Ухвала
від 06.04.2020 по справі 160/3053/20
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

06 квітня 2020 року Справа № 160/3053/20 Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Луніна О. С., розглянувши матеріалами адміністративного позову Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Комунального закладу освіти «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 309» Дніпровської міської ради про застосування заходів реагування,-

ВСТАНОВИВ:

18.03.2020 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Комунального закладу освіти «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 309» Дніпровської міської ради, в якій позивач просить:

застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об`єкта, а саме: приміщення електрощитової у будівлі за адресою: Дніпропетровська область, м. Дніпро, вулиця Каверіна, будинок 4 Комунального закладу освіти «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 309» Дніпровської міської ради (код ЄДРПОУ - 36640997), до повного усунення порушень;

встановити у судовому рішенні спосіб і порядок його виконання шляхом зобов`язання зупинити експлуатацію об`єкта, а саме: Дніпропетровська область, м. Дніпро, вулиця Каверіна, будинок 4 Комунального закладу освіти «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 309» Дніпровської міської ради (код ЄДРПОУ - 36640997), до повного усунення порушень.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 20 березня 2020 року у задоволенні клопотання Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області про відстрочення сплати судового збору відмовлено. Позовну заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Комунального закладу освіти «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 309» Дніпровської міської ради про застосування заходів реагування - залишено без руху.

Встановлено позивачу термін для усунення недоліків протягом п`яти днів з дня отримання копії цієї ухвали шляхом надання до суду оригінал документа про сплату судового збору у розмірі 2102,00 грн. за позовні вимоги немайнового характеру

Так, ухвалу Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 20 березня 2020 року отримано представником позивача 26.03.2020 року, що підтверджено його розпискою.

Отже, строк на усунення недоліків закінчується 31.03.2020 року.

На виконання ухвали суду від 20.03.2020 року позивачем подано клопотання про відстрочення сплати судового збору або продовження процесуального строку для усунення недоліків позовної заяви.

Щодо клопотання про відстрочення сплати судового збору, суд зазначає, що вказане клопотання вже було розглянуто судом в ухвалі про залишення позовної заяви без руху, за наслідком розгляду якого суд дійшов висновку, що можливість відстрочення сплати судового збору лише визначеному колу осіб, до яких Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області не відноситься, інші обставини для відстрочення сплати судового збору позивачем не наведено, тому підстави для задоволення клопотання Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області про відстрочення сплати судового збору відсутні.

Щодо клопотання про продовження процесуального строку для усунення недоліків позовної заяви, суд зазначає, що на виконання ухвали про залишення позовної заяви без руху позивачеві було встановлено визначений Кодексом адміністративного судочинства України строк для усунення недоліків позовної заяви строк, однак позивачем не усунено вказані недоліки.

Оскільки позивач не надав належних та допустимих доказів щодо того, на який саме час необхідно продовжити процесуальний строк на усунення недоліків, крім того, враховуючи, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом, суд не вбачає наявності законних підстав для продовження процесуального на усунення недоліків позовної заяви.

Згідно із положеннями п. 1 ч. 4 ст. 169 КАС України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху.

На підставі викладеного, керуючись ст. 169, 256, 295 КАС України, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області про відстрочення сплати судового збору- відмовити.

У задоволенні клопотання Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області про продовження процесуального строку для усунення недоліків позовної заяви - відмовити.

Позовну заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Комунального закладу освіти «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 309» Дніпровської міської ради про застосування заходів реагування - повернути позивачеві.

Копію ухвали про повернення позовної заяви надіслати позивачеві разом із позовною заявою та доданими до неї документами.

Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена у строки, встановлені ст. 295 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя О.С. Луніна

Дата ухвалення рішення06.04.2020
Оприлюднено10.04.2020
Номер документу88667888
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/3053/20

Ухвала від 06.04.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Луніна Олена Станіславівна

Ухвала від 20.03.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Луніна Олена Станіславівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні