Ухвала
від 10.04.2020 по справі 552/5337/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Справа № 552/5337/19

Провадження №1-кс/552/743/20

У Х В А Л А

Іменем України

про тимчасовий доступ до речей і документів

10.04.2020 м. Полтава

Слідчий суддяКиївського районногосуду м.Полтави ОСОБА_1 ,при секретарі ОСОБА_2 ,за участюслідчого ВРОТЗ СУГУНП вПолтавській області ОСОБА_3 ,розглянувши клопотанняпро тимчасовийдоступ додокументів,які перебуваютьу володінні АТ« ІНФОРМАЦІЯ_1 », -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий ВР ОТЗ СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 звернулась до суду з клопотанням, погодженим з прокурором, про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з метою встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України, у кримінальному провадженні №12019170020001844.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримала та просила задовольнити.

Представник володільця речей та документів, до яких слідчий просить суд надати тимчасовий доступ, в засідання не з`явився.

Оскільки його неявка не перешкоджає розгляду, вважаю за необхідне розглянути клопотання за відсутності представника АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах та заслухавши думку учасників судового провадження, приходжу до наступних висновків.

Як вбачається з матеріалів клопотання, в провадженні Відділення №1 Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019170020001844 від 14 серпня 2019 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366КК України.

Досудовим розслідуванням кримінального провадження встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю (далі ТОВ) « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , зареєстроване та знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 . Директором даного підприємства являється ОСОБА_4 . В період з 2009-2018 головним бухгалтером підприємства була ОСОБА_5 .

Основним видом діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » є вирощування, переробка та реалізація сільськогосподарської продукції. У своїй фінансово-господарській діяльності підприємство використовувало рахунки, які відкриті в Полтавському центральному регіональному відділенні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 .

В ході досудового розслідування було встановлено, що в період часу з 01.01.2016 по 27.04.2018 ОСОБА_5 , перебуваючи на посаді головного бухгалтера підприємства, маючи доступ до рахунків через систему клієнт-банк АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та доступ до печатки підприємства, використовуючи своє службове становище, підробила офіційні документи, а саме платіжні доручення, заявки на отримання грошових коштів, чекові книжки, завдавши підприємству значну матеріальну шкоду.

В ході досудового розслідування вилучено оригінали документів та виписки по розрахункових рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , відкритих в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » МФО НОМЕР_4 , а саме: регістри аналітичного обліку у вигляді особових рахунків та виписки з них (з вказанням реквізитів контрагентів та розшифровкою призначення платежу на паперовому носії); оригінали юридичних справ з картками зразків підписів та відбитків печаток, оригінали касових документів (прибуткових та видаткових касових ордерів, квитанції), оригінали платіжних доручень; довіреності, видані на право користування та розпоряджання іншими особами даними банківськими рахунками.

В подальшому проведено аналіз виписки особового рахунка ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » № НОМЕР_2 відкритого в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за результатами якого встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , використовуючи розрахунковий рахунок № НОМЕР_6 , відкритого в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( НОМЕР_7 ) здійснювало перерахування грошових коштів на рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Також, відповідно до запиту, направленого директору ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », отримано інформацію з приводу відсутності будь-яких взаємовідносин із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », код ЄДРПОУ НОМЕР_5 .

Документи, які знаходяться у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » містять індивідуальні сліди підписів, рукописного, машинописного тексту та відбитків печаток.

Тому у слідства виникла необхідність в отриманні оригіналів документів, які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Документи до яких слідчий просить суд надати тимчасовий доступ, в подальшому будуть використані як докази по кримінальному провадженню.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Стаття 163 КПК України передбачає, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Частиною 7 ст. 163 КПК України також передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів. Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

В поданому до суду слідчим клопотанні доведено наявність достатніх підстав вважати, що документи, які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Також поданими до суду матеріалами доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться у вказаних документах та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

З цих підстав клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.160,163 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ та дозвіл на вилучення в приміщенні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( НОМЕР_7 ), за юридичною адресою: АДРЕСА_2 оригіналів, а вразі їх відсутності копій документів, які містять охоронювану законом таємницю та які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме: роздруківки руху коштів у паперовому (електронному вигляді) - регістрів аналітичного обліку у вигляді особового рахунку та виписки з нього по рахунку № НОМЕР_6 ,що належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , із зазначенням номерів рахунків контрагентів, назви та коду банку по кожній операції, номерів платіжних документів, зазначенням контрагентів по кожній банківській операції та призначенням платежу з 01.01.2016 по 27.04.2018.

Виконання ухвали доручити слідчим групи слідчих СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_3 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 .

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Роз`яснити, що у разі невиконання даної ухвали слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.04.2020
Оприлюднено09.02.2023

Судовий реєстр по справі —552/5337/19

Ухвала від 14.08.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 07.07.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 07.07.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 07.07.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 07.07.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 22.04.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 22.04.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 22.04.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 10.04.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 10.04.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні