Ухвала
від 07.04.2020 по справі 380/2620/20
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/2620/20

У Х В А Л А

про відкриття спрощеного позовного провадження

в адміністративній справі

07 квітня 2020 року

м. Львів

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Сидор Н.Т., перевіривши матеріали позовної заяви Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області (79008, м. Львів, вул. Підвальна, 6) до Дошківльного навчального закладу с. Зашків Жовківського району Львівської області (80375, Львівська область, Жовківський район, с. Зашків, вул. Зарічна, буд. 4) про зупинення роботи будівлі,

в с т а н о в и л а :

на розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява заяви Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області до Дошківльного навчального закладу с. Зашків Жовківського району Львівської області, в якій просить зупинити роботу будівлі дошкільного навчального закладу с. Зашків Жовківського району Львівської області за адресою: 80375, Львівська область, Жовківський район, с. Зашків, вул. Зарічна, буд. 4, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, шляхом опечатування (опломбування) та відімкнення від джерел живлення.

Підставою позову є порушення відповідачем вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Судовий збір у розмірі 2102,00 грн, сплачений згідно з квитанцією № 220 від 30.03.2020 зарахований на казначейський рахунок до спеціального фонду державного бюджету України 31.03.2020, що підтверджується випискою про зарахування судового збору до спеціального фонду державного бюджету України.

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України). Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі на стадії відкриття провадження у справі не встановлено.

Спір виник з публічно-правових відносин, належить до юрисдикції адміністративних судів, предметної та територіальної підсудності Львівського окружного адміністративного суду.

Згідно з ч. 2 ст. 257 КАС України за правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій вказаної статті.

Суддя встановив, що вказана справа не відноситься до справ, які відповідно до ч. 4 ст. 257 КАС України не можуть розглядатися в порядку спрощеного позовного провадження.

У відповідності до ч. ч. 2, 6 ст. 12 КАС України та оцінюючи, перелічені у ч. 3 ст. 257 КАС України критерії, враховуючи клопотання позивача про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження, суддя дійшов висновку, що ця справа може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін та проведення судового засідання.

Керуючись ст. ст. 12, 19, 160, 161, 171, 248, 256, 257, 260-262, підп. 15.5 п.15 Перехідних положень КАС України, суддя

п о с т а н о в и л а :

прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін та проведення судового засідання, за наявними матеріалами.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення, у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву чи відповіді на відзив, з врахуванням приписів ст. 163-164 КАС України.

Заяви по суті справи (відзив на позовну заяву, відповідь на відзив, заперечення, пояснення) повинні бути подані (завчасно надіслані) до канцелярії Львівського окружного адміністративного суду (79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2) у встановлені у цій ухвалі строки, з наданням доказів надіслання таких іншим учасникам справи.

У відповідності до приписів ч. 2 ст. 257 КАС України розгляд справи по суті розпочнеться через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Повідомити учасників справи, що суд постановить рішення у цій справі в межах встановленого ч. 1 ст. 258 КАС України 60-денного строку із дня відкриття провадження у справі.

Інформацію по справі, що розглядається учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України (http://adm.lv.court.gov.ua/sud1370/) в розділі «Стан розгляду справ» .

Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя Сидор Н.Т.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.04.2020
Оприлюднено09.04.2020
Номер документу88643243
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —380/2620/20

Рішення від 24.06.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

Ухвала від 07.04.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні