Ухвала
від 08.04.2020 по справі 636/4769/19
ЧУГУЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 636 / 4769 / 19

1-кс / 636 / 361 / 2020

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 квітня 2020року Слідчий суддя Чугуївського міського суду

Харківськоїобласті ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

за участю слідчого ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВЧугуївського ВП ГУНП України в Харківській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Чугуївської міжрайонної прокурори Харківської області ОСОБА_4 , по кримінальному провадженню № 12019220440001326 про надання тимчасового доступу до речей та документів, що знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , -

В С Т А Н О В И В :

Слідчим відділом Чугуївського ВП ГУНП в Харківській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019220440001326 від 17 жовтня 2019 року, за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1ст.358КК України, за заявою ОСОБА_5 .

В ході допиту ОСОБА_5 встановлено, що на протязі 2018-2019 років, невстановлені особи на території м. Чугуїв та Чугуївського району безпідставно отримують грошові кошти у вигляді заробітної плати не виконуючи свої функціональні обов`язки перебуваючи за кордоном України та підроблюючи документи.

В ході досудового розслідування встановлено, що 14 лютого 2012 року, ІНФОРМАЦІЯ_2 виданий наказ № 110 «Про затвердження форм первинної облікової документації та Інструкцій щодо їх заповнення, що використовуються у закладах охорони здоров`я незалежно від форми власності та підпорядкування», де затверджено форму ведення листів непрацездатності, а саме №036/о«Журнал реєстраціїлистків непрацездатності».

При цьому, також встановлено, що заклади охорони здоров`я обов`язково ведуть електронну базу ведення реєстрації листів непрацездатності.

11 листопада 2019 року, реалізовано ухвалу слідчого судді на вилучення інформаційної електронної бази обліку ведення лікарняних листів КНП« ІНФОРМАЦІЯ_3 », з переліком осіб якими було отримано (оформлено) та видано лист про тимчасову втрату працездатності в період часу з 01.01.2018 по 20.10.2019.

В ході проведення моніторингу та перевірки отриманої інформації, порівнянні її з отриманою інформацією головного центру обробки спеціальної інформації ІНФОРМАЦІЯ_4 встановлено, що ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , перебував на лікарняному у серпні 2018 року, про що отримав лист про тимчасову втрату працездатності на своє ім`я та в подальшому надав її до місця своєї роботи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ).

З метою встановлення всіх обставин у кримінальному провадженні, які мають суттєве значення, а саме факту підробки документів, та вчинених інших злочинів, необхідно отримати доступ до документів, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме до: оригіналу листа про тимчасову втрату працездатності на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , за серпень 2018 року; копій посадових інструкції останнього; копій наказу про призначення та звільнення (переміщення) з займаної посади за серпень 2018 року; копій посадових інструкції останньої; копій табелів обліку робочого часу за серпень 2018 року; копії штатного розкладу та виписки з бухгалтерії щодо нарахування та виплати заробітної плати за серпень 2018 року; копій виплат з бухгалтерії щодо оплати перебування на лікарняному ОСОБА_6 за серпень 2018 року.

На даний час у органу досудового розслідування виникла необхідність тимчасового доступу до речей і документів які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення копій та оригіналів, обґрунтовується тим, що вказані документи містять необхідні відомості та можуть бути використані для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, які неможливо довести іншими способами, використані в якості речових доказів вчинення злочину, необхідні для проведення судових експертиз.

Слідчий вважає, що надання тимчасового доступу до зазначеної документації необхідне для повного, всебічного та об`єктивного розслідування кримінального провадження, встановлення місцезнаходження осіб, які вчинили зазначене кримінальне правопорушення.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України, якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Слідчий підтримав викладені вимоги та просив клопотання задовольнити. Особа, у володінні якої знаходяться речі і документи, в судове засідання не викликалась, оскільки слідчим у клопотання доведено, що існує загроза заміни або знищення речей та документів.

Розглянувши клопотання та матеріали кримінального провадження, дослідивши додані до клопотання документи, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судці під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Клопотання, яке надійшло до суду, відповідає вимогам КПК України.

Згідно з частин 5 та 6 ст. 163 КПК України слідчий судця, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

За наведеним вказані відомості дійсно є доказами і іншими способами встановити обставини, які передбачається довести за допомогою цієї інформації, неможливо.

Таким чином, слідчим доведено, що вказані документи, які знаходиться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 ,містять відомості,які можутьбути використаніяк доказфакту,що встановлюєтьсяпід часдосудового розслідуванняу кримінальномупровадженні,тобто вонимають значенняречових доказів і можуть бути використані як докази по справі, а їх вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей та документів.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, керуючись ст. ст. 131, 132, 159, 160, 163 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання старшого слідчого СВ Чугуївського ВП ГУНП України в Харківській області, старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому Чугуївського ВП ГУ НП в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 право на здійснення тимчасового доступу до речей та документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , зможливістю вилучення: оригіналу листа про тимчасову втрату працездатності на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , за серпень 2018 року; копій посадових інструкції останнього; копій наказу про призначення та звільнення (переміщення) з займаної посади за серпень 2018 року; копій посадових інструкції останньої; копій табелів обліку робочого часу за серпень 2018 року; копії штатного розкладу та виписки з бухгалтерії щодо нарахування та виплати заробітної плати за серпень 2018 року; копій виплат з бухгалтерії щодо оплати перебування на лікарняному ОСОБА_6 за серпень 2018 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей.

Строк дії ухвали один місяць з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її оголошення.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення08.04.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу88664462
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей та документів, що знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1

Судовий реєстр по справі —636/4769/19

Ухвала від 08.04.2020

Кримінальне

Чугуївський міський суд Харківської області

Ковригін О. С.

Ухвала від 08.04.2020

Кримінальне

Чугуївський міський суд Харківської області

Ковригін О. С.

Ухвала від 08.04.2020

Кримінальне

Чугуївський міський суд Харківської області

Ковригін О. С.

Ухвала від 08.04.2020

Кримінальне

Чугуївський міський суд Харківської області

Ковригін О. С.

Ухвала від 08.04.2020

Кримінальне

Чугуївський міський суд Харківської області

Ковригін О. С.

Ухвала від 08.04.2020

Кримінальне

Чугуївський міський суд Харківської області

Ковригін О. С.

Ухвала від 08.04.2020

Кримінальне

Чугуївський міський суд Харківської області

Ковригін О. С.

Ухвала від 08.04.2020

Кримінальне

Чугуївський міський суд Харківської області

Ковригін О. С.

Ухвала від 08.04.2020

Кримінальне

Чугуївський міський суд Харківської області

Ковригін О. С.

Ухвала від 08.04.2020

Кримінальне

Чугуївський міський суд Харківської області

Ковригін О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні