Ухвала
від 23.03.2020 по справі 754/3173/20
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1-кс/754/730/20

Справа № 754/3173/20

У Х В А Л А

Іменем України

23 березня 2020 року м. Київ

слідчий суддя Деснянського районного суду м. Києва: - ОСОБА_1 ,

за участю секретаря: - ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Деснянського УПГУНП у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

11.03.2020 року слідчий СВ Деснянського УПГУНП у м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Київської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що слідчим відділом Деснянського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12020100030000945 від 08.02.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за попередньою змовою з службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 шляхом внесення неправдивих відомостей до актів приймання-передачі виконаних робіт, щодо ремонтних робіт фасаду ІНФОРМАЦІЯ_2 , вчинили розкрадання ввірених їм бюджетних коштів.

Як вказує слідчий, на даний час у органу досудового розслідування виникла необхідність у вилучені оригіналів документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , що в АДРЕСА_1 , а саме:

-Договору підряду №1-Т від 22.06.2019 та договору підряду №3-Т від 18.11.2019 щодо «Капітального ремонту фасаду (термосанація) корпусів ІНФОРМАЦІЯ_2 » (далі об`єкт дослідження) з усіма додатковими угодами та договорами субпідрядів;

-завдання на проектування об`єктів дослідження;

- проектно-кошторисної документації в повному обсязі на весь комплекс будівельних робіт на об`єкти досліджень;

- дефектних актів, затверджених Замовником на весь комплекс будівельних робіт по об`єкти дослідженнь;

- висновків (Експертні звіти) державної експертизи на проектну та кошторисну документацію по об`єктам дослідження;

- технічних паспортів об`єктів дослідження;

- виконавчої документації, що підтверджує виконання робіт з перевезення, вивезення, прибирання та інших спеціальних, технологічних робіт, відображає методи та умови їх виконання, підтверджує фактичні параметри їх результатів по об`єктах дослідження;

- актів випробування устаткування, внутрішніх та зовнішніх інженерних систем, мереж та обладнання об`єктів дослідження;

- документів, що свідчать про відповідність та якість застосованих матеріалів та виробів об`єкту дослідження;

- загального журналу робіт на будівельні роботи по об`єктах дослідження;

- журналу авторського нагляду по об`єктах дослідження;

- журналів технічного нагляду на об`єкти дослідження;

- сертифікати про готовність об`єктів дослідження до експлуатації;

- актів на закриття прихованих робіт на об`єкти дослідження оформлених відповідно до вимог ДБН А.3.1-5:2016;

- актів приймання виконаних будівельних робіт за формою (КБ-2в) в паперовому вигляді в повному обсязі та на електронному носії (в програмному комплексі їх складання відповідно до договорів підряду на виконання будівельних робіт по об`єкту дослідження);

- довідок про вартість виконаних будівельних робіт у формі (КБ-3) по об`єктам дослідження;

а також копії наступних документів:

-положення про тендерний комітет ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

-Наказів про призначення та посадові інструкції членів тендерного комітету ІНФОРМАЦІЯ_2 : заступника головного лікаря з господарської частини ОСОБА_5 , заступника головного лікаря з економічних питань ОСОБА_6 , економіста планово-економічного відділу ОСОБА_7 , головної медичної сестри ОСОБА_8 , головного бухгалтера ОСОБА_9 , начальника відділу аптекарського забезпечення ОСОБА_10 , лікаря-лаборанта ОСОБА_11 та головного лікаря ОСОБА_12 ;

-протоколів засідання тендерного комітету ІНФОРМАЦІЯ_2 щодо розгляді тендерних пропозицій учасників державних закупівель UA-2019-10-04-001361-c та UA-2019-10-04-001361-c.

Слідчий зазначає, що вказані документи мають суттєве значення для кримінального провадження, оскільки їх вилучення забезпечить проведення будівельно-технічної експертизи.

При цьому, посилаючись на положення ст. 163 КПК України слідчий просить проводити розгляд клопотання без виклику представників юридичної особи, у володінні якої знаходяться документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати.

В судове засідання слідчий СВ Деснянського УПГУНП у м. Києві ОСОБА_3 не з`явився, просив провести розгляди клопотання у його відсутність, клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів підтримує у повному обсязі.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України розгляд клопотання слідчого про тимчасовий доступ до документів проходив без участі особи, у володінні якої вони знаходяться.

Дослідивши матеріали, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, суд дійшов до наступного.

Відповідно до ст.163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

З матеріалів досудового розслідування вбачається наявність обґрунтованої підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Таким чином, враховуючи, що документи, які знаходяться у володінні службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_2 , мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також те, що іншим способом отримати зазначені документи неможливо, вважаю клопотання слідчого обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ Деснянського УПГУНП у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, - задовольнити.

Надати слідчому СВ Деснянського УП ГУ Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 та старшому слідчому СВ Деснянського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_13 на тимчасовий доступ до речей і документів, що становлять охоронювану законом таємницю з можливістю їх вилучення, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме оригіналів:

-Договору підряду №1-Т від 22.06.2019 та договору підряду №3-Т від 18.11.2019 щодо «Капітального ремонту фасаду (термосанація) корпусів ІНФОРМАЦІЯ_2 » (далі об`єкт дослідження) з усіма додатковими угодами та договорами субпідрядів;

-завдання на проектування об`єктів дослідження;

-проектно-кошторисну документацію в повному обсязі на весь комплекс будівельних робіт на об`єкти досліджень;

-дефектних актів, затверджених Замовником на весь комплекс будівельних робіт по об`єкти дослідженнь;

-висновків (Експертні звіти) державної експертизи на проектну та кошторисну документацію по об`єктам дослідження;

-технічних паспортів об`єктів дослідження;

-виконавчої документації, що підтверджує виконання робіт з перевезення, вивезення, прибирання та інших спеціальних, технологічних робіт, відображає методи та умови їх виконання, підтверджує фактичні параметри їх результатів по об`єктах дослідження;

-актів випробування устаткування, внутрішніх та зовнішніх інженерних систем, мереж та обладнання об`єктів дослідження;

-документів, що свідчать про відповідність та якість застосованих матеріалів та виробів об`єкту дослідження;

-загального журналу робіт на будівельні роботи по об`єктах дослідження;

-журналу авторського нагляду по об`єктах дослідження;

-журналів технічного нагляду на об`єкти дослідження;

-сертифікати про готовність об`єктів дослідження до експлуатації;

-актів на закриття прихованих робіт на об`єкти дослідження оформлених відповідно до вимог ДБН А.3.1-5:2016;

-актів приймання виконаних будівельних робіт за формою (КБ-2в) в паперовому вигляді в повному обсязі та на електронному носії (в програмному комплексі їх складання відповідно до договорів підряду на виконання будівельних робіт по об`єкту дослідження);

-довідок про вартість виконаних будівельних робіт у формі (КБ-3) по об`єктам дослідження;

Та копій:

-положення про тендерний комітет ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

-Наказів про призначення та посадові інструкції членів тендерного комітету ІНФОРМАЦІЯ_2 : заступника головного лікаря з господарської частини ОСОБА_5 , заступника головного лікаря з економічних питань ОСОБА_6 , економіста планово-економічного відділу ОСОБА_7 , головної медичної сестри ОСОБА_8 , головного бухгалтера ОСОБА_9 , начальника відділу аптекарського забезпечення ОСОБА_10 , лікаря-лаборанта ОСОБА_11 та головного лікаря ОСОБА_12 ;

-Протоколів засіданнятендерного комітету ІНФОРМАЦІЯ_2 щодо розглядітендерних пропозиційучасників державнихзакупівель UA-2019-10-04-001361-c та UA-2019-10-04-001361-c.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Відповідно до ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених документів і речей.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.03.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу88664923
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —754/3173/20

Ухвала від 23.03.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Шмигельський Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні