зменшити розмір належних до сплати судових витрат, пов`язаних з розглядом справи, або звільнити від їх сплати.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 8 Закону України Про судовий збір враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, зменшити розмір судового збору зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати.

Згідно довідки Головного управління ПФУ в Тернопільської області № 57/02-18 від 31.01.2020 року ОСОБА_1 знаходиться на обліку в Чортківському об`єднаному управлінні ПФУ в Тернопільській області і отримує пенсію за віком в розмірі 2981,74 гривень на місяць, всього за період з січня 2019 року по грудень 2019 року - 34 645,10 гривень.

З довідки №11 від 12.02.2020 року, виданої КНП Чортківська центральна комунальна районна лікарня Чортківської районної ради, та довідки № 18 від 26.02.2020 року, виданої амбулаторією загальної практики сімейної медицини с. Мухавка Чортківського району вбачається, що ОСОБА_1 знаходиться на диспансерному обліку в невропатолога з діагнозом ДЕ ІІ ступеня на ґрунті церебрального атеросклерозу та артеріальної гіпертензії, ускладнена ішемічним інсультом в басейні правої СМА у вигляді плегії (параліч) лівої руки та не різко вираженого парезу (неповний параліч) лівої ноги, дифузний кардіосклероз та інші захворювання, хворий лежачий.

Таким чином, наведеним підтверджується та обставина, що позивач ОСОБА_1 перебуває у скрутному матеріальному становищі.

Відповідно до п. 1 Постанови Пленуму ВССУ з розгляду цивільних та кримінальних справ Про застосування судами законодавства про судові витрати у цивільних справах від 17 жовтня 2014 року №10, судові витрати - передбачені законом витрати (грошові кошти) сторін, інших осіб, які беруть участь у справі, понесені ними у зв`язку з її розглядом та вирішенням, а у випадках їх звільнення від сплати - це витрати держави, які вона несе у зв`язку з вирішенням конкретної справи.

Враховуючи положення пункту 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практику Європейського суду з прав людини, зокрема, рішення від 19 червня 2001 року у справі Креуз проти Польщі сплата судових витрат не повинна перешкоджати доступу до суду, ускладнювати цей доступ таким чином і такою мірою, щоб завдати шкоди самій суті цього права, та має переслідувати законну мету.

Зважаючи на викладене, суд приходить до висновку про можливість звільнення ОСОБА_1 від сплати судового збору.

Згідно ч. 1 ст. 141, п. 1 ч. 2 ст. 141 Ц ивільного процесуального кодексу України судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог. Інші судові витрати, пов`язані з розглядом справи, покладаються: у разі задоволення позову - на відповідача.

Відповідно до ч. 6 ст. 141 Цивільного процесуального кодексу України якщо сторону, на користь якої ухвалено рішення, звільнено від сплати судових витрат, з другої сторони стягуються судові витрати на користь осіб, які їх понесли, пропорційно до задоволеної чи відхиленої частини вимог, а інша частина компенсується за рахунок держави у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Якщо обидві сторони звільнені від оплати судових витрат, вони компенсуються за рахунок держави у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Зважаючи на вказані положення, судовий збір, що підлягає сплаті в розмірі 840 гривень 80 копійок, слід в рівних частках стягнути з відповідачів.

Керуючись ст. ст. 15, 16, 25, 30, 182, 328, 346, 391, 392, 1220, 1218, 1258, 1265, 1296 ЦК України, ст. ст. 5, 13, 76, 82, 200, 206, 258, 259, 263, 265, 268 Цивільного процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

Позов задовольнити.

Визнати за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , право власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами АДРЕСА_1 , та на земельну ділянку площею 1,8303 га, що знаходиться на території Нагірянської сільської ради Чортківського району Тернопільської області, які належали померлому ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

Стягнути з Мухавської сільської ради Чортківського району Тернопільської області, місцезнаходження с. Мухавка Чортківського району Тернопільської області, код ЄДРПОУ 03876046, на рахунок спеціального фонду Державного бюджету України 420 (чотириста двадцять) гривень 40 копійок судового збору.

Стягнути з Нагірянської сільської ради Чортківського району Тернопільської області, місцезнаходження с. Мухавка Чортківського району Тернопільської області, код ЄДРПОУ 04393829, на рахунок спеціального фонду Державного бюджету України 420 (чотириста двадцять) гривень 40 копійок судового збору.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги Тернопільському апеляційному суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи судом апеляційної інстанції.

Суддя: (підпис) Л.Й. Квятковська

Копія вірна

Рішення набрало законної сили "___"


20 ___ року.

Оригінал рішення знаходиться в матеріалах справи №608/571/20.

Суддя: Л. Й. Квятковська

СудЧортківський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення07.04.2020
Оприлюднено08.04.2020
Номер документу88641943
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —608/571/20

Постанова від 11.01.2022

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Бершадська Г. В.

Ухвала від 14.12.2021

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Бершадська Г. В.

Ухвала від 01.12.2021

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Бершадська Г. В.

Ухвала від 16.12.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Бершадська Г. В.

Ухвала від 05.10.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Бершадська Г. В.

Ухвала від 03.11.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Бершадська Г. В.

Рішення від 07.04.2020

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Квятковська Л. Й.

Ухвала від 13.03.2020

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Квятковська Л. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні