Ухвала
від 08.04.2020 по справі 927/574/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

08 квітня 2020 року м. Чернігівсправа № 927/574/19

Господарський суд Чернігівської області у складі судді Белова С.В.,

розглянувши матеріали справи

за заявою голови ліквідаційної комісії

Товариства з обмеженою відповідальністю "ВР Північ" ,

код ЄДРПОУ 38271160, Урочище "Копачево", сільрада Серединська, Чернігівський район, Чернігівська область, 15574

предмет спору: про відкриття провадження у справі про банкрутство боржника

Учасники справи не з`явились

Головою ліквідаційної комісії боржника подана заява про відкриття справи про банкрутство боржника відповідно до ст.95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України визначено арбітражного керуючого Артеменко Олександра Олександровича.

18.07.2019 року ухвалою Господарського суду Чернігівської області відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ВР Північ" (код ЄДРПОУ 38271160, Урочище "Копачево", сільрада Серединська, Чернігівський район, Чернігівська область, 15574); введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Постановою Господарського суду Чернігівської області від 25.07.2019 боржника визнано банкрутом з наслідками, передбаченими статтями 38, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", відкрито ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців, обов`язки ліквідатора покладено на арбітражного керуючого Вихор Юлію Сергіївну (РНОКПП НОМЕР_1 , свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №530 від 15.03.2013, АДРЕСА_1 ). Вказаною постановою встановлено строк для подання заяв з вимогами до боржника, який ліквідується, протягом місяця після оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає

Оприлюднення повідомлення№ 61418 про відкриття ліквідаційної процедури боржника здійснено 25.07.2019 року на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України..

Ухвалою господарського суду від 09.10.2019 визнано вимоги Фізичної особи - підприємця Єзути Андрія Миколайовича ( АДРЕСА_2 , код НОМЕР_2 ) з включенням їх до реєстру вимог кредиторів у розмірі 1346123,97 грн до четвертої черги, а 3842,00 грн судового збору до першої черги реєстру вимог кредиторів.

21.10.2019 року введено в дію Кодекс України з процедур банкрутства, який набрав чинності 21.04.2019 року.

Згідно частини другої Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства з дня введення в дію цього Кодексу визнано таким, що втратив чинність, зокрема, Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (ВВР України, 1992 р., №31 із наступними змінами).

Частиною четвертою Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства установлено, що з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу. Реалізація майна боржника здійснюється відповідно до вимог цього Кодексу, крім майна боржника, оголошення про продаж якого опубліковане до дня введення в дію цього Кодексу. У разі не продажу такого майна його подальша реалізація здійснюється відповідно до вимог цього Кодексу.

Статтею 65 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс. Про час і місце судового засідання, в якому мають розглядатися звіт і ліквідаційний баланс, господарський суд повідомляє ліквідатора та кредиторів.

23.03.2020 року ліквідатором банкрута подано до Господарського суду Чернігівської області звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс та реєстр вимог кредиторів.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 30.03.2020 року розгляд звіту ліквідатора призначено на 08.04.2020 року.

До початку судового засідання від кредитора ФОП Єзути Андрія Миколайовича надійшло клопотання про розгляд справи без його участі та про відсутність заперечень щодо затвердження звіту. Також 07.04.2020 року на адресу суду від ліквідатора надійшло клопотання № 02-01/8/15 від 06.04.2020 року про розгляд справи без її участі.

Дані клопотання задоволені судом в порядку ч.3 ст.196 Господарського процесуального кодексу України, судовий розгляд справи здійснюється на підставі наявних у суду матеріалів.

В зв`язку з відсутністю в судовому засіданні представників сторін, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось на підставі ч.3 ст.222 Господарського процесуального кодексу України.

Розглянувши звіт про здійснення ліквідаційної процедури та ліквідаційний баланс, господарським судом встановлено:

В результаті проведеної роботи ліквідатором виявлено та включено до реєстру вимоги Фізичної особи-підприємця Єзути Андрія Миколайовича ( АДРЕСА_2 , код НОМЕР_2 ) з включенням їх до реєстру вимог кредиторів у розмірі 1346123,97 грн до четвертої черги, а 3842,00 грн судового збору до першої черги реєстру вимог кредиторів.

Згідно з приписами Кодексу України з процедур банкрутства, ліквідатором вживались заходи щодо розшуку майнових активів банкрута.

У відповідності до довідок Чернігівського ВРЕР, Держспоживслужби в Чернігівській області та Відділу земельних ресурсів Чернігівської міської ради, а також Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, прав власності на об`єкти нерухомості не зареєстровано, автотранспорту та земельних ділянок за TOB BP Північ не значиться.

В ході здійснення ліквідпроцедури, ліквідатором здійснено перевірку наявності винаходів та корисних моделей, знаків для товарів і послуг, промислових моделей, зразків, повітряних суден, плавзасобів згідно відкритих реєстрів та баз даних, якими можна користуватися для оперативного отримання інформацій, без необхідності подавати письмові запити. Відповідні права власті за боржником не зареєстровані.

Інформація стосовно наявності документів дозвільно-декларативного характеру на об`єкти будівництва відносно боржника на сайті Державної архітектурно - будівельної інспекції України в Реєстрі дозвільних документів відсутня. Відповідно Інформації з Державного реєстру об`єктів підвищеної небезпеки, розміщеному на сайті Держпраці, такі об`єкти за товариством по Чернігівській області не зареєстровані.

В ході здійснення ліквідпроцедури, ліквідатором було виявлено дебіторстку заборгованість в розмірі 102800,00 грн згідго договору поставки № 18 від 03.07.2017 року укладеного між боржником та ПП Міраж-Сервіс . Але дана заборгованість була визнана ліквідатором безнадійною у зв`язку з ліквідацією ПП Міраж-Сервіс , згідно ухвали господарського суду від 12.03.2020 року.

Згідно інвентаризаційного опису майна боржника №2 від 17.03.2020 року та ліквідаційного балансу станом на 18.03.2020 року активи у боржника відсутні. У зв`язку з чим залишились не погашеними кредиторські вимоги на загальну суму 1349965,97 грн, які згідно ч.7 ст.64 Кодексу України з процедур банкрутства вважаються погашеними, а саме вимоги Фізичної особи-підприємця Єзути Андрія Миколайовича у розмірі 1346123,97,00 грн - четверта черга реєстру вимог кредиторів та у розмірі 3 842,00 грн судового збору - перша черга реєстру вимог кредиторів.

Ліквідатором надано довідку № 01-03 від 18.03.2020 року про те, що документи, які відповідно до ч. 1, 2 ст. 67 Кодексу України з процедур банкрутства, повинні передаватися до архіву - відсутні (ліквідатору не передавались).

Частиною третьою статті 65 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до складу ліквідаційної маси, він зобов`язаний подати до господарського суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Наданим балансом станом на 18.03.2020 року підтверджується наявність кредиторської заборгованості, тоді як активи товариства відсутні.

Згідно частини 2 статті 65 Кодексу України з процедур банкрутства, якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд постановляє ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Розглянувши звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, господарський суд вважає, що їх необхідно затвердити, юридичну особу - банкрута Товариство з обмеженою відповідальністю "ВР Північ" ліквідувати, а провадження у справі закрити.

Відповідно до частини 4 статті 90 Кодексу України з процедур банкрутства, вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Керуючись ст. 64, 65, 90 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1 . Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "ВР Північ" (код ЄДРПОУ 38271160, Урочище "Копачево", сільрада Серединська, Чернігівський район, Чернігівська область, 15574).

2. Ліквідувати юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "ВР Північ" (код ЄДРПОУ 38271160, Урочище "Копачево", сільрада Серединська, Чернігівський район, Чернігівська область, 15574).

3. Вимоги не погашені у зв`язку з недостатністю майна та вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені у встановлений Кодексом України з процедур банкрутства строк або були відхилені господарським судом, вважати погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнати такими, що не підлягають виконанню.

4. Провадження у справі закрити.

5. Копію ухвали направити: банкруту ТОВ "ВР Північ" (Урочище "Копачево", сільрада Серединська, Чернігівський район, Чернігівська область, 15574), ліквідатору Вихор Юлії Сергіївні ( АДРЕСА_1 ); ФОП Єзуті Андрію Миколайовичу ( АДРЕСА_2 ), Відділу державної реєстрації юридичних і фізичних осіб-підприємців Управління адміністративних послуг (вул. Рокосовського, 20-а, м. Чернігів, 14032), Головному територіальному управлінню статистики у Чернігівській області (14000, м. Чернігів, вул. Гонча, 37), Відділу з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області (14005, м.Чернігів, проспект Миру, 49-а, к.703).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Ухвалу може бути оскаржено до Північного апеляційного господарського суду, з урахуванням п. 17.5 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України, у строки, визначені ст. 256 та п. 4 Прикінцевих положень цього Кодексу.

Ухвала складена та підписана 08.04.2020 року.

Суддя С.В. Белов

Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень, розміщена на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://reyestr.court.gov.ua/

Дата ухвалення рішення08.04.2020
Оприлюднено09.04.2020
Номер документу88655173
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України визначено арбітражного керуючого Артеменко Олександра Олександровича. 18.07.2019 року

Судовий реєстр по справі —927/574/19

Ухвала від 08.04.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 30.03.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 09.10.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 30.09.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Постанова від 25.07.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 18.07.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 12.07.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні